Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (286. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.617
Cevap
94
Favori
429.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fotoğraflara Sülüklü Göl kurbağası ile başladım arkadaşlar çünkü sülük yoktu, göremedim!!

İşte kendi kendime eğleniyorum!!

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    SÜLÜKLÜ GÖL by Egemen Balkan, on Flickr

• Arkadaşlar nx serisinin hangisi daha iyi oluyor örneğin bi 300 var bir de 3000 var 100 lüler mi yoksa 1000 liler mi daha iyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirPhilosophy

Arkadaşlar nx serisinin hangisi daha iyi oluyor örneğin bi 300 var bir de 3000 var 100 lüler mi yoksa 1000 liler mi daha iyi?

şu anda NX sisteminde Aynasız olarak en iyisi NX1 sonra NX30 Sonra NX500 Sonra NX300 diger modeller daha altta kalıyor ...bu arada nx30 ile nx500 biribirlerini bazı özelliklerde geride bırakabiliyor ve çift rakamlı modellerde bakraç varken üç rakamlı modellerde bakraç yok(nx 10 yada nx20 yi hesaba katmadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 6 Ekim 2015; 14:03:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Q vaq vaq vaq Q vaq vaq vaq!!!

Fotoğraflara Sülüklü Göl kurbağası ile başladım arkadaşlar çünkü sülük yoktu, göremedim!!

İşte kendi kendime eğleniyorum!!

elinize sağlık Kurbagayı iyi görmüşsünüz , 3 ve 4. karelerdeki yansımlara özellikte 3. resimdeki teki mavi tonlar çok güzel , elinize sağlık ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 6 Ekim 2015; 14:53:30 >

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Yansımalar çok güzel olmuş. Geniş açı çekmediniz herhalde hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackas

quote:

Orijinalden alıntı: SirPhilosophy

Arkadaşlar nx serisinin hangisi daha iyi oluyor örneğin bi 300 var bir de 3000 var 100 lüler mi yoksa 1000 liler mi daha iyi?

şu anda NX sisteminde Aynasız olarak en iyisi NX1 sonra NX30 Sonra NX500 Sonra NX300 diger modeller daha altta kalıyor ...bu arada nx30 ile nx500 biribirlerini bazı özelliklerde geride bırakabiliyor ve çift rakamlı modellerde bakraç varken üç rakamlı modellerde bakraç yok(nx 10 yada nx20 yi hesaba katmadım)

Teşekkür ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Lars van de Goor'un fotoğrafları gerçekten çok etkileyici. Bence photoshop, lightroom düzenlemesi olmazsa olmaz birşey ama fotoğrafın tamamen değiştirilmesini de sevemiyorum nedense. Çünkü düzenleme ne kadar da başarılı olsa doğallığı kayboluyor. Tabi yapan veya beğenen kişiler de doğallık bozulmasın kaygısında değil, hatta doğal olmamasını seviyorlardır belki de fakat benim kişisel fikrim bu yönde. Yani mesela denizde balık avlayan baba ve oğlu çekilip de renkler, ışık patlamaları vs düzeltilince muhteşem olabiliyor fakat bunu rüyamsı bir havaya sokunca beğenemiyorum. Mesela sayfasını paylaştığınız Mustafa İlhan beyin şu fotoğraftaki girdabı olmasaydı çok iyi bir fotoğraf olacaktı.

https://500px.com/photo/107159149/red-autumn-by-mustafa-ilhan

veya şu alttaki fotoğrafın 99.8 pulse almasını aklım almıyor. Bence çok kötü yani :) Efekti yeni öğrenmiş de denemiş gibi. Bu kadar takip edilen ve fotoğrafları beğenilen birini eleştirdiğim için komik duruma mı düşüyorum bilmiyorum ama bu fotoğrafa takıldım biraz açıkçası :) Yani ben çekip bu efekti vermiş olsam kesinlikle bir yere yüklemezdim :D

https://500px.com/photo/54904280/autumn-vortex-by-mustafa-ilhan

Hatta bunlar en doğal olanlar. İlk eklediklerine bakarsak bu PS oynamaları artarak ilerlemiş. Müthiş bir emek ve bilgi, tecrübe istiyordur. Ona birşey dediğim yok fakat bana fotoğraftan çok resim gibi geliyor bunlar. Aslında böyle değişik şeyler de denenebilir ve farklılık katar fakat her fotoğrafı böyle olan kişileri takip etmem açıkçası.

