Şimdi Ara

'SAMSUNG PS-50C7700 3D' üzerine konuşmalar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SAMSUNG UE-46C6820 LED, LG LX6500 LED 3D derken geldik SAMSUNG PS-50C7700 3D TV'de kaldık.

Okuyanlar hatırlayacaktır 2 ay içerisinde 3. televizyonumu aldım. Toplamda 3 televizyonum olmadı elbet. Diğer saydığım ilk ikisi bazı sorunlardan dolayı geri verdim.

Epey zamandır Plazma TV'ler ile ilgili hep olumsuz yorumlar yaptım. Az buçuk Teknolojiden anlarız diye dostlar TV alırken sormuşlar ve hep onlara Plazma öldü devir LCD devri demişim ve Plazma almalarına engel olmuşumdur.

İşin tuhafı 3.televizyonumu seçmeye gittiğimde arkadaşlara anlattığım tüm olumsuz durumlar aklımdan uçup gitti nutkum tutuldu ve SAMSUNG PS-50C7700 3D'yi seçmem sebep oldu.

Günün akşamında da Albani ile telefon görüşmesi yaptım ve moralim iyice bozuldu. Plazma TV'lerin sorunlarından bahsettikçe TV'yi aldığıma pişman oldum. Acaba ürün henüz çıkmadan aldığım ürünü iptal mi ettirsem diye düşündüm durdum.

C.tesi'nden Pazartesi öğleden sonraya kadar merakla yeni TV'yi beklemeye koyuldum. İstanbul Bilişim kargo şirketlerinden Yurtiçi Kargo'yla çalışıyor. Kapı çaldı genç bir çocuk evde olup olmadığımı kontrol ediyordu. "Tek başına mı çıkaracaksın?" diye sorduğumda cevabı gülerek "Evet" oldu. Daha önceki LG LX6500 S LCD LED 3D TV'yide yine aynı kişi getirmişti. Yeni TV biraz daha büyük olduğundan "Sana yardım edeyim" dedim. Kamyına gittiğimizde "iyiki gelmişsiniz" dedi.

Heyecan içinde TV'yi yukarı çıkardık ve duvara asmadan hemen koltuğun üzerinde ön bir test yapayım dedim. İtiraf etmeliyim ki hayatımda gördüğüm en güzel uzaktan kumandayla geldi TV. Dokunmatik olmasada öyle bir his veren kumanda oldukça şık bir tasarıma sahip.
    TV'yi açmamla moral bozukluğum arasında geçen süre 1 dakika bile değildir. Maalesef TV'nin sol üst kısmında menü lekeleri vardı. (samsung kullananlar sol sütteki menüleri hatırlayacaktır.) hemen telefona sarıldım ve İB'yi aradım. "Bana kullanılmış TV gönderdiniz" dedim. İmkansız olduğunu söyleselerde bu leke başka türlü nasıl çıkabilirdi ki?
    Hemen teknik destek yazdırdım. Gelip kendileri görsünler diye. TV menülerinden ekranı silme gibi bir menü gördüm. birkaç dakika bu şekilde sola doğru siyah-beyaz dalgaların gitmesini sağladım. (kaç dakika yapıldığını bilmiyorum.)

Düzelir gibi oldu. Kuzeni çağırdım ve TV'deki lekeleri bulmasını istedim. Aradı ama bulamadı. Oysa ben hala görüyordum. Tabi eskisi kadar değil. Sonra yerli kanallar arasında gezdik. ben odamdayken kuzen bir tv kanaları seyretti birkaç dakika. Geldiğimde Popcorn C-200'ü çalıştırdım. Ana menüsü siyah olduğu için kuzenin izlediği dizinin adını sağ alt köşede rahatça okudum.

Popcorn C-200'de biraz film denemesinden sonra o izin kaybolur gibi olduğunu farkettim. Daha sonra yazılımını İnternet üzerinden güncelledim. 3005 olan yazılımı 3006'ya çıkardım. 24 dakika süren işlem sırasında download ekranı sürekli hareket ediyordu. (Diğer iki televizyonumda güncelleme ekranları sabit kalıyordu. Plazma olduğundan olsa gerek Samsung bu güncelleme ekranını hareketli tutmuş. Ama güncellemeden sonra o hareket sahası ile TV'nin geri kalan kısımlarındaki renk farkını rahatça görebildim.)

