Şimdi Ara

SAMSUNG YENI 40C530/C550 Serisi ( FULL HD + HD DIVX + USB) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.314
Cevap
8
Favori
152.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: boylum

bende mkv lerde desteklenmeyen codec çok çıkıyor.Aşağı yukarı 5 filmin birinde sorun oluyor.Oysa son güncellemeyi de yükledim.

Güncelleme yükleyerek codec desteği alamazsınız. Tv bir filmi açmıyorsa açmaz. Açılmayan filmdeki kodlama tvnin kablu edeceği değerlerin dışındadır. 15 mbitten yüksek bitrate , 5ten büyük Reframes ve kodlama profili High@5.1 olursa açmama ihtimali yüksektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

Orijinalden alıntı: boylum

bende mkv lerde desteklenmeyen codec çok çıkıyor.Aşağı yukarı 5 filmin birinde sorun oluyor.Oysa son güncellemeyi de yükledim.

Güncelleme yükleyerek codec desteği alamazsınız. Tv bir filmi açmıyorsa açmaz. Açılmayan filmdeki kodlama tvnin kablu edeceği değerlerin dışındadır. 15 mbitten yüksek bitrate , 5ten büyük Reframes ve kodlama profili High@5.1 olursa açmama ihtimali yüksektir.

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Ben de Vatan'dan 32C530 modelini satın aldım, TV dün teslim edildi. Ve ilk iş güncellemesini kontrol ettim Mayıs 2010 görünüyordu. Samsung destek sitesinden 16 Eylül tarihli güncel T-TDT5DEUC-1021.0 dosyasını boş bir USB'ye indirip televizyona taktım. Ancak güncelleme olmadığı mesajı verip işlem yapmıyor. Halen Mayıs yazılımı ile devam ediyor. Bu 16 Eylül tarihli dosya yanlış bir güncelleme dosyası mı? Hangi dosya ile güncelleme yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ssavtak

Merhaba,

Ben de Vatan'dan 32C530 modelini satın aldım, TV dün teslim edildi. Ve ilk iş güncellemesini kontrol ettim Mayıs 2010 görünüyordu. Samsung destek sitesinden 16 Eylül tarihli güncel T-TDT5DEUC-1021.0 dosyasını boş bir USB'ye indirip televizyona taktım. Ancak güncelleme olmadığı mesajı verip işlem yapmıyor. Halen Mayıs yazılımı ile devam ediyor. Bu 16 Eylül tarihli dosya yanlış bir güncelleme dosyası mı? Hangi dosya ile güncelleme yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Beyler bu tv nin program güncellemesini yaparken birşey olmaz değilmi? Bi hata olursa çalışmama durumu felan varsa yüklemeyeceğim eğer yoksa böyle bir risk yoksa yükleyeceğim

• quote:

Merhaba,

Usb belleğe attığınız dosyayı çif tıklatıp açın. Klasörleri oluştursun ve tekrar deneyin. Eğer yine güncelleme yok derse diğer güncelleme dosyasını yani T-MSX5DEUC yazanı deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanbaba

Beyler bu tv nin program güncellemesini yaparken birşey olmaz değilmi? Bi hata olursa çalışmama durumu felan varsa yüklemeyeceğim eğer yoksa böyle bir risk yoksa yükleyeceğim

Yüklemeden dolayı sorun oluşmaz ama yükleme sırasında elektrik kesilirse veya siz yüklemeyi yarım bırakırsanız sorun olur.
  • quote:

quote:

Yüklemeden dolayı sorun oluşmaz ama yükleme sırasında elektrik kesilirse veya siz yüklemeyi yarım bırakırsanız sorun olur.

Kararsız kaldım yükleme konusunda.Herhangibir sorunda yaşamadım ama (altyazı sorunu vs.) yüklesem bana ne gibi katkı sağlar acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

quote:

quote:

Kararsız kaldım yükleme konusunda.Herhangibir sorunda yaşamadım ama (altyazı sorunu vs.) yüklesem bana ne gibi katkı sağlar acaba?

Alıntıları Göster
    30 Eylülde Vatan Bilgisayardan 1271/9 taksite (6+3) 40C530 aldım.

Forumda belirtilen panell versiyon numarasını bulamadım. Model no ve serial no var fakat versiyon numarası yok. Bunu nasıl öğrenebilirim. Kutusunun üstünde de bir şey yazmıyor.

Update dosyası T-MSX ile başlıyor. Siteden dosyayı indirdim ve açtım. Açtığım dosyayı usb ye kopyaladım ve tv ye taktım ama güncelleme dosyası yok diyor.

Teşekkürler...

Edit: Model numarasını girdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trlizard -- 12 Ekim 2010; 12:29:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trlizard

Forumda belirtilen panell versiyon numarasını bulamadım. Model no ve serial no var fakat versiyon numarası yok. Bunu nasıl öğrenebilirim. Kutusunun üstünde de bir şey yazmıyor.

Update dosyası T-MSX ile başlıyor. Siteden dosyayı indirdim ve açtım. Açtığım dosyayı usb ye kopyaladım ve tv ye taktım ama güncelleme dosyası yok diyor.

Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Evet panel tipi benim tv dede yazmıyor. Adam öğrendi o yüzden mi söktüler acaba.

• quote:

Teşekkürler...

Diğer tip güncelleme dosyasınını T-TDT5DEUC olanı indirip , usb belleğe kopyayalıp çalıştırın. Usb bellekte klasör oluşturunca yeniden güncellme işlemini deneyin.

Tvnin panel tipini görmek için havalandırma ızgaralarına fener tutup içerde bir etiket görmeye çalışın. Bir başka yol , tvnin izleme açısı çok düşükse samsung panel değildir. Tvnin görüntüsü biraz yana geçip açılı bakınca hemen grileşiyorsa , renkler soluklaşıyorsa samsung paneli olmayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozkan-Ozturk

quote:

Arkadaşlar bende bir haftadır kullanıyorum tv yi hdd bağladım laptop bağladım hdmı ile scart ile uydu bağlı zaten hiçbir sorunu yok gayet güzel cihaz.

Ancak birşey soracağım bu laptobu bağlayınca full hd görüntüyü nasıl alacağız çözünürlüklerde en fazla 1366x768 oluyor.

laptopla 1080 goruntu almak istiyorsan sadece tvden goruntu alacak sekilde ayarlaman lazım, aynı anda iki ekran birden acık olursa laptopun ekranının desteklediği sekilde tvdede goruntu oranını alırsın. ekranı sadece tv olarak yaptıgında iletim sisteminin ekran ayarlarında 1080 olculerini goreceksin. daha sonra ince ayarlarda nvidia da 1:1 oranını otomatik olarak yapıyor olabilir deneyemedim ama atide "
    quote:

Orijinalden alıntı: ozkanwap

veee pc ati ekran kartlı olanlar. nvidiayı denemedim ama galiba ondada olur. pixel mapping den sıkıntısı olanlar öncelikle ati Catalyst control center dan graphics->desktop & displayes-> en alttaki ekrana sağ click->Configure-> yukarıdan scaling options-> overscan %0 yapın sonra tv ayarlarında 16:9 vs olan ayarlarınızı ekrana sıgdır yapın ve sorunlarınızdan kurtulun... ... bunlarla ilgili başka bir konu başlığından aldığım deneme resimide burda

bunu denemeden önce ayardan önceki ve sonraki resim görünümüne bakarsanız farkı görürsünüz.gule gule kullanın...

" olarak yap.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim sorunum laptobu lcd ye bağlıyorum 1080 görüntü alıyorum ama ses yok ekran kartı ati denemediğim ayar kalmadı olmuyor bi türlü ses alamadım acaba hdmı kablodanmı kaynaklanıyor 10 tl ye almıştım kabloyu???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeanpaul28 -- 12 Ekim 2010; 15:07:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jeanpaul28

arkadaşlar benim sorunum laptobu lcd ye bağlıyorum 1080 görüntü alıyorum ama ses yok ekran kartı ati denemediğim ayar kalmadı olmuyor bi türlü ses alamadım acaba hdmı kablodanmı kaynaklanıyor 10 tl ye almıştım kabloyu???

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende bazı kanallarda aşağıda küçük boyutta kayan altyazılar geçerken arasıra normal arasıra titreşimli gözüküyo fakat ntv kanalındaki büyük kayan altyazıda hiç bişey olmuyo. Sizdede aynı şey var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the turk

Arkadaşlar bende bazı kanallarda aşağıda küçük boyutta kayan altyazılar geçerken arasıra normal arasıra titreşimli gözüküyo fakat ntv kanalındaki büyük kayan altyazıda hiç bişey olmuyo. Sizdede aynı şey var mı?

Bu aralar konuya pek giren yok sanırsam
  • quote:

aynısı bende de oluyor tazeleme hızıyla alakalı diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: burebista

quote:

aynısı bende de oluyor tazeleme hızıyla alakalı diye düşünüyorum

Sorun anlık olarak yayından ve sizdeki uydu alıcı + kablo gibi sistemlerinizden kaynaklanıyor. Bazı kanallardaki altyazılar , özellikle pencere içinde yani daha küçük olarak çıkan reklamlardaki altyazılar tüplü tvde de düzgün olarak görünmüyor.

Sorun kesinlikle lcd tvde değil. Eğer sizde veya arkadaşlarınızda uydu kartı varsa tv yayınını mpeg olarak kaydedin ve tvde usbden oynatın. Hiçbir sorun olmadığını göreceksiniz.

Altyazı bozuk çıktığı anda uydu alıcının yayın durdurma tuşuna (pause) basıp yayını durdurursanız , görüntünü aslının kötü olduğunu göreceksiniz. Ayrıca görüntü interlaceddir. O kadar kötü olması kaçınılmaz.

Tv ayarlarında altyazıları daha iyi göstermek için modlar var. Eğer sürekli altyazı içeren kanal izliyorsanız ayarı buna göre değiştirin.

• quote:

quote:

Teşekkürler...

