Dün laptopuma format attım. ethernet denetleyicisi eksik görünüyor ama bulamıyorum. İnternet bağlantımı sağladım ama denetleyici de sorun var. Bir de fn tuşuna bastığımda bluetooth ve wifi gelirdi şimdi fn tuşuna basınca hiçbirşey gelmiyor. everest ile anakart bilgilerine baktım aşağıdakiler sanırım bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Anakart Kimliği <DMI> BilgiAlanı Değer Anakart Özellikleri Anakart Kimliği <DMI> Anakart Adı Samsung RV411/RV511/E3511/S3511/RV711
Veri Yolu (FSB) Özellikleri Yol Türü Intel QPI Gerçek Saat 133 MHz Etkin Saat 133 MHz QPI Clock [ TRIAL VERSION ]
Bellek Yolu Özellikleri Yol Türü DDR3 SDRAM Yol Genişliği 64 Bit DRAM:FSB oranı 16:4 Gerçek Saat 533 MHz (DDR) Etkin Saat 1067 MHz Band Genişliği [ TRIAL VERSION ] MB/s
Çipset Yolu Özellikleri Yol Türü Intel Direct Media Interface
BilgiAlanı Değer CPU Özellikleri CPU Türü Mobile DualCore Intel Pentium P6100, 2000 MHz (15 x 133) CPU Takma Adı Arrandale-3M CPU Sürümü (Stepping) K0 Komut Seti x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3 Orjinal Saat [ TRIAL VERSION ] Min / Max CPU Çarpanı 7x / 63x Engineering Sample Hayır L1 Kod Önbellek 32 KB per core L1 Veri Önbellek [ TRIAL VERSION ] L2 Önbellek 256 KB per core (On-Die, ECC, Full-Speed) L3 Önbellek 3 MB (On-Die, ECC, Full-Speed)
Multi CPU CPU #1 Intel(R) Pentium(R) CPU P6100 @ 2.00GHz, 1995 MHz CPU #2 Intel(R) Pentium(R) CPU P6100 @ 2.00GHz, 1995 MHz
CPU Teknik Bilgisi Paket Türü 988 Pin rPGA Paket Boyutu 3.75 cm x 3.75 cm Transistör [ TRIAL VERSION ] milyon. İşlem Teknolojisi 32 nm, CMOS, Cu, High-K + Metal Gate Çekirdek Büyüklüğü [ TRIAL VERSION ] mm2 GMCH: Transistör [ TRIAL VERSION ] milyon. GMCH: İşlem Teknolojisi 45 nm, CMOS, Cu, High-K + Metal Gate GMCH: Çekirdek Büyüklüğü [ TRIAL VERSION ] mm2 Normal Güçü 25 W
CPU Kullanımı CPU #1 / Çekirdek #1 15 % CPU #1 / Çekirdek #2 33 %
FN tuşlarının da bir driver yada programı vardır. Onun sayesinde kullanabiliyorsudn. Driver bulma programlarıyla bulabilir yada Samsung un sayfasından çekebilirsin.
Laptopunun genel driver cd si yok ise,
Bilgisayarım a sağ tıkla. > Yönet > Aygıt yöneticisi . Orada büyük ihtimal soru işareti olan bi aygıt olacak. Sağ tıkla. yukardaki sekmelerden ayrıntıları tıkla. ordan seçeneklerden donanım kimliklerini seç. Aşağıdakilerden en baştakini kopyala vewww.devid.info ya yaz. Sonra oradan indir ve kur. Eğer setup ı yoksa içinde o soru işareti olan aygıta özelliklerde sürücü etkinleştirden indirdiğin zip içindeki klasörü seç. Bu söylediklerim aygıt yöneticisinde soru işareti olan tüm aygıtlar için geçerlidir. Kolay gelsin.
Dediğinizi yaptım siteye yapıştırdım ama indirmek dediği kısma tıkladığımda inmiyor.
Deniyorum. Pek başarılı değilim ama bana lazım olan Realtek PCIe GBE Family Controllermiş devid' de bu çıktı. Ethernet denetleyicisi için realtek driverını yükleyeceğim sanırım.
realtek çıktıysa realteki sitesinden indirip kur sorun hallolur
aynı sorunu yaşayanlar için ben bu linkten indirip kurdum.http://www.techpowerup.com/downloads/1700/mirrors.php Teşekkürler.Yuakrıdaki gidiş yolu ile bu linktende indirip kurulunca Ethernet denetleyicisi sorunu kalmadı.
indirmek dediği kısımdan sonra ortada bi kutucuk vardı , If possible, use DevID driver packages onun altında indireceğin dosyanın adı.zip şeklinde bağlantı vardı ona tıklayıp indirebilirdin. Aynı sorunu yaşayanlar indexi biraz kurcalayıp kendilerini yormadan aynı sorunu çözebilirler. Kolay gelsin.
samsunglarda recovery ler var oradan programa gir item yasılımları bölümünde bütün driver listesi var eksikliğini görürsün orda zaten tektata yükle hepsi üzerinde var
samsung genelde marvell yukon u kullanır listeden bul yükle tekrar.
merhaba, arkadaşlar bu problemin kolay bir çözümü var pc kapalıyken aç butonuna bir kere basıp sürekli f4 tuşuna basın ve ekrana RECOVERY SOLUTİON ekranı gelecektir.enter tuşuna basın devam edin donra geri yükleme seçin sonra TAM GERİ yükleme seçin enter basın.kurulum bitince sorun kalmıyor.
bi tşk hakettim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme