Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.609
Cevap
94
Favori
424.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antking

    quote:

    Orijinalden alıntı: steelpanther

     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    Besiktas-Kadikoy by Kerem Tuncer, on Flickr
    finansmen fotografı gibi oldu biraz

    ben çok beğendim resim gibi olmuş

    İşte sorun da orada. Resim gibi olmuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: steelpanther

    Benim iftira atan, yalan söyleyenden yana olduğumu söylemişsiniz. Ben yazdıklarıma baktığımda taraf tutan bir ifadeyle karşılaşmadım, tutmam da. İnceleme sitelerinin raw ve jpeg olarak orjinal halini paylaştığını ve benim bunun ne demek olduğunu bilmediğimi söylemişsiniz. Sizce fotoğraf çeken birisi raw ve jpeg formatlarını bilmez mi, hem de bilişim okumasına rağmen. Teknoseyir sitesi birkaç gün evvel bir video yayınladı "Teknoseyir'in geleceği" adında. O videoda bu reklam konusu o kadar güzel anlatılıyor ki, açıp öğrenmenizi tavsiye ederim.
    Şahsınıza yönelik bir kampanyaya çevirme isteği falan yok kimsede, bu kadar paranoyak olmayın. Bu forumun amacı insanların bu makinayı tanımasını sağlamak, sorunlarını çözmek. Kimse buraya sizin uzun tartışmalarınızı okumaya gelmiyor, ayrıca bu tartışmalar gerginliği arttırıp sayfadan soğutuyor da.
    Tekrar dediğim gibi, istediğiniz kadar istediğinizi yazarsınız, bunlar sadece benim fikirlerim. Bazen insan dışardan nasıl göründüğünü anlayamıyor ve her tarafa saldırabiliyor.

    Tarafımdan saldırı yok şahsıma saldırı var. Görmemek sizin tercihiniz olabilir. Bununla da sorunum yok. "Benim iftira atan, yalan söyleyenden yana olduğumu söylemişsiniz." Aksini sözleriniz ile değil tavrınız ile gösterirsiniz. Hani konuyu buralara getiren yalan, yanlış, kaynaksız, ispatsız mesajlar atana en ufak bir eleştiride bulunduğunuzu göremedim ?!
    Düzeltmek isterim ki,
    "Siz bunun ne demek olduğunu bilmeyebilirsiniz." şeklindeki ifadem sizin çevirdiğiniz yada anlamadığınız gibi "İnceleme sitelerinin raw ve jpeg olarak orjinal halini paylaştığını ve benim bunun ne demek olduğunu bilmediğimi söylemişsiniz." demeniz ile aynı şey değildir. Benim ifademde kullandığım kelime "bilmeyebilirsiniz" olabilirlik ifadesini belirtir ki bu kesin bir kanı olmadığını ifade ettiği gibi aksinin de olabileceğine açık kapı bırakır. Ayrıca cümlemde ikinci çoğul şahıs eki kullanarak bu açıklamanın şahsınıza ait bir tanımlama olmadığını da belirtmişim. Yani bizzat şahsınız değil başkaları olabilir ve bunu da bilmediği için yermek manasında kullanmadığım için devamında açıklamasını da yapmıştım. Peki siz foto çeken, bilişim okuyan birisi olarak inceleme sitelerinde paylaşılan orijinal jpeg ve RAW'ların olduğunu da görmüş ve bilen birisi olarak neden bunların inkar edilemez gerçekler olduğuna hiç değinmeyip konuyu kişisel seviyenizi açıklamaya getiriyorsunuz ? Konu mu muydu, pardon ? Ne oldu, gerçek şu, şu da doğru demek zor mu geliyor ? Eğer dediğiniz gibi eğitimli, bilgili iseniz lütfen akılcı yoldan konuyu, kavramları, doğru ve yanlışları konuşalım. Ortada bireysel, şahsi hiçbir mesele yok iken durumu bu hale getirmeyiniz. Fujifilm gerçeği konusu ne oldu, canlı ve bu forumdan bir kanıt ? Yok, aman hiç açmayın o konuyu tekrar. Değil mi ?

