Şimdi Ara

SAMSUNG OMNIA SGH-i900 'Yapılandırma ve Yazılım Destek' (685. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.406
Cevap
31
Favori
1.997.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 683684685686687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemix


    quote:

    Orijinalden alıntı: ishan


    quote:

    Orijinalden alıntı: alemix

    yok olmuyor ne yaptıysam gprs bağlantısı sağlanamıyor, ama ilginçtir internet paylaşımından bağlan deyince bağlanıyor. bence eksiklik şurda; eskiden My ISP altında 3 satır yazı vardı tıpkı My Work Network ta olduğu gibi, şimdi sadece yeni bir modem kur yazısı var, yeni modem kurarken de bi numara yazmamı istiyor oraya ne yazarsam onu çevirmeye çalışyor ve dolaysıyle bağlantı yapılamadı diyor, sinir oldum yaaa

    bence sorun 1 seyler yapmanda ....romu kur ve dırek baglan

    kendime gülüyorum valla, bakın nasıl çözdüm olayı, önce sim kartımı çıkardım, başka bir şebeke sim kartı taktım. onun ayarlarını otomatik algılasın mı diye sordu yes dedim bağlandı. sonra tekrar kendi sim kartımı taktım bu defa turkcell için ayarlar otomatik yapılsın mı dedi buna da yes dedim ve hoooop GPRS bağlantısı tamam.


    wvwt bazen bende bu problemi yaşayabiliyorum ve bende bir daha yaşamamak için ayarlardan bağlantıdan direk türksel diyip yes diyorum algılıyor sonrada avea yı seçiyorum işlem tamam ve bunu standart olarak her rom denememde direk yapıyorum artık kontrol etmeden saygılarımla . ŞAHAN....




  • işhan bu tr yi kullanmıyordum ama güzel oldu hemen hemen hepsi tr oldu ama uğraştırıcı biraz ama zevkli de paylaşım için sağol yapan arkadaşa da emekleri için teşekkür ederim.........
  • selamlar ben yeni bir omnia i900 kullanıcısı olarak kafayı yemek üzereyim bir sürü yerde ve forumda arastırma yaptım belırlı programlar ındırdım oyunlar vs. ama olaylara hala hakim degilim pda : i900juıc1/juıc1 phone: i900jvıc2 version kısmında yazan yazı rom yuklemem lazım onu anladım fakat hangı romu ne avntajı var bunu bilemiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madcuneyt

    selamlar ben yeni bir omnia i900 kullanıcısı olarak kafayı yemek üzereyim bir sürü yerde ve forumda arastırma yaptım belırlı programlar ındırdım oyunlar vs. ama olaylara hala hakim degilim pda : i900juıc1/juıc1 phone: i900jvıc2 version kısmında yazan yazı rom yuklemem lazım onu anladım fakat hangı romu ne avntajı var bunu bilemiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.

    çok kısa ve öz bir cevabın var, şu an için pro ve arayüz gibi seni mutlu edebilecek uygulamalarla omnianı iyice kullanmayı öğren, belki 1-2 ay sonra rom yükleme işine girebilirsin. cihazı çok iyi tanımadan rom yüklemeni tavsiye etmem. bu zaman zarfında omnianın inceliklerini kaparsın ve forumu takip ederek bilgi birikimini iyice artırırsın, sonrada yeni bir rom yükler ve omna kullanmanın ayrıcalığüını yaşarsın.

    programları nasıl kuracaksın.

    1- aktivsync ve samsung modem pc de kurulu olsun
    2- pc ile omnia usb veya bluetooth vasıtası ile senkron olsun.
    3- pc ye indirdiğin .cab uzantılı uygumlamayı omnia da storage kart (hafıza kartına) kopyala yapıştır yaparsın
    4- omnia da nereye yapıştırdı isen oradan uygulamayı bulup yüklersin,
    5- uygulamanın yükleneceği yer
    yamalar- my device (ana hafıza)
    arayüz- my device
    bazı özel programlar - my device (bunu zaten biz belirtiriz)
    oyunlar- hafıza kartı veya my storage
    programlar- aksi belirtlmemişse- hafıza kartı veya my storage
    dil yüklemeleri- my device

    önemli not: eğer rom yüklemeye karar verirsen pc kesinlikle xp işletim sistemli olsun. vista veya win7 kesinlikle kullanma...telefonun orjinal romda olduğu için gün içi kullanımlarda ram şişerek telefonu kasmaya başlar, bunun önüne geçebilmek için dosya yöneticisi(task manager) ile açık uygulamaları kapatman gerekir, buna rağmen ram deki şişme geçmemişse telefonu aç kapat yapman gerekir.

    işin açığı bu telefon bir derya deniz, sana 2-3 cümle ile anlatmak imkansız, forumu vakit buldukça takip edersen çok faydalı olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ishan

    calibrasyon degerini ..................510,517 166,878 164,136 839,140 840,887..............yapın ve farkını burda paylasalım


    Parmakla kullanıma biraz daha uygun hale gelmiş ama kalemle yer yer hatalar olabiliyor.
  • acıklaman ıcın cok tesekkur ederım zaten ofıstekı bılgısayarımda sayfayı acılısa ekledım bıle sureklı buralarda takıpte olucam g sensor oyunları hosuma gıttı onları arastırıyorum sımdılık bıde bazı oyunlar sanırım 6.5 desteklı oldugu ıcın uyarı verıyo ve calısmıyo bunun ıcın ıllakı surum guncellemem gerekırmı guzel temalar nasıl bulabılırım gecmıs sayfaları takıp edıyorum bu gun bayagı bı okudum ama sanırım hep romlarla alakalı ...?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: madcuneyt
    acıklaman ıcın cok tesekkur ederım zaten ofıstekı bılgısayarımda sayfayı acılısa ekledım bıle sureklı buralarda takıpte olucam g sensor oyunları hosuma gıttı onları arastırıyorum sımdılık bıde bazı oyunlar sanırım 6.5 desteklı oldugu ıcın uyarı verıyo ve calısmıyo bunun ıcın ıllakı surum guncellemem gerekırmı guzel temalar nasıl bulabılırım gecmıs sayfaları takıp edıyorum bu gun bayagı bı okudum ama sanırım hep romlarla alakalı ...?


    kullandigin rom icin arayuz programlari var. son on sayfa icerisinde 4-5tane bulabilirsin. daha cok rom paylasimi gibi gorunsede herseydem bolca var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamnej -- 1 Nisan 2010; 17:12:25 >
  • Arkadaşlar aranızda WMWifiRouter kullanan oldu mu? bilen varsa bi yardım etsin, pro.yu omniaya kurdum, ayarlarını yaptım, wifi li başka bir cihazla aradım routeri (omnia) gördü. google'a bağlandı fakat bir dakika sonra ağ geçidi yok dedi, sebep: IP adresi alamamış. kendiniz yazın falan diyor(ingilizce diyor ama ben anlıyorum tabii)
  • ...ipucu..tlf numuzun 8/16 gb bolumunu b.sayarımızda sık sık disk birlestlrlcl yaparak saglıklı ve hızlı calısmasını saglıyabiliriz tabii kartı da ayarlar/iletisiler/USB Baglantı Modu /yıgın depolama/My Storage
  • gün ışığında en iyi kamera ayarı, en iyi çekim için ayarlar.
    şimdi buldum bir yabancı siteden akşam çekimi bu ayarlarla çok iyi değil, yarın bir deneyeceğim, bakalım nasılmış.. bu esnada riskli bir ayar olmadığı için sizde deneyip sonuçlarını yazarsanız sevinirim. tek ricam ayardan önce belirlediğiniz bir yerin fotosunu çekin sonra aynı nokta aynı ışıkla ayardan sonra çekin , pc de karşılaştırın, böylece tam sonuç alabiliriz.


    Shooting mode: Single
    SCN: None
    Size: 2560x1920
    Extend View: On
    Timer: off
    Quality: High
    White balance: Auto
    Effect: No Effect
    Focus: On
    ISO: 50
    Metering: Center
    Contrast: +1
    Saturation: +1
    Sharpness: +1
    GPS: off
    WDR: On
    Anti-Shake: On
  • Office programlarında sorun yaşayan arkadaşlar için Soft maker adlı bir program. ben kurdum sorunsuz çalışıyor. Program 90 mb olarak geliyor ve pc’den kuruluyor.
    Plan maker (excel)
    Presentations (powerpoint)
    Text Maker (word) diye üç program kuruluyor.
    Türkçe kurulabiliyor.
    bu da dermanı:
    2TSRH-SHARE-FREES-MUFFS-ROCKZ
    umarım işinize yarar...

    (boşluklara ne yazılacağı malum).

    http://www.o***aturk.com/forum/yuklemeler/programlar/soft maker.rar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemix
    Office programlarında sorun yaşayan arkadaşlar için Soft maker adlı bir program. ben kurdum sorunsuz çalışıyor. Program 90 mb olarak geliyor ve pc’den kuruluyor.
    Plan maker (excel)
    Presentations (powerpoint)
    Text Maker (word) diye üç program kuruluyor.
    Türkçe kurulabiliyor.
    bu da dermanı:
    2TSRH-SHARE-FREES-MUFFS-ROCKZ
    umarım işinize yarar...

