Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (737. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.785
Cevap
408
Favori
789.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
48 oy
Giriş
    50 Q60A trt spor spor smart gibi kanallarındaki futbol maçlarında futbolcuların etrafında flulaşma var , hareketli görüntülerde ve zoom in yada zoom out gibi sahnelerde atlama titreme oluyor gibi, ekranın sol çeyreğinde bulutlanma var, kayan alt yazılarda atlama titremeler oluyor , tuner i sinyal zayıf kanallar göstermemeye başladı receiver da sorun yoktu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Digiturk 4k
    Psn : bilkent35;
    Pes2020,GTA-V
  • emopi kullanıcısına yanıt

samsung 2021 model tv lerde "neo qled" dışında tv alma. normal qled ler bir işe yaramaz.

neo qled lere ips panel diyorlar ama bu hali bile normal qled lerden iyidir.

ama fiyat farkı var tabii. bütçen diğerlerine yetmiyorsa başka yapacak şey yok.

futbol maçlarında oyuncuların etrafında olan o mevzu büyük olasılıkla çoğu tv de var. 2020 model qe60ta var bende onda da o var. Belli uzaklıktan fark edilmiyor. Bu flu olayı Lig tv online maç yayınlarında ve 4k maç denk gelirse onlarda olmuyor. Mesela youtube girip 4k maç videosu bulup baktığımda olmuyor. HD yayınlarda tv'ler 4k olduğu için görüntüyü yükseltmeye çalıştığı için bazı kusurlar oluşuyor sanırım. Bu arada Tv'ler de parazit azaltmayı kapatıp netlik ayarını düşürünce futbolcuların etrafında oluşan flulaşma geçiyor. Tahminen bu iki ayarında yüksel olması bu flulaşma olayına sebep olan etmenlerden. Hareketli sahnelerde olan olayın sebebi Görüntü netliği ayarları içinden çözülebilir. Qe60ta da oluyordu ben titreme azaltmayı 3 parazit azaltmayı otomatik yaparak çözdüm. Bir de Led Net Hareketli Görüntü ayarı diye bir ayar var. Doğal modda o siliktir ama diğer ayarlarda aktiftir. O ayarı seçip kapatırsan bu sorunu çözersin. O ayarın 60hz Tv'ler de kapalı tutulması gerekiyor. Her ne kadar o ayar süper görüntü kalitesi oluştursa da. (Alan derinliği oluşturup 3d hissi veriyor. Mağazalarda görünce of be dediğimiz alan derinliğini bu ayar veriyor)

100 hz altında Tv modellerinde soruna sebep oluyor. Bulutlanma olayına gelirsek tv değişimi için en temel sebep o bence. Kayan yazılarda atlama maalesef çoğu Tv modelinde olan bir mesele.

• takıntım kullanıcısına yanıt

Spor ve normal yayın izlemicem ama bulutlanmanın fotoğrafını müsait olursan atar mısın

• 65Q70A almayı düşünüyordum fakat yorumlar incelemeler Samsung bayisiyle problemler beni markadan soğuttu resmen, kullanıp sıkıntı yaşayan veya memnun olan var mı? Alternatif olarak LG 65nano866 ve Sony 65x85j bakıyorum 1k fiyat farkı olsa da Sony en iyisi fakat onun da servisi çok sıkıntı resmen paramızla rezil oluyoruz doğru düzgün TV yok hiç bir markada

Önerdiğiniz ayarların hepsini denedim ve bu sorunlar düzelmiyor. 100 hz olmadığından olabilir fakat ben işlemcinin yeteri kadar upscaling yapamadığını düşünüyorum.alt yazı sorunu her tv de olmaz ki benim önceki lg 42 ub 820 de böyle sorunlar yoktu.Q60 serisi donanım olarak düşük kalıyor.işlemcisi bile lite. Q70 ve üst modellerde bulunan Al görüntü yükseltici (upscaling) özelliği bence önemli ama gözlemledikten sonra karar vereceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takıntım -- 23 Kasım 2021; 9:27:10 >
  • takıntım kullanıcısına yanıt

Benim tv de 100 hz değil ama ben bu ayarları yapınca 2020 model 60ta da o hızlı yazı olayı hariç diğerleri düzeliyor. Bu senenin modeli 60a da düzelmiyor anlaşılan.

Fiyatlarında göz önünde bulundurarak hangi madel benim için uygun olur. Veya sizin tavsiyeniz ne olur

Bugün Amazon'dan denk getirip 50" fiyatına 9.538 TL'ye QE65Q60T aldım fakat yorumları okuduktan sonra oldukça soğudum. Televizyon genellikle Netflix ve NAS üzerinden film/dizi izlemek için hafta sonları da maç izlemek için kullanılıyor. 65" Q60 için ne dersiniz?

• CoRd#23 C kullanıcısına yanıt

Hangi yorumlar sebebiyle soğudunuz.

Selamlar,

En büyük endişem hareketli görüntü ve maç yayınlarında olduğu söylenen görüntü bozuklukları, genelde yorum yapanlar 55" üzerine yaptığı için 65"'de daha fazla sorun yaşama endişem var açıçası ...

• spva bir panel verip yerine ads panel alınmaz tüm sorunlarına rağmen 60tyi tercih ederim üstelik çok iyi fiyata almışsınız geri verseniz alma ihtimaliniz yok böyle bir fiyata tv vertical banding şansa kalmış ama diğerleri görüntü işlemcileri kapatarak hafifletilebilir

ürün geldiğinde teşhir veya iade ürün olmasın ona dikkat edin yeter neticede geçen senenin modeli

Hocam bende 65Q80T var, bütün endişelerinizi ben bizzat yaşıyorum. Gs-fb derbisini dışarda bi mekanda izledim kullandıkları tv toshiba, benim evdeki 3 kat pahalı tvden daha kaliteliydi görüntü😂 4 ay oldu tvyi alalı hala her gün ayar yapıyorum kafayı yicem😂

Görüntü işlemcileri dediğiniz nedir hocam

• Hocam ne diyorsunuz, resmen hayal kırıklığı oldu. Umarım @sadays üstad ikimize de çözüm bulur. Ürün yarın teslim edilecek gözüküyor, cuma günü fiyatları görene kadar kurulum talep etmeyeceğim farklı bir fırsat çıkarsa iade edebilirim. Teşekkürler yorumlar için

Hiç sorma hocam, yani şöyle söyliyeyim kameranın sabit olduğu görüntülerde hiç bi sorun yok, ama sağa sola hareket ediyosa kamera (ki çoğu bideo kaynakları filmler maçlar hep hareketli kamera) görüntü inanılmaz kötü; arkada siyah uzunlamasına çizgiler mi dersin titreme mi dersin yüzlerde bulanıklaşma mı dersin bütün kusurlar mevcut çok şükür😂 Herşeye rağmen acaba ben mi yanlış ayarda kullanıyorum diye çok araştırdım sıksık ayar değiştirdim hatta hala kendimi görüntü ayarlarıyla oynarken buluyorum ama bi çözüm bulamadım. Yine de bu konuda yardımcı olacak birileri olursa çok memnun olurum

Görüntü ayarları doğalda

uzman ayarlrı bölümünden

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

digital temiz görünüm kapalı

auto motion plus kapalı

olacak sorun olmaması lazım bu ayarlar ile ötesini bilmem Allahın işiSamsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] 

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.