Şimdi Ara

Tvde Film İzlerken Ses veya Görüntü Sorunu Yaşayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
11
Favori
75.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tvlerinde usbden film izleyen arkadaşlar bazı filmlerde ya ses de ya da görüntüde sorun yaşıyorlar. Bu konudaki sorunlarını da foruma yazarken hiç bilgi vermeden "Benim tv bazı filmleri açmıyor" diyorlar. Dünya üzerinde milyonlarca film var, yüzlerce filmi divx veya mkv yapan grup var , film çevrilirken kullanılan codecler veya codeclerin farklı kalite ayarları , ayrıca bu işlerde kullanılan çok sayıda ana program ve yardımcı araçları var. Hiçbir bilgi vermeden yardım isteniyor.

Film izlerken desteklenmeyen video veya ses hatası alan arkadaşlar aşağıda linkini vereceğim mediainfolite programını kullanırlarsa ve sorularında filmin ses ve görüntü özelliklerini belirterek soru sorarlarsa kendilerine yardımcı olmak mümkün olabilir.

http://www.codecguide.com/download_other.htm#mediainfo

Bu adresten programı indirdikten sonra aşağıdaki şekilde kurulumu tamamlayın.

Kurulum sonrası programı çalıştırıp ikinci ayar bölümündeki "Enable shortcut in context menu" yazan yeri mutlaka işaretleyin.

Ses ve görüntü özelliklerini öğrenmek istediğiniz filmi bu şekilde inceleyebilirsiniz.

Görüntü için sorunlu olabilcek yerler kırmızı ile işaretlenmiştir.

Ses için sorunlu olabilcek yerler kırmızı ile işaretlenmiştir.

• Uzantılar o kadar uzun yoldan ögrenmek zahmetli biraz ama yerine uzantı değiştiren proğram var ise onu paylaşabilirsin daha verimli olur. Bu arada uzantı değitirmek ise filmin kalitesi yarı yarıya düşürüyor. alman sitelerinin birinde HD GARYGV ve pocket encoder adlı bir program var orda uzantı değişikligi oluyor ama dediğim gibi görüntü kalitesi yarı yarıya düşüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: by10line

Uzantılar o kadar uzun yoldan ögrenmek zahmetli biraz ama yerine uzantı değiştiren proğram var ise onu paylaşabilirsin daha verimli olur. Bu arada uzantı değitirmek ise filmin kalitesi yarı yarıya düşürüyor. alman sitelerinin birinde HD GARYGV ve pocket encoder adlı bir program var orda uzantı değişikligi oluyor ama dediğim gibi görüntü kalitesi yarı yarıya düşüyor...

Bu işe zahmetli diyorsanız , filmin uzantısını değiştirmek dediğiniz ki aslında filmi tekrar kodlamak-convert etmek için ne diyeceksiniz? Ayrıca siz format dönüşümü ile uzantı değişmini birbirine karıştırmışsınız.

Mediainfo programı adı üstünde bilgi vermek amaçlı yazılmış bir programdır ve 2 dk içinde kurulumu ile biter ve hazır olur.

2 saatlik bir filmi dönüştürmek için belki 1 gece boyunca bilgisayarı açık bırakmanız gerekir ve illaki kalite düşer. Ayrıca işlem Tavuktan tavuk bulyon yapıp , tavuk bulyonu da tekrar tavuğa çevirmeye çalışmaya benzer. Mantıksız bir yöntemdir.

Film dönüşümü illa ki ana kaynaktan yani orijinal DVD veya Bluray den yapılır. Ayrıca yazmış olduğunuz program adı sanı duyulmamış bir format dönüştürme programı. Bu işleri daha kaliteli yapan onlarca ücretsiz program var.

• Keşke uzantı değiştirerek formatlarını değiştirebilseydik
  • Merhaba ender123

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Programı kurdum. Video formatı ile ilgili gelen bilgileri aşağıda paylaşıyorum.

General
    Complete name : E:\SAM_0087.AVI
    Format : AVI
    Format/Info : Audio Video Interleave
    File size : 37.9 MiB
    Duration : 25s 533ms
    Overall bit rate : 12.4 Mbps

Video
    ID : 0
    Format : M-JPEG
    Codec ID : MJPG
    Duration : 25s 533ms
    Bit rate : 12.4 Mbps
    Width : 640 pixels
    Height : 480 pixels
    Display aspect ratio : 4:3
    Frame rate : 30.000 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 1.350
    Stream size : 37.9 MiB (100%)

Sorun neden kaynaklanıyor umarım tespit edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ssavtak
    ...............
    Video
    ................

Sorun neden kaynaklanıyor umarım tespit edebilirsiniz.

Sayın ssavtak ,

Sorun fotoğraf makinasının video kaydını Mjpeg formatında kaydetmesinden kaynaklanıyor. Tv motion jpeg desteği veriyor ama çok kısıtlı olduğu için ve sizin çektiğiniz video format olarak uygun olsa da iç özellikler açasından tvye uygun değildir. Bende Canon fotoğraf makinasıyla çekilmiş Mjpeg video vardı. Şimdi denedim ve sorunsuz açtı , sizin foroğraf makinasının kaydında bir sıkıntısı var anlaşılan. İsterseniz 5-10 saniyelik bir kayıt yapıp rapid gibi bir siteye yükleyin, ben de bakayım.

Complete name : MVI_1638.AVI
    Format : AVI
    Format/Info : Audio Video Interleave
    File size : 7.96 MiB
    Duration : 4s 467ms
    Overall bit rate : 14.9 Mbps
    Mastered date : FRI NOV 25 20:14:10 2005
    Writing application : CanonMVI02

Video
    Duration : 4s 467ms
    Bit rate : 14.8 Mbps
    Width : 640 pixels
    Height : 480 pixels
    Display aspect ratio : 4:3
    Frame rate : 30.000 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 1.611
    Stream size : 7.90 MiB (99%)

Mjpeg , normal jpeg resimlerdeki sıkıtıştırma tekniğinin hareketli görüntülere uyarlanmış halidir. Yani video sanki saniyede 25 tane jpeg resim araka arkaya çekilmiş ve slideshow yapıyormuş gibi kaydedilmiş. Bir görüntüyü , bir formatta video olarak kaydetmek için belli bir işlem-hesaplama yapmak gerekir. Mjpeg çok fazla işlem gücü gerektirmediği için eski fotoğraf makinalarında yaygın olarak kullanıldı.

Samsungun kendi sitesinde yazdığı bilgilere göre tvlerin desteklediği formatlar :

Görüntü için :

AVI, ASF, MKV, MP4, 3GPP, VOR, VOB, PS, TS, RMVB, FLV, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX 5.1, DivX 6.0, XviD; H.264, H263, MPEG-4 SP, MPEG-4 ASP, Motion JPEG, Windows Media Video v9, MPEG2, MPEG1, RV3.0/RV4.0

Ses için :

MP3, AC3, LPCM, ADPCM (MULAW, ALAW), AAC, HE-AAC, WMA,DD+, MPEG, DTS Core, AMR NB/WB, G.729, QCELP, Real Audio (RealAudio6 Cook, RealAudio9,10 RealAudio Lossless), 8000,11025,12000,16000,22050,24000,32000,44100,48000

Eğer bir film yukardaki formatlarda olsa bile yine de tv oynatamayabilir. Bitrate olarak 15.000 bits/saniye' den fazla , reframes olarak 5 ten fazla ve video kodlama profili High@5.1 olan mkv veya mp4 hd videolarda sorun çıkma ihtimali yüksektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 18 Ekim 2010; 10:58:18 >

• Merhaba ender123,

25 saniyelik 37 MB bir görüntü kaydımı rapid'e yukledim. Siz de oynatacak mı bakalım. Zahmet olcak size. Sonucu merakla bekliyorum.

http://rapidshare.com/files/426120856/SAM_0087.AVI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssavtak -- 25 Aralık 2010; 21:05:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv de ses var görüntü yok
    19 yıl önce açıldı
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    17 yıl önce açıldı
    Smart tvde film donma sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle bu başlık için ve yardımseverliğiniz için teşekkür ederim. Ben kendi tv mle yaşadığım bir tecrübemi paylaşayım belki yararlananlar olabilir. Samsung ps42c450 model plazma tv im usb den mkv leri oynatabiliyor. Usb hdd yi bağladığımda bazı filmlerde desteklenmeyen codec uyarıları aldım. Tv nin dts desteğide var bu arada.Nette biraz araştırma yapınca ps3 için convert işlemi yapan mkv2vob isimli programı buldum. Bu program aslında convertten çok mkv container in içindeki dosyaları ayırıp tekrar yazıyor. İster dts li isterseniz dts si ac3 e dönüştürerek mpg olarak dosyayı hazırlıyor. İşin en güzel yanı bu işlemin süresinin hdd den okuma yazma süresi kadar olması. Bu sayede filmlerimi samsung tv nin algılayabileceği formata çevirdim. Forumda çok sayıda samsung tv kullanan var. Sanıyorum tvlerdeki dahili playerlar modeller farklı olsada ortaktır. Çalışmayan mkv leriniz var ise bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Link burada

http://www.videohelp.com/download/mkv2vob247.exe

• Çekmiş olduğunuz tarihi mekan tvde görünüyor. Ses için desteklenmiyor dedi ama bu sorun değil , filmi sonuna kadar oynattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 20 Ekim 2010; 13:37:47 >
  • Sayın tamay_aytam ,

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.

Sorunlu mkvlerdeki h264 görüntü ve ses datasını , dönüşüm yapmadan sadece mp4 olarak çıkartınca da işe yarayabiliyor. Tam tersi de mümkün, açılmayan mp4 mkv içine konursa açılıyor.

MKVToolnix programının 4.0 üzeri sürümleri mkv header sıkıtıştırması yapıyor. bu tip mkvler de tvde açılmayacaktır. 3.40 sürümü hala en sağlam versiyonu ve mkv içine 2. altyazı koyduğunuzda dil bilgisini doğru veriyor.

