Evet arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra "para öyle ezilmez böyle ezilir" örnekleri ile geri döndüm!!!
Biliyorum, tonlar biraz fazla sarıya kaçtı. Ama hava durumundan dolayı renksiz fotoğrafları renklendireyim istedim. Pek olmadı. Bunda sarı offroad aracının da etkisi var sanırım.
Fotoğrafların beğenilecek bir tarafı yok. Farkındayım.
Oyle deme egemen ozellikle ilk fotoyu cok begendim. Dedigin gibi ozellikli bi fotograflar degil ama en azindan yoldan gecen birinin cekemicegi kalitede fotograflar
Teşekkürler @antking!!!
quote:
Orijinalden alıntı: blackas
quote:
Orijinalden alıntı: finansmen1
Evet arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra "para öyle ezilmez böyle ezilir" örnekleri ile geri döndüm!!!
Biliyorum, tonlar biraz fazla sarıya kaçtı. Ama hava durumundan dolayı renksiz fotoğrafları renklendireyim istedim. Pek olmadı. Bunda sarı offroad aracının da etkisi var sanırım.
Fotoğrafların beğenilecek bir tarafı yok. Farkındayım.
1. ve 4. ersim çok hoş olmuş hele 4. resimde ki o yaratıkımsı şey acayip orjinal olmuş transformersten fırladı galiba :)
zaten orada arabalarla uğraşmaktan kim çeker remi boşver arabaların tadını çıkarmışsındır herhalde
Teşekkürler @blackas
Arabaların tadını çıkardım hatta o kadar ki bir tane de kendime alacak kadar!!!!
Henüz almadım tabi!!!
Arkadaşlar Atatürk Arboretum'undaki güzel bitkilerden bir tanesi. Daha çok fotoğraf var. Bugün çok yorgunum. Yarın diğerlerini de yüklemeye çalışırım.
Bu arada İstanbul'da yaşayan arkadaşlara tavsiyem. Gidip görmediyseniz mutlaka gidin. Çok güzel, doğa ile iç içe bir gün geçirir, güzel fotoğraflar çekersiniz.
Merhaba. Arkadaşlar bana Interval shooting yada Interval timer (aralıklı çekim) özelliği olan bir makina lazım. Aşağıdaki makinaları inceliyorum ve Samsung Nx2000 ve 3000 serisine sıcak bakıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz
Sony NEX-6 Sony QX30 Sony NEX-5 Sony NEX-C3A Sony A5000 Samsung NX Mini Samsung NX300 Samsung NX1000 Samsung NX3000 Samsung NX2000
Samsung NX300 veya Sony NEX-6 içlerinden en iyi seçenekler gibi duruyor ....
ayrıca Samsung nx300 ü alma imkanın varsa nx3000 e hiç yaklaşma derim...
nx3000 de kötü olan nedir acaba? (nx300 neden bu kadar çok tercih ediliyor?)
http://www.samsung.com/tr/consumer/comparison?prda=EV-NX3000BOITR&prdb=EV-NX300ZBXTTR linkinde karşılaştırma var ... özellikle odaklamada çok artıları var ve nx300 de süpersonic sürücü var ... karşılaştırma linkindende görürsün nx300 ü neredeyse eksiksiz yapmış ama nx3000den baya kırpmış ... ki bu fiyatadayansıyor ha gereklimi sen karar verirsin sonuşta sensörle aps-c algılayıcı ikisindede aynı ...
sony şu an araştırmadım ama nex6 güzeldir .gerçi artık alpha serisinegeçiş yaptı galiba sony
Cevaplar için teşekkürler.