    Bir konu hakkında iddialar konuşuluyor iken iddialar hakkında aydınlatıcı bilgiler paylaşılmadan konuyu başka yerlere çekmek hareketinin bir adı vardır. Konuyu buralara çekerek hem gerçekleri geçiştirmek hem de konuyu terörize etmek yolu ile insanları soğutma çabası yapan kişilerin kusurudur. Bunu yapan(lar)a ithaf ediyorum bu söylediğinizi.

    Paranoya sanırım tam da en ufak bir eleştiriyi "Markayı kötülüyor" demektir. Değil mi ? Son 2 mesajda bu ürünleri kullanan başka arkadaşların nasıl eleştirdiğini görmüş olmalısınız. Ben hiç bir yerde Samsung NX çöp demiş miyim ? Kompakt makinalar ile kıyaslamış mıyım ? Fakat yapılabiliyor değil mi ? Bu gerçekleri görüyor iken konuşmayıpi konuşana sus demek midir sizin doğrunuz ?
    -
    quote:

    Orijinalden alıntı: AMADEUS36

    Soruya cevap yazin destan degil.Bu forumda sizin gibi 2 kisi daha olsa valla foruma girmem.

    Gerek forum olsun, gerek her alanda insanların sizin istediğiniz biçimlerde, sizin koşullarınız altında hareket etmeyebilirler. Sorunuza cevap verip-vermemek de kişilerin kendi tercihleridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Mayıs 2014; 14:12:21 >




  • Malesefki seninle konuştuğum için çok üzgünüm. İnan bu ulubun ve anlamaz tavrın karşısında şüphesizki senin gibi konuşup hakaret etmeyeceğim. Aile terbiyesini çok almış biri olarak yazdığınız yazı bir ders niteliğindedir.
    Anlamadığınız ve görmediğiniz bir sürü şey var. Öncelikle yazdığımı okumanız ve anlamanız gerekir. Yalancılıkla suçladığınız ve resmi sitede olmadığını idda ettiğiniz yazı verdiğim İLK linktedir. Ve zaten orjinal olmpus sitesinde olduğunu daha önceden belirtmiştim. Ancak anlamadığınız için olsa gerek halen yalancı vs. gibi yazılar yazıyosunuz. Anlamadığınız için tekrar edeyim Linke tıklayınca hemen altta fotoğraf çıkıyor.Orada PEN serisi fotoğrafının altında SLR performansı yazıyor.

    ''"Tekrar soyluyorum olympus resmi sitesi dahi dslr ye yakin fotogrsf cekerder ustun demez" dediğiniz yer, metin, ifade ?! İspatınız yok mu ? Ne oldunuz şimdi, buyrun söyleyin ?''

    Sizden alıntıdır. Şimdi linke tekrar tıklayın ve dslr performansı ile ne anlatılmaya çalışıldığını anlamaya çalışın. DSLR den üstün demiyor demi dediğim gibi. DSLR performansı diyor. Genede anlamadıysak yapacak bişey yok. Site aynen benim dediğim gibi DSLR performansı vaad ediyor üzerini siz vaad ediyosunuz. Hatta verdiğiniz örneklerle 5dmark3 ayarında hatta üzeri detay verdiğini ben söylüyorum. Amacım kimseye yalancı vs. demek değil. Fikrimi söylüyorum site ile ilgili. Kabul edersin yada etmezsin ancak edep dışı hakaret kişiliğinizi zaten ele veriyor.

    ''Olympus'un resmi sitesini mi istedik ? Bulamıyorduk, çok sağ olun sayenizde öğrendik.'' alıntı sizden; yerini öğrenmeniz için verilmedi o link. Altında birkaç cümle yazıyor. örneğin slr performası... Aynen dediğim gibi yazıyor üstelik. DSLR den üstün demiyor.

    Yazdığınız yazılardaki fikirler size ait değilse bu siitelere ait düşüncelerle pm2 yada canon eos önerisi tavsiyesi sonucunuda aynı sitelermi yaptı? Bir arkadaş mail adresini verirse sizin verdiğiniz linkten ekran görüntüsü aldım zaten tavrınız belli ve lafı buraya kadar getireceğiniz belli.Ekleyelim resmi ve beraber inceleyelim. pm 2mi dahaçok detay vermiş 5dmark3 mü?

    4 Mayıs 2014; 12:51:13 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
    quote:

    Orijinalden alıntı: Stones

    Jiddi hocam bana Samsung NX1000 mi önerirsiniz, birden esti fotoğraf makinası alayımda, kedilerimin resmini daha net çekeyim dedim.

    NX2000 de alabilirim. Hangisini derseniz..

    Tabiki diğer hocalarımızda fikir verebilir.

    Kaç paralara bulunuyor ? NX2000'in fiyatına sanırım aynı foto kalitesini veren Olympus PM2 + 3 lensli set var 1.399 TL.
    http://www.fotozeynep.c...wproduct&productid=9529
    -
    Yine çift lensli (ama otofokus hızı biraz yavaş olan) Canon EOS M - 999 TL'ye bulunabiliyor !..
    http://www.escmarket.co...urkiye-garantili-pmu856

    Yukarıdaki 4 mayıs ile başkalayan yazı sizden alıntıdır.
    AŞAĞIDAKİDE BAŞKA TARİHLİ GENE SİZDEN BİR ALINTIDIR.
    Efendim, pardon ? Gösterin kesin ve kati olarak bu cihazı al bu cihazı alma dediğimi buyrun...

    yORUMSUZ...




  • @soghan
    İşte bunu bile yapmayı beceremiyorsunuz. Benimle konuşmayın. Ortaya bilgi, kaynak ve kanıt koyun ve forum ile konuşun. Siz olayı şahsi düzeye indirgediniz, özel çaba sarf ederek bu duruma soktunuz. Taa kaç mesaj önce bu kanıtları istedik. Tabi gerçek işinize gelmediği için midir artık bilemem ancak şimdi paylaştınız ve sonuç ortada.
    Beni doğrulayan bir kanıtı arayıp, bulup, paylaştığınız için elleriniz dert görmesin. Buyrun nerede ben iftira ettiğiniz şekilde ("Senin gibi Kesin ve kati olarak bu cihazı al yada alma demez yada bu bundan daha iyi demez.") kesin ve kati olarak al yada alma demişim ? Pardon ?..

    İstediğiniz kadar tekrar söyleyin "Giriş seviyesi d-slr'lar gibi ve bazılarından da iyi çeker" demişimdir her zaman. Bunu da ispat edemediğinize göre halen iftira etmeye devam ettiğinizi kendiniz de kendi elleriniz ile kaçıncıdır ispatlıyorsunuz. Çabalarınız için teşekkür ediyorum. Nereden nereye gelebildiniz. ""Tekrar soyluyorum olympus resmi sitesi dahi dslr ye yakin fotogrsf cekerder ustun demez" ifadenizden resmi sitesinde "DSLR performansı" yazdığı gerçeğine ulaşmanız için ortalığı bu kadar kirletmenize gerek var mıydı ? Yaaa... İşte böyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Mayıs 2014; 14:22:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soghan

    Malesefki seninle konuştuğum için çok üzgünüm. İnan bu ulubun ve anlamaz tavrın karşısında şüphesizki senin gibi konuşup hakaret etmeyeceğim. Aile terbiyesini çok almış biri olarak yazdığınız yazı bir ders niteliğindedir.
    Anlamadığınız ve görmediğiniz bir sürü şey var. Öncelikle yazdığımı okumanız ve anlamanız gerekir. Yalancılıkla suçladığınız ve resmi sitede olmadığını idda ettiğiniz yazı verdiğim İLK linktedir. Ve zaten orjinal olmpus sitesinde olduğunu daha önceden belirtmiştim. Ancak anlamadığınız için olsa gerek halen yalancı vs. gibi yazılar yazıyosunuz. Anlamadığınız için tekrar edeyim Linke tıklayınca hemen altta fotoğraf çıkıyor.Orada PEN serisi fotoğrafının altında SLR performansı yazıyor.

    ''"Tekrar soyluyorum olympus resmi sitesi dahi dslr ye yakin fotogrsf cekerder ustun demez" dