Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (456. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.617
Cevap
94
Favori
429.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 454455456457458
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tetikleyiciye gerek yok demissiniz ama flasi modelin sagindan patlatmak istersek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajlarda anlattığım gibi flaşı ayrı yere koymaya slave mod deniyor zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaddaradam

Kumanda konusundaki soruma cevap verebilir misiniz

Pardon ben o sorularınız yanıtlanır diye düşünmüştüm. Ama yanıtlayan çıkmamış. Ben de unutmuştum.

Amatör bir kullanıcı olarak görüşümü söyleyeyim. Kumanda şart. Uzun pozlama yaparken kameranın titrememesi için kullanmak gerekiyor. Siz NX1'i cep telefonundan kumanda etseniz bile dış mekanda her iki cihazın da internete bağlı olması gerekecek sanırım. Başka yolu var mı bilmiyorum? Bu durumda cep telefonunuz internet bağlantısını paylaşıma açıp, makinayı bu ağ üzerinden internete bağlayıp, sonra telefonunuzun ekranını kullanarak fotoğraf çekebilirsiniz. Ben bu şekilde yaptım, biliyorum.
  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    İnternet değil wireless yeterli diye biliyorum. Uzun pozlamada zaman ayarlı yapsak olmaz mı titrememesi için yani deklanşöre basariz çekiliriz

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Yani ucuz bir flas alsak tamam midir ? Tesekkurler bu konuda da yardimci oldugunuz icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gaddaradam

İnternet değil wireless yeterli diye biliyorum. Uzun pozlamada zaman ayarlı yapsak olmaz mı titrememesi için yani deklanşöre basariz çekiliriz

Kumanda yoksa öyle yapılması tavisye ediliyor.

İnternet nedir wireless nedir? Bluetooth mu yani? Anlamadım inanın.
    Makine wi-fi açıyor ve telefon ona bağlanmıyor mu? İnternete gerek yok ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Makine wi-fi açıyor ve telefon ona bağlanmıyor mu? İnternete gerek yok ki.

Yok ben şunu kastettim. Şimdi diyelim ki wifi olmayan bir parktasınız veya orman. Telefonda 3G var tamam, o çıkıyor internete. Sürekli ağa bağlı yani. Ama makina herhangi bir ağa bağlı değil çünkü kullanabileceği ağ yok. O zaman ne yapıyorsunuz, telefonun 3G ağını paylaşıma açıyorsunuz. Böylelikle kameranın bağlanabileceği bir ağ oluyor. Yani kamera telefon üzerinden wifi bağlantısı sağlıyor.

Fakat bir lokantadasınız diyelim. Telefonda 3G yok diyelim Lokantada wifi var ama. Hem makina hem telefon ayrı ayrı ağa bağlanıyor ki birbirlerini görsünler. Yoksa birbirlerini göremeyecekleri için telefondaki uygulamada çalışmayacak.

Ben böyle biliyorum. Var mı başka bağlantı yöntemi?

• Ağa bağlanmaya gerek yok diye biliyorum

Amaç internete (flickr, email vs) yüklemek ise telefondan hotspot açıp makineyi internete bağlamak gerekli tabii ki.

Fakat istediğimiz şey makinedeki fotoğrafları telefona göndermekse internete gerek yok. Bu durumda makineden wi-fi açmamız lazım. Wi-fi açmanın internetle bir alakası yok. Bluetooth gibi çalışıyor yani.

• quote:

Amaç internete (flickr, email vs) yüklemek ise telefondan hotspot açıp makineyi internete bağlamak gerekli tabii ki.

Fakat istediğimiz şey makinedeki fotoğrafları telefona göndermekse internete gerek yok. Bu durumda makineden wi-fi açmamız lazım. Wi-fi açmanın internetle bir alakası yok. Bluetooth gibi çalışıyor yani.

Peki o zaman ben NX300'de wifi açtım. Wifi açar açmaz bana bağlanabileceğim ağların bir listesini veriyor. Ben o listede hangi ağı seçmeliyim?

Şimdi deneyeceğim, makinadan telefona fotoğraf göndermeye çalışacağım.
  • quote:

Şimdi denedim. Telefonumda zaten Samsung Smart Camera uygulaması yüklüymüş. Yüklemiştim ama hiç denememiştim. NX300'de tepedeki Dierct Link düğmesine bastım, telefonda da uygulamayı çalıştırdım. Uygulamayı çalıştırır çalıştırmaz hemen wifi açıldı ve ev ağına bağlandı. Veya ben ev ağına bağlandığını düşündüm. Belki dediğiniz gibi yaptı. Bunu bir de yarın işyerinde deneyeyim. İşyerinde kablosuz ağ bağlantısı yok. Bakalım nasıl olacak. Dediğiniz gibiyse o zaman viewfinder uygulaması da çalışır.

Ben bilmiyordum böyle hiç denememiştim.

• ben de nx30 için yedek batarya yerine powerbank almayı düşünüyorum hangisini tavsiye edersin ? çekim gezilerin de bu batarya beni yarı yolda bırakacak buna eminim. yedek batarya da 300 liralara satılıyor powerbank almak daha mantıklı değil mi ? nedir tavsiyen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_reso -- 23 Şubat 2016; 22:50:20 >
    Telefondan smart camerayi aciyorsun sonra nx300de yukardan wifi menusune geliyorsun ordan mobile linke tikliyorsun istedigin aktarma seklini secip telefondan fotgraf makinesine baglani seciyorsun. Baya kolaylik sagliyor ben mesela tablete hemen aktarip gorebiliyorum. 2 yildir zorlamissiniz kendinzi

• by_reso kullanıcısına yanıt
    Powerbank bu makinelerin dslr karşısındaki en büyük avantajı bence. Hele nx30un bataryası dolarken de kullanılabilmesi çok güzel. Keşke diğer Nx makineler de böyle olsaydı.

Powerbank konusunda hiç kafa yormaya gerek yok. Alınacak marka Xiaomi. 16000mah olan 90tl ama büyük ve ağır gelirse 10000lik de alınabilir.

http://urun.n11.com/sarj-cihazi/xiaomi-16000-mah-tasinabilir-sarj-aleti-powerbanksilikon-kilif-P51726083

http://urun.n11.com/sarj-cihazi/xiaomi-10000-mah-tasinabilir-sarj-aleti-powerbanksilikon-kilif-P65688524

• quote:

Powerbank bu makinelerin dslr karşısındaki en büyük avantajı bence. Hele nx30un bataryası dolarken de kullanılabilmesi çok güzel. Keşke diğer Nx makineler de böyle olsaydı.

Powerbank konusunda hiç kafa yormaya gerek yok. Alınacak marka Xiaomi. 16000mah olan 90tl ama büyük ve ağır gelirse 10000lik de alınabilir.

http://urun.n11.com/sarj-cihazi/xiaomi-16000-mah-tasinabilir-sarj-aleti-powerbanksilikon-kilif-P51726083

http://urun.n11.com/sarj-cihazi/xiaomi-10000-mah-tasinabilir-sarj-aleti-powerbanksilikon-kilif-P65688524

çok teşekkürler. ben samsung marka düşünüyordum ama xiaomi tavsiye ediyorsan onu alayım o zaman bilmiyordum bu markayı. bu daha uygun fiyatlıymış teşekkürler.

• by_reso kullanıcısına yanıt
    Dünyanın açık ara en çok satılan powerbank markası bu. İçindeki pil LG üretimi. Xiaomi'nin her ürünü kalitelidir zaten.

• Bu arada nx30un bataryası 1410mah olduğu için 16000/1410=11 kere şarj eder şeklinde yürümüyor işler. Powerbank'ın içindeki pil 16000mah ama aktarım %100 olmuyor. O yüzden 16000mah pilden yaklaşık 11000mah güç alırsın. 11 değil de 8 kere şarj eder yani. İdare edeceksin artık :)

Bu aktarım kaybı markadan bağımsız. Her pilde olan bir şey. N11de "16000mah güç vermiyor, kalitesiz bu" falan diye yorumlar vardır mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 24 Şubat 2016; 0:35:10 >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    öğrendiğim iyi oldu hiç duymadığım bi markaydı sitelerde görüyordum ama çin malı felan sanıyordum. bunun bide 20800 mah olanı varmış 16000 mah ile araların da 9 lira fark var doğrumu bu ürün çakma felan değil dimi ?
    http://urun.n11.com/sarj-cihazi/xiaomi-20800mah-powerbank-mi-tasinabilir-sarj-P95511162
  • quote:

Bu arada nx30un bataryası 1410mah olduğu için 16000/1410=11 kere şarj eder şeklinde yürümüyor işler. Powerbank'ın içindeki pil 16000mah ama aktarım %100 olmuyor. O yüzden 16000mah pilden yaklaşık 11000mah güç alırsın. 11 değil de 8 kere şarj eder yani. İdare edeceksin artık :)

yaw 2 kere şarj yapsa bile bana fazlasıyla yeter
  • 
Sayfa: önceki 454455456457458
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.