< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KucukprensTR -- 21 Ocak 2025; 17:58:17 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung Odyssey OLED G8 32 inç G80SD 29000 TL (3. sayfa)
-
-
Elbette öyle siz daha karanlık bir yerde bakıyor olabilirsiniz ben yazılarımı genel kullanım için yazıyorum ama şunu söyleyeyim bir sürü model görmüş birisi olarak, kritik bir eşik var yaklaşık 230-250 arası (ortalama ışık, daha fazla ışık alan odada ihtiyaç artar) onun altında oldu mu olmuyor sönük kalıyor ve bunun çözümü yok o kadar para verdiğin bir sistemin buradan zevkini baltalaması hiç hoş olmaz.
@KucukprensTR Hocam ben Samsung'un düz monitörlerine güvenemiyorum gidin bakın yorumlarda hep bir değişik sorundan bahsediliyor veya beklentiyi karşılamıyor. OLED olayı ayrı bir dünya böyle bir cihaza kimse kötü diyemez zaten kallavi bir şeye benziyor yeterki sorun çıkartmasın, hayırlı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 21 Ocak 2025; 18:22:6 >
-
Merhaba arkadaşlar,
Ürünü yaklaşık 1 haftadır kullanan biri olarak alırken benim de tereddütlerim vardı. Aslında aklımdaki model LG 32 ULTRAGEAR 32GS95UE modeliydi ancak fiyatı yüksek olduğu için indirim beklemek istedim. Bu arada rthings vb sitelerde karşılaştırmalara baktığımda genel yorum OLED panellerin hepsinde parlaklığın az olduğu yönündeydi (ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP,LG 32GS95,MSI MPG 321URX), ben 16/9 ebat monitör baktığım için seçeneklerim bunlardı. Karşılaştırma yorumlarında ASUS(1200$) zaten hepsinde açık ara favori ancak fiyat olarakta bariz yüksek olduğu için(60k üzeri) elemek durumunda kaldım, MSI ın modeli yorumlarda en beğenilen 2. ekrandı ancak yine TR fiyatı 50k üzeri, ilginçtir ki Amerikada ucuz OLED olarak satılıyordu(900-950$). LG ve Samsung modelleri için yorumlar fiyatını karşılamadığı yönündeydi(1100$).
Diğer konu da OLED ekranların mat olmasının eleştirilmesiydi aslında benimde en büyük çekincem buydu ancak bir rahatsızlık hissetmedim açıkçası.
Bir diğer husus 32' büyük olabileceği çekincesiydi, çünkü masamdaki diğer monitor Huawei mateview 28'.
Samsungta böyle bir kampanyayı görünce beklemenin anlamsız olup almam gerektiğini düşündüm.
Sonuç itibariyle artıları:
OLED 32' 16/9 ekran düşünen biri için bu fiyat bu zamanda çok çok uygun, muadil ürünler 50k dan başlıyor biraz daha iyi diye diğer monitörlere bu kadar fark vermeyi gereksiz gördüm. İlerde belki ucuzlar ama kim bilir ne zaman.
Belirttiğim 4 monitor arasında görünümü en şık olan model bariz samsung.
Isınma sorun olabiliyor denmişti ancak kontrol ettiğimde ne ekranda ne arka panelde rahatsız edici bir ısı yok.
32' büyük olur mu demiştim ama Huawei mateview 28' in yanında sırıtmadı, ekran yükseklikleri neredeyse aynı sadece enden biraz daha uzun.
Parlaklığını bana gayet yeterli geldi, öğle vakitlerinde ışık alan bir odada Game Of Thrones - The Long Night bölümünü özellikle izledim, hiç ışık konusunda eksiklik hissetmedim(izleyenler ne demek istediğimi anlamıştır )
COD6 ve Horizon 5 oyununda deneyimleme fırsatım oldu keyif verdi açıkçası.
Değerlendirmelerde samsungun ekran yanığına garanti vermediği söyleniyordu TR sitede ticari amaçlı olmayan kullanımlarda ekran yanığı garantisinin olduğu belirtilmiş.
Son olarak ölü piksel çıkmadı.
Eksileri:
Maalesef bu ürün bir monitor değil TV. Smart özellikleri olsun açılıp kapanırken önünüze sürekli menüleri çıkması olsun garip oluyor, belki kapatma ayarı vardır ama bulamadım.
Dahili hoparlörü bence yetersiz benim harici hoparlörüm olduğu için kullanma ihtiyacı hissetmedim.
Göz koruma modu var ama açınca bu monitöre mi para verdim diyorsunuz, görüntü inanılmaz değişiyor ben beğenmedim.
-
Hocam bu arada test mantığın biraz yanlış olmuş, o bölüm zaten aşırı karanlık(ki oledle izlemek mükemmel olur, parlalık testi açısından diyorum), oledlerin derdi sahneler aydınlık olmaya başladığında anlaşılıyor. Yani kapkaranlık bir sahnede ufak detaylar yeteri kadar parlak gözükebilir ama ekranın geneline bunu yansıtamaz(gece sahneleri ve gündüz sahneleri en kolay örnek oledler için).
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Harbiden paylaştım diye alan oldu mu ya sevap point kazandım mı yani 😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Paylaşım için teşekkürler. Dün aöf öğrenci belgesinin barkodunu girdim ama sayfa kayboldu. Şuan monitör 39 çıkıyor. Bir yerde yanlış mı yapıyorum? Yoksa aöf geçmiyor mu
Aslında ikisi farklı mağaza sayfası olduğu için karışıklık oluyor. Sayfanın altında eğitim programı yazıyor oraya tıklayınca eğitim mağazasına atıyor.
Teşekkür ederim
Ben aldım hocam, açıkçası çok fazla araştırma da yapmadım. Bir anlık heyecanla hype trenine atladım diyebilirim 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eğitim mağazasında bu monitör çıkmıyor. Muhtemelen stok bitti. Bir anlık gazla alacaktım ama kısmet değilmiş sanırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: melihcskn
Hocam bu arada test mantığın biraz yanlış olmuş, o bölüm zaten aşırı karanlık(ki oledle izlemek mükemmel olur, parlalık testi açısından diyorum), oledlerin derdi sahneler aydınlık olmaya başladığında anlaşılıyor. Yani kapkaranlık bir sahnede ufak detaylar yeteri kadar parlak gözükebilir ama ekranın geneline bunu yansıtamaz(gece sahneleri ve gündüz sahneleri en kolay örnek oledler için).Selam hocam,
Rthings açıklamasında aşağıdaki gibi belirtmiş, burada test metodunun doğrusu nasıl olmalı emin olamadım. Gördüğüm aydınlık sahnelerde sorun olmuyor, karanlık sahneler de iyi.
"The Samsung Odyssey OLED G8/G80SD S32DG80 has okay brightness. It's fine if you have a few lights around, but it doesn't get bright enough to fight intense glare. It also gets bright enough in HDR for small highlights to stand out against the rest of the image, but larger highlights are dimmer."
-
Monitör Az önce teslim edildi şu anda kurulumunu yapıyorum. 32 inç gerçekten devasa ve ilk defa bu kadar büyük adaptör görüyorum gördüğünüz tüm adaptörleri unutun böyle büyüğünü görmediniz
Hocam yanlış anlama sana olumsuz bir tavır olarak yazmadım, demek istediğim karanlık sahne performansını test etmeye gerek olmadığı çünkü zaten mükemmel ve soru işareti orada değil. Rtings de muhtemelen okay brightness demesinin sebebi diğer oled monitörlerle kıyaslıyor olmasından ama şunu belirtmek lazım bu eleştiri sadece parlaklık için, bunun harici monitör çok iyi, ortam müsaitse aşırı parlaklık düşkünlüğü yoksa kontrastı ve tepkime süresi ile aşık eder.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada bahsedilen G6 OLEDi kullanıyorum ve parlaklıkla ilgili çekincelerim vardı, önceki IPS monitörüm de 250nit olduğu için ve gündüzleri parlaklıkla ilgili sıkıntı çektiğim için epey korkuyordum aslında.
Ancak herhalde her piksel kendini aydınlattığı ve mat kaplamanın güzelliğinden dolayı, monitörün hemen çaprazından ve arkasından bol ışık alan bir odada gündüzleri hiç parlaklık sıkıntısı çekmiyorum. Geceleri CS2 oynarken (odanın lambası açık) monitörün parlaklığını %10 da kullanıyorum.
OLED ve IPS için parlaklık kıyaslamasını o şekilde doğrudan yapmak pek doğru değil. Ayrıca bahsedilen parlaklık değeri beyaz renk parlaklığı. QD-OLED monitörlerin renk parlaklığı çok daha yüksek. (Monitors unboxed, WOLED VS QD-OLED videosu 9.dk civarında detaylı veri var.)
-
Estağfurullah hocam neden yanlış anlayım, sonuçta doğru metodu konuşuyoruz ben konunun uzmanı değilim kendimce gördüklerimi yazmak istedim. Siz de normal bir şekilde yorumunuzu yapmışınız, teşekkürler
-
Sabah denemiştim ve monitör sanırım stok olmadığından çıkmamıştı. Biraz evvel tekrar deneyeyim dedim ve buldum monitörü. Çok istediğim bir modeldi ve zamanında 43k'dan amazondan almak üzereydim. Durduk yere 30k masrafa girdim ama olsun. Bence değecek.
-
İyi yaptınız hocam bende geçen hafta 40a almıstım hb den, iade ettim. En yakın muadili bu panelde ortalama 50k dan fiyatlanıyor. Bugün 2k ips monitörlere bile baksanız eli yüzü düzgün monitorler olmus 15-20k. Bu fiyata 4K, Son nesil Oled, 240Hz ve 32 inch için çok güzel bir alışveriş oldu benim adıma da. Güle güle kullanın.
-
Evet hocalarım alanlar çoğaldığına göre bu monitör modeli için konu başlığı mevcut mu ayarları falan nasıl yapacağız pek fazla bilgi bulamadım bir konu başlığı mı oluştursak ?
-
Bir başlık var Ama orada daha çok 34 ekran için toplanılmış
Evet hocam orası öyle akşama bir başlık açabilirim ilk deneyimim olacak ama başarırım yüksek ihtimal 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X