    (boşluklara ne yazılacağı malum).

    http://www.o***aturk.com/forum/yuklemeler/programlar/soft maker.rar






    aslina bakarsak paylasiminiz icin tsk ler diger taraftan kendi upload dinizi vermenizi tercih ederdik diger site reklamlarini vermemiz yasak verdiginiz sitede ben moderator oldugum halde size bunu demek zorundayim herkes bunu dikkate alirsa cok sevinirim ....tesekkurler....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishan -- 2 Nisan 2010; 0:53:20 >





  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemix

    Office programlarında sorun yaşayan arkadaşlar için Soft maker adlı bir program. ben kurdum sorunsuz çalışıyor. Program 90 mb olarak geliyor ve pc’den kuruluyor.
    Plan maker (excel)
    Presentations (powerpoint)
    Text Maker (word) diye üç program kuruluyor.
    Türkçe kurulabiliyor.
    bu da dermanı:
    2TSRH-SHARE-FREES-MUFFS-ROCKZ
    umarım işinize yarar...

    (boşluklara ne yazılacağı malum).

    http://www.o***aturk.com/forum/yuklemeler/programlar/soft maker.rar




    teşekkür ederim emeğine çabana sağlık sağolasın paylaşımlarının devamını bekliyoruz güzel bir çalışma:)




  • ya telefon kafayı yedi. telefonun tuşları çalışmıyo. şaka gibi. YES NO,SES KISMA YÜKSELTME,YANDAKİ MENÜ TUŞU. hiçbiri. böyle bi sorunu olan oldu mu ?
  • Cihazı üstten çevreleyen çerçeve ayrı olarak satılıyor mu veya ekran değişimi için garantiye yollasam o çerçeve de değiştirilebilir mi??
  • samsung malının arkasında durmuyor bir efa rom çıkardılar ve zaten telefonun modası geçti gitti. kullanmamak lazım aslında der olsun üreticiye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naady

    ya telefon kafayı yedi. telefonun tuşları çalışmıyo. şaka gibi. YES NO,SES KISMA YÜKSELTME,YANDAKİ MENÜ TUŞU. hiçbiri. böyle bi sorunu olan oldu mu ?


    böyle bir sorun yaşayan olmadı şu ana kadar, fakat eğer orjinal rom yüklü ise telefon oldukça fazla şişmiş olabilir. sana tavsiyem öncelikle telefonu arda sırada resetlemen olur, bu oldukça sağlıklı bir bakım şekli, buna rağmen telefonun halen aynı sorunu yaşatıyorsa yedeklerini aldıktan sonra fabrika ayarlarına dönmen gerekiyor, bu sana yine 3-5 ay kullanım imkanı sağlar, son olarakta tabiiki custom rom yüklemeni tavsiye ederim ki bu başlı başına cihazın tamamen yenilenmesi demek, herşeyi yeni gibi, kasa hariç tabii ki .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxim

    Cihazı üstten çevreleyen çerçeve ayrı olarak satılıyor mu veya ekran değişimi için garantiye yollasam o çerçeve de değiştirilebilir mi??


    bahsettiğin şey kasa, onu değişmezler çünki garanti kapsamında değil, fakat ebay dan 40tl gibi bir fiyata alabilir ve sonradan sen takabilirsin.ben beyaz almayı düşünüyorum, çok kibar duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedobey

    samsung malının arkasında durmuyor bir efa rom çıkardılar ve zaten telefonun modası geçti gitti. kullanmamak lazım aslında der olsun üreticiye


    romu çıkaran samsung değilki, microsoft çıkarıyor, ve zaten bence rom çıkartmak zorunda değiller, orjinal romda ki eksiklikleri gidermek amacı ile sadece yama yaptılar, eğer forumlarda dolaşan romlar gibi sürekli samsung veya microsoft piyasaya rom pompalasa olurmu sence, mantıklı mı?. işin komik tarafı bana göre orjinal rom free alanları geniş olsa bir çok romdan çok daha iyi, orjinal rom tabanında çalışan custom romlarda kullandık, şu an rom arşivimde en sağlam romlar arasında duruyorlar. sen i900 için böyle söylüyprsan symbian kullananlar ne yapsın, altı üstü tema yükleyip duruyor zavallılar.. telefonuna küsmeden kullan, ben halen daha iyisine rastlamadım. (fiyatınıda dikkate alarak)




  • dokunmatık kısmı ılk aldıgım zamandakı gıbı hassas dııl orkınal sekle dondu tekrar dokunmatık alıp takmayı dusunuyorum ...belkı bu sefer orjınal alabılırım (belkı 20 dolar mıs)
  • 
Sayfa: önceki 683684685686687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.