Fotoğraf makinaları ile çekilen mov (yüksek çözünürlüklü mov) formatındaki görüntüleri de mkv içine koyarak tvde izlemek mümkün olabiliyor. Bazı durumda sadece video kaydının uzantısını mov dan avi veya mkvye değiştirince de açılıyor.

Çok fazla formatta ve alt ayarda video var. Tv üreticileri ise malesef neyi destekleyip desteklemediklerinin bilgisini tam vermiyorlar. Bu bilgiler olsa belki video kayıtları, video dönüşümleri bu özelliklere göre yapılır hatta programların içinde tvye özel ayarlar bile olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Çekmiş olduğunuz tarihi mekan tvde görünüyor. Ses için desteklenmiyor dedi ama bu sorun değil , filmi sonuna kadar oynattı.

Size zahmet oldu çok teşekkür ederim. Zaten çekimi ses kapalı formatta yapmıştım. O nedenle ses bulamaması çok doğal. Benim televizyonum Samsung 32C530. Ve biliyorsunuz geçen gün sizin yardımınızla firmware güncellemesini Eylül 2010 dosyası ile başarıyla yaptım. Acaba bu dosyayı sizin TV tanırken benimki niçin desteklenmeyen format diyebiliyor? Acaba bir arıza mı söz konusu? Görüşünüzü alabilir miyim?

Teşekkürler.

• Rica ederim ama sorunu çözemedik. C650 ve C530 başlığındaki nazımın geçebileceği arkadaşlardan rica edeyim onlar da bu videoya baksınlar.
  • Merhabalar ender hocamın isteği üzerine video yu indirdim. Ender hocamda oldugu gibi bendede açıldı fakat ses yok.Zaten sessiz kaydettiğinizi söylemişsiniz. Sonuç olarak 40C530 son versiyon yüklü olan tv de problem gözükmemekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the turk

Merhabalar ender hocamın isteği üzerine video yu indirdim. Ender hocamda oldugu gibi bendede açıldı fakat ses yok.Zaten sessiz kaydettiğinizi söylemişsiniz. Sonuç olarak 40C530 son versiyon yüklü olan tv de problem gözükmemekte.

Çok teşekkür ederim size de çok zahmet oldu. Sonuçta ikimizinde televizyonu aynı ( 32 - 40 inch farkı harici) . Yazılım da son yazılım o da aynı. Nasıl olabiliyor bu durum beynim durdu şimdi ??? :((
  • ender 'in isteği üzerine bu konuya dahil oluyorum. yanlış mı anladım acaba sorun videoyu izlemek miydi yoksa sesi duyamamak mıydı ?

ona göre 40C65x serisinde deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy-tr

ender 'in isteği üzerine bu konuya dahil oluyorum. yanlış mı anladım acaba sorun videoyu izlemek miydi yoksa sesi duyamamak mıydı ?

Merheba,

Sorunum videoyu bende açmaması. tanımlanamayan format diyor. Zaten sessiz kayıt yaptığım için ses bulamaması normal. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssavtak

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy-tr

ender 'in isteği üzerine bu konuya dahil oluyorum. yanlış mı anladım acaba sorun videoyu izlemek miydi yoksa sesi duyamamak mıydı ?

Merheba,

Sorunum videoyu bende açmaması. tanımlanamayan format diyor. Zaten sessiz kayıt yaptığım için ses bulamaması normal. Teşekkür ederim.

selamlar. dün akşam denedim. son firmware ide yüklü olan 40c653 televizyonumda görüntüyü açmadı. uzantıları değiştirdim ancak gene de açmadı bende de.
  • Test yapan The Turk ve Ozzy-tr, arkadaşlar çok teşekkürler.

Ssavtak, sizin sorununuzu çözemedik ama en azından başka bir sorunu çözmüş olduk. Bazen arkadaşlar bende şu film veya video açmadı diyordu. Demek ki sorun o kişiye özel de olabiliyormuş. İş daha da karışık hale geldi.

C650 donanım olarak Chelsea- Valencia çipseti kullanıyor.
    C530 da iki tip yazılım olduğuna göre zaten 2 farklı çipset olduğunu biliyoruz.

Sayın Ssavtak ve The Turk sizlerin tvlerindeki yazılımlar nedir? T-TDT5DEUC-1021.0 veya T-MSX5DEUC-2005.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 22 Ekim 2010; 11:09:30 >
  • sayın ender123,

ben de 32 c530 sahibiyim. benim tv'de youtube'dan aTube Catchrer programı ile indirdigim flv dosyalarını ve olympus fotograf makinamın cektigi sesli avi video dosyalarını oynatmıyor. sorun ne olabilir.
  • Başlığın ilk mesajına göre videoların iç yapılarını söylerseniz belki sorunun ne olduğunu anlamak mümkün olabilir. Tvnin açmadığı videoyu illaki açtırmak mümkün değildir. Flv içindeki video dayası h264 ise mkv içene gömmek belki sorunu çözebilir. Avi eğer Mjpegse formatında ise yapacak birşey olmayabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.