Peki arkadaşlar Remote Viewfinder Pro yazılımı bir tek nx3000 uyumlu bir yazılım mı? Yoksa nx300 ile de uyumlu mu? özellikle manuel ayarları uzaktan yapma kısmında tam olarak destekliyor mu? Diğer sorum nx300 deki objektif sanırım nx3000 dekinden farklı (gerçi her girdiğim sitede farklı bir objektif takılmış olarak görüyorum) nx3000 deki objektif ile 300 arasındaki fark nedir? benim basitce görebildiğim nx300 deki objektifte OIS yok. Ayrıca nx3000 deki objektife göre zoom da yok değil mi? (en azından motorlu zoom yok herhalde) birde i-fn tuşunun görevleri nx300 de daha az. Bunlara bakınca daha pahallı ve iyi görünen nx300 de neden daha kötü bir objektif kullanılmış? (lens kalitesi vs konusunda bir bilgim olmadan yazıyorum) yoksa ben yanlış biliyorum da her iki üründe de aynı objektif mi var?
Hala gidip bu ürünlerin canlısını marketlerde görme fırsatı bulamadım. Bu yüzden sorumlarım biraz tuhaf kaçıyorsa kusuruma bakmayın lütfen.
Şu aralıklı çekim hakkında araştırma yaparken bulb modla ilgili bir yazışma buldum. Orada sanki benim aradığım özellikte geçiyor gibi. Ama tam istediğim şeyi mi kastediyorlar bilen varsa çok sevinirim.
Has anyone tried below remote shutter with timer to clear NX300 Bulb mode 4min limit? Does they actually work as they were advertise, "Time exposure: up to 99h 59min 59s"? If they really able to clear NX400 bulb mode 4min limit, I will buy one. JJC TM-N Timer Remote Cord for Samsung SR2NX02 replacement http://www.enjoyyourcamera.com/Remote-Cords/Wireless/Infrared/Remote-Cords/JJC-TM-N-Timer-Remote-Cord-for-Samsung-NX1000-NX210-SR2NX02::6067.html?language=en - self-timer: any delay between 0s - 99h 59min 59s - interval shooting - e.g. a shutter release every 12s - precise time exposure - e.g. 4min 32s - continuous shooting: 1 to 399 or infinite - modes combinable - Start/Stop button for programmed shutter release - two-step release button (focus & shutter release) - robust body, intelligent control - easy and intuitively programmable - very handy - illuminated display - key lock
This timer allows full control of the camera's shutter release. The device supports both manual shutter release as well as programmable features such as delayed release, time exposure as well as interval and continuous shooting. All these functions can be set to the second and are available individually or in any combination. The timer is easy to control. You can select and program all the functions with the cursor buttons. The timer has a two-step shutter button. Press the button halfway down to focus and all the way down to release. For manual time exposure you can lock the shutter button. Then the timer counts up until the time exposure is finished.
Delay: 0s - 99h 59min 59s Time exposure: up to 99h 59min 59s Interval: 1s - 99h 59min 59s (1s increments) Continuous shooting: 1-399 or infinite Power supply: 2x AAA batteries Dimensions: 11 x 4,5 x 2,2cm Weight: 72g Cable length: 90cm
Bir iki sorum da olacak. nx2000 de selfie modunda kameranın karşısına geçip göz kırpınca otomatik çekip yapıyor. (bu özelliğin adı nedir bilmiyorum. yoksa araştıracaktım) Nx300 de de böyle bir özellik var mı acaba?
Diğer sorum 200mm objektif zoom olarak kaç X optik zoom'a denk geliyor acaba?
Son olarak şu uzaktan kumanda cihazları (sanırım denklanşöre basmadan çekim falan yapıyorlar) bunları ebayde 7-8$ satıyorlar. sizce güvenilir mi? yada ihtiyac olur mu bu tür aksesuarlara?
hocam tam olarak bildiklerimi net bir şekilde söyleyeyim. Lens olarak aynı lensleri kullanıyorlar. sadece ilk aldıgında paket olarak gelen lensleri farklılık gösterebilir. Zoom lens alırsan zoom yapabilirsin. Oıs dediğin olay makine üzerinde vardır. bazı lenslerin üstünde de gelebilir. Bulb modu başkadır aralıklı çekim başkadır. Aralık çekim modu yok diye biliyorum. Bulb modunda kumandaya basar ve kitlersin sonra istediğin zaman açtığında kapalı kalan süre kadar ışığı alır. uzun pozlama dediğimiz olayın manuel yapımıdır. ben ebayden aldım yaklaşık 15 gün içinde geldi kargosu ile 25lira filan mal oldu yanlış hatırlamıyorsam. rahatlıklada kullanabilirsin.
Yeri gelmişken bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bulb da yıldız çekmek istiyorum fakat yıldızlar hareketli çıkıyor doğal olarak. Bunların sabit olması için iso yükseltip daha kısa zamnlı mı çekim yapmam gerek.
bunun gibi. Bir arkadaşımızın vardı benzer çekimleri ama bulamadım onu.
Evet, yine bir kaç fotoğraf ile karşınızdayım. Bugünkü temamız "SONBAHARIN RENKLERİ"
hocam tam olarak bildiklerimi net bir şekilde söyleyeyim. Lens olarak aynı lensleri kullanıyorlar. sadece ilk aldıgında paket olarak gelen lensleri farklılık gösterebilir. Zoom lens alırsan zoom yapabilirsin. Oıs dediğin olay makine üzerinde vardır. bazı lenslerin üstünde de gelebilir. Bulb modu başkadır aralıklı çekim başkadır. Aralık çekim modu yok diye biliyorum. Bulb modunda kumandaya basar ve kitlersin sonra istediğin zaman açtığında kapalı kalan süre kadar ışığı alır. uzun pozlama dediğimiz olayın manuel yapımıdır. ben ebayden aldım yaklaşık 15 gün içinde geldi kargosu ile 25lira filan mal oldu yanlış hatırlamıyorsam. rahatlıklada kullanabilirsin.
Yeri gelmişken bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bulb da yıldız çekmek istiyorum fakat yıldızlar hareketli çıkıyor doğal olarak. Bunların sabit olması için iso yükseltip daha kısa zamnlı mı çekim yapmam gerek.
Merhaba, Yıldız izi olmadan fotoğraf çekmek için 500 kuralına(en fazla 600 de olabilir) dikkat etmek gerekir. 500 kuralı, yıldız izi oluşmadan kullandığınız lense göre en fazla kaç saniye pozlama yapabileceğinizi hesaplamaya yarar. Diyelim ki 12mm lens kullanıyorsunuz, bunun full frame eşdeğeri 12x1,5=18mm'dir. Dolayısıyla yıldız izi oluşmadan fotoğraf çekebilmek için 500/18=27saniyeyi geçmemek gerekir.(500 yerine 600 değerini baz alırsanız 600/18=33 saniye civarı pozlayabilirsiniz) Aynı fotoğrafı diyelim ki 30mm lens ile çekmek istiyorsunuz. Bu durumda 30mm full frame eşdeğeri 30x1,5=45mm olduğundan 500/45=11 saniye civarı pozlayabilirsiniz. Yukarıdaki gibi fotoğraflar için geniş açı ve diyafram çok önemlidir. Açı ne kadar geniş olursa o kadar fazla süre pozlayabilirsiniz demektir. Veya diyafram ne kadar açıksa sensöre o kadar fazla ışık düşecek demektir. Bu iki durum sizin ISO'ya ne kadar yüklenmeniz gerekeceğini belirler. Genelde yüksek ISO'lara çıkmak gerektiği için bu tür fotoğraflarda makinenin ISO başarımı da çok önemlidir.
quote:
Orijinalden alıntı: solestar
quote:
Orijinalden alıntı: antking
Merhaba, Yıldız izi olmadan fotoğraf çekmek için 500 kuralına(en fazla 600 de olabilir) dikkat etmek gerekir. 500 kuralı, yıldız izi oluşmadan kullandığınız lense göre en fazla kaç saniye pozlama yapabileceğinizi hesaplamaya yarar. Diyelim ki 12mm lens kullanıyorsunuz, bunun full frame eşdeğeri 12x1,5=18mm'dir. Dolayısıyla yıldız izi oluşmadan fotoğraf çekebilmek için 500/18=27saniyeyi geçmemek gerekir.(500 yerine 600 değerini baz alırsanız 600/18=33 saniye civarı pozlayabilirsiniz) Aynı fotoğrafı diyelim ki 30mm lens ile çekmek istiyorsunuz. Bu durumda 30mm full frame eşdeğeri 30x1,5=45mm olduğundan 500/45=11 saniye civarı pozlayabilirsiniz. Yukarıdaki gibi fotoğraflar için geniş açı ve diyafram çok önemlidir. Açı ne kadar geniş olursa o kadar fazla süre pozlayabilirsiniz demektir. Veya diyafram ne kadar açıksa sensöre o kadar fazla ışık düşecek demektir. Bu iki durum sizin ISO'ya ne kadar yüklenmeniz gerekeceğini belirler. Genelde yüksek ISO'lara çıkmak gerektiği için bu tür fotoğraflarda makinenin ISO başarımı da çok önemlidir.
hocam eyvallah çok çok iyi oldu bu bilgi deniycem hemen. Peki bizim makinalarda bölünmesi gereken değer nedir.
quote:
Hocam yalnız alıntı yaptığım yazıdaki şu ifade sanki istediğim özelliğin olduğunu gösteriyor gibi "Interval: 1s - 99h 59min 59s (1s increments) " ama kimse net olarak bilmiyor neyse. (Aslında forumda illa nx300 sahibi bir çok arkadaş vardır. Biri hayrına 2 dk bakıp 2 satır yazsaydı çok makbule geçerdi)
Bu arada ben söyle bir şey düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim.
Yurtdışından sadece sıfır nx300 body alsam (ebayde var) sonrada nx3000 de kullanılan Samsung NX16-50mm Power Zoom ED OIS Lensden alsam uyumluluk anlamında sorun yaşar mıyım? Ya da ne gibi bir kaybım olur (fonksiyonları anlamında yani)
Çünkü hali hazırda gelen 18-55mm lens bana göre gereğinden fazla kaba ve hiç estetik değil. (ben kompakt makinelerden aynasızlara geçiş yapacağım için hala minyon tipli taşıması kolay bir ürün olsun istiyorum. ) Zaten teknik olarak da 16-50mm , 18-55mm den bence daha mantıklı.
Bu nasıl olabiliyor? Nx300 un 180 derece açılan ekranlı modeli de mi var. İlanda ısrarla 180 derece ekrandan bahsediyor ve orjinal resimde var. Tam istediğim model ama çakma mıdır nedir anlamadım.
Hangi lensi kullanacağınızı yazarsanız net birşey söyleyebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: fatality-one
Bu nasıl olabiliyor? Nx300 un 180 derece açılan ekranlı modeli de mi var. İlanda ısrarla 180 derece ekrandan bahsediyor ve orjinal resimde var. Tam istediğim model ama çakma mıdır nedir anlamadım.
Merhaba. Hocam nx300 ün kutudan çıkan battal lensinin yerine nx3000 lerde kullanılan "Samsung NX16-50mm Power Zoom ED OIS" lensi alsam diyorum. arada odak uzaklıkları anlamında çok büyük farklar olduğunu sanmıyorum. Artı zoom var ve daha küçük (benim istediğim gibi hepsi birarada bir model yani)
böyle bir işe kalkışsam lensin elektronik anlamında özelliklerinden faydalanmamda sorun yaşar mıyım? örneğin i-fn tuşu sorunsuz işlevlerini yerine getiri mi? yada zoom ile ilgili bir sorun çıkar mı? Mantıken Nx serisi modeller için uyumlu ama yinede emin olmak lazım. Az para değil sonuçta.
