< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (542. sayfa)
1 Mobil
-
-
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
-
anlattığım olay bu işte hocam kimi gerçek renkleri seviyor kimide tablo gibi resim görmek istiyor :) detay yok ediyor derkende kuşun kanatlarındaki kırmızı kısımların detayların kaybolması benzeri senaryolardan bahsettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 22 Ekim 2020; 2:13:54 >_____________________________ -
Uydu izlerlen bir kanalda yaptigini ayarlar ne yazik ki diger kanalda bambaska bir sonuc veriyor. Bende en cok izledigim kanallara gore ayar yapip izliyorum. Netflixte farkli ayar, uyduda farkli ayar, filmde farkli ayar.... Ama bir yerden sonra bıkıyor insan, uydu kalitesi tek kelime ile berbat. Bir uydu alici alsam mi diye düşünüyorum gercekten
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam alttaki resimlerin görüntü ayarlarını paylaşır mısınız?
Yeri gelmisken ayarlarla ilgili ben de bir soru sorayim. Film moduna alip ayarlarimi yapiyorum sonra bir bakiyorum ki standart moda gecmis ve ayarlarim da degismis. Bu, surekli oluyor. Acaba bir ayar mi var kendi kendine modu degistirmesini saglayan bilemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanfb -- 22 Ekim 2020; 10:49:26 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: RNNNanlattığım olay bu işte hocam kimi gerçek renkleri seviyor kimide tablo gibi resim görmek istiyor :) detay yok ediyor derkende kuşun kanatlarındaki kırmızı kısımların detayların kaybolması benzeri senaryolardan bahsettim
Söylediklerinize katılıyorum, Tv'deki ekstra görüntü iyileştirme modları açıkçası sıkıntılı, görüntünün ham hali kötüyse hiç bir mod pek bir şey yapamaz.
Bende alışkanlıktan ve markaya hakimiyetten, sürekli samsung kullanırız az çok ayarlara hakim oldum fakat yine de farklı bir ayar görünce denemeden edemiyorum :) Ya bu görüntünün uzman ayarları kısmına giren bir daha çıkamaz :)
Geçen gün arkadaşıma gittim, şampiyonlar ligi maçı izlemeye, sanırım titreme azaltan mod açıktı, top uzun mesafe gidince birden fazla top oluyordu :) Ayarı kapattım görüntü düzeldi arkadaş boynuma sarılacaktı :) O da tv ile alakalı bir durum sanıyormuş...
Benim bu aralar ayar konusunda denemelerim, yerel karartma ayarı üzerine oluyor. 55q80t kullanıyorum, ona yeni güncelleme geldi, oyun modunda hatalı bir yerel karartma vardı onu düzelttiler. Uydu yayınları ayarlama yapmayı zorlaştırıyor fakat netflix, playstation daha kolay ayar yapılmasını sağlıyor.
Ekran koruyucu ne önerirsiniz.Ben linkteki modele baktım ama.
4 farklı modeli var. elite premium 3mm 2mm diye.
Sizler ne önerirsiniz.http://www.nunamax.com/
Nunamax Tv Ekran Koruyucularıhttp://www.nunamax.com/samsung-65q95t-tv-ekran-koruyucu-ekran-koruma-paneli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyfoagam -- 22 Ekim 2020; 12:22:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Hocam film modunda
Netlik, kontrast vs kendi ayarında
Arka ışık burada 40'ta..
Dijital temiz görünüm, motion+ kapalı
Kontrast iyileştirici film modu vs kapalı
Yerel karartma standart
Gamma 2.2 ve kırmızı1 (sıcak 1) modunda..
Renkler bir doğal moda göre gerçekten soluklaşıyor.. Canlı renklere alışan birisi için bu ayarla izlemek zor.. Belki de gözün görmesi gereken budur bilemiyorum.. Özellikle maçlarda çimler yeşil değil de sarıya yakın gözüküyor.. Siz de bir deneyin bakalım, yorumunuz ne olacak?
oyun modu geçen yılda sapıtıyordu hocam hala çözmedilermi onu :)
_____________________________ -
hocam canlı görüntü aradığınız zamanlar oluyorsa ayarlar tutmaz ama hep aynı görüntüyü istiyorsanız bence o kadar çokta farketmiyor kaynaklar arası
quote:
Orijinalden alıntı: oyuncu11790Hocam gelir ama muhtemelen biraz sürer, arkadaş büyük ihtimalle onu kastetti. Çünkü yazılım sürümü önce internet sitesine düşüyor sonra tv'lere geliyor. Açıkçası ben oyun modu ve hdr videolardaki yerel karartma hatasını düzelttiğini öğrendiğim için erkenden indirmek istedim.
İlk defa usb ile güncelleme yaptım, çok basit duruyor hocam. Usb'ye indirim sonra tv'ye takın, yazılım güncelleme yerine gelip güncelle dedikten sonra otomatik yapıyor.
Son olarak bazı güncellemeler sadece internet sitesinden indirilecekse çok saçma bir durum fakat oraya gelen güncellemeler tv'ye de geliyor diye biliyorum hocam.
Alıntıları Gösterarkadaişım, bu sitede samsung 55 q70t için 3 adet dosya var. bu dosyaların hepsinimi indirecez? Ayrıca usb belleğe, bu zip dosyalarından çıkan dosyalarımı yükleyeceğiz?
birde, bendeki usb bellek 4 gb lık. içinde başka dosyalar var. ama yükleyeceğim samsung ile ilgili dosyalar, hafızada fazla yer kaplamıyacak. eski dosyaları silmeme gerek var mı? birde, usb belleği, tv ye takarken belleğe format atmaya gerek var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: alpelifarkadaişım, bu sitede samsung 55 q70t için 3 adet dosya var. bu dosyaların hepsinimi indirecez? Ayrıca usb belleğe, bu zip dosyalarından çıkan dosyalarımı yükleyeceğiz?
birde, bendeki usb bellek 4 gb lık. içinde başka dosyalar var. ama yükleyeceğim samsung ile ilgili dosyalar, hafızada fazla yer kaplamıyacak. eski dosyaları silmeme gerek var mı? birde, usb belleği, tv ye takarken belleğe format atmaya gerek var mı?
Alıntıları Gösterhttps://www.samsung.com/tr/support/model/QE55Q70TATXTK//
Bu linkte
Upgrade File(USB type) sür. 1402.6 (Farklı Dillerde): All OS
2020-10-08
Bu dosyayı indireceksiniz.
Usb'ye her hangi bir şey yapmanıza gerek yok, indirdikten sonra rar içindeki dosyayı, usb belleğin içine atın, daha sonra usb'yi televizyona takın, normal güncelleme kontrolü yaptığınız yerden güncelleme yaptırın, tv otomatik olarak yapacak
Genel olarak doğal renklere alışkınım zaten oturma odasında Sony XF90 tv var renklerini gerçekçi buluyorum. Q95T'yi de görünce çok canlı gelmişti. Hemen dinamik moddan çıkartıp standart a geçmiştim. Görüntü işleme ayarları kapalı ve renk 15 'te kullanıyorum ben renkler daha gerçekçi oluyor. Sizin yazdığınız ayarları da denedim güzel hoşuma gitti.
Canli derken tam olarak anlamadim. Parlak olarak aslinda izlemeyi cok sevmiyorum. Ama ekrani mat olarak ayarlayinca sanki flu perde varmis gibi de sevmiyorum. ikisinin ortasi idealdir. İzledigim icerikten zevk almaliyim, asiri doygun renkler kötu oluyor gercekten. Herkezin göz ayari kesinlikle farkli. Atiyorum fox acikken bir ayar yapiyorun. TRT spor a gecince farkli bir görüntü ortya cikiyor. Yayin kaliteleri cok farkli uydu kanallarinin.
Bende q80t kullaniyorum. Evet netflix cok fazla ayar yapmaniza gerek kalmiyor. Farkli iceriklerde izleseniz. Standarda yakin sizi üzmuyor. Ama iş uyduya gelince cok fark oluyor kanallar arasi
samaung gibi üst düzey bir markada dolby vision dolby atmos olmaması cok büyük bir eksiklik ve kayıptır.ve sony deki gibi mavi yeşil sarı beyaz tüm renkleri tektek bireysel bir ayar yapamıyorsun renk tonu açınca tüm renkler aynı anda artıyor aynı anda düşüyor.rengi kıs arttır dışında renkleri istediğin gibi ayarlıyamıyorsun.buda çok büyük bir eksiklik
Samsung gerek bu tarz yazılımsal geliştirme ve codec destekleri, gerek ince ayar kapasitesi, gerek yazılımsal detay olarak berbat bir marka.
Bu konuda da inatla yıllardır hiçbir geliştirme sunmuyorlar kullanıcıya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 22 Ekim 2020; 20:24:58 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı