Şimdi Ara

SAMSUNG OMNIA SGH-i900 'Yapılandırma ve Yazılım Destek' (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.406
Cevap
31
Favori
1.998.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullananiz var mi bilemiyorum, HP Pavilion serisi laptoplarda fiyat, dizayn ve ozellik acisindan inanilmaz ragbet gordu ve satildi. ancak forumda onlarca sikayet var(di). bende de vardi sorunlar, alirken de bilerek almistim birazda. fakat onume firsat cikinca satip baska birsey aldim.

Fiyat, ozellik vs. gibi ozellikler acisindan Omnia gercekten iyi.

Sorunlari var (bende hardware problemi cikmisti, yenisi ile degistirdiler) ama yine de suanda kullandigim ozelliklere gore alabilecegim baska tel yok.

Bence aşırı uretim olunca (HPdeki gibi) bazi seyleri problemli oluyor uretimden kaynakli (kalite politikasi vs. hak getire gibi geliyor)

• Dengel Yüzbaşım çok emek vermiş Omnia konusunda. Ben de alalı 15 gün kadar oldu. Hemen hemen tüm foksiyonlar tatmin edici. Fotoğraf dışında. Formda değinilen konularda Erdem Dengel'den başkası nedense fotoğraf kalitesinin yetersizliğinden müşteki değil. Sorun tam olarak netlik. Fotoğraf karesinin hiç bir yerinde netlik yok. Her türlü pozlandırmayla denedim. Obtüratör (Shutter) hızını küçülterek olası ölçüde hızlı resim için spor modunu 400 ve 800 ASA ları kullandım. Timer ile 5-10 sn cihazı sabitleyip her türlü sarsıntının etksini minimize ederek denemeler yaptım. Ama sonuç olumsuz. Vizörde net görünen görüntü, deklanşöre basınca flu olarak kaydediliyor. Samsung'un sitesine yolladım şikayetimi 2 resim eşliğinde. Yanıt yok. Ama diğer yandan, bir kaç Alman sitesindeki resimlerde, eğer yalan yazmamışlarsa, resim kalitesi çok tatmin edici. Çektiklerimle kıyas kabul etmez. Genel olarak sorun bir SW sorunu gibi görünmekle birlikte, her fotoğraf karesinin sol tarafına doğru yaklaştıkça daha çok artan bir flu olma durumu da var. Bu, bir mercek sorununa da benziyor. Sonuç olarak bir 'upgrade' in çoğu olumsuzluğu giderecek gibi göründüğü söylenebilir; Ama Türkiye için resmi bir güncellemeden hiç bir yerde bahsedilmiyor; Bilgi yok; Açıklama vs yok. Samsung, doğru bir teşhisle ve doğru zamanda çok iyi bir iş yaptı Omnia ile. Ama, Samsung'un, cihazın 'worstcase' dediğimiz en olumsuz şartların üstüste geldiği durumları simüle ederek test edilmesi bir yana, en basit testleri bile yapacak zamanı ayırmadan piyasaya sürdüğü belli oluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ^Biotech^

kullananiz var mi bilemiyorum, HP Pavilion serisi laptoplarda fiyat, dizayn ve ozellik acisindan inanilmaz ragbet gordu ve satildi. ancak forumda onlarca sikayet var(di). bende de vardi sorunlar, alirken de bilerek almistim birazda. fakat onume firsat cikinca satip baska birsey aldim.

Fiyat, ozellik vs. gibi ozellikler acisindan Omnia gercekten iyi.

Sorunlari var (bende hardware problemi cikmisti, yenisi ile degistirdiler) ama yine de suanda kullandigim ozelliklere gore alabilecegim baska tel yok.

Bence aşırı uretim olunca (HPdeki gibi) bazi seyleri problemli oluyor uretimden kaynakli (kalite politikasi vs. hak getire gibi geliyor)

Katılıyorum
    Sanırım ilk kez bir cihaz için sabredeceğim
    Ama şu fotoğraf olayı çok kötü ya

• quote:

Orjinalden alıntı: Bayçın

Dengel Yüzbaşım çok emek vermiş Omnia konusunda. Ben de alalı 15 gün kadar oldu. Hemen hemen tüm foksiyonlar tatmin edici. Fotoğraf dışında. Formda değinilen konularda Erdem Dengel'den başkası nedense fotoğraf kalitesinin yetersizliğinden müşteki değil. Sorun tam olarak netlik. Fotoğraf karesinin hiç bir yerinde netlik yok. Her türlü pozlandırmayla denedim. Obtüratör (Shutter) hızını küçülterek olası ölçüde hızlı resim için spor modunu 400 ve 800 ASA ları kullandım. Timer ile 5-10 sn cihazı sabitleyip her türlü sarsıntının etksini minimize ederek denemeler yaptım. Ama sonuç olumsuz. Vizörde net görünen görüntü, deklanşöre basınca flu olarak kaydediliyor. Samsung'un sitesine yolladım şikayetimi 2 resim eşliğinde. Yanıt yok. Ama diğer yandan, bir kaç Alman sitesindeki resimlerde, eğer yalan yazmamışlarsa, resim kalitesi çok tatmin edici. Çektiklerimle kıyas kabul etmez. Genel olarak sorun bir SW sorunu gibi görünmekle birlikte, her fotoğraf karesinin sol tarafına doğru yaklaştıkça daha çok artan bir flu olma durumu da var. Bu, bir mercek sorununa da benziyor. Sonuç olarak bir 'upgrade' in çoğu olumsuzluğu giderecek gibi göründüğü söylenebilir; Ama Türkiye için resmi bir güncellemeden hiç bir yerde bahsedilmiyor; Bilgi yok; Açıklama vs yok. Samsung, doğru bir teşhisle ve doğru zamanda çok iyi bir iş yaptı Omnia ile. Ama, Samsung'un, cihazın 'worstcase' dediğimiz en olumsuz şartların üstüste geldiği durumları simüle ederek test edilmesi bir yana, en basit testleri bile yapacak zamanı ayırmadan piyasaya sürdüğü belli oluyor.

Hah işte en az 30 postta anlatmaya çalıştığım;
    Obtüratör ( o ne Bayçın? ) vs vs.

Şaka bir yana bir de alman forumlarında yalan resim koyma ihtimalini biraz düşük görüyorum

• Bayçın , aramiza hosgeldin (hemde foruma). bahsettigin fotolari buraya ekler misin?

bundan birkac sayfa once benim oylesine cektigim bir foto vardi, onu yuklemistim. ben kalitesinden acikcasi sikayetci degilim (normalde SLRlike makine kullaniyorum, belki de cep telinden cok beklentim olmadigi icin iyi geliyordur).
  • quote:

Bayçın , aramiza hosgeldin (hemde foruma). bahsettigin fotolari buraya ekler misin?

bundan birkac sayfa once benim oylesine cektigim bir foto vardi, onu yuklemistim. ben kalitesinden acikcasi sikayetci degilim (normalde SLRlike makine kullaniyorum, belki de cep telinden cok beklentim olmadigi icin iyi geliyordur).

Ben koymuştum fotoları 3-5 sayfa önce

Şu site 4. post
    http://www.handy-faq.de/forum/samsung_i900_omnia_software_programme/51139-samsung_i900_omnia_kamera_foto_unscharf_stern_2767_stern_3855_raute-9.html

• quote:

Orjinalden alıntı: antidote

resco bubles tarzı bir oyun htc teeter daha önce verildi mi bilmiyorum ama linkleri vereyim

2-oyunu kurduktan sonra aşağıdaki linkten indireceğiniz zipin ( 3.sıradaki "TeeterPatch") içindeki 2 tane dosyayı program files içindeki oyunun kurulum klasörü olan "labyrinth" klasörünün içine atın.

http://www.media fire.com/?sharekey=f97780e48a48e661d2db6fb9a8902bda

patch içindeki dosyalardan biri exe dosyası ve onu kopyalamıyor....
  • Teşekkürler Biotech. Omnia sayesinde böyle bir forma üye oldum:) Erdem Dengel'in fotoğraflarını gördüm. Benimkilerin kalitesi gibi. Onlarda da genel bir flu durum ve sağ kenara doğru ekstra tedrici bir flu olma hali görülüyor. Alamn sitelerindeki resimlerin Omnia ile çekildiği, hangi ayarları kullandıkları da yazılmış. Aynı kanıdayım. Neden yalan yazsınlar ki. Buradan 2 resim yollayım dedim. Dosya büyük diye geri çeviriyor form. İndirgeyip yollamayı da fikir edinme bakımından anlamlı bulamadım. Her ikinizin de e-postalarına yollamayı deneyim, izin veriyorsa form...
  • Erdem, ikimizin fotolari da sayfa 41'de. o kadar hizli ilerliyor ki sayfalar biraz surdu bulmam

tekrar inceledim ve benim cektigim fotograflarin seninkiler kadar flu olmadigini, daha net oldugunu gordum. acik havada olanlarda da yeterince isik olduguna gore ve el titreme olayi kesinlikle yok ise, makinanin cozunurlugunu biraz dusurup tekrar dene derim (gerci ben dusurmeden cekiyorum ama interpolasyon nedeniyle de kotu gorunuyor olabilir dusuk ihtimal ama yine de denenebilir). ama esas cozum fotografi netleyip cektikten sonra aleti 1/2 veya 1 saniye daha hareket ettirmeden beklemek (pratik bir yontem degil ama ben boyle yapiyorum).

normal 5 MP (objektif capi buyuk ve CCD sensoru daha kaliteli olan) gibi bir netlik olmuyor ama.
  • quote:

Teşekkürler Biotech. Omnia sayesinde böyle bir forma üye oldum:) Erdem Dengel'in fotoğraflarını gördüm. Benimkilerin kalitesi gibi. Onlarda da genel bir flu durum ve sağ kenara doğru ekstra tedrici bir flu olma hali görülüyor. Alamn sitelerindeki resimlerin Omnia ile çekildiği, hangi ayarları kullandıkları da yazılmış. Aynı kanıdayım. Neden yalan yazsınlar ki. Buradan 2 resim yollayım dedim. Dosya büyük diye geri çeviriyor form. İndirgeyip yollamayı da fikir edinme bakımından anlamlı bulamadım. Her ikinizin de e-postalarına yollamayı deneyim, izin veriyorsa form...

http://www.imageshack.us/ adresine girip oradan foto'nu upload edip linkini verirsen herkes gorebilir

• quote:

Erdem, ikimizin fotolari da sayfa 41'de. o kadar hizli ilerliyor ki sayfalar biraz surdu bulmam

tekrar inceledim ve benim cektigim fotograflarin seninkiler kadar flu olmadigini, daha net oldugunu gordum. acik havada olanlarda da yeterince isik olduguna gore ve el titreme olayi kesinlikle yok ise, makinanin cozunurlugunu biraz dusurup tekrar dene derim (gerci ben dusurmeden cekiyorum ama interpolasyon nedeniyle de kotu gorunuyor olabilir dusuk ihtimal ama yine de denenebilir). ama esas cozum fotografi netleyip cektikten sonra aleti 1/2 veya 1 saniye daha hareket ettirmeden beklemek (pratik bir yontem degil ama ben boyle yapiyorum).

normal 5 MP (objektif capi buyuk ve CCD sensoru daha kaliteli olan) gibi bir netlik olmuyor ama.

Sorma geçen ben de bir yazı yazmışım 38.sayfada buldum
    Bu forum için bir tenkidim var yalnız.
    Arama motoru çok kullanşsız geldi bana.

Neyse foto olayını Bayçın Samsunga yazmış ama cevap alamamış
    Biz de yazalım diyorum ben
    Bu durumun farkında olmayan birçok Omnia kullanıcısı var

• İki adet resim koydum siteye... Son derece açık, güneşli bir havada, elimi de sabitleyerek, manzara modunda, ışığı da karşıdan almayarak çekilmiş bu resimlerde, 5MP'in hakkı olan netlik hiç bir derinlikte yok. Bu durum kesinlikle kabul edilebilir değil. Ama bu konuyu Telpa'a anlatmak. Hele bir de cihazı onlara teslim etmek, ayrı maceraya dalmak olacağından, resmi güncellemeyi bekleyeceğiz artık.

http://img204.imageshack.us/my.php?image=snc00111tn3.jpg
    http://img204.imageshack.us/my.php?image=snc00116hy0.jpg

• Sitedeki "resize" aktif olmadığı halde, penceredeki değere indirgemiş. Resimler gerçek boyutuna büyütülemiyor. Penceredeki değeri 1200x1600 yapıp bir tane daha yükledim. Bu normal boyutuyla görülebiliyor. Bu resimde de netlik olmadığı gibi, renk ayrımındaki başka bir sorun da görülüyor... Evet, gerçekten, sizler de bunun bilincinde kullanıcılar olarak Samsung'a sorunu aktarırsanız daha iyi olur. Hele, bir güncelleme ile çözülürse mükemmel olacak. Yıllarca Nokia 9500 ü taşıdım durdum. Omnia tam teknolojik çağa uygun cihazı yaptı diyeceğiz o zaman eksiksiz. Keşke biz Türk Milleti olarak böyle bir çıkışla konsumer eşya piyasasında böyle bir devrimi gerçekleştirseydik.

