Şimdi Ara

samsunlular, samsunu bilenler gelin bir şey soracağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar konu dışına katılım çok olduğu için buraya sorayım dedim

samsunlu bir arkadaşım var samsun havza da kürt nüfus olduğunu söyledi, bende karadenizde kürt nüfüsü yok felan dedim .

öyle biliyorum en azından ben

merak ettim samsunu bilen varsa sormak istiyorum samsunda kürt var mı özellikle havza da ?

yanlız arkadaşlar lütfen ciddi bilgisi olan yazsın rica ediyorum dalga geçmek amaçlı kullanmazsak konuyu sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Samsunlular, Samsunu Bilenler Gelin Bir Şey Soracağım

Samsunlular yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin etkileşimiyle şekillenmiş zengin ve çeşitli bir nüfusa sahiptir. Şehirde çok sayıda Kürt kökenli insan yaşamaktadır ve onlar da Samsun'un renkli dokusuna katkıda bulunmaktadır.

Samsun'daki Kürt topluluğu, çoğunlukla Havza ilçesi ve çevre köylerde yoğunlaşmıştır. Bu bölgelerde Kürtçe konuşan birçok kişi bulunur ve Kürt kültürü belirgindir. Ancak Samsun'un diğer bölgelerinde de Kürt vatandaşlar yaşamaktadır.

Samsunlular genel olarak Türk milletiyle aynı dili ve kültürü paylaşırlar. Ancak Kürt vatandaşlar kendi dillerini, geleneklerini ve kimliklerini korumuşlardır. Bu iki kültürün bir arada varlığı, Samsun'u kültürel olarak zenginleştiren bir mozaik oluşturmuştur.

Sonuç olarak, Samsun hem Türk hem de Kürt vatandaşların birlikte yaşadığı ve uyum içinde bir şehirdir. Şehirdeki Kürt topluluğu, Samsun'un çeşitliliğine ve canlılığına katkıda bulunur. Bu iki kültürün yan yana varlığı, Türkiye'nin kültürel zenginliğinin bir yansımasıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • havza hakkında bilgim yok ama genel olarak pek ratlamadım ben
  • güncel , var mı başka samsunlu ?
  • Kesinlikle hayir.. Turkiyenin her yerinde kurt olabildigi gibi havza dada vardir .. Ama cok azdir
  • Samsun değil de orta karadeniz açısından bahsedeyim;
    Genelde değişik bir kürt nüfusu var.Mevcut olan kürt köyleri falan vardır, insanları diğer köylerdeki köy halkıyla neredeyse aynıdır.Doğuyla terörle alakaları yoktur.Solcusu,sağcısı vardır kısacası sadece isimleri kürt ama senden benden farkları yoktur.

He dip not düşmek lazım.Son yıllarda pkk'lı şerefsizlerin içinden tüm ülkeye, her bölgeye bir misyon üzere dağılım söz konusu.Yani son senelerde karadeniz'de bu şekilde yataklanmalar olduğunu ben de duyuyorum.Bunlar yukarıda ilk anlattığım profilden uzaklar tabi ki..
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar , var mı başka yazacakları olan ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuşburnu

Samsun değil de orta karadeniz açısından bahsedeyim;
    Genelde değişik bir kürt nüfusu var.Mevcut olan kürt köyleri falan vardır, insanları diğer köylerdeki köy halkıyla neredeyse aynıdır.Doğuyla terörle alakaları yoktur.Solcusu,sağcısı vardır kısacası sadece isimleri kürt ama senden benden farkları yoktur.

He dip not düşmek lazım.Son yıllarda pkk'lı şerefsizlerin içinden tüm ülkeye, her bölgeye bir misyon üzere dağılım söz konusu.Yani son senelerde karadeniz'de bu şekilde yataklanmalar olduğunu ben de duyuyorum.Bunlar yukarıda ilk anlattığım profilden uzaklar tabi ki..

Böyle yataklanmalar varsa da karadenizde mutlaka boşa çıkacaktır...

Hadi diyelim tutturmaya başladılar tek başına Trabzon yeter elhamdülillah...

• havzada adammı var kürt olsun ne zaman gitsem 20 kişi anca görüyorum lan bütün şehirde ölü şehir gibi tuhaf bir yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

havzada adammı var kürt olsun ne zaman gitsem 20 kişi anca görüyorum lan bütün şehirde ölü şehir gibi tuhaf bir yer

şehir ?
    havza değil de bafrada var dededağ kürtleri diye Samsun luyum

IamEwiL hacı sen nerden ?
  • öz be öz havzalıyım ama amasyada yaşıyorum,çok az kürt nufus var onlarda karışmış türklere
  • Havza bilmiyorum ama merkezde baya az hatta yok gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Et-ete-degmeli

quote:

Orijinalden alıntı: kuşburnu

Samsun değil de orta karadeniz açısından bahsedeyim;

Böyle yataklanmalar varsa da karadenizde mutlaka boşa çıkacaktır...

Hadi diyelim tutturmaya başladılar tek başına Trabzon yeter elhamdülillah...

• Yasadigim mahallede var fakat gayet senin benim gibi insanlar herhangi bir hainlikleri yok. Severim sayarim iyi insanlar. Bafrada da Dededağ koyunde mevcut ordakiler hakkinda bilgi sahibi degilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır dostum havzada roman daha çok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖmerFarukBal

quote:

havzada adammı var kürt olsun ne zaman gitsem 20 kişi anca görüyorum lan bütün şehirde ölü şehir gibi tuhaf bir yer

şehir ?

merkez 56 lar dan

• Samsun/bafra kürt nüfüs var, dededağ denen yerden iniyorlar sürekli.

Türkişte oturuyorum bi buluşma yapamadık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onz -- 13 Ocak 2012; 0:14:38 >
  • merkezde görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: IamEwiL

quote:

quote:

şehir ?

merkez 56 lar dan

peki kuzen ticaret mesleğe yakınsın ozaman

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IamEwiL

quote:

quote:

şehir ?

merkez 56 lar dan

peki kuzen ticaret mesleğe yakınsın ozaman

aynen o gökdelenin altında birikimtest dershanesi var o mahallede oturuyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.