Şimdi Ara

Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
6
Favori
12.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Degmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    O zaman böyle bir ssd kullanmanın çok da bir getirisi yok diyebiliriz. Hdd den ssd ye geçmek gibi bariz bir fark yaratmıyor. Adobe programları normal ssd de de 3-4 saniyede falan açılıyor zaten. Çok büyük dosya kopyalama işleri falan yaparsa onların işine yarar belki. Onun dışında iki saniye erken açılacak diye o kadar para vermek mantıklı durmuyor. Aynı kapasitedeki normal ssd nin iki katı fiyatı var.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Dogrudur. Normal ssd den bu diske hiz icin gecmenin bir esprisi yok. Fakat bu diskin tek ozelligi hizi degil.
    Sizde benim gibi diske 1 yilda 30 tb yaziyorsaniz normal disklerin yazma omurleri yetmeyecektir. 512gb 950 pronun 400tb yazma omru var. Bu acidan bakinca, karsisindaki bin kusur dolarlik fiyatli 1tb intele gore gayet makul fiyati var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quarysma

    quote:

    Orijinalden alıntı: MassiveDeviL

    merhaba arkadaşlar;

    ben MSI Z170A Gaming M7 anakart kullanıyorum ve anakartımda iki adet M.2 Turbo yeri var 32Gb veri yolu olarak.

    Şimdi bende bu Evo950 512GB olandan almak istiyorum. herhangi bir sorun çıkarmaz dimi? üründen memnun kalır mıyım? tamamen oyunculuk üzerine alıyorum. geç açılan oyunlar için diyelim.

    YA evo950 512GB alacam yada evo850 1TB alacam ? sizce hangisi işimi daha çok görür.

    buarada raid ne demek? ve ne işe yarar? her ssd' ile RAİD olur mu? bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Zira bi adet 120GB hyperX'im var. daha hızlı olacaksa RAİD'i deneyebilirim

    Profesyonel grafik tasarım işleri (Acad, 3dSmax vs.) ve render tarzı işler yapmayacaksanız, PC'yi en fazla oyun için kullanacasksanız m2.sata gereksiz pahalı olur. Onun yerine 1 TB 850 Evo daha mantıklı geliyor bana.

    Şayet fantezi olsun, m.2'de denemiş olayım derseniz birşey diyemem (Benim yaptığım gibi).
    PC açılış hızında 850 evo ile 950pro arasında bir fark olmaz. İkisi de aynı hızda açılır hemen hemen. Oyun loading süreleri de aşağı yukarı aynı olur.


    Raid işine biraz karışık. Raid 0 var, raid 1 var vs. Hız artımı yapmak için düşünüyorsanız Raid 0 kullanırsınız. Sadece SSD ile değil mekanik HDD ile de Raid yapabilirsiniz. Yalnız PC açılış süresine olumsuz etki eder Raid 0 çünkü Bios ekranında fazladan 2 sn. kadar Raid ekranında bekletir. Ancak tek diskin oyun yükleme vs süreleri iki kat artar(Birbirinin aynı olan 2 disk kullanırsanız). Farklı hızlarda diskler kullanırsanız yine hız toplamları kadar hızlanır.

    Ama atıyorum elinizde 1 tane 120GB SSD var, bir tane de 240 GB SSD var. Bunları da Raid 0 yapabilirsiniz ve hızı her iki diskin okuma / yazma hızları toplamı kadar olur ancak disk kapasitesi konusunda bir sorununuz olur. Örneğin Normalde 120+240=360 GB disk alanınız olması gerekir diye düşünüyorsanız yanılırsınız. Raid sistemdeki en küçük disk kapasitesinin 2 katı kadar kapasiteniz olur. Yani 120*2 =240 GB.

    Raid'in mantığını kabaca anlatayım bir de;

    Tek diskli sistemde elde olan atıyorum 5 GB veri var, bunun tamamını tek diske yazar. Diskin mevcut hızıyla okuma / yazma işlemi yaparsınız.

