Şimdi Ara

Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
266
Cevap
6
Favori
12.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    İş yerinde toplattığım bilgisayara Vatan-SSD950Pro ssd sini taktırdım. Normal olarak kullanıyorum fakat şöyle bir hız testi olarak arattığımda forumda göremedim bende merak edenler için ufak 2 test koyayım dedim. Hali hazırda bir çok ekran olduğu için kapatıp deneyemiyorum ama diski çok kullanan programlar olmadığını düşünüyorum.

    Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME

    1. ve 2. resimi açıklamaya gerek yok. 3. resim 5900rpm diskten masaüstüne kopyalama. 4. resim ise o dosyayı masaüstünden masaüstüne kopyalama. Genel hızın görünmesi için sona gelince çektim bilerek.
    Bilgisayarın açılışına gelecek olursak evdeki laptobum daha hızlı açılıyor. Bu masaüstü anakartların boot süreleri hala çok fazla ya da benim anakart o şekilde.
    Gigabyte Z170-UD3P anakartım.

    İstediğiniz farklı testler olursa yapmaya çalışırım.
    İyi günler.

    Edit. Uzun kullanım sonrası test tekrarı ve yeni aldığım soğutucu incelemesini yapmak istedim.

    1 buçuk yılı aşkın bir süre olmuş cihazı alalı. Bu sürede PC hemen hemen 7/24 çalıştı. Tabi ki aktif kullanım gün içerisindeydi. İlk resim soğutucusuz olarak yaptığım testti. Keşke disk mark yerine daha farklı bir test yapsaydım daha iyi karşılaştırabilirdik ısıya bağlı performans düşüşünü. Şöyle bir baktımda ilk zamanki performansı pek kalmamış. Seq kısmındaki düşüş farkı neden bu kadar yüksek anlamadım.

    Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME

    2. Resim soğutuculu olarak üstteki testte olduğu gibi Disk markta 5 seçilerek yapıldı. Son resim ise incelemeyi yaptığım zamandaki gibi 3 seçilerek yapıldı.
    Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME

    Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME

    Ürün linki burada.https://www.aliexpress.com/item/N80-NVME-NGFF-M-2-2280-PCIE-SSD-Passive-Cooling-Aluminum-Heat-Sink-Thermal-Pad-Heat/32829185564.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1fe34c4dEvf8hS
    Ucuz bir ürün daha kaliteliler ile daha farklı sonuç alınabilir belki. Benim kasam CM nin silence serisi yan kapakta havalandırma vs. bulunmuyor.
    Soğutucu taktığım hali.
    Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME

    Şunu söyleyeyim okuma testleri sırasında 54 dereceyi geçmedi cihaz soğutuculu olarak, soğutucusuz 62 leri görmüştü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sir_recep -- 13 Ağustos 2018; 14:35:38 >







  • Çıldırmak üzereyim. Bende bir hız sorunu var, BIOS altını üstüne getirdim, alakalı birşey bulamadım. Doğru düzgün kullanan birileri de yokki aydınlatsın beni!
    Aklıma gelen tek ihtimal kaldı; PSU tamirde olduğu için standart FSP 400W PSU bağladım. İşlemci 8 pin güç yuvasına 4 pin taktım ama sanmıyorum ondan olacağını da:/

    (Rapid storage aktif, Driverler güncel)





    Samsung SSD 950 Pro m2 SSD İNCELEME



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 12 Ocak 2016; 23:00:31 >




  • @Quarysma

    Kullandığınız Z97 çipset anakartınız M2 SSD ler için 10 Gbit/s hız desteği sunarken Z170 çipset anakartlar 32 Gbit/s hız desteği sunuyor.
    Özellikle okumada ortaya çıkan aradaki büyük hız farkının nedeni bu.
    Yani üstteki arkadaşın ulaştığı hızları görmeniz için yeni s1151 sokete geçiş yapmalısınız.
  • Bende indirimdeyken almayı düşünüyordum amazondan samsung 950 pro 256 gb hazır 1151 sokete geçmişim ama anakartımın destekledigi m2 ssd listesinde almak istedigim m2 ssd yoktu harddiskimde olmadıgından hiç riske giremedim direk normal ssd aldım ama görünüşe göre performans farkı baya var sata 3 ile m2 arasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Iron Mask

    @Quarysma

    Kullandığınız Z97 çipset anakartınız M2 SSD ler için 10 Gbit/s hız desteği sunarken Z170 çipset anakartlar 32 Gbit/s hız desteği sunuyor.
    Özellikle okumada ortaya çıkan aradaki büyük hız farkının nedeni bu.
    Yani üstteki arkadaşın ulaştığı hızları görmeniz için yeni s1151 sokete geçiş yapmalısınız.

    Bu testte Z97 chipset anakart kullanmışlar fakat sonuç iyi?

    Test için Tıkla




  • Quarysma kullanıcısına yanıt
    O anakartta 10GB/s

    Tahminim adaptor kullanmis olmalari .http://www.amazon.com/Lycom-DT-120-PCIe-Adapter-Support/dp/B00MYCQP38/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1452710852&sr=1-1&keywords=m.2+adapter



    Yoksa m.2 slotundan aldigin performans ust noktada . Fazlasini bekleme .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trumpet

    O anakartta 10GB/s

    Tahminim adaptor kullanmis olmalari .http://www.amazon.com/Lycom-DT-120-PCIe-Adapter-Support/dp/B00MYCQP38/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1452710852&sr=1-1&keywords=m.2+adapter



    Yoksa m.2 slotundan aldigin performans ust noktada . Fazlasini bekleme .



    Böyle bir kart alsam %100 derdim çözülür mü? Boot aşamasında sorun yaşatır mı? Hız gerçekten gösterdiği gibi olur mu? Boot aşamasında bir yavaşlama olur mu?(raid'deki 2 saniye kadar süren bekleme gibi) malum anakartı değişince işlemci de değişecek, işlemci değişince ram'da değişecek. Masraf çok oluyor. Sadece bir kartla çözebiliyorsam ne alâ ¿




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Quarysma kullanıcısına yanıt
    Baglantiyi pci exp slotundan yapacaginiz icin hiz sorunu yasamazsiniz. Alacaginiz kart x4 hizinda olsun yeterlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quarysma kullanıcısına yanıt
    Neden sorun yasatsin ? Hiz maksimimda olur , ancak bana kalirsa aradaki farki boot olarak gormen mumkun olmayacaktir . Sadece testlerde gorursun diye dusunuyorum , raidteki bekleme suresi olmaz .
  • Quarysma kullanıcısına yanıt
    Bence de m2 slotuna takmakla arasında bir fark olmayacaktır. Ama maks hızı verecektir
  • sir_recep kullanıcısına yanıt
    oyun loading süreleri ne kadar
    en çok yüklenmesi uzun süren FALLOUT 4 oyunu
    GTA5 bunlar sen de yüklüyse kaç saniye bir yazarsan sevinirim


    vatanbilgisayar indirim yapmış 850 -900 tl civarıydı bir de memunmusun
  • meydey45 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Üründen memnunum fakat dediğim gibi işyerinde kullandığımdan oyun yükleme imkanım yok en azından söylediğiniz büyük boyutlu oyunları. Zaten ekran kartım onboard :)
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Ustad windows ta hiz olarak bir getirisi yok. Insanlar oradaki okuma yazma hizlarinin windowsu ucuracagini falan dusunuyorlar ama oyle degil.
    Windows ayni ssd varmis gibi (belki biraz daha hizli) islem yapiyor.
    Disk asil hizini corel,adobe serisi,autodesk serisi ve cinema4d gibi programlarda gosteriyor. Bekleme ekranini goremeden aciyor programlari. Oyunlarin yukleme sureleri ise ayni windows kutuphanelerinde oldugu gibi normal ssd hizinda.
    Kopyalama olayinda ise, ben bu ssd nin karsisinda eski var olan raid i kullaniyorum bu sekilde 1 gb hizinda kopyalama yapabiliyorum.
    Raidde gordugum 1 kb tan kucuk dosya aktarimindaki takilmalar az da olda mevcut ama rahatsiz edici seviyede degil. Bu sorun sirasi ile kingstone v300 serisi, samsung evo serisi ve intel 335 serisi raidi bozdurmustu. En iyi raid 850 pro serisinde yapabilmistim. Bana gore su anda en iyi raid duzenegi 850 pro serilerinden oluyor.
    950 pro alipta karsisinda raid kullanacaklar icin tavsiyem diskleri mbr formatina cevirip kullanmalari. Bu sekilde hem yukleme sorunlarini ortadan kaldirip hemde anakart degistinde raid in bozulmasinin da onune gecmis olacaklardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • samsung 950 pro 512 gb 2 tane alip raid hız nasıl olurdu.
  • meydey45 kullanıcısına yanıt
    Güzel olurdu da bence gereksiz olurdu :)
  • arkadaşlar merhaba monster tulpar v4.2 sürümünü kullanıyorum
    HM87 chipset var bu ssd yi alsam verilen degerlerde kullanabilirmiyim sizce ?
  • sahsiyet S kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarı ile o çipset sata 3 hızlarını destekliyor. Ya da maks. Z97 deki gibi 1GB hızlara çıkabilir diye tahmin ediyorum. Net bir bilgi bulamadım. Eğer Disk yerinden feragat etmek istemiyorsanız alın, yoksa normal 2,51 SSd alın bence.
  • Bir sıkıntı olmaz neden olsun. Anakartın SATA2 olduğundan okuma maks 250 civarı görürsün. Her türlü gözle görülür bir performans farkı alırsın emin olabilirsin.
  • stalker-190e kullanıcısına yanıt
    AHCI moda almanız yeterli.
  • Az önce yeni sistemime eklettim bu diski.

    850 EVO 500GB m.2 yerine paraya kıydım bununla değiştirdim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.