Şimdi Ara

Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500gb 4x raıd 0 performans?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler dün itibariyle 4 adet F3 disk ile kurduğum raıd 0 ile bazı sonuçlar aldım..bana biraz düşük geldi ..dokunmadığımız bir yer var galiba. ya da benim beklentim fazla idi..bir göz atarsanız sevinirim..

    bir de enteresandır bu Hdtune testinde değerler aniden 30mb inip tekrar yükseliyor..bunu yapmasa avarage değeri cok daha artmıs olacak gibi..buna ne sebep olmuş olabilir?

    bir de beyler raıd kurulumunda şu ayarlar nasıl olmalı?ben on olarak ayarladım..
    Fast init: OFF , Gigabyte Boundry Off

     Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500gb 4x raıd 0 performans?


     Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500gb 4x raıd 0 performans?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 7 Ocak 2011; 10:18:03 >







  • raid0 dizinini nasıl bölümlendirdin?

    testte görünen 250GB bölüm C: mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 7 Ocak 2011; 11:29:13 >
  • evet testteki bölüm c

    strippe size 64 kb

    test ederken short stroke u secmemısım sebep bu olabilir mi acaba?normalde 500mb civarı olması lazım avarage nin..şimdi gözüme çarptı short stroke seçili değil..
  • evet 2 diskle bu sonuçları alıyor arkadaşlar 4 diskide birleştirip raid yaptığından eminmisin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceycey11

    evet 2 diskle bu sonuçları alıyor arkadaşlar 4 diskide birleştirip raid yaptığından eminmisin



    evet eminim..daha önce 2 hdd ile sorunsuz kullanıyordum..harddısklerı yenıleyıp 4 e cıkarınca sonuc değişmedi..anlamıs değilim..

    windows un kurulu olduğu kısım 250gb geriye kalanı 1750..tüm diskler işin içinde olmasa boyutta farklı olurdu sanırım..

    bir iki nokta acaba dedirtiyor ama bilemiyorum,

    1-testte short stroke acmamısım..ne kadar etkı eder bılemıyorum

    2-fast ınıt on yapmıstım sanırım off olması daha ıyıymıs..
  • 4 disk için sonuç düşük bu kesin.
    değerlerdeki oynama sistem diskini test ettiğin içindir, orası tamam.

    birde aynı şartlarda diğer 1750GB'lık bölümü test etsene bakalım...

    bu konuda aynı disklerin 2x500GB raid0 değerlerini görebilirsin:
    http://forum.donanimhaber.com/m_36763154/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 7 Ocak 2011; 11:52:17 >
  • evet düşük..fakat neden çözemedim daha..şu an tek aklıma gelen short stroke işaretleyip test yapmak..daha sonra fast init i kapatacağım..çok da bir ayar yok kı bu işte diycem ki gözden kacmıs.. ha 2 dısk ha 4 dısk mantık aynı..aynı ıslemler vs ama demek gözden kacan bır sey var..
  • bana kalırsa bukadar basit test ayarları ile alakalı değil.

    bence önce 1750GB kısmını bir test et.
    ondan sonra her iki bölümü birde CristalDiskMark 3.0 ile test et bakalım orada da sonuçlara...
  • tamamdır aksama bı deneyeyim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atiktuk

    2-fast ınıt on yapmıstım sanırım off olması daha ıyıymıs..

    "fast init"in on veya off olması ilk kurulum yapan biri için önemli değil, eğer raid'i herhangi bir nedenle bozup tekrar oluşturmak istersen off yapmalısınki açılış ayarların silinmesin, yani hiç bozmamış gibi sistemi kullanmaya devam ediyorsun... (eski oluşturduğun boyut ne ise aynısını girersen tabi)
    bende 3'lü raid0 yaptım, arkadaşların 2'li raid'de aldığı değerleri alıyorum, download bilgisayarımda 2'li raid0 yaptım aynı değerleri alıyorum ama kullanımda 3'lü raid daha hızlı. başka bir programla daha test yap...
  • hımm..teşekkürler...enteresanyani nerede sorun var bılemıyorum..çok da detaylı ince ayar gerektıren bırseyde degıl aslında..2 li raıdde yapılan ıslemlerın aynısı 4 lüde de var..nıye böyle oldu kafam iyice karıstı..

    değerler şu şekilde olması aşşagı yukarı..

    http://www.overclock.net/hard-drives-storage/679657-4-samsung-f3-500gb-raid-0-a.html
  • Diskleri hangi portlara taktınız? Genelde 4 ve 5. portun sata kontrolcüsü farklıdır. Disklerin kimisi bi kontrolcüye , kimisi diğer kontrolcüye bağlı ise böyle bir problemle karşılaşmanız olası.. Önce sata portlarınızın hangilerinin hangi kontrolcü tarafından kontrol edildiğini öğrenin , ondan sonra hepsini aynı kontrolcüye bağlayıp tekrar raid kurun.. Genelde 0,1,2,3 bi kontrolcü , 4,5 başka bi kontrolcü tarafından kontrol edilir ama sizin kartta istisna olabilir bilemiyorum..
  • çıldırmak üzereyeim desem yeridir...bulamıyorum sorunu...anakart yeni harddiskler yeni niye böyle oluyor anlamıs değilim...

    0,1,2,3 portları harddıskler ıcın kullanıyorum...toplam 6 port var..anakart gigabyte 890FXA UD5 ...biosdan ayarımı yapıyorum restart edip ctrl+f ile menüye geliyorum...

    LD view/LD define menü ye giriyorum haliyle boş..ctrl+c yapıyorum raıd oluşturma menüsüne geliyor..buraya kadar tamam..burada dikkatimi ceken Logical drive 2 diye geçiyor sol üstte..anakartın kitapçığına bakıyorum verdiği örnekte logıcal drive 1 diye geçmiş ve 2 harddisk listelenmiş altta..

    bende 2 logical drive diye görünüyor sol üstte ve altta 4 harddisk listeleniyor..

    raıd 0 ,64kn stripe block fast ınıt on gigabyte boundry on cache mode write true diye ayarlayıp alt kısma iniyorum..harddısklere yes no verdiğimiz yer..alayını Y işaretleyip ok liyorum..
    isim vermiyorum,fast initilization secildi MBR datası silinicek diyor..siliyorum..geliyor kapasiteye..modify array diyorum ilk raıd kac gb olsun dıyor..100gb secip ok liyorum LD1 oluşmus oluyor

    tekrar ctrl+c deyip define LD ye giriyorum..yıne raıd olusturma ekranı..bu sefer sol üstte logical drive 3 yazıyor..müdahale söz konusu değil..yine aynı ekrandan raıd 0 128 kb vs secip alta harddısklere gelıyorum..hardıskler bir önceki işlemden dolayı 475gb görünüyor..(500gb normal..raıd ın ilk kısmına 100gb ayırdıgım ıcın her harddıskten 25gb kesılıyor)hepsini yeslıyorum ok liyorum..ikinci raıd kısmı da olusuyor..

    Ld view a (secenek 2)geldıgımde 2 LD görünüyor..biri 100gb diğeri 1900...functional yazıyor..yapılacak birşey kalmıyor..

    restart yapıp win7 kurulumuna geçiyorum...

    --------

    win7 kurulumu başlıyor vs..geliyor sürücü eksik cd-usb takın vs dıyor..disketi takıyorum..amd ahcı compatible raıd controller cıkıyor..tamam diyorum yüklüyor..

    win7 yükselt veya özel diye 2 secenek cıkıyor..özel dıyorum 2 adet disk cıkıyor..disk1 disk 0...ikisinde de ayrılmamıs alan yazıyor..bu noktada 100gb ayırdıgım disk 1 i secıp ileri dıyorum..windows kurulumu devam edıyor..

    win7 kurulup masaüstüne geliyor..anakart cd sını takıp ne var ne yoksa yüklüyorum..restart dan sonra ekran kartı driverını yüklüyorum..daha sonra hdtune ve teste gecıyorum..sonuc 250mb avarage...!!!kacırdıgım bır nokta mı var beyler bı el atın suna..