Dediğiniz gibi 500px'te bu tür fotoğraflar çok ilgi çekiyor ve bu durum belki de 99'un üstüne çıkabilecek bazı fotoğrafların önünü bile tıkıyor olabilir. 500px'in popüler fotoğraflar sayfasına hiç bakmıyorum ama böyle düşünüyorum. Sizin son eklediğiniz fotoğraf 99.2 pulse yapmış ama daha da yükselip 99.8 olsaydı da neden olmuş demezdim çünkü gerçekten güzel olmuş. 99.2'den 99.8'e çıkmak da çok zor bildiğim kadarıyla.

Evet yorumlarınıza katılıyorum 500px te bazı çalışmalar gerçekten de hiç te iyi olmamasına rağmen takipçi sayısından ve önceki güzel çalışmalarının hatrına yüksek pulseler alabiliyor ama ilk sayfa çalışmalarınıza bence bir göz atın... ve atarken fine art kategorisini yada istenediginiz kategorileri süzerek göz atın büyük keyif alıyorsunuz (bunu yapmak için ctrl tuşuna elinizi basılı tutarken görmek istediğiniz kategorilerin üstüne tıklamanız yeterli)

99.2 den 99,8 çıkmak için bi o kadar daha oy almanız gerekir hatta yermez bile o kadar zor yani ...

bir ekleme yapayım yapayım önceki 3 mesajımda verdigim örnekler aşagıdaki çalışmaların hepsi canon 5d mark III ile çekilmiş ve 99,7 civarı pulsede ilk halleri ile son hallri arasındaki bariz farkı sizde görmüşsünüzdür , ilk halleri 5d mark III ile bile çekilmiş olsa çok sıradan duruyorken(pek de sıradand degil ama neyse ) sonradan ise biraz krop ile kadraj istenilen şekilde ayarlanmış ve sanatçınınçalışma tamamlanmış ... belki kiş bu durumu doğallıktan uzaklaşam olarak görür ama ben anormal bir durum olmadıkça , resme eklem gibi şeyler olmadıkça sorun olmadıgı kanaatindeyim

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 6 Ekim 2015; 15:38:00 >

• bu arada siline mesajlar geri gelmiş bende arada kaynamaması ve tekrar okunabilmesi için buraya alıntılıyorum:

krizalit17:Orijinalden alıntı: krizalit17

burada şunu tartışmaya açmak ve görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

blackas gerçekten çok etkileyici bir kompozisyon oluşturmuş. Ancak dikkat ettiyseniz "kompozisyon" ve "oluşturmuş" kelimelerini kullanmak zorunda kaldım. Fotoğrafın gerçekliğinden çıkıp resmin masalsı evrenine doğru hareket eden bir tablo ile karşı karşıyayız. bu noktada blackas ressam mı yoksa fotoğrafçı mı? siz bu meselenin neresinde duruyorsunuz.

bu bir yargılama değil asla , karşımdaki eserden etkilendiğimi özellikle belirtiyorum.

finansmen1:

Birincisi @blackas'ın bu fotoğrafını ben çok beğenmedim. Ayrıntıya girmek istemiyorum. Sadece kendisinin çok daha başarılı kompozisyonları olduğunu biliyorum.

Fotoğraf mı yoksa resim mi, hangisinden yanayım sorunuza gelince de ben daha önce yine @blackas'ın çalışmalarında görüşlerimi belirtmiştim. Fotoğrafın üzerinde bu kadar çok oynayınca fotoğraf fotoğraflıktan çıkıyor daha çok yağlı boya tabloya benziyor.

Benim fotoğraflarım net olmalı. Ben fotoğraf çekerken ne görüyorsam fotoğrafıma bakanlar da benim gördüklerimi görmeli. Sadece gece ışıkların yıldız gibi görünmesi ve bulutların arasından sızan ışık huzmeleri, bunlar hoş görünebilir, o kadar. Daha fazlasına karşıyım.

blackas:

@antking güzel yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz için çok teşekkürler ...
    @finansmen1 @krizalit17 değerli yorumlarınız için çok teşekkürler hepiniz ayrı bir değer katıyorsunuz inanın...

arkadaşlar bur çalışmayı orjinal boyutuyla Flickr ye attım ordan bakabilirsiniz ...

Maiden's Towers by murat can, on Flickr

Foroğraf ile çok fazla oynadığım için fotoğraf olmaktan çıkıyor (bu çalışmamda kız kulesine Adjusment ayarları hariç dokunmadım )(bulutları sonradan eklemedim sabah gün doğarken çekilmiş bir kare), zaten bu yüzdende sık fotoğraf paylaşmıyorum , yaptığım şeydende büyük haz aldığımı söylemek istiyorum , güzel olduğunu kastetmiyorum , hoşuma gidiyor , tabi beğenilmekte istiyorum , eliştirel yorumlar sorun olmaz bilakis değer katar, fazla paylaşım yaptığım yerde yok , bi burası , 500px ve pixoto , filickr e ise sırf burada paylaşım yapmak için resim atıyorum , son zamanlarda biraz instagramada bulaştım , o kadar
    zateen 10 kişiyi geçmiyor burasıda , isterseniz bu tür paylaşımlarımı tamamen kesebilirim de çünkü bu çalışmaların NX ile alakası kalmıyor ... ama oynamadan , içine bir şeyler katmadan paylaşmayı sevmiyorum nedense ...

birde ben foroğrafların mutlaka editlenmesi gerektiği kanaatindeyim (benim oynadığım gibi kastetmiyorum ) sadece makinenin işleyişiyle fotoğraflar eksik kalıyor .mutlaka renk, ton , bozulma , gereksiz lekeler , mimari yapılardaki lens kaynaklı bozulma ve renk değişimleri düzeltilmeli , kadraj eğrilikleri hallledilmeli ,kumlanma varsa azaltılmalı , fotoğrafın ruhunu bozmadan bunlar yapılmalı , bu resme etki etmek olmaz , bilakis değer katmak olur ... dedigim gibi benim yukarda yaptığımı kastetmiyorum ,makinemizin içindeki resim editleme proğramı yetreli değil ,sonrasında mutlaka düzenleme olmalı , bunu makineye bırakamaya benim gönlüm razı olmuyor...nx300 degil elimde en pahalı ve iyi çeken bir makine olsaydı yine aynı şeyi söylerdim :)

VYC Majoris:

Benim de illa ki oynamam lazım ama doğallıktan çıkarmadan yapmaya çalışırım genelde. Bazen çok fazla oynanmış fotoğraflar da mükemmel olabiliyor fakat çok nadiren. Doğada rastlanması imkansız olan görüntüler pek ilgimi çekmiyor fakat karşı da değilim. Benim için paylasmanizda bir problem yok. Beğendiğimiz fotoğraflar olacaktır mutlaka.

antking:

Orijinalden alıntı: antking

Fotograf paylasmamak olur mu. Herkesin bi tarzi vardir. Ben sizin kadrajinizi begeniyorum ve beni gelistiriyor. O yuzden paylasima devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 6 Ekim 2015; 15:37:16 >

• quote:

quote:

Bugün 1 tane manuel lens aldım. Uygun adaptörüm yok ve lens hakkında bilgim de yok fakat fiyat uygun geldi diye aldım bakalım. Yanında teleconverter da var. 400mm oluyor böylece. Nx Mini ile 1100mm olacak :) Umarım çok dandik çıkmaz da kullanabilirim. Ikisini beraber aldığım fiyat lensin kalitesi için beklentilerimi çok düşürüyor

Reso diye bir arkadaşımız vardı manuel lensler ile çok ilgili. Hiç gözükmüyor nedense.

Yeni lensi iyi günlerde kullanın. Umarım beklediğinizden daha iyi performans alırsınız.

