Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (288. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.625
Cevap
93
Favori
431.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O kadar zahmete girmenizi istemem. Ben bir deneme yapayım da benimkinde bir sorun varsa o zaman sizin fotoğraflara da bakarız. Teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

O kadar zahmete girmenizi istemem. Ben bir deneme yapayım da benimkinde bir sorun varsa o zaman sizin fotoğraflara da bakarız. Teşekkür ederim.

Rica ederim. Siz bilgi verirsiniz. Benim için zahmet olmaz.

"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır!" M.K.ATATÜRK
    |INTEL i7 6700k 4,00@4,00 Gunluk|.| ASUS Maximus Hero VIII Z170 Anakart|.| GSKİLL TridentZ2x8Gb DRR4 3200Mhz|.| MSI GTX980ti Golden Edition 6GB |.| SAMSUNG 950 pro m.2 SSD 256 Gb|. | SAMSUNG 850 EVO 120 Gb|. | OCZ Vertex2 100 Gb|. |SAMSUNG 250 GB SATA2 8 MB|.|SAMSUNG 250 GB SATA2 8 MB|.|SEAGATE 320 GB SATA2 8 MB|.| ANTEC Nineteen Hundred Kasa|.|THERMALTAKE Toughpower QFan 750W|.|Cooling By SILVERSTONE Tundra TD03-E|.| PHILIPS 238C4Q IPS|. |Daily LOGITECH V450 Nano|.|Gamer LOGITECH G9|.| PSP 3004 Gran Tourismo|. | PS3 350 Gb|.| PHILIPS 46PFL9705|. ||SAMSUNG NX300|.| SAMSUNG [color=black
  • arkadaşlar iyi akşamlar Tamron AF 70-300 mm Canon uyumlu lensi şu linkteki mountu kullanarak nx3000 cihazımda tüm özellikleriyle kullanabilir miyim?Anlamadığım olay arada sadece plastik bir bağlantıyla o lensi nasıl kontrol edeceğim?Zoom yaptığımı makine nereden anlayacak.Bunun yerine samsungun 50-200mmsini almak daha mı mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Navigator -- 11 Ekim 2015; 2:18:06 >

Lensin üzerinde diyafram halkası olmadığı için diyafram kısma işlemi yapamazsınız. Yani odak uzaklıklarında en açık diyafram ne ise sadece onu kullanabilirsiniz. Odaklamayı da manuel yapmanız gerekiyor ve pozlama da manuel olacak. Herşey tamamen manuel yani. Lensi makineden hiçbir şekilde kontrol edemeyeceksiniz çünkü makine lensi görmeyecek. O adaptör "lens takılı değil" gibi bir uyarı vermesini engelleyecek sadece ve tabii ki lensi makinenin önünde tutacak. Başka da bir işe yaramaz. Bu arada kendi 18-55 lensinizi manuel odağa alıp lensin zoom halkasını çevirirseniz ekrandaodaklamaya yardımcı olmak için bir büyütme görürsünüz. Tamron ile bu da olmayacak tabi. Dolayısıyla odaklama biraz şans işi. Odak zirvesi olsaydı bu bir problem olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 11 Ekim 2015; 2:57:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Navigator

arkadaşlar iyi akşamlar Tamron AF 70-300 mm Canon uyumlu lensi şu linkteki mountu kullanarak nx3000 cihazımda tüm özellikleriyle kullanabilir miyim?Anlamadığım olay arada sadece plastik bir bağlantıyla o lensi nasıl kontrol edeceğim?Zoom yaptığımı makine nereden anlayacak.Bunun yerine samsungun 50-200mmsini almak daha mı mantıklı?

@VYC Majoris arkadaşımız gerekli açıklamayı yapmış ,

bende ek olarak şunları ekliyeyim: elimde canon cosina 100 mm macro lens var , adaptör ile kullanıyorum diyafram ayarı da manuel oldugu için problem olmuyor, zaten macro çekimleri auto focus ile yapamıyorsunuz , ince ayar gerekiyor ...

eğer adaptör ile lens kullanmak istiyorsanız içinded AF motoru olmayan manuel lensler seçin çünkü şu an için AF(auto focus)yi destekleyen NX adaptör bulunmuyor...

mesela şöyle bir seçenek bakabilirsiniz(Tamron na benzer)

Sigma 70-300MM F/4-5.6 APO DG Macro Obejktif :
    (Tamron gibi hem macro hem telefoto)

link:
    http://www.bimeks.com.tr/urun/130025/sigma-70-300-4-5-6-apo-dg-macro-lens-canon-.aspx?gclid=CNL2nvX_ucgCFRSeGwodgEcJyQ#photos

yada

http://www.hepsiburada.com/sigma-70-300mm-f-4-5-6-apo-dg-macro-obejktif-271070300-p-BD94335-CANON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 11 Ekim 2015; 11:44:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

@blackas Yine harika fotoğraflardan biri daha. Elinize sağlık.

çok teşekkürler , sağolasınız
  • bir kaç gündür 2 yıldır yazdıklarınızın nerdeyse tamamını okudum. nx300 kullanıcısıyım. 18-55 50-200 lenslerim var yeni lens almayı düşünüyorum ne önerirsiniz. samsung mu yoksa diğer markalardan alıp adaptör mü kullanmalıyım. bi de 45 mm lensin 3d si var 3dli olmayanı var arada 100 tl gibi bir fark var 3dliyi önerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda 60mm makro lens sahibi oldum. Teknosa'nın Cevahir Alışveriş Merkezindeki şubesinden aldım. Makro lensten çok memnun kaldım. Bu sabah deneme yapmak için balkonumuzdaki sardunya çiçeğini çekiyordum. Şansıma bir kara sinek kadraja girdi. Umduğumdan daha güzel bir sonuç aldım. Sardunya goncası fotoğrafına bakın arka plan tamamen yok oluyor. Verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum.

Aynı mağazadan ayrıca bunu da aldım.Uzaktan deklanşör kumandasına aynen makine üzerindeki gibi yarım basıp AF yapabiliyorsunuz.

Sanırsam piyasadaki Samsung lensler stokta kalanlar, yeni sirkülasyon olmuyor. Şimdi bile bazı lensler çoğu yerde yok. O yüzden stoklar bitince yeni sevkiyat gelmezse sıfır lens bulmak zorlaşacak. Tabi bu benim fikrim.

Hiç bir oynama yapılmamış sadece fotoğraf boyutu küçültülmüştür.
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    SAM_3833-1 by Mehmet Atacan, on Flickr

Yukarıdaki fotoğrafın kırpılmış hali
    SAM_3833-2 by Mehmet Atacan, on Flickr

Sardunya goncası. Hiç bir oynama yapılmamış sadece fotoğraf boyutu küçültülmüştür.
    SAM_3826-1 by Mehmet Atacan, on Flickr

Sardunya. Hiç bir oynama yapılmamış sadece fotoğraf boyutu küçültülmüştür.
    SAM_3820-1 by Mehmet Atacan, on Flickr

• coldasice kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Lensin tadı asıl ilkbaharda çıkar. Başka fotoğraflar da bekliyoruz :) Uzktan kumandanın kablosu kaç cm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 11 Ekim 2015; 16:18:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: gaddaradam

bir kaç gündür 2 yıldır yazdıklarınızın nerdeyse tamamını okudum. nx300 kullanıcısıyım. 18-55 50-200 lenslerim var yeni lens almayı düşünüyorum ne önerirsiniz. samsung mu yoksa diğer markalardan alıp adaptör mü kullanmalıyım. bi de 45 mm lensin 3d si var 3dli olmayanı var arada 100 tl gibi bir fark var 3dliyi önerir misiniz?

samsung NX sistem lensleri ilk tercih edilecek lensler bence , çünkü genel bir memnuniyet var ...

samsungun lenslerinden memnun olmayan yok gibi...
    ihtiyacınıza göre lens almalısınız bence 45 mm 3d çok çekici geliyor. bende 45 mm alsaydım 3D li olanı alırdım diye düşünüyorum ...
    45 mm lensi ne için kullanacağınız çok önemli, portre içinse evet ama onun yerine keskinliginin güzelligi konusunda herkesin hem fikir olduğu ve boyut olarak mükemmel olan 30 mm de tercih edilebilir , hem portre hemde manzara için kullanılabilir ...
    diğer marka lensler fiyattan dolayı tercih edilebilir mesela ben macro ihtiyacım için 60 mm macro nx lens yerine(ki mükemmel bir lens) cosina(vivitar) 100 mm lens alıp adaptör ile kullanıyorum ...

ihtiyacınızı tam olarak belirleyin , ne kadar para gözden çıkaracağınızı düşünün sonrasında ise ne alacagınız netleşir , para sıkıntınız yoksa NX sistemi işinize görecektir diye düşünüyorum...

bu arada macro için uzatma tüpü seçenegini mutlaka düşünün 1:1 oranında macrolar ede edebiliyorsunuz tabi nx 60 mm gibi olamaz ama çok güzel sonuçlar alabilirsiniz bu sayede( fotga 10mm+16mm AF uzatma tüpünden bahsediyorum)

• gerçektende mükemmel çıkmış , çok iyi yakalamışsınız, havalar biraz soğuk ya hayvancagız uyuşmuş öylece kalmış galiba ....
    hayırlı olsun , güle güle kullanın , karelerin devamını bekliyoruz , keşkem fiyatı biraz daha iyi olsada bizde alasak (@finasmen1 gibi ucuza halletsek )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 11 Ekim 2015; 16:26:12 >
    Teşekkür ederim. İnşallah yine böyle güzel pozlar yakalayabilirsem paylaşırım :) Esasında dediğiniz gibi ilkbahara doğru almayı planlıyordum, ama acaba o zamana kadar sıfır 60mm lens bulabilir miyim endişesi ile fiyatı da uygun(tabi sizin makro lens kadar uygun fiyata bulmak imkansız ) bulunca aldım. Uzaktan kumanda kablosu yaklaşık yarım metre(30 cm lik cetvelle ölçtüm 46-47 cm civarı kutunun üzerinde 50 cm yazıyor.) bana göre yeterli.
    Teşekkür ederim. Bayağı haraketliler aslında, ama tabi ki karasinekler arılar kadar da haraketli değiller. Bir müddet kondukları yerde durabiliyorlar. İnşallah siz de ucuza bulursunuz kısa zamanda alabilirsiniz.

Bir de 60 mm lensle tripod olmadan elde çekilen örnek video paylaşayım. Çekerken ilk etapta odaklama ile uğraştım o yüzden videonun başları biraz bulanık.

https://www.youtube.com/watch?v=wg6jR_DO5DE&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldasice -- 11 Ekim 2015; 16:53:21 >
    50cm çok iyi. Bana biraz kısa göründü de o yüzden sordum. Bana da lazım ondan çünkü bazen bulb modunu kullanmak istiyorum fakat hem zor oluyor hem de makine titriyor. Biz lensi 300 liraya falan mal etmiştik ama o biraz şans işi tabi. Hatta şanstan da öte. Niye öyle birşey yaptıklarını hiçbir zaman anlayamayacağız herhalde :) Teşhir olsa tamam ama sıfırdı. 60mm portrede de güzel iş çıkarıyor. Özellikle Nx Mini ile güzel ikili oldular bence. Dün yürüyüş yaparken çektiğim bir kare. Gölgede olmasına ve iso 800 ile çekmeme rağmen bu ikilinin performansından memnun kaldım açıkçası.

Bu arada resmin renkleri aşırı mı doygun sizce? Benim pek yeni olmayan monitörümde renksiz duruyor fakat başka bir monitörde ve telefon ekranında doygunluk biraz fazla gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 11 Ekim 2015; 17:10:41 >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Dizüstü bilgisayardan bakınca aşırı değil, renksiz de değil, doygunluk gayet ideal bence.

İki tane daha lens almayı planlıyorum, biri geniş açılı bir lens (Eğer 4 ay sonra da hala sıfırını bulabilirsem Samsung 12-24mm olabilir.) Bir de tele zoom özellikli lens. Ay fotoğrafı için 50-200mm NX300'de yeterli gelmiyor. Sigma 70-300MM gibi diyaframı manuel ayarlanabilen bir lens alıp adaptörle kullanmak nasıl sonuç verir? Ya da T2 adaptörü ile teleskop kullanmak mı daha iyi sonuç verir? Soruları var aklımda.

50cm çok iyi. Bana biraz kısa göründü de o yüzden sordum. Bana da lazım ondan çünkü bazen bulb modunu kullanmak istiyorum fakat hem zor oluyor hem de makine titriyor. Biz lensi 300 liraya falan mal etmiştik ama o biraz şans işi tabi. Hatta şanstan da öte. Niye öyle birşey yaptıklarını hiçbir zaman anlayamayacağız herhalde :) Teşhir olsa tamam ama sıfırdı. 60mm portrede de güzel iş çıkarıyor. Özellikle Nx Mini ile güzel ikili oldular bence. Dün yürüyüş yaparken çektiğim bir kare. Gölgede olmasına ve iso 800 ile çekmeme rağmen bu ikilinin performansından memnun kaldım açıkçası.

Bu arada resmin renkleri aşırı mı doygun sizce? Benim pek yeni olmayan monitörümde renksiz duruyor fakat başka bir monitörde ve telefon ekranında doygunluk biraz fazla gibi.

Benimle beraber Bimeks'ten 60mm makro lensi alan arkadaşımız sizdiniz di mi?

Şimdi de sürekli Bimeks'in sitesine bakıyorum. Öyle bir fırsat çıksa bir lens daha alacağım. Ama bir kez daha öyle bir hata yaparlar mı bilemiyorum!!

Fotoğrafınıza IPS monitörümde baktım. Renkler gayet güzel çıkmış. Belki bir tık doygunluk fazla gibi ama bence hiç rahatsız edici bir durumu yok.

Ben de bugün çektiğim fotoğraflara 42 inç Philips LED TV'de baktım. Fotoğraflar gözüme biraz daha farklı göründü. Mesela güzel olmasa bile IPS monitörde fazla sırıtmayan fotoğrafların çoğu TV ekranında kötü göründü. Acaba bu fotoğrafların baskısı nasıl görünecek şimdi onu merak etmeye başladım. Sanırım her farklı medya cihazında ve baskılarda görüntüler birbirinden farklı olacak. Gerçi şunu da belirtmeliyim, iyi çekilmiş fotoğraflar LED TV ekranında da güzel görünüyor.

"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır!" M.K.ATATÜRK
    |INTEL i7 6700k 4,00@4,00 Gunluk|.| ASUS Maximus Hero VIII Z170 Anakart|.| GSKİLL TridentZ2x8Gb DRR4 3200Mhz|.| MSI GTX980ti Golden Edition 6GB |.| SAMSUNG 950 pro m.2 SSD 256 Gb|. | SAMSUNG 850 EVO 120 Gb|. | OCZ Vertex2 100 Gb|. |SAMSUNG 250 GB SATA2 8 MB|.|SAMSUNG 250 GB SATA2 8 MB|.|SEAGATE 320 GB SATA2 8 MB|.| ANTEC Nineteen Hundred Kasa|.|THERMALTAKE Toughpower QFan 750W|.|Cooling By SILVERSTONE Tundra TD03-E|.| PHILIPS 238C4Q IPS|. |Daily LOGITECH V450 Nano|.|Gamer LOGITECH G9|.| PSP 3004 Gran Tourismo|. | PS3 350 Gb|.| PHILIPS 46PFL9705|. ||SAMSUNG NX300|.| SAMSUNG [color=black

• quote:

çok güzel bir çalışma olmuş , harika odaklanmış , doygunluk ise biraz daha olabilirmiş , özellikle yerdeki yaprakların renk doygunluğunu hafif artırırsanız bence mükemmel olur , hoş bu hali ilede çok güzel ,elinize sağlık ...

• gecenlerde ku super moon kirmizi ayi cekebilen oldu hic ? 50-200mm ile cekiyordum ama artik sanki yetmiyor gibi ya da tam zamaninda cekemiyoruz yoksa bazen ay cok yakin oluyor dunyaya o zamna denk getirince bi de cropladiktan sonra oldukca net ve buyuk cikiyor
  • @finansmen1 Evet diğer 60mm'yi alan bendim. Sizin sayenizde oldu zaten, teşekkürler :) Hem haber vermeniz hem de teşhir değil de sıfır olduğunu söylemeniz sebebiyle aldım. Ucuz da olsa teşhirden ürün almazdım çünkü Ankara'dan akrabama aldırdığım için benim görme imkanım yoktu ve o da pek anlamaz bu işten. Camın ortasında çizik olsa herşey bitti demektir :)

Renk doğruluğu konusuna gelince hangi monitöre güvenebileceğimizi çözemedim. LG ve Samsung televizyonlardan, Asus, LG ve Samsung telefonlardan, ayrıca birkaç monitörden ve ipad ekranından baktım. Hepsinde farklılıklar var. Tabi bunların ekran ayarları da var fakat doğru ayar diye birşey varsa da onu bulmak çok zor.

@blackas teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Yapraklar benim bilgisayarda da biraz soluk duruyorlar fakat diğer monitörler aklımı karıştırdı. Şimdi biraz turunculuk verdim ve yeşillerin de sıcaklığını ve doygunluğunu azıcık artırdım. Umarım abartmamışımdır :) Emin olamıyorum bu monitör mevzusundan ötürü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 11 Ekim 2015; 17:52:36 >

• quote:

@finansmen1 Evet diğer 60mm'yi alan bendim. Sizin sayenizde oldu zaten, teşekkürler :) Hem haber vermeniz hem de teşhir değil de sıfır olduğunu söylemeniz sebebiyle aldım. Ucuz da olsa teşhirden ürün almazdım çünkü Ankara'dan akrabama aldırdığım için benim görme imkanım yoktu ve o da pek anlamaz bu işten. Camın ortasında çizik olsa herşey bitti demektir :)

Renk doğruluğu konusuna gelince hangi monitöre güvenebileceğimizi çözemedim. LG ve Samsung televizyonlardan, Asus, LG ve Samsung telefonlardan, ayrıca birkaç monitörden ve ipad ekranından baktım. Hepsinde farklılıklar var. Tabi bunların ekran ayarları da var fakat doğru ayar diye birşey varsa da onu bulmak çok zor.

@blackas teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Yapraklar benim bilgisayarda da biraz soluk duruyorlar fakat diğer monitörler aklımı karıştırdı. Şimdi biraz turunculuk verdim ve yeşillerin de sıcaklığını ve doygunluğunu azıcık artırdım. Umarım abartmamışımdır :) Emin olamıyorum bu monitör mevzusundan ötürü.

Ben de 4k monitör alayım diyorum fakat IPS olanlar çok pahalı. En "doğru renkleri" IPS verir diyorlar fakat neye göre "doğru" anlamış değilim. Şimdi Samsung 4k olan 28 inç monitörün fiyatı 1600 lira civarında. IPS'ler ise 3000 lira civarında. Bu durumda herkes fotoğraflara farklı ekranlarda baktığına göre IPS veya LED farketmeyecek demektir. Değil mi? Benim kafam epey karışmış durumda.

Sanırım en doğru cevabı fotoğrafların baskısını alarak verebileceğiz. O da bu işi profesyonel olarak yapmak anlamına geliyor bana göre. Yani fotoğraflarımızı sınırlı sayıda değil binlerce, milyonlarca insanın görmesi gerekiyor ki fotoğraflar güzel mi değil mi anlaşılabilsin.

• 
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.