Popcorn C-200' ile MKV denemelerimde diğer TV'lerden alamadığım tadı aldım. Ben SİYAH renk hastasıyım. TV'de SİYAH renk iyi olsunda gerisisi umrumda olmaz. Plazma olduğundan olsa gerek daha güzel bir sonuca ulaştım. Renkler biraz mat ama çokta umrumda değil.

Bundan bir önceki televizyonum LG LX6500 LED 3D idi. Normal yayınları kesinlikle 3D'ye çeviremiyor saçmalıyordu. Samsung kesinlikle çok farklı. Sıradan SD yayınını bile 3D gibi verebiliyor. Mirrors filmini MKV olarak denediğimde gayet güzel bir sonuç aldım. (720P normal MKV bir film)
    TV'nin SD yayınlar için sesini kendi kolonlarından alıyorum. Hopörlerleri TV'nin tam arkasında. LCD TV ünidesine TV yapışık durduğundan Sesi çok beğenmedim. Ayaklığıyla kullanmak daha mantıklı. Daha önce böylesine güzel ayaklık görmemiştim. Ama ben LCD TV ünitesine asarak kullanıyorum.

TV'nin menüleri içerisinde "Ekran Yakma" bölümünde bazı ayarlar var. Galiba bu ayarları iyi yaparsak logo yakma durumlarını sıfıra indirebiliriz. ( yanlız yaşadığımdan rahatça buna müdahale edebilirim. Zira evlimevli olsam logo yakan hatunu boşardım. tabi bekara karı boşamak kolay (: olsa gerek. )

TV gelmeden önce internette TV ile ilgili tanıtım videoları izlediğimde İnternet bölümünde Youtube seçeneği olduğunu görmüştüm. Ama maalesef şuanda benim TV'de Youtube yok. Forumdaki arkadaşların kendi çalışmaları var ama galiba Samsung ülkemiz için Youtube seçeneğini koymuyor.

SD yayınlarda kanal geçişleri SAMSUNG UE-46C6820 LED TV'deki gibi hızlı değil. Zira ikisinde de HD uydu alıcısı mevcut. Bu çok umursadığım bir durum değil. SD yayın izlemiyorum ve izlediğim iki yerli diziyide İnternetten edinerek TV'den izliyorum. Ama kanal geçişleri hızlı olabilirdi pek tabi.

08.03.2011 19:38 güncelleme

Tv'den ugultu geliyor ama plazma bile olmayan bir önceki geri verdiğim LG 47LX 6500'den bile daha az ugultu var.

13.03.2011 güncelleme

Veee maalesef ilk olü pixelim 15dk. Once olusmus durumda. Kendileri siyah ekranda beyaz olarak gorulmekte. Sol ust kosenin 2 santim ilerisinde. Tamam koselerde film detayi olmayabilir ama ayrana dusmus sinek sonucta mide bulandirir. Gece gece moralim bozuldu.

18.07.2011 güncelleme

maalesef arkaşm üstü televizyonum bozuldu. daha açalı 10 dakika olmamıştı ki akran yeşile döndğ. Epey bekledikten sonra fişi taktım. kırmızı ışık yanıp söndü. biraz sonrasında kendi açıldı. birkaç dakika çalıştı ardından parazitlenmeyle tv yine gitti.

sıcak havalar tv'nin organizmasını allak bullak etti anlasılan.

bakalım tamir edilebilir mi?

bakalım İstanbul Bilişim elinde olmayan bu modeli eğer tamir edemezse bana ne verecek.

İstanbul Bilişim'le maceram yeniden başlıyor.

devam edecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haQQo -- 18 Temmuz 2011; 23:23:08 >

• Yeni panel hayırlı olsun ve diğer başlıkta dediğim ayarları öncelikle yap!

Bahsettiğim genel PDP kullanımı içinde azami dikkat şart,baz gaza gidelim olayı PDP lerde olmaz!

LGE ve Samy PDP lerin elektriksel yüklü geçici-pixel-yapışması;Pany lere göre çok daha fazla ve uzun sürelidir!

Bunun deşarj edilmeside biraz sürer,yani geçici izler her zaman olacaktır! ancak senin panel bana aşırı hassas geldi
    ve o dediğim ayarlardan ekran yıkamayı sıkı sık yap!

"Scrolling" ayarı ile bunu yapıyorsun yaklaşık 1 saat kadar!!

Aynı şekilde "Auto protection" ayarınıda ilk olarak 10min.yap!!

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani
    Yeni panel hayırlı olsun ve diğer başlıkta dediğim ayarları öncelikle yap!

Bahsettiğim genel PDP kullanımı içinde azami dikkat şart,baz gaza gidelim olayı PDP lerde olmaz!

LGE ve Samy PDP lerin elektriksel yüklü geçici-pixel-yapışması;Pany lere göre çok daha fazla ve uzun sürelidir!

Bunun deşarj edilmeside biraz sürer,yani geçici izler her zaman olacaktır! ancak senin panel bana aşırı hassas geldi
    ve o dediğim ayarlardan ekran yıkamayı sıkı sık yap!

"Scrolling" ayarı ile bunu yapıyorsun yaklaşık 1 saat kadar!!

Aynı şekilde "Auto protection" ayarınıda ilk olarak 10min.yap!!

++

Cok saol Can abi. Dedigin ayarlari yarin yaparim.
    Avatar izledim biraz ve cok memnun kaldim. Benim korkum o lekeleri beyaz sahnelerde de gormekti. Allahtan hicbirsey farketmedim.
    Birde benim
    İzleme mesafem tas catlasa 2 metre. Galiba biraz uzaklasmam lazim.

• Hakkı selamlar

-Burn-in/Retention ve BIP süreci(Break-in-period=kısaca rodaj dediğimiz olay) için benim özellikle
    "Panasonicliler" başlığındaki msg larımı sondan başa doğru tarayarak arada bir göz atıver!
    Çok fazla özellikle "PDP efsaneleri" anlatılır ve hepside külliyen palavradır

-50" lik panelde 1080 izleme mesafeside 6,5ft tir(195-200cm gibi)!!! 720 de ise 9/10ft tir
    SD izleme mesafeside PDP lerin pixel-pitch ölçüleri daha büyük olduğu için ortalama 1080
    izleme mesafesinden %50/60 daha uzakta olmalıdır!
    SD lerde min.3/3.5mt OK dir veya daha uzakta olabilir

Kolay gelsin+

Bak bu panelde olmadı-olmuyor dersen ve seni kesmezse,artık yapacak bir şey yok
    Yada paraya kıyacaksın sana 6090 aldıracağım toptan ve kesin çözüm olacak o zaman

Not;yukarıda panelin ünitesini gördüm,bu olmamış,çünkü üst ızgaraları kapanıyor!!
    çünkü PDP ler çok ısınır!!! üstten min.40/50cm boşluk olmalıdır 50" lik panel için!

CAN+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 8 Mart 2011; 11:39:28 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Hakkı selamlar

-Burn-in/Retention ve BIP süreci(Break-in-period=kısaca rodaj dediğimiz olay) için benim özellikle
    "Panasonicliler" başlığındaki msg larımı sondan başa doğru tarayarak arada bir göz atıver!
    Çok fazla özellikle "PDP efsaneleri" anlatılır ve hepside külliyen palavradır

-50" lik panelde 1080 izleme mesafeside 6,5ft tir(195-200cm gibi)!!! 720 de ise 9/10ft tir
    SD izleme mesafeside PDP lerin pixel-pitch ölçüleri daha büyük olduğu için ortalama 1080
    izleme mesafesinden %50/60 daha uzakta olmalıdır!
    SD lerde min.3/3.5mt OK dir veya daha uzakta olabilir

Kolay gelsin+

Bak bu panelde olmadı-olmuyor dersen ve seni kesmezse,artık yapacak bir şey yok
    Yada paraya kıyacaksın sana 6090 aldıracağım toptan ve kesin çözüm olacak o zaman

Not;yukarıda panelin ünitesini gördüm,bu olmamış,çünkü üst ızgaraları kapanıyor!!
    çünkü PDP ler çok ısınır!!! üstten min.40/50cm boşluk olmalıdır 50" lik panel için!

CAN+

Can abi sen söylemesende ben zaten o topikteki yazılarını kelime kelime okuyorum (:

Benim izleme mesafemde o zaman sorun yok gibi. Senin verdiğin değerlere göre oturum gayet normal o zaman.

TV'ye yavaş yavaş ısınıyorum. Burn-İn'de yapmsaam eğer değmeyin keyfime.

desteklerin için sonsuz teşekkürler.
    MacBook Air / iPhone 16 Pro MAX / Sony PlayStation® 5 Slim / Anthem AVM 60 / Mark Levinson Proceed 5 Channel / Lexicon LX-7 / SVS Ultra Tower Speaker - SVS Ultra Center and Atmos 11.1 Sound System / Zidoo UHD5000 / Zidoo x20Pro / Zappiti Reference 4K / Apple TV 4K / Xiaomi Tv Max 86" Tv L86M7-Esme / Synology DS2419+ / THECUS N7710 Nas Server / PSN: haQQoroma Twitter: haQQo / Diablo: haQQo 2635

• öncelikle yeni paneliniz hayırlı olsun. izninle bu panele sahip birini yakalamışken 1-2 soru sormak istiyorum. öncelikle tvde dvb-s tuneri var mı denedin mi ve kanal bulmasında herhangi bir sorun var mı (internette bu konuda çelişkili bilgilere rastladığım için soruyorum, dvb-s fazladan bir hd uydu alıcısı masrafından da kurtardığı için önemli bir özellik bence) ?
    imzandan ps3ün olduğunu görüyorum, panelle nasıl bir ikili, oyun deneyimlerin nedir, memnun musun?
    birde ısınma ve tıslama (buzzing miydi?) gibi klasik plazma sorunları bu panel için nasıldır?
    tekrar hayırlı olsun, umarım bende sonunda aradığım paneli bulabilirim. cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Mobil durumdayim haliyle kisa cevap verecegim kusura bakma.

Trt HD yayini o kadar guzel ki full HD filmlerden bile daha guzel geliyor insana. Yani TV'nin icinde HD uydu alicisi var ve yazimda belirttim (:

ps3 sahibiyim ama cok oyuncu biri degilim. İnan maalesef performans bilgisi veremem haliyle.

Tv'den ugultu geliyor ama plazma bile olmayan LG 47LX 6500'den bile daha az ugultu var.

Sormak istedigin baska sorular varsa beklerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hakkı Bey hayırlı olsun tekrar.

Birkaç sorum olacak; Kaç gözlükle aldınız?USB'den film oynatma performansı ile DVBS performansı nasıl? Samsung logoları kalmış demiştiniz bunlar düzeldi mi ve İB'den gelip baktılar mı? Kullandıkça objektif yorumlarınzı bekliyoruz. biliyorsunuz ben de bu TV ile 46C750 arasında aldım, biri 2800 TL civarı diğeri 3900TL civarı. Hangisini tavsiye edersiniz?
    3 TV değiştirince sizin de TV'ler hakkında oldukça tecrübeniz olmuştur .

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

Orijinalden alıntı: birbir

Hakkı Bey hayırlı olsun tekrar.

Birkaç sorum olacak; Kaç gözlükle aldınız?USB'den film oynatma performansı ile DVBS performansı nasıl? Samsung logoları kalmış demiştiniz bunlar düzeldi mi ve İB'den gelip baktılar mı? Kullandıkça objektif yorumlarınzı bekliyoruz. biliyorsunuz ben de bu TV ile 46C750 arasında aldım, biri 2800 TL civarı diğeri 3900TL civarı. Hangisini tavsiye edersiniz?
    3 TV değiştirince sizin de TV'ler hakkında oldukça tecrübeniz olmuştur .

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

çok saolasın. umarım hayırlı olur (:

gelelim cevaplara.

Son iki ay içerisinde kullandığım en iyi 3. televizyonum bu oldu.

3900 Liraya Tek bir adet gözlük veriyorlar. HD Uydu performasından her zaman memnun olmuşumdur. Zira bu Televizyonumdan iki öncesi SAMSUNG UE-46C6820 LED TV idi. Onun içerisinde de HD Uydu alıcı vardı. Gayet başarılıydı. Yani ayrı bir HD uydu alıcısı almanızada gerek kalmıyor.

TV'yi ilk açtığımda gördüğüm lekelerden dolayı hemen istanbul Bilişim'i aradım ve bugün için randevu aldım. (bugün kendilerini aradım ve dedikleri saatte evde olmayacağımı belirttim.)

O lekelerin zaman içinde geçeceğine inanıyorum. Zira Beyaz sahnelerde en ufak bir leke görmüyorum. TV'yi kapatınca bazı lekeler görüyorum. Ama Albani'nin dediği yöntemi uygulamam lazım. Belki uygularsam hiçbir sorun kalmayacak.

Şimdi bana çok zor soru sormuşsun. 46C750 modeli LCD Tv. Benimki plazma tv. ben bu zamana kadar hiçkimseye Plazma aldırmamış biriyim. Şimdi sana al diyemem.

Ama eğer İstanbuldaysan gel birgün TV'yi izle.

Yani sana plazma al diyerek vebal altına giremem. Logo mogo yakarsın sonra vizcan azabı çekmek istemem (:
    MacBook Air / iPhone 16 Pro MAX / Sony PlayStation® 5 Slim / Anthem AVM 60 / Mark Levinson Proceed 5 Channel / Lexicon LX-7 / SVS Ultra Tower Speaker - SVS Ultra Center and Atmos 11.1 Sound System / Zidoo UHD5000 / Zidoo x20Pro / Zappiti Reference 4K / Apple TV 4K / Xiaomi Tv Max 86" Tv L86M7-Esme / Synology DS2419+ / THECUS N7710 Nas Server / PSN: haQQoroma Twitter: haQQo / Diablo: haQQo 2635

• Bende devamlı LED i beğenen ve savunan birisi olarak gittim Panasonic 50" plazma aldım :) TX-P50G20E modelini. Ama görüntüden o kadar memnunumki sorma gitsin, standart uydu yayınlarında bazen budamı hd dediğim bile oldu. Bendeki panasonic olduğu içinmidir bilmem ama daha hiç ekranda iz kalma olayı olmadı. TV yi 3,5 m den izliyorum. Televizyonunu ilk 200 saatte çok yorma rodaj süresini atlatıncada burn muhabettini çok sallamadan kullan derim. Olmaz diye birşey yok ama ona buna takarsan zevk alamazsın. Ama genede plazmada keşke Panasonic alsaydın demeden geçemeyeceğim.

Güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhann
    Bende devamlı LED i beğenen ve savunan birisi olarak gittim Panasonic 50" plazma aldım :) TX-P50G20E modelini. Ama görüntüden o kadar memnunumki sorma gitsin, standart uydu yayınlarında bazen budamı hd dediğim bile oldu. Bendeki panasonic olduğu içinmidir bilmem ama daha hiç ekranda iz kalma olayı olmadı. TV yi 3,5 m den izliyorum. Televizyonunu ilk 200 saatte çok yorma rodaj süresini atlatıncada burn muhabettini çok sallamadan kullan derim. Olmaz diye birşey yok ama ona buna takarsan zevk alamazsın. Ama genede plazmada keşke Panasonic alsaydın demeden geçemeyeceğim.

Güle güle kullan

Erhan sagolasin. Seninkide hayirli olsun. İB'de 50lik panasonic plazma yoktu. Olsa bile malum panasonicler daha pahali oluyor. Muhmelen alamazdim. Ben 3900 verdim.

• Hakkı Bey, televizyon nasıl? 3-4 gün daha kullandınız, ilave yorumlarınız var mı acaba? ilave + ve - yönleri?

Orijinalden alıntı: birbir
    Hakkı Bey, televizyon nasıl? 3-4 gün daha kullandınız, ilave yorumlarınız var mı acaba? ilave + ve - yönleri?

Selam yeniden.
    Renkler tam aradigim gibi. Siyahlar tam istedigim gibi. Ki siyahlar benim icin cok onemli.

Tek skintim iz kaliyor olmasi. Ama bu izler seyir zevkine engel degil. Ama izler zaman icinde kaybolabiliyor.

3D ozelligi LG'nin 3D ozelligine 10 basar. Normal yayinlar bile 3D yapma basarisi cok iyi.

An itibariyle kurtlar vadisi'ni izliyorum. Atv logosu iz birakmasin diye Popcorn C-200'un kumandasindan bazen ekrani tam ekran bazen kucu ekran yapiyorum.

Simdilik bu kadar...
  • yalnız çok önemli bir detay atlanmış. o da ib'nin kullanılmış bir paneli tüketiciye göndermesi. gerçi ben bunu onlardan beklerdim ama ib'den tv almayı düşünen arkadaşlar bunu da göz önünde bulundursun.

Orijinalden alıntı: linkin_park20
    yalnız çok önemli bir detay atlanmış. o da ib'nin kullanılmış bir paneli tüketiciye göndermesi. gerçi ben bunu onlardan beklerdim ama ib'den tv almayı düşünen arkadaşlar bunu da göz önünde bulundursun.

Yazinin devamini okumamissiniz anlasilan. Kullanilmis panel yolladilar demmin sebebi ekrandaki yazi izleriydi. Kalan yazi izleri herhangi bir kanal logosu degil samsung menu izleri. Tv zaten jelatinliydi ve tek bir cizik bile yoktu.
  • bir televizyon için bu kadar detaya girmek ve uğraşmak çok gereksiz. Alıpta orasında burasında hata arayıp durmak keyfini çıkartmaktan çok düşünüp durmak çok yanlış. Orasında omu var burasında bumu var deyip durursan. Ne aldığın tvden zevk alırsın nede o kadar para verip mutlu olursun... İsteklerini karşılayan bir tv yi alıp kenara çekilceksin keyfini çıkarmaya bakçaksın..

Orijinalden alıntı: haQQo

quote:

yalnız çok önemli bir detay atlanmış. o da ib'nin kullanılmış bir paneli tüketiciye göndermesi. gerçi ben bunu onlardan beklerdim ama ib'den tv almayı düşünen arkadaşlar bunu da göz önünde bulundursun.

Yazinin devamini okumamissiniz anlasilan. Kullanilmis panel yolladilar demmin sebebi ekrandaki yazi izleriydi. Kalan yazi izleri herhangi bir kanal logosu degil samsung menu izleri. Tv zaten jelatinliydi ve tek bir cizik bile yoktu.

yazının tamamını okudum ve yine de bu benim için anormal bir olay. ben de panasonic plazma almayı düşünüyorum ve 46g20e konusunun tamamını okudum, dediğiniz gibi bir duruma hiç bir arkadaş rastlamamış. sonuçta panelde iz kalması için panelin bir şekilde aynı ekranda açık tutulması lazım, bu da ille herhangi bir kanal olacak diye bir kaide yok. siz memnunsanız sizin açınızdan sorun yoktur tabi, saygı duyarım. ayrıca da hayırlı olsun. ama benim aldığım panelde nereden alırsam alayım böyle bir durumu kesinlikle kabul etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907
    bir televizyon için bu kadar detaya girmek ve uğraşmak çok gereksiz. Alıpta orasında burasında hata arayıp durmak keyfini çıkartmaktan çok düşünüp durmak çok yanlış. Orasında omu var burasında bumu var deyip durursan. Ne aldığın tvden zevk alırsın nede o kadar para verip mutlu olursun... İsteklerini karşılayan bir tv yi alıp kenara çekilceksin keyfini çıkarmaya bakçaksın..

Zaten bende son cumlendekini yasamak icin bu kadar ugrastim. Aldigim tv'ler sorunsuz olsaydi keyifsiz olmazdim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haQQo

quote:

yazının tamamını okudum ve yine de bu benim için anormal bir olay. ben de panasonic plazma almayı düşünüyorum ve 46g20e konusunun tamamını okudum, dediğiniz gibi bir duruma hiç bir arkadaş rastlamamış. sonuçta panelde iz kalması için panelin bir şekilde aynı ekranda açık tutulması lazım, bu da ille herhangi bir kanal olacak diye bir kaide yok. siz memnunsanız sizin açınızdan sorun yoktur tabi, saygı duyarım. ayrıca da hayırlı olsun. ama benim aldığım panelde nereden alırsam alayım böyle bir durumu kesinlikle kabul etmem.

Tesekkur ederim. Umarim hayirli olur umarim uzun omurlu olur.
    Leke kalmasi plazmalarin bir ozelligi ise yapacak birsey yok ki. Ama sen panasonic alacagindan bu leke olayi sende elbet az yasanacaktir. Ve ben samsung aldigimda beraberinde gelen lekeler gorunmediginden saticiya bu televizyon lekeli geldigini artik kanitlayamam.

• PDP lerdeki elektriksel yükün pixellerin üzerinden atılarak imajların temizlenmesi(pixellerin sıfır hale gelmesi)retention oluşmamasını sağlayan bir sistem vardır!
    ayrıca pixellerin çalışması ve yükü boşaltılmasıda belli bir süre gerektirir!