  • Biraz zaman alıcak ama 3 diskle bi raid kurup karşılaştırın bakalım 3/4'e düşücek mi performans..
  • sonuc aynı...kacıncı windowds u kurdum haddi hesabı yok..

    dikkatimi ceken birşey yukarıda da belırttım..bölüm olusturmak ve raıd ın türünü strippe size ını sectıgımız yerde sol üstte logical drive 2 görünüyor...neden 2?secure erase diye bir secenek cıkıyor ne ıse yarar?alakası yoktur herhalde..

    şimdi bios resetleyi yeniden denedim..bu sefer logical drive 1 olarak görünfü ve raıdı kurdum..sonuclar bıraz daha olumlu fakat hala soru işareti...
  • sorun devam etmekte çözebilmiş değilim..sadece benim başıma mı geldi bu olay çok enteresan..üsküdarda oturuyorum..Bu konuda yardımcı olabilecek arkadas varsa beklerim..gelsin bi cayımı içsin..
  • amd sistemde 4x hdd raıd yapan varsa benimle iletişime gecsin lütfen...
  • evet beyler sorun acıklıga nerdeyse kavustu..amd sistemlerde 300mb lık bir limit varmıs..ve 4 hdd kullanıldıgında bu limit yüzünden darbogaz olusuyormus..bunu asmak ıstıyorsanız raıd kartı kullanmanız gerekır dıyorlar..

    kısaca AMD sistemde 4 hdd ile raıd 0 kurup performans almak mümkün değil..intel bu konuda bıraz daha sanslı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atiktuk

    evet beyler sorun acıklıga nerdeyse kavustu..amd sistemlerde 300mb lık bir limit varmıs..ve 4 hdd kullanıldıgında bu limit yüzünden darbogaz olusuyormus..bunu asmak ıstıyorsanız raıd kartı kullanmanız gerekır dıyorlar..

    kısaca AMD sistemde 4 hdd ile raıd 0 kurup performans almak mümkün değil..intel bu konuda bıraz daha sanslı..

    dedikleri doğru olsa senin testte hız 320'ye çıkabiliyor, bendeki denemede de 370'i görebiliyor, limitli olan bir şeyde bence bu imkansız, madem denetleyicinin limiti 300, nasıl çıkabiliyor daha üstte? ve neden 4 diskde ortalaman 230? sona dayanması lazım 300 çıkması lazım.
  • işte 300-325 dayandıktan sonra frenlıyor sistem dolayısı ile harddısk ın hzı kesılıyor ve tekrar 180mb lara dönüyor..yine hızlanıyor 250-270 derken 300 sınırında tekrar frenlenıyor vs..ortalama bu yüzden düşük cıkıyor anladıgım kadarıyla..

    girmedigim forum bakmadıgım konu maıl atmadıgım adam kalmadı durum bu maalesef..en son mesut cevik bu konuda son noktayı koydu..sağolsun hızlı bır sekılde cevap verdi..

    attığım maile gelen cevabı yazıyorum,
    ------------------------
    Anakart üzerindeki yonga setleri Raid konusunda limitli seçenekler sunmaktalar. 4'lü raid profesyonel ihtiyaçlara hitap eden bir çözüm olduğu için anakartlar üzerindeki standart yongalarla yüksek verim almak çok zor.

    AMD sistemlerle 4'diskten 300MB üzeri verim alabilmek için üzerinde özel işlemcisi bulunan PCIe veri yolunu kullanan Raid kartlar kullanmalısınız. Intel'in yonga setlerinin verimleri biraz daha iyi ama çok farklı oldukları söylenemez.

    Internet üzerindeli testlere de bakarsanız SSD'lerde 2 diskten itibaren, standart disklerde ise 4'lü ve üzeri Raid testlerinde hep harici Raid kart kullanılır. Bu kartlar genelde üzerlerinde 300MHz ve üzeri işlemciler bulunduran 512MB ve üzerinde bellekleri olan özel donanımlardır ve tek görevleri Raid'in olabilecek en ideal koşullarda çalışmasını sağlamaktır. Eğer 300MB ver üzeri transfer hızlarına ihtiyaç duyuyorsanız stabil bir kurulum için harici Raid kart kullanmanızı tavsiye ederim.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.