Makina yıkama esnasında ekranda büyük harflerle LE yazıyor ve yıkama işlemi aynen donuyor,hiç bir tuş çalışmıyor.Sadece makinayı açma kapama tuşu aktif.Yıkama aynen donmuş.Kapatıp yeniden program seçiyorum yıkama yapıyor.2 kez oldu bu güne kadar.Alınalı 1 yıl oldu ve alttaki filtreyi hiç temizlemedik,belki ondandır dedik akşam temizledik ama filtre oldukça temizdi.Kitapçığa baktığımızda LE hatasından bahsetmiyor,sizce bu neyle ilgili.Birde bu makina 8KG lik bir makina sizce içine ne kdr çamaşır koyulmalı?Tam 8 kg iyi sonuç verirmi ?
LE kodunu maalesef bilmiyorum ama hata kodu verdiği kesin. Servisi çağırın isterseniz kontrol etsinler.
Sanırım hata kodu olsa gerek.Belki bilen vardır diye sordum ne tür bir hata ama anlaşılan standart kontrol uyarısı değil.Makinayla ilgili sorun var sanırım.
Kitapcığında açıklaması vardır. Yada model numarası ile sitesinden bakabilirsiniz
benim makinam LG üretimi beko.yani aslı LG. samsung ve LG korede üretiliyordu yanlış hatırlamıyorsam.makinamın kullanma kılavuzunda (LE:motor aşırı yüklü.musluğu kapatın.fişi çekin servis çağırın.)yazıyor.tabi modellerde farklılık olabilir onu bilemicem
Bak bu ihtimal olabilir çünkü yanılmıyorsam makina 2 hatada da biraz doluydu,daha baya doluda olabilir tam emin değilim ama sanırım doluydu.Kitapçıklarda hata kodları yazıyor ama LE diye bişi yok! 3E 2E gibi hatalardan söz ediyor onlarda onu bunu temi,zle vs.Makinanın ne kadar doldurulması gerektiğinide bu yüzden sordum ilk mesajda,8KG lik makina 6 mı 7,5 mu falan doldurulmalı ?
quote:
Orijinalden alıntı: Gatetrans
Bak bu ihtimal olabilir çünkü yanılmıyorsam makina 2 hatada da biraz doluydu,daha baya doluda olabilir tam emin değilim ama sanırım doluydu.Kitapçıklarda hata kodları yazıyor ama LE diye bişi yok! 3E 2E gibi hatalardan söz ediyor onlarda onu bunu temi,zle vs.Makinanın ne kadar doldurulması gerektiğinide bu yüzden sordum ilk mesajda,8KG lik makina 6 mı 7,5 mu falan doldurulmalı ?
valla benim makina da 8 kilo ama şimdilik tek yaşadığım için 5 günde biriken çamaşırım 6 kiloyu geçmiyordur. normalde de fazla doldurulmasından taraf değilim 8 kilo ise 6 buçuk 7 kg arasında çalıştırılmalı bence