Arkadaşlar merhaba. Q70T televizyonu t450 soundbarı optik bağlantı ile kullanıyorum. Bugüne kadar tv den soundbarın ses modunu değiştirebilirken bugün ses modu seçeneği pasif oldu. Tıklayamıyorum ve değiştiremiyorum. Bilgisi olan var mıdır acaba? |
Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (541. sayfa)

-
-
Resim modu hangisinde? Dinamik standart dogal vs
renk tonu mavi kullanan cok gordum. Daha mı canlı oluyo sizce
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende renk tonu mavi'de kullanıyorum. O sizin göz zevkinize kalmış.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ardnzResim modu hangisinde? Dinamik standart dogal vs
renk tonu mavi kullanan cok gordum. Daha mı canlı oluyo sizce
Resim modu dinamik, Renk tonu standart. Mavi yapınca gereksiz mavileşiyor. Standart iyidir
arkadaşlar bu ayar işi kişisel zevktir ama renk tonu sıcak harici olduğunda eksra kontrast ayarları açıldığında netlik ayarı yükseltiğinde daha iyi hatasız görüntü yerine daha kötü ve renkleri daha yanlış gösterecek şekle getiriyorsunuz tv yi hadi netlik neysede kontrast ayarlarıyla ve renk tonu sıcak harici kullanmayın derim attığınız fotolara baktım renkler pastele dönmüş detaylar kayıp yüksek netliğin bozduğu yerler var bilmiyorum bunlar sizin için önemlimi ama olması gereken şekli bu..ha siz diyorsanızki ben doğru değil janjanlı görüntü arıyorum o zaman tam gaz devam :)
-
-
standartın tek artısı beyazların maviye kaymaması hocam yoksa diğer renkler yine maviye kayıyor standartta
-
uzak durun maviden sarı candır amazon primeda neredeyse tüm hdr filmler sarımtrak daha sıcak geliyor insan gözüne
pc monitörlerinde filan mavi ışık filtreleri koymaya başladılar çok tehlikeli renktir mavi gözler için
-
Hocam siz nasıl bir ayar kullanıyorsunuz genel olarak?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ben film modunda tüm esktra ayarlar kapalı kullanıyorum hocam renk tonu sıcak 2 motion ayarları kapalı netlik 0 rtings ayarlarıyla arka ışık hariç birebir aynı birde aynı ayarlar farklı resim modlarında farkeder birebir herşey aynı olsa bile tv ler en düzgün rengi gösterecek şekli film moduna göre ayarlanmıştır ayarı bu film modu üzerinden yapın derim parlaklık çok az farkeder ama önemsiz
-
Eyvallah hocam,
Yani standart modda kullandığım ayarı bile film modunda uygulamak iyidir diyorsunuz..
Peki bu gamma 2.2 mi olmalı, tam olarak ne işe yarar?
gamma standart haliyle dursun hiç değiştirmeyin hocam aydınlıkla alakalı standart ayarı 2.2 dir
-
Hocam ben netlik ayarını 0 yapınca bulanık gibi oluyor, netlik 9 olarak kullanıyorum normal mi?
hocam ideali 0..9 daki haline göre bulanık gözükmesi normal ama gelen yayın o yoksa açın 1080 remux yada 4k ortalama bitrate i 14-15mbs üzerinde olan bi içerik o bulanıklık olmaz siz 9 alınca yüzdeki atıyorum sakal noktaları kayaların keskin yerleri ağaçların üstündeki damarlar vs gibi ince ayrıntıların olduğu durumlarda o görüntüleri bozuyosunuz 2020 modeller 25 e kadar çıkıyodu diye hatırlıyorum netliği eğer öyleyse 5 i geçmeyin derim
-
Hocam film modunda standart olarak BT.1886 olarak geliyor ama madem öyle 2.2 yapayım, renk tonunu da kırmızı1 yaptım, kontrast iyileştirici kapalı, yerel karartma yüksek, renk 25 kontrast 45 netlik 0, dijital temiz görünüm otomatik, motion+ kişisel (bu ikisine dokunmadım), arka ışık da 35'te şu an..
Şimdiye kadar akşamları standartta gündüz de doğal modda kullanıyordum, biraz da böyle deneyelim bakalım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangela61 -- 22 Ekim 2020; 0:29:47 >
dijital temiz görünümüde kapatın derim oda bahsettiğim insan yüzündeki sakal noktaları gibi ince ayrıntıları yokediyor yada netliğini azaltıyor yerel karartma yüksektede gereğinden fazla parlaklık değişimi oluyor ama dediğim gibi iş kişisel zevk olunca herkesin beklentisi beğenisi farklı oluyor :)
-
motion kısmınıda atlamışım hocam oda netliği keskinliği etkiler açıksa bilginiz olsun
-
Teşekkür ederim hocam..
Ama aklıma da bir şey takılıyor
Tüm bu ayarları kapatmamız en doğrusu ise neden varlar? Yani ben şunu merak ediyorum bu TV üreticileri en iyi ayarda neden bize sunmuyor 🤔
hocam dediğim gibi herkesin beğenisi farklı olduğu için üreticiler seçenek olarak koyuyor seçimi bize bırakıyorlar film yapımcıları dahil bu motion ayarının açılmasını kimse önermiyor zaten görüntüde yapaylık ve hatalar oluşturuyor..misal kimisi mağazadaki gibi motion ayarı sonuna kadar açık dinamik modda parlaklık sonda tüm renkler patlamış o janjanlı cep telefonundan çekilmiş amatör videolar gibi oynayan 50-60fps görüntüyü beğeniyor adama anlatamıyorsunki sen hem motionu açtın araya kare kattın fps arttırdın filmin içine ettin renkleride maviye çevirdin patlattın diğer görüntü soluk çok kötü diyor..ama bu işlerden anlayan beklentisi olan film izleyeceği zaman remuxtan başka izlemeyen uydu alıcısından sinyal seviyesine kadar kaliteyi kovalayan pinpirikli adamlara bu ayarlarla hayatta izletemezsin derlerki nedir bu görüntü böyle izleyecek olsam gider vestel alırdım :) olay bundan ibaret..gittiğim heryerde misafirlik olsun arkadaşların mekanları olsun gittiğim gibi kumandayı elime alırım onlarda bildiğinden bişey demez çoğu bu ayarları kapattıktan sonra ekrandaki görüntüyü daha çok beğenmiştir..ama iş satmaya gelince öyle değil mağazada tv denerken bazen eski haline getirmeyi unutuyorum eleman hemen geliyor abi bu tv yi bu ayarlarla biz kimseye satamayız diye :)) işin özeti adamlar koymuş kim hangi kitleden olursa olsun istediği gibi ayarlasın mutlu olsun diye ama bu varlar diye + olarak işe yaradıkları anlamına gelmiyor :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X