http://img378.imageshack.us/my.php?image=snc00136lb0.jpg

• merhaba arkadaşlar ben, fazla stand-by da durunca donmasını engelleyecek bi yama falan var mı diye merak ediyorum. Eğer önceki sayfalarda yazmışsanız kusura bakmayın ipin ucu kaçtı artık takip edemiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim...
  • arkadaşlar 1 ay oldu i900 alalı ben şunu anladım. daha öncede buna benzer cihazlar kullandım ve bunların içinde en iyisi i900 tabi aynı zamanda n95 8gb de kullanıyorum şu anda. demem şu ki i900 de zaten her türlü program mevcut ben bu güne kadar eksikliğini hissetmedim. he bazen tema program falan hevesleniyorum ama ya düzgün çalışmıyor yada beni sarmıyor ama şunu anladım ki üzerindeki tüm programlar bana ayeter de artar bile. bence canınızı sıkmaya gerek yok. ha ben n95 te kullanıyorum ama ikide birde başka telefonların programını yüklemeye kalkıyorum falan. htc kullandım o zamanda iphone nin programlarını yüklemeye çalıştım vs vs. yukarda da konusu geçiyo htc dahamı iyi de onun programlarını yüklüyoz diye. yooo htc alırsan bu defa samsung veya başka bi telefonun tema veya programını arayacaz. bizler aç gözlü olduğumuz için piyasadaki bütün telefonların hepsi elimizdekinin içinde olsun istiyoruz. ama öyle birşey yok. yani bence canımızı sıkmayalım derler ya ne kadar ekmek o kadar köfte. bu paraya bu telefon. iyi ki almışım çok memnunum. kendi yasal programını kullanıyorum ne Maşallah ne kilitlenme ne bayılma ne ayılma. hiç sorun yok. bazı şeylerinde ilerde kendi desteğiyle düzeleceğine hiç şüphem yok. neyse ben biraz iphone teması falan arayayım ha ha ha ha. eee insanın gözü denizden alınmış derler. doymak bilmiyoo. :) :)

• eyvallaah saol ıcıme su serptın
  • ellerine sağlık hocam çok teşekkür ediyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: hoca953

quote:

Orjinalden alıntı: king_hirt

quote:

Orjinalden alıntı: hoca953

quote:

Orjinalden alıntı: femur1979

LÜTFEN CEVAP VERİN

OMNİA YI E-BOOKLARIMA MOBİL ERİŞİM İÇİN ALDIM ANCAK .chm UZANLI KİTAPLARIMI OKUYAMIYORUM BANA YARDIM EDERMİSİNİZ LÜTFEN.

Aşağıdaki linkte

/>

"http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=44&t=1477&hilit=chm"

Kolay Gelsin

Hocam Rapide yada başka bi yere upload edebilirmisin.Üyelik istiyorda.

Aşağıdaki Link'te . . . . .

"http://www.mediafire.com/?sharekey=e528d4df1117abf3d2db6fb9a8902bda"

Kolay Gelsin. . . .

• quote:

Orjinalden alıntı: sedobey
    kendi yasal programını kullanıyorum ne Maşallah ne kilitlenme ne bayılma ne ayılma. hiç sorun yok. bazı şeylerinde ilerde kendi desteğiyle düzeleceğine hiç şüphem yok. neyse ben biraz iphone teması falan arayayım ha ha ha ha. eee insanın gözü denizden alınmış derler. doymak bilmiyoo. :) :)

Biz illegal program mı kullanıyoruz ki????
    Bilmediğim için soruyorum
    Garanti kapsamında olmaması illegal olduğu anlamına mı geliyor??
  • quote:

İki adet resim koydum siteye... Son derece açık, güneşli bir havada, elimi de sabitleyerek, manzara modunda, ışığı da karşıdan almayarak çekilmiş bu resimlerde, 5MP'in hakkı olan netlik hiç bir derinlikte yok. Bu durum kesinlikle kabul edilebilir değil. Ama bu konuyu Telpa'a anlatmak. Hele bir de cihazı onlara teslim etmek, ayrı maceraya dalmak olacağından, resmi güncellemeyi bekleyeceğiz artık.

http://img204.imageshack.us/my.php?image=snc00111tn3.jpg
    http://img204.imageshack.us/my.php?image=snc00116hy0.jpg

sayın bayçın bey ,telefonunuzun rom versiyonu nedir acaba ?, resim kalitesinin rom ila alakalı olup olmadığı yönünde bir araştırma içerisindeyimde.

• Arkadaşlar telefonun kendi alarmı, spoon alarm vs. gibi bir çok alarm programını kurup denedim fakat hiç birisi telefon kapalıyken çalmıyor. Programlar mı yetersiz yoksa WM cihazlarda bu tıbben mümkün değil mi? Boşuna program yükle sil yapmayalım artık olmayacaksa.
  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.