@by_reso 'yu diyorsunuz di mi? Sadece o değil, onun gibi bir kaç arkadaş daha hiç görünmüyor buralarda. Mesela benim de aklıma @remoraa geldi. @by_reso daha iki-üç hafta öncesine kadar yine yazıyordu fakat @remoraa epeydir görünmüyor. Artık NX sistem kullanmıyor olabilir.

Bunun dışında konuya bir kaç kez misafir olan üstadımız @ozturert var. Ama o NX kullanmadığı için ve bir de kendi web sayfası (www.halkboyleistiyor.com) üzerinden yayın yaptığı için kendisini burada aramak nafile olur. Ama arada gelse de iki satır bile yazsa çok memnun oluruz.

Ayrıca centilmenlik yaparak bana NX filtreleri veren @subhuman arkadaşımız var. Kendisi en son NX sistemini komple satıyordu? Ne yaptı acaba?

Hepsine buradan selam ve saygılarımı iletiyorum!!

merhaba, sistemi komple sattım. Şu anda kararsızlık içerisinde beklemedeyim, FF veya media format alma planlarım var ama dolar da yüksek beklemeye devam...

• blackas B kullanıcısına yanıt
    Evet ilk halleri çok albenili değil. Lightroom ile çok rahatlıkla yapılıyor bu düzenlemeler. İşin içine Photoshop girince olaylar değişiyor ve abartıya doğru gidebiliyor :) Ben bu tarz düzenlemeleri seviyorum fakat güzel bir şelale çekilmiş ve oraya çok anlamsız bir girdap eklenmiş. Ben bu tarz şeyleri sevmiyorum ve gereksiz buluyorum. Binlerce kişi beğenmiş fakat bence çoğu da kendi takipçilerini artırmak için yapmıştır. O fotoğrafı 20 tane takipçisi olan biri koysaydı ve binlerce kez görüntülenmiş bile olsaydı en fazla 10 tane favori alırdı. O yüzden ben 500px'e pek ısınamadım. Dikkat çekmek flickr'a göre çok daha kolay. Bu durum kötü birşey değil fakat gerçekten beğendiği için değil de kendi fotoğraflarını ön plana çıkarmak için uğraşanların sayısı da çok fazla. Popüler fotoğraflara bakarım bundan sonra. Kategorilere ayrılmış olması güzel.

• quote:

Evet ilk halleri çok albenili değil. Lightroom ile çok rahatlıkla yapılıyor bu düzenlemeler. İşin içine Photoshop girince olaylar değişiyor ve abartıya doğru gidebiliyor :) Ben bu tarz düzenlemeleri seviyorum fakat güzel bir şelale çekilmiş ve oraya çok anlamsız bir girdap eklenmiş. Ben bu tarz şeyleri sevmiyorum ve gereksiz buluyorum. Binlerce kişi beğenmiş fakat bence çoğu da kendi takipçilerini artırmak için yapmıştır. O fotoğrafı 20 tane takipçisi olan biri koysaydı ve binlerce kez görüntülenmiş bile olsaydı en fazla 10 tane favori alırdı. O yüzden ben 500px'e pek ısınamadım. Dikkat çekmek flickr'a göre çok daha kolay. Bu durum kötü birşey değil fakat gerçekten beğendiği için değil de kendi fotoğraflarını ön plana çıkarmak için uğraşanların sayısı da çok fazla. Popüler fotoğraflara bakarım bundan sonra. Kategorilere ayrılmış olması güzel.

evet 500px te bu tür sıkıntılar ,hak etmedigi halde yüksek pulseler olabiliyor , o zaman siziwww.pixoto.com a alalım orada ki oylama sistemi biraz daha farklı karşınızıa iki fotoğraf getiriyor begendiginizi oyluyorsunuz , kimin fotoğrafı olduğunu bilmiyorsunuz , çok daha zorlu bir sistemi var , her zman doğru sonuç verdigini söyleyemem ama , 500px teki problemler olmuyor en azından ...

• Fotograf yazıcısı bakayım dedim. Araştırdım biraz epson modellerini öneriyorlar. Hem ucuza basıyormuş hemde baskı kalitesi cok iyiymiş. Sorun şu ki bahsedilen L serisi cihazların fiyatı profesyonel baskı cihazlarına yakın hatta ikinci el baskı makinelerinden pahalı. Yok mürekkep kurudu toner bosaldi derdi yok termal kağitlara yapilan baskilarda. Bu ne alakasız fiyattır arkadaş... Fotografcida git bastır diyo epson. 6 renk kartusluları iyiymis bu arada.L800 ve ustu cihazlar yani. Amatorde olsam o fiyata fotograf makinesini yenilerim dedim. Ucuz bisey alsan bu kez baskı kalitesi dusuyor ve baski basina birim maliyet fotografcidan pahali oluyor. Yani bu cihazları almak icin bolgede hic baski yapan fotografcinin olmamasi gerekiyor. 400_500 tl ye satılan L800, 1000tl ve uzeri olmus. Ustu modeller ucmus. Bu fiyatlara bu cihazlar bence cok sacma bilmem katilirmisiniz. Sadece fotografcilar alir. 2. Elde satilanin zaten kafa sorunu baslamak uzeredir... Degistirsen gene ayni paraya gelir. Canonun bir kac modeli var onlarda 5 renkli ama 500 tl. Bu bile disaridan baski yaptirmak icin cok geçerli bir neden. Hem baski kalitesi artacak hemde 500 tl ye dunya fotograf bastirilir fotografcida. Daha kagit almadik bide... Onu alsak kesim icin giyotin vs... Ben caydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 6 Ekim 2015; 18:54:40 >

• blackas B kullanıcısına yanıt
    Güzel bir sistemi varmış oyun gibi :) Oylama yapmak zevkli olabilir. Bakayım bi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soghan

Fotograf yazıcısı bakayım dedim. Araştırdım biraz epson modellerini öneriyorlar. Hem ucuza basıyormuş hemde baskı kalitesi cok iyiymiş. Sorun şu ki bahsedilen L serisi cihazların fiyatı profesyonel baskı cihazlarına yakın hatta ikinci el baskı makinelerinden pahalı. Yok mürekkep kurudu toner bosaldi derdi yok termal kağitlara yapilan baskilarda. Bu ne alakasız fiyattır arkadaş... Fotografcida git bastır diyo epson. 6 renk kartusluları iyiymis bu arada.L800 ve ustu cihazlar yani. Amatorde olsam o fiyata fotograf makinesini yenilerim dedim. Ucuz bisey alsan bu kez baskı kalitesi dusuyor ve baski basina birim maliyet fotografcidan pahali oluyor. Yani bu cihazları almak icin bolgede hic baski yapan fotografcinin olmamasi gerekiyor. 400_500 tl ye satılan L800, 1000tl ve uzeri olmus. Ustu modeller ucmus. Bu fiyatlara bu cihazlar bence cok sacma bilmem katilirmisiniz. Sadece fotografcilar alir. 2. Elde satilanin zaten kafa sorunu baslamak uzeredir... Degistirsen gene ayni paraya gelir. Canonun bir kac modeli var onlarda 5 renkli ama 500 tl. Bu bile disaridan baski yaptirmak icin cok geçerli bir neden. Hem baski kalitesi artacak hemde 500 tl ye dunya fotograf bastirilir fotografcida. Daha kagit almadik bide... Onu alsak kesim icin giyotin vs... Ben caydım.

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Ben de çok kafa yordum geçtiğimiz günlerde bu yazıcı işine. Hep şu Scott Kelby'nin kitabını okuduktan sonra aklıma girdi bu yazıcı vs işi.

Beyefendi Epson kullanıyormuş. Bunun üzerine şöyle bir araştırdım ki meğersem bu işi en iyi yapan firma Epson'muş. Hadi Epson üzerinden yürüyelim derken kendimi L850 modelinde buldum. Olumlu bir çok yorum okudum, incelemelere baktım. O sırada hepsiburada'da diğer online alışveriş mağazalarına göre çok iyi fiyat vardı, 1.650.-TL idi. Sonra bunun kağıdı, toneri hesapladım, baktım 2 bin lirayı geçecek bana maliyeti vazgeçtim.

Bir de L850'nin wifi gibi benim için önemli bazı özellikleri yok. Şimdi aklımda kalanı söylüyorum.

Sonra vazgeçtim almadım, şimdi fiyatı 2 bin liranın biraz üzerinde.

Şimdiye kadar çektiğim hiç bir fotoğrafın baskısını almadım. Yazıcı alsaydım bu işi de kıyısından köşesinden biraz öğrenmiş olacaktım. Yoksa çok da merak etmiyorum açıkçası fotoğrafların baskıdan sonra ki halleri nasıl olur diye. İleride belki bir kez daha gündemime alabilirim.

• quote:

Yansımalar çok güzel olmuş. Geniş açı çekmediniz herhalde hiç?

Yok geniş açı hiç çekmedim. Aslında yanımda 30mm takılı NX300 de vardı. Fakat NX1'in ucunda 50x200mm lens olduğu ve ben de NX1 ile fotoğraf çekmeye çok hevesli olduğum için, tabi bir de lens değiştirmeye de üşendiğimden, ayrıca beraber gittiğimiz arkadaşım gölü görünce modunu düşürdüğü bu nedenle de gölde fazla vakit geçiremediğimden, sadece 50x200mm ile çekim yapabildim.

Daha bu kadarına da şükür diyorum. Göl arkadaşımda öyle bir hayal kırıklığı yarattı ki. Zavallıcık sandı ki Bilal'in gittiği Como Gölü gibi bir göl çıkacak karşısına.

• quote:

bu arada siline mesajlar geri gelmiş bende arada kaynamaması ve tekrar okunabilmesi için buraya alıntılıyorum:

quote:

krizalit17:Orijinalden alıntı: krizalit17

burada şunu tartışmaya açmak ve görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

blackas gerçekten çok etkileyici bir kompozisyon oluşturmuş. Ancak dikkat ettiyseniz "kompozisyon" ve "oluşturmuş" kelimelerini kullanmak zorunda kaldım. Fotoğrafın gerçekliğinden çıkıp resmin masalsı evrenine doğru hareket eden bir tablo ile karşı karşıyayız. bu noktada blackas ressam mı yoksa fotoğrafçı mı? siz bu meselenin neresinde duruyorsunuz.

bu bir yargılama değil asla , karşımdaki eserden etkilendiğimi özellikle belirtiyorum.

finansmen1:

Birincisi @blackas'ın bu fotoğrafını ben çok beğenmedim. Ayrıntıya girmek istemiyorum. Sadece kendisinin çok daha başarılı kompozisyonları olduğunu biliyorum.

Fotoğraf mı yoksa resim mi, hangisinden yanayım sorunuza gelince de ben daha önce yine @blackas'ın çalışmalarında görüşlerimi belirtmiştim. Fotoğrafın üzerinde bu kadar çok oynayınca fotoğraf fotoğraflıktan çıkıyor daha çok yağlı boya tabloya benziyor.

Benim fotoğraflarım net olmalı. Ben fotoğraf çekerken ne görüyorsam fotoğrafıma bakanlar da benim gördüklerimi görmeli. Sadece gece ışıkların yıldız gibi görünmesi ve bulutların arasından sızan ışık huzmeleri, bunlar hoş görünebilir, o kadar. Daha fazlasına karşıyım.

blackas:

@antking güzel yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz için çok teşekkürler ...
    @finansmen1 @krizalit17 değerli yorumlarınız için çok teşekkürler hepiniz ayrı bir değer katıyorsunuz inanın...

arkadaşlar bur çalışmayı orjinal boyutuyla Flickr ye attım ordan bakabilirsiniz ...