"temp.image retention" her panelde olur ve boşalması içinde süre gereklidir ve normalde panel bunu çabuk yapar! ve sistem bu şekilde devam eder
    ancak bu işin tekniği ve fizik kuralı gereği aslında bu olay basit değildir!(hiç retention olmaması) ama şuanda kullandığınız sistem ise aslında basit yada yetersiz
    bir teknik olduğu için retention sorunu devam etmektedir!!!

Son 12 senedir PDP lerin bu konudaki gidişatı hep aynıdır!
    Tek istisnası Pio lardır ama bu heriflerde haybeye Pio olmadılar "Pio ve Diğerleri" denmesininde ayrıcalığı veya önemide buıradadır!

Pio PDP Modül tekniğinde NEC tabanlı sistem kullanıyor(NEC te zaten şuanda Pio bünyesindedir)NEC ise PDP Modül tekniğinde ve üretiminde v.s olarak
    en iyisidir

Pany/LGE/Samy teknikleri çok farklıdır!

Bu üçü içinde ise en iyisi Pany dir,Samy ve LGE PDP tekniği konusunda sorunludur! LGE ise en sorunlusudur,gerçi Samy ve LGE de asıl konuları
    TFT-LCD TV işidir!

Panel tip TV lerin(PDP/LCD) hepside risklidir hepside teknik olarak zayıftır(hatta bazı konularda ciddi sorunludur v.s)
    İşin teknikle birlikte bazı Fizik ve Matematik sorunları olduğu için,neticede paneller artıları vede eksileri ile size gelmektedir!

PDP lerde retention sorunu varsa,LCD lerde de bir sürü başka sorunlar vardır,ayrıca geri dönen(birebir değişim gereken işler)
    paneller istatistiğinde ve üretici bazlı risk durumunda,PDP ler oran olarak çok ciddi geridedir ve LCD lerin değişimleri(üretim hatası+
    Modül hatası v.s dahil)PDP lerin 10 katından bile fazladır!!!

Bütün bunlara bakarak kimse kafaya takmasın bunları neticede herkes bir şekilde panel alıp izliyor,orasını burasını filan inclerseniz
    zaten kimsenin panel kullanmaması gerekiyor dolayısıyla aldığınız paneli keyifle izlemeye bakın,fazla incelemeyin,yoksa
    hasta olursunuz veya çok kafaya takarsanız bu olayı,o zaman CRT ile yola devam ediniz(ben SD lerde aynen böyle yapıyorum!)
    Psikolojik olarak panellere takıntım vardır sürekli hata arıyorum vede buluyorum tabiki

Neticede üreticilerde zaten bu klasik panel tip tip klasik TV lerden(sizlerin şuanda kullandığı PDP ve LCD ler) bir cacık olmayacağını anladıkları için,senelerdir
    kafa patlatıp ne yaparız diye uğraşıp durdular ve halada duruyorlar!!

İşte gördüğünüz veya duyduğunuz v.s ....LED tabanlı paneller bu düşüncelerin ürünleridir(Amoled/Oled/Toled/S_Moled/P_Moled/FED/SED v.s gibi)
    sakın bunları şuandaki Baclit LED-LCD ile karıştırmayınız lütfen!!!

SED/FED bu işin son noktası,şimdilik bunu geçen bir teknoloji yoktur! işte zurnanın zırt dediği yerde burası çünkü SED te FED te CRT tabanlıdır
    herifler onca sene kafa patlattılar yine CRT yi yenecek bir teknoloji bulamadılar,buda garip ama gerçek!!
    Dolayısıyla oturup bu defa nasıl CRT den LCD panel yaparız dediler ve bunları buldular(bulanlarda bizim uyanık çekik gözlüler değil USA lı dev teknoloji firmaları ile
    Üniversiteleri tabiki!! en başta bu işlerin en büyük devi NANO Prop.Inc./USA dır;SED bunları buluşudur,Patentide bunlarda,Lisansını ise CANON a kiraladılar)
    FED ise FED Inc/USA dadır bununda Lisansları Sony/Sharp ve AUO/Taiwan dadır(Pio da Sony ile uğraşıyor FED üretimi için!)

++

Hakkı beni aramadığına göre sorun demektir,amann arama beni otur güzel gizel panelini izle,yine sorun varsa sana ne aldıracağımı
    yazmıştım,cebini ona göre çok sağlam tut,nokta atışı yapacağız bu defa!!!

CAN++

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.