    2 diskli Raid 0 sistemde Eldeki 5GB veriyi sırayla önce bir diske, sonra diğer diske yazar. Dolayısıyla eldeki veriyi yazma süresi yarı yarıya azalır. Sisteme 2'den fazla diskte bağlayabilirsiniz, bağladığınız disk sayısı kadar hız artışı olur. Örneğin aynı özellikte 4 SSD var elinizde Raid 0 bağladığınız. Tek diskin okuma/yazama hızı 500/400 olsun. 4 diski bağlayınca okuma/yazma hızı 2000/1600 gibi değerlere ulaşır ancak dediğim gibi açılıştaki Raid bekleme ekranından kaçış yok :)

    Bir de Raid 1 sistemleri var. Bu tarz sistem ise güvenlik amacıyla kullanılır. Daha ziyade işyeri, server PC vs sistemlerde. Raid 1 sistemdeki amaç ise yine atıyorum elde olan 5 GB veriyi aynı anda her iki diske birden yazar. HDD'lerden biri bozulduğu takdirde sistemin otomatik olarak yedeği elinizde mevcut olur ancak mekanik disklerin kullanımının yavaş yavaş sonlanması nedeniyle artık Raid 1'ler çok fazla kullanılmamaya başlayacak. Zira SSD'ler, mekanik disklere göre hayli güvenilir. Diskin kafa vurması, elektrik gidince silindirlerin bozulması vs. durumlar olmayacak artık. Durduk yere bozulan HDD'ler bile vardı :)

    AMD ve intel sistemlere Raid kurulumu farklıdır. Raid yapacaksanız kesinlikle AMD tavsiye etmem.

    Velhasıl kelam uzun lafın kısası ben sizin için 1 TB 850 Evo öneririm. Ancak daha uygun fiyata mal etmek isterseniz 4 tane 850 Evo 256 GB ile Raid 0 :) Yine de takdir sizin...

    Edit: Şimdi baktım da Raid 0 ucuza gelmiyormuş, 1 TB ile 4*250 Raid 0 fiyatları aynıymış...

    Slm bu sisteme samsung 950 256 gb ssd takılırmı taksak performansı düşük kalırmı veya ne taksak en iyi hızlandırırım sistemi bütçe 700tl küsür



    ANAKART = GİGİABYTE X 58 EXTREME 1366 SOKET
    İŞLEMCİ = İ7 950 3.06 GHZ 1366 SOKET
    RAM = KİNGSTON DDR3 2X2 DUAL 2+2 1333 MHZ 8GB TOPLAMDA
    NİVİDA = ASUS GTS 450 1 GB 128 BİT
    SSD = İNTEL 120 GB SERİES
    HDD = SEGATE 1 TB
    POWER = Cougar CMX V2 700 W Power Supply
    KASA = COOLER MASTERS STACKER 101
    MONİTÖR = HP 25 inç = 63,5 cm




  • Anakartinizda pci-e x4 slot var. Aparatiyla birlikte alitsaniz verimli kullanirsiniz. Hızda sorun olmaz. Ama kullanım amacınızın ne olduğu önemli olan. İş içinse, grafik işlemler, photo shop tarzi kullanacaksanız öneriririm. Ama oyun /internet için filansa gereksiz derim. Anakartiniz sata 2 destekli ancak m.2sata değilde normal ssd almaya karar verirseniz bile siz kaliteli bir sata 3 ssd alın. Sistemi ilerde satsaniz bile ssd kendinize alirsiniz. Ama dedigim gibi samsung 950pro hız olarak normal hızında calisir sisteminizde...
    Edit: sisteminizde zaten ssd oldugunu fark ettim, kac yillik acaba intel SSD diskiniz? Eski ise degistirebilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 17 Eylül 2016; 11:33:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anakartta sıkıntı yoksa neden degistiresiniz ki? Bence gereksiz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütçe meselesi ama sdd ömrünüzü bir programla test edin. Ssd ömrü azalmışsa yavaşlama ondan olabilir o sistemde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kablonuz sata2 degilde sata olmasın? Ve anakartta taktiginiz slot da sata0 yazan yer olsun. Hiz cok fark eder. Ayrica sistemi ahci kurdugunuzdan eminmisiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quarysma

    Kablonuz sata2 degilde sata olmasın? Ve anakartta taktiginiz slot da sata0 yazan yer olsun. Hiz cok fark eder. Ayrica sistemi ahci kurdugunuzdan eminmisiniz?

    intelin bu ssd leri 200/200 okuma yazma şeklinde satılıyor samsung 950 ye geçiş mantıklı olurmu veya ssd degilde ddr4 e mi geçmek mantıklı x99 çipset gibi bir şey veya ssd yi alıp ddr5 anakartmı mı beklenmeli


    Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME




  • Ddr5 yakin bir zamanda cikmaz. X99 chipset anakart alirsaniz işlemci de degistirmeniz gerekir. Forumdan uygun fiyatli z97 anakart, islemci, ssd almak mantikli olabilir. Hem ileride satmak da x99 a göre daha kolay olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quarysma

    Ddr5 yakin bir zamanda cikmaz. X99 chipset anakart alirsaniz işlemci de degistirmeniz gerekir. Forumdan uygun fiyatli z97 anakart, islemci, ssd almak mantikli olabilir. Hem ileride satmak da x99 a göre daha kolay olur.

    sansung 950 bir nevi ddr5 havası yaratır gibi şimdilik teşekkürler yardımlarınız için fiyatı için biraz daha bekleyip 512 gb mı alsam 2017 de TEREBAYT yüksek ssd ler çıkacakmış 1 tb lar alınabilir seviyelere düşebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tragedıe

    quote:

    Orijinalden alıntı: Quarysma

    Ddr5 yakin bir zamanda cikmaz. X99 chipset anakart alirsaniz işlemci de degistirmeniz gerekir. Forumdan uygun fiyatli z97 anakart, islemci, ssd almak mantikli olabilir. Hem ileride satmak da x99 a göre daha kolay olur.

    sansung 950 bir nevi ddr5 havası yaratır gibi şimdilik teşekkürler yardımlarınız için fiyatı için biraz daha bekleyip 512 gb mı alsam 2017 de TEREBAYT yüksek ssd ler çıkacakmış 1 tb lar alınabilir seviyelere düşebilir

    Diski aparart ile pci exp slotundan baglayacagınız icin asagıdaki degerlerin aynısını alırsınız.
    Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME
    Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME




  • Ne güzel anakartın bi parçası gibi oldu yok sata kablosuymuş uğraşma derdi yok hem benim anakartta 950 pro nerde görünmüo bile armorun altına taktım kapattım miss gibi oldu peki diğer ssd lerde bi ömür oluyo yavaşlıo zaman geçtikçe bundada öyle bişe olurmu sizce


    Not:fotoya bakarken maşallah deyin lütfen :D

    Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME




  • ysftnr333 Y kullanıcısına yanıt
    Herseyde bir omur oldugu gibi bu diskinde bir omru var. Mesajin ustunde yazmistim tekrar yazayim; disk 5 yil samsung tarafindan garantilidir. Hangi modeli oldugunu yazmamissiniz ama 512 gb modelinin 400tb omru oldugunu soyluyor samsung.
    Bu neye tekabul eder onuda soyleyelim. Ben yogun olarak kullandigim halde 1 yilda ancak 21tb lik yazma yapabilmisim diske. Artik gerisini varin siz hesap edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende MSI Z170 Tomahawk AC var https://www.msi.com/Motherboard/Z170A-TOMAHAWK-AC.html#hero-specification Buna almayı düşünyüorum ama hangi slotuna taksam daha fazla verimlilik alabilirim, M2 slotuna mı yoksa MSI Turbo U.2 host slotuna mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shnkrc

    Arkadaşlar bende MSI Z170 Tomahawk AC var https://www.msi.com/Motherboard/Z170A-TOMAHAWK-AC.html#hero-specification Buna almayı düşünyüorum ama hangi slotuna taksam daha fazla verimlilik alabilirim, M2 slotuna mı yoksa MSI Turbo U.2 host slotuna mı ?

    M.2 portuna takacaksınız.
    Turbo U.2 Host Card başka bir donanım. Aşağıda bilgi mevcut
    MSI® HOW-TO Install NVMe U.2 SSD with MSI Turbo U.2 Host Card
    https://www.youtube.com/watch?v=2BWXmfCbBSg




  • hoper01 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam, bir de bir sorum daha olacak. Benim anakart 32 gb/s destekliyor değil mi m2 portunda, ben yanlış okumadıysam eğer :)
  • shnkrc kullanıcısına yanıt
    U2 slotlarıyla ilgili net bir bilgim yok.
    Teorik olarak bir fark olacağınız sanmıyorum. M2 G3x4 slotu zaten hız olarak 4GB/sn yeye kadar desteklemekte. Elimizdeki SSDler zaten bu hızların altında kalıyor. O yüzden slot farkının olacağını düşünmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shnkrc

    teşekkür ederim hocam, bir de bir sorum daha olacak. Benim anakart 32 gb/s destekliyor değil mi m2 portunda, ben yanlış okumadıysam eğer :)

    Z170 çip set ise desteklemesi lazım.
  • Recep,

    Bence de dediğin gibi bir dğişiklik olacağını sanmayıp, tam performans alabilirm gibi geliyor bana da :)

    Hoper,

    Aynen Z170A hocam anakart zaten :)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.