Maiden's Towers by murat can, on Flickr

Foroğraf ile çok fazla oynadığım için fotoğraf olmaktan çıkıyor (bu çalışmamda kız kulesine Adjusment ayarları hariç dokunmadım )(bulutları sonradan eklemedim sabah gün doğarken çekilmiş bir kare), zaten bu yüzdende sık fotoğraf paylaşmıyorum , yaptığım şeydende büyük haz aldığımı söylemek istiyorum , güzel olduğunu kastetmiyorum , hoşuma gidiyor , tabi beğenilmekte istiyorum , eliştirel yorumlar sorun olmaz bilakis değer katar, fazla paylaşım yaptığım yerde yok , bi burası , 500px ve pixoto , filickr e ise sırf burada paylaşım yapmak için resim atıyorum , son zamanlarda biraz instagramada bulaştım , o kadar
    zateen 10 kişiyi geçmiyor burasıda , isterseniz bu tür paylaşımlarımı tamamen kesebilirim de çünkü bu çalışmaların NX ile alakası kalmıyor ... ama oynamadan , içine bir şeyler katmadan paylaşmayı sevmiyorum nedense ...

birde ben foroğrafların mutlaka editlenmesi gerektiği kanaatindeyim (benim oynadığım gibi kastetmiyorum ) sadece makinenin işleyişiyle fotoğraflar eksik kalıyor .mutlaka renk, ton , bozulma , gereksiz lekeler , mimari yapılardaki lens kaynaklı bozulma ve renk değişimleri düzeltilmeli , kadraj eğrilikleri hallledilmeli ,kumlanma varsa azaltılmalı , fotoğrafın ruhunu bozmadan bunlar yapılmalı , bu resme etki etmek olmaz , bilakis değer katmak olur ... dedigim gibi benim yukarda yaptığımı kastetmiyorum ,makinemizin içindeki resim editleme proğramı yetreli değil ,sonrasında mutlaka düzenleme olmalı , bunu makineye bırakamaya benim gönlüm razı olmuyor...nx300 degil elimde en pahalı ve iyi çeken bir makine olsaydı yine aynı şeyi söylerdim :)

VYC Majoris:

Benim de illa ki oynamam lazım ama doğallıktan çıkarmadan yapmaya çalışırım genelde. Bazen çok fazla oynanmış fotoğraflar da mükemmel olabiliyor fakat çok nadiren. Doğada rastlanması imkansız olan görüntüler pek ilgimi çekmiyor fakat karşı da değilim. Benim için paylasmanizda bir problem yok. Beğendiğimiz fotoğraflar olacaktır mutlaka.

antking:

Orijinalden alıntı: antking

Fotograf paylasmamak olur mu. Herkesin bi tarzi vardir. Ben sizin kadrajinizi begeniyorum ve beni gelistiriyor. O yuzden paylasima devam.

Geçmiş tüm mesajları okudum. İyi ki takip etmişsiniz ve bizimle paylaşmışsınız. Kim ne dedi diye ben de merak ediyordum fakat mesajların geri geleceğine pek ihtimal vermiyordum.

Fotoğraflar üzerinde düzenleme yapılmalı mı yapılmamalı mı? Ben de biraz düzenleme yapılmasından yanayım fakat burada benim söyleyeceklerim paylaşımlar üzerine.

Ben de her fotoğraf paylaşırken acaba diyorum, çok mu fotoğrafa boğuyorum burayı, yani arkadaşlar arasında sıkılan var mıdır acaba, fotoğraf paylaşım sitelerinde paylaş fotoğraflarını diyenler olabilir. Birincisi fotoğraf paylaşmak konuyu öyle veya böyle hareketlendiriyor. Yoksa kimse kalmayacak burada. İkincisi de zaten şunun şurasında 9-10 kişilik bir grup oluşturduk kendi aramızda. E şimdiye kadar da fotoğraf paylaşımları ile ilgili hiç negatif bir geri dönüş almadım. Sonra aman aman fotoğraflarıma baksınlar, yorumlasınlar diye bir derdim de yok. Arada bakıldığını görmek bile bana yetiyor. Bu gibi nedenlerle ben fotoğraf paylaşmaya devam etmeyi düşünüyorum.

