Uzun süredir bu şekilde cihazı kullanıyorum ve izlenimlerimi paylaşmak istedim.
Bu arıza ana karttan ziyade benim düşüncemle tamamen pille alakalı bir durum.
Pil enerjisini düzenli tutamıyor ve dengesizlik var bu yüzden günlük kullanışımızda; 1. Always On Display ekranı illa kullanılacaksa sadece "Ana Sayfa" tuşu açık olsun.(Pil tüketimi yüzünden dengesizlik yapıyor.) 2. Pil ayarlarından kablolu hızlı şarj ayarını kapatıyoruz. (Dengesiz doluma sebep oluyor.) 3. En fazla %16 ya kadar kullanım sağlayın sonra şarja bağlayın yoksa yolda bırakacaktır. Bu yolları izlersek kapanma sorununu oldukça geciktiriyoruz.
Gelelim kapanan cihazı açmaya; Kapanan cihazı kesinlikle orijinal hızlı şarj adaptör ve kablosuna bağlayınız. Yaklaşık 10 dk şarj dolduruyorsunuz. Power + ses açma + bixby tuşlarına basılı tutacak şekilde başlatıyoruz. Sistem geri yükleme mavi ekran çıkıyor ve ses kısma, açma tuşlarıyla "Wipe Cache partition" gelip power tuşuna basıp tekrar "Yes" gelip işaretliyoruz.
Tekrardan "Reboot system now" diyoruz ve dolmasını bekliyoruz.
Telefon pirizdeyken açılıp fişi çektiğinizde kapanıyorsa korkmayın, beklemeye devam edin. ( bu genellikle yan sanayi şarj ve kablo kullanıldığında oluyor hatta bunlarda cihaz hiç açılmıyor sürekli samsung logo da dönüp duruyor) Anlık açılmada ne kadar batarya dolu gözüksede aslında pilde enerji yok. Beklemeye devam edin bazen 15 dk bazende 45 dakika sonra fişten söysenizde kapanma sorunu kalkıyor.
Pil değiştirme işine hiç girmedim pili değişim sonucu ne olacaktır tam bir bilgimde yok.Ama düzeleceğinden eminim. Ancak ben bu yolla uzun süredir cihazı kullanıyorum. Bereket sürekli bu sorunu bana yaşatmıyor ve piyasada 1500 liraya gereksiz modeller dolduğu için elimdeki cihazı kullanmaya devam ediyorum.