quote:
Orijinalden alıntı: subhuman
quote:
böyle bir model olduğunu bu vesile ile öğrendim. Benim için süper oldu. Çünkü tam istediğim ekran tipi var bunda. nx300 deki yarım açılan ekran çok yetersizdi. bundaki süper olmuş. 1200tl ye ebaydan alınabiliyor. peki ekraının 180 açılmasının haricinde nx300 den bilinen bir artı veya eksisi var mı acaba?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: subhuman
quote:
böyle bir model olduğunu bu vesile ile öğrendim. Benim için süper oldu. Çünkü tam istediğim ekran tipi var bunda. nx300 deki yarım açılan ekran çok yetersizdi. bundaki süper olmuş. 1200tl ye ebaydan alınabiliyor. peki ekraının 180 açılmasının haricinde nx300 den bilinen bir artı veya eksisi var mı acaba?
bildiğim ve incelediğim kadarı ile aynı makina, ebay den alacaksan amerika ve avrupa tarafından alma oradan gelen paketlerde gümrük riski daha yüksek bilgin olsun. gümrüğe girip girmemesi de ürünü yollayan kişinin vereceği fiyat beyanı ile burada kontrol eden gümrük memurunun durumuna bağlı. Açıkçası şans, başka bir şey değil... nx300 ve nx30 kullanıcısı olarak samsung dan gayet memnun olduğumu da belirtmek isterim. her zaman söylediğim gibi iş makina da bitmiyor, makinanın arkasındaki kişi de çok önemli
fatality-one
kullanıcısına yanıt
Merhaba, Sistemim küçük olması sizin için öncelikliyse 16-50 alınabilir tabi. Uyumsuzluk olması için bir neden yok, tüm işlevlerinin sorunsuz çalışması lazım. Öyle bir durum olsa bile güncellemeler ile bu durum düzeltilir. Kağıt üzerinde özellikleri benzer görünüyor, 16-50'nin 3mm'lik açı avantajı var ve bence 3mm de olsa bayağı farkettiriyor. Bu lenslerle çekilen fotoğrafları incelemekte de fayda var. Aralarında kayda değer bir kalite farkı yoksa 16-50'yi alabilirsiniz.
O zaman ortaya yazayım. Eğer nx300m alırsam nx3000 veya nx2000 kullanıcısı bir arkadaş lens takası düşünür mu? (siyah) Takas düşünen olursa PM ile yazışabiliriz. Cevaplar için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: solestar
45mm hocam
quote:
quote:
Hocam yalnız alıntı yaptığım yazıdaki şu ifade sanki istediğim özelliğin olduğunu gösteriyor gibi "Interval: 1s - 99h 59min 59s (1s increments) " ama kimse net olarak bilmiyor neyse. (Aslında forumda illa nx300 sahibi bir çok arkadaş vardır. Biri hayrına 2 dk bakıp 2 satır yazsaydı çok makbule geçerdi)
Bu arada ben söyle bir şey düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim.
Yurtdışından sadece sıfır nx300 body alsam (ebayde var) sonrada nx3000 de kullanılan Samsung NX16-50mm Power Zoom ED OIS Lensden alsam uyumluluk anlamında sorun yaşar mıyım? Ya da ne gibi bir kaybım olur (fonksiyonları anlamında yani)
Çünkü hali hazırda gelen 18-55mm lens bana göre gereğinden fazla kaba ve hiç estetik değil. (ben kompakt makinelerden aynasızlara geçiş yapacağım için hala minyon tipli taşıması kolay bir ürün olsun istiyorum. ) Zaten teknik olarak da 16-50mm , 18-55mm den bence daha mantıklı.
hocam ben zaten nx300 kullanıyorum ve samsung fotograf makinası satışı yaptım geçtiğimiz dönemde. Az öncede baktım makinaya öyle bir özelliği yok. Hani 3 dakka da bir çeksin 5 dakikada bir çeksin gibi bir modu yok senin dediğin olay yazıda da belirtilen kumanda ile deklanşörü kitlediğinde 100 saat enstantene uzunluğunda fotoğraf çekebilirsin demek.