Şimdi Ara

SANAL RAM HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sanal ram nedir açıklayabilir misiniz?

• Sanal bellek, ram'in yetmediği durumlarda sistemin hdd üstünde yarattığı bellektir. Depolama birimleri ramlerden çok yavaş oldukları için sanal belleğin kullanıldığı zamanlarda sistem hızı düşer. Sanal belleğin kullanımı ve boyutu kullanıcı tarafından ayarlanabilir.
  • Benim 3 GB RAM var . Ben bf3 oynayacağım da 1 gb daha lazım. Acaba bunun etkisi olur mu oyunda ?

Orijinalden alıntı: walmon27

Benim 3 GB RAM var . Ben bf3 oynayacağım da 1 gb daha lazım. Acaba bunun etkisi olur mu oyunda ?

Belleğin yetmediği durumlarda diskin bellek gibi kullanılmasıdır.

Günlük kullanımda oldukça faydalıdır. Ancak iş performansa geldiğinde frenleyici etki yapar.
    Kırık kafa, Gigabyte 970A-UD3P, FX-8320, TridentX 4x8 GB 2133-9.11.11.31, 7950 DCU2T, 2x4 TB SV-35, 2x6 TB SV-35, 2x8 TB WD Harici, 240 GB SSD, BlueRay-RW, 29 inç 4K-3840x2160-IPS-75 Hz-4 ms, TT Toughpower Qfan 750W 80 B, Coolermaster RC-690-III, Logitech M705 ve K350 Wave
  • Bf3 için 4gb ram önerilen, 2gb ram ise minimum olarak görünüyor. 3gb ram'in yeteceğini ve sanal belleğin kullanılmayacağını düşünüyorum ama oyunlardan anlayan arkadaşlar bilgi verirlerse çok daha iyi olur.

Eğer ram kullanımı illaki 3gb'ın üstüne çıkacaksa kalan kısım sanal bellek ile kapatılır ve bu da oyunun işlemci kullanma oranına bağlı olrak performans kaybı yaratır. Oyun işlemciyi az kullanıyorsa işin asıl kısmı ekran kartına ve onun belleğine düşeceği için bu kayıp çok fazla hissedilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 19 Temmuz 2013; 17:48:36 >
  • Zaten oyunu en düşük ayarda veçözünürlükte oynayabileceğim. Ona bile şüpheliyim. Çünkü pc 3 yıllık ekran kartı çift. 1 gb nvidia gt 310m ile sen bf 3 oynayabilir msin? :D Komedi gibi benim işim. işlemci i3 370m :D zaten benm bu bilgisayarı 3 yıl boyunca kullanmam büyük bir mucize :D
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.