Diğer tip güncelleme dosyasınını T-TDT5DEUC olanı indirip , usb belleğe kopyayalıp çalıştırın. Usb bellekte klasör oluşturunca yeniden güncellme işlemini deneyin.

Tvnin panel tipini görmek için havalandırma ızgaralarına fener tutup içerde bir etiket görmeye çalışın. Bir başka yol , tvnin izleme açısı çok düşükse samsung panel değildir. Tvnin görüntüsü biraz yana geçip açılı bakınca hemen grileşiyorsa , renkler soluklaşıyorsa samsung paneli olmayabilir.

Bu panel farklı markada olabiliyormu?. Son cümlede dediğinize bende baktım ama yandanda baksam üstdende baksam bir değişiklik olmuyor görüntüde o zaman sorun yok herhalde ?

• quote:

............

...........

...................

Bu panel farklı markada olabiliyormu?. Son cümlede dediğinize bende baktım ama yandanda baksam üstdende baksam bir değişiklik olmuyor görüntüde o zaman sorun yok herhalde ?

Siz panel versiyonunu neden sordunuz? Tvde kullanılan panel tipini öğrenmek için sormadınız mı?

Tvnin genelde sağ tarafına yapıştırılan etikette panel versiyonu yazan yerdeki harflerden panel üreticisi hakkında bilgi edinmek mümkün. Yoksa panel versiyonun başka bir espirisi yok.

Bu akşamki mesajınızdaki sorunuzun cevabı evet , samsung tvlerde başka üreticilerin panelleri de kullanılıyor.

• quote:

quote:

............

...........

...................

Siz panel versiyonunu neden sordunuz? Tvde kullanılan panel tipini öğrenmek için sormadınız mı?

Tvnin genelde sağ tarafına yapıştırılan etikette panel versiyonu yazan yerdeki harflerden panel üreticisi hakkında bilgi edinmek mümkün. Yoksa panel versiyonun başka bir espirisi yok.

Bu akşamki mesajınızdaki sorunuzun cevabı evet , samsung tvlerde başka üreticilerin panelleri de kullanılıyor.

panel versiyonunu ben sormadım hocam başka bir arkadaş sormuşta bende bakayım dedim bizim panelde samsungmu diye olay bundan ibaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

quote:

quote:

............

...........

...................

panel versiyonunu ben sormadım hocam başka bir arkadaş sormuşta bende bakayım dedim bizim panelde samsungmu diye olay bundan ibaret.

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    40C530 ile 40C6000 LED tv yi görüntüyü verme özellikleri açısından karşılaştırırsak (izleme açısı aynımıdır? aynı açıdan ikisinde de aynı grileşme olur mu? görüntünün canlılığı? gibi) LED tv nin hangi özellikleri daha iyidir?

40C530 un enerji sarfiyatı 180W yazıyordu yanılmıyorsam, 40 inç LED tv nin enerji sarfiyatı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trlizard -- 16 Ekim 2010; 18:30:30 >

• quote:

Merhaba,
    40C530 ile 40C6000 LED tv yi görüntüyü verme özellikleri açısından karşılaştırırsak (izleme açısı aynımıdır? aynı açıdan ikisinde de aynı grileşme olur mu? görüntünün canlılığı? gibi) LED tv nin hangi özellikleri daha iyidir?

40C530 un enerji sarfiyatı 180W yazıyordu yanılmıyorsam, 40 inç LED tv nin enerji sarfiyatı nedir?

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Yardımcı olduğunuz şekilde güncellemeyi yapabildim sevgili ender123 teşekkürler.

Bir sorum daha olacak. Samsung dijital fotoğraf makinam var. Çektiğim resim ve 640X480 videoları 32C530'umda uSB'den takıp izlemek istedim. resimleri gösteriyor ama videoları oynatmıyor, tanımlanamayan medya formatı diyor. Ayrıca USB'ye yükledim bir daha denedim sorun değişmedi. Bu basit video formatını bu kadar kapsamlı herşeyi çözüp oynatan bir TV nasıl oynatmaz aklım almadı. Üstelik iki cihazın markası bile Samsung iken. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

• quote:

Merhaba,

Yardımcı olduğunuz şekilde güncellemeyi yapabildim sevgili ender123 teşekkürler.

Bir sorum daha olacak. Samsung dijital fotoğraf makinam var. Çektiğim resim ve 640X480 videoları 32C530'umda uSB'den takıp izlemek istedim. resimleri gösteriyor ama videoları oynatmıyor, tanımlanamayan medya formatı diyor. Ayrıca USB'ye yükledim bir daha denedim sorun değişmedi. Bu basit video formatını bu kadar kapsamlı herşeyi çözüp oynatan bir TV nasıl oynatmaz aklım almadı. Üstelik iki cihazın markası bile Samsung iken. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    Sayın ssavtak , rica ederim. Aşağıdaki başlıktaki program ile video hakkında bilgi verir misiniz? Eski nesil mov video ise oynatmıyor olması normal ama ezbere konuşmayayım, siz video bilgilerini yazarsanız daha kolay yardımcı olunabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_41727029/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.