Şimdi Ara

Sanal Kart Ve Banka Hesabı Açtırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm arkadaşlar. İnternetten alışveriş yapmak için sanırım bunlara ihtiyacımız varmış. Çok da uzatmadan açtırmadan önce biraz bilgi almak istiyorum çok sorum var kusura bakmayın artık.
    Sizden ricam madde madde ve biraz detaylı cevaplar vermeniz benim için daha iyi olur. Ek bilgi vermek isteyenler olursa tabiki fikrini belirtebilir ?
    1) Öncelikle sanal kart için neler gereklidir ? Belge vs.
    2) Sanal kart için banka hesabımızın olmadı gerekiyor değil mi ? Başka hesaptan limit aktarabilmek için sanırım.
    3) Herhangi bir ücret var mı sanal kart için ?
    4) Banka hesabı artırdık diyelim, şöyle bir şey galiba senden aylık mıdır yıllık mıdır belli bir para kesiyor hesaptan. Bu arada söylemeyi unuttum bende öğrenciyim 18 yaşımı bu ay doldurdum, bu benim için baya bir dezavantaj olur. Yani demek istediğim eğer alınıyorsa farklı hesaplar varmı para kesimi yapmayan vadesiz hesap mı diyorlar acaba ? Eğer bu imkan da yoksa öğrenci hesapları var mı para kesimi yapmayan ? Bu konu üzerinde detaylı bilgi verirseniz sevinirim.
    4) Sanal kart adı sanal değil mi Yani fiziksel olarak herhangi bir kart alıyor muyuz ?
    5) Eğer kart alıyorsak ordaki numaraları kullanılarak mı alışverişimi yapacam ? Eğer verilmiyorsa o bilgilere nerden bakıp alışveriş yapabiliriz ?
    6) Sanal kart ile banka hesabıma bağlı olarak taksitli alışveriş yapabilir miyim ? Ya da farklı bir yol mu var ?
    7) Sanal kart üzerinden yaptığım alışverişleri ödemelerini ıvırını zıvırını nasıl görebilirim ?
    8) Bunlara bağlı olarak normal kredi kartı açtırmak şart mı acaba ? Ve yine para kesimi yapıyor mu ?
    9) Sanal kart ile yaptığımız alışverişlerin ödemelerini hemen görüyor muyuz ?
    10) Limiti kendimiz belirliyorsak işlemi nasıl yapıyoruz ?
    11) Son olarak ailem biraz ayıptır söylemesi bu konulardan yani internetten alışveriş yapmanın dolandırıcılık olduğunu varsayıyorlar. Zaten alacağım yerler hep resmi ve güvenli yerler. Ama gel gelelim bu durumu anlat onlara. Zaten anlatırken daha başında onu söylediklerinde insan sinir oluyor bir şey de anlatmak istemiyor. O yüzden yaşımı doldurduğum için bu gibi işlemleri kendim yapabilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üşenmedim yazıyorum.

1- Belgeye gerek yok internet üzerinden açarsın.
    2-Hesap gerekiyor.
    3-Herhangi bir ücret olduğu sanmıyorum.
    4-Fiziki bir kart yok.
    İkinci 4- Öğrenci belgenle git hesap açtır herhangi bir ücret almaz çoğu banka. Öğrenci olman dezavantaj değil.
    5-İnternet şubesinde yazıyor kart bilgileri kartlarım kısmından bakarsın.
    6-Taksit oluyordu sanırım garantide ama hiç denemedim.
    7- Kart hareketlerinden görürsün.
    8-Hesap açtırdığın için normal atm kartında olur.
    9- Neyi görmek istediğine bağlı anlamadım soruyu.
    10- Limit yok diye biliyorum içinde ne varsa onu harcıyorsun gün sonu ordaki para ana hesabına aktarılıyor.
    11- 18in dolduysa ordan yaparsın.

Bana kalırsa enpara kullan. Havale vs hiçbir şekilde ücret almıyor. Forumda konusu var bakarsın.

9) Yani sorduğum sorulara bağlı olarak demek istemiştim.
    10) Biraz daha araştırdım, limit işi böyle galiba. Şimdi yapacağın alışveriş kadar banka hesabından para aktarıyorsun ve limit koymayı da ordaki hesap bilgileri vs. den yapıyormuşsun. Yani buradaki asıl amaç alışveriş için en güvenli yoldan ilerlemek demek istediğim.
    Ve çoğu bankalarla görüşmem gerekiyor sanırım. Dediğin enpara da Finansbank galiba. Hiç bir şekilde aylık masraf kesintisi vs. gibi ücret almadan hesap açan bankalara bakmam lazım. Çünkü öğrenciyim zaten çok para koyamam, elime geçtikçe yavaş yavaş koyarım. Ve böyle daha kolay para biriktirim. Onuda gidip masrafa kesecekse hiç olmasın daha iyi.
    Edit: Neyi unuttum diyordum, şimdi sanal karta para aktarmam için banka hesabımın olması yeterli mi yani hesaptan aktarır mıyız ? Çünkü şöyle duydum, bazıları taksit için kredi kartının olması gerekiyormuş ki bu kredi kartını sanal karta bağlayıp yani aktarım sanırım artık tam olarak anlayamadım sen anlamışsındır umarım, öyle alışveriş yapıyormuşsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SameShits -- 21 Ocak 2016; 21:42:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SameShits

İlgin için çok teşekkür ederim.

9) Yani sorduğum sorulara bağlı olarak demek istemiştim.
    10) Biraz daha araştırdım, limit işi böyle galiba. Şimdi yapacağın alışveriş kadar banka hesabından para aktarıyorsun ve limit koymayı da ordaki hesap bilgileri vs. den yapıyormuşsun. Yani buradaki asıl amaç alışveriş için en güvenli yoldan ilerlemek demek istediğim.
    Ve çoğu bankalarla görüşmem gerekiyor sanırım. Dediğin enpara da Finansbank galiba. Hiç bir şekilde aylık masraf kesintisi vs. gibi ücret almadan hesap açan bankalara bakmam lazım. Çünkü öğrenciyim zaten çok para koyamam, elime geçtikçe yavaş yavaş koyarım. Ve böyle daha kolay para biriktirim. Onuda gidip masrafa kesecekse hiç olmasın daha iyi.
    Edit: Neyi unuttum diyordum, şimdi sanal karta para aktarmam için banka hesabımın olması yeterli mi yani hesaptan aktarır mıyız ? Çünkü şöyle duydum, bazıları taksit için kredi kartının olması gerekiyormuş ki bu kredi kartını sanal karta bağlayıp yani aktarım sanırım artık tam olarak anlayamadım sen anlamışsındır umarım, öyle alışveriş yapıyormuşsun.

Garanti Bankası üzerinden Sanal kart kullanırken bir kere taksit gibi birşey gördüğümü hatırlıyorum fakat kullanmadım o yüzden tam çalışma olayını bilmiyorum

• Cruzer26 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, gidip bankalarla görüşecem bakalım. Görüşmeden önce ön bilgi almam iyi oldu.

Orijinalden alıntı: SameShits

Teşekkürler, gidip bankalarla görüşecem bakalım. Görüşmeden önce ön bilgi almam iyi oldu.

Bana kalırsa Enparayı düşün ilk başta

Merak ettiğin başka şey olursa pm atarsın bakarım yarın

mesela kendimden örnek vereyi axess kartım var limiti 1000 tl
    interneten bir saat beğendim 90 tl diyelim
    internet üzeinden açtığım sanal karta 90 tl yüklüyorum

1000 tl olan axess kredi kartı limitim 910 oldu sanal kart kullanmanın amaçı sürekli bakiye 0 olduğu için en güvenli alış veriş yöntemidir...

enparaya bak onlarda aidat yok ama sanal kartını kullanmadım.

Sanal Kart Nedir?
    Sanal kart, internet ortamında alışverişte riski sıfıra indirmek amacıyla, kredi kartı yerine kullanılmak için tasarlanmış bir karttır. Sanal kartlar, bankanın kredi kartı sisteminde fiziksel bir kartmışcasına sanal olarak tanımlanırlar, fiziksel olarak mevcut değildirler. Ancak bazı bankalar kullanıcıya kolaylık olsun diye kartın kartondan yapılmış bir benzerini gönderebilirler. Kartın anlık limitini, kart sahibi belirler.

Nasıl Kullanılır?
    Örneğin; 250 TL’lik bir dijital fotoğraf makinesi beğendiniz. Sadece bu ürünü satın alacaksınız. 7500 TL limitli bir kredi kartınız var ve bu kartı internet ortamında kullanarak riske etmek istemiyorsunuz. Bu kartınız için bankanıza şube, telefon şubesi ya da internet şubesi üzerinden vereceğiniz basit bir talimatla “0” (sıfır) TL limitli sanal bir kart oluşturursunuz. Yapacağınız 250 liralık alışveriş için, sadece o anlık 250 TL’ye limitinizi yükseltirsiniz ve Mail Order veya Online Kredi Kartı Alışveriş yöntemiyle, satın alacağınız dijital fotoğraf makinenizi alırsınız. Bedel sanal kartınızdan tahsil edilir, asıl kredi kartınızın limiti 7250 TL’ye düşer ancak alışveriş apayrı bir kart numarasına, son kullanma tarihine ve güvenlik numarasına sahip sanal kartınızdan yapılmış olur. Alışveriş tamamlanır tamamlanmaz, sanal kartınızın limiti tekrar “0” (sıfır) TL olacaktır. Ta ki, siz yeni bir ürün beğenip, alışveriş için yeni bir limit tanımlayıncaya kadar… İşte sistem bu kadar basit ve güvenli çalışır.

Avantajları Nelerdir?

Hiçbir sanal kart, bir kredi kartı gibi fiziksel bir kart değildir. Dolayısıyla, kullanıcı kartını yanında taşıyıp gittiği restoran veya marketlerde o kartı kullanamaz.

Bir sanal kartta limiti kullanıcı istediği zaman değiştirebilir, dolayısıyla kart numarası çalınsa bile o karttan sadece o limit kadar alışveriş yapılabilecektir! Genelde, kart limiti kullanılmadığı zaman “0”a getirildiği için de kartın numarasının çalınması gibi bir dert kalmamaktadır.

Sanal kartı, tüm bankalar ücretsiz olarak sunmaktadır. Tüketici için güzel bir avantajı da sanal kartın yıllık kart ücretinin olmamasıdır.

Nasıl Başvurulur?
    Sanal Kart almak ve kolaylıkla kullanabilmeniz için öncelikle internet bankacılığından yararlanıyor olmalısınız. Bankaların çoğunda e-ticaret sitelerinde kullanabilmek için internet şubesinden anında sanal kart açabiliyorsunuz. Detaylı bilgi için lütfen bankanızla irtibata geçin.

alıntıdır....

• Arkadaşlar benim de çalıştığım dönemde banka kartım üzerinden çıkardığım sanal kartım var (dı demek istiyorum aslında :D)

ne olduysa dün farkettim ki alışveriş yapamıyorum,kitap alacaktım alamadım.

Uyarı şu ;

"Kartınız nakit işlemlere kapatıldığı için işleminizi gerçekleştiremiyoruz.Lütfen şubenizle görüşün"

neden böyle oldu ki? ben kapatmadım sonuçta bunu.Ve bir de şu var,para aktarımı yapabiliyorum banka hesabımdan sanal karta,ama sanal karttan banka hesabına geri atamıyorum...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.