Mesela @soghan arkadaşımız yazıcılarla ilgili bir paylaşımda bulunmuş. Şimdi yazıcılarla ilgili bir konuda bunları paylaşmış olsa, o kadar çok konu, bu işin uzmanı var ki o konularda, arkadaşımızın yazdığı da büyük ihtimalle arada kaynayıp gidecekti. Oysa şimdi anında bir geri dönüş almış oldu. Faydalı değil mi bu tür paylaşımlar sizce de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 6 Ekim 2015; 21:02:04 >

• Bugün sağolsun @VYC Majoris arkadaşımız da flickr'da beğenmiş nilüfer fotoğraflarımdan bir kaçını. Mesela bu fotoğraflarda kendimi başarılı bulduğum iki husus var. Birincisi (itiraf etmeliyim ki bu biraz da şansına oldu) aşağıda paylaştığım fotoğraftaki gibi, sanki bu nilüferler ufacık bir süs havuzunda değil de kocaman bir göldeymiş gibi görünüyorlar. 50x200mm ile çekmiş olmanın verdiği bir avantaj gibi geldi bana. Diğeri de bir kaç fotoğrafta photoshop ile lekeleri temizlemek gibi bir düzenleme yapmış olmam. Biraz yorucu oldu ama sonuç buna değdi diye düşünüyorum. Tabi tonlama, kontrast gibi düzenlemeleri Ligthroom ile yaptım.

Ben böyle düşünüyorum.

TOPKAPI SARAYI NİLÜFERLERİ by Egemen Balkan, on Flickr

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Evet hepsi çok hoş çıkmış. Genelde küçük boyuttayken bir fotoğrafı beğeniyorsam benim için olmuş demektir. Yani flickr'daki o önizleme boyutunda bile dikkat çekiyorsa tamam. Bu arada 5000 küsür fotoğrafınız varmış flickr'da. Bir ara bakarım ayrıntılı olarak :)

• quote:

Evet hepsi çok hoş çıkmış. Genelde küçük boyuttayken bir fotoğrafı beğeniyorsam benim için olmuş demektir. Yani flickr'daki o önizleme boyutunda bile dikkat çekiyorsa tamam. Bu arada 5000 küsür fotoğrafınız varmış flickr'da. Bir ara bakarım ayrıntılı olarak :)

Teşekkür ederim.

5000 fotoğraf olmasının nedeni flickr hesabımı depolama alanı olarak kullanıyor olmam. Çoğu fotoğraf pek işe yarayan şeyler değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: soghan

Fotograf yazıcısı bakayım dedim. Araştırdım biraz epson modellerini öneriyorlar. Hem ucuza basıyormuş hemde baskı kalitesi cok iyiymiş. Sorun şu ki bahsedilen L serisi cihazların fiyatı profesyonel baskı cihazlarına yakın hatta ikinci el baskı makinelerinden pahalı. Yok mürekkep kurudu toner bosaldi derdi yok termal kağitlara yapilan baskilarda. Bu ne alakasız fiyattır arkadaş... Fotografcida git bastır diyo epson. 6 renk kartusluları iyiymis bu arada.L800 ve ustu cihazlar yani. Amatorde olsam o fiyata fotograf makinesini yenilerim dedim. Ucuz bisey alsan bu kez baskı kalitesi dusuyor ve baski basina birim maliyet fotografcidan pahali oluyor. Yani bu cihazları almak icin bolgede hic baski yapan fotografcinin olmamasi gerekiyor. 400_500 tl ye satılan L800, 1000tl ve uzeri olmus. Ustu modeller ucmus. Bu fiyatlara bu cihazlar bence cok sacma bilmem katilirmisiniz. Sadece fotografcilar alir. 2. Elde satilanin zaten kafa sorunu baslamak uzeredir... Degistirsen gene ayni paraya gelir. Canonun bir kac modeli var onlarda 5 renkli ama 500 tl. Bu bile disaridan baski yaptirmak icin cok geçerli bir neden. Hem baski kalitesi artacak hemde 500 tl ye dunya fotograf bastirilir fotografcida. Daha kagit almadik bide... Onu alsak kesim icin giyotin vs... Ben caydım.

aynen en cazip dışardan bastırmak toplu bastırıcaksanız eger maliyet çok daha ucuza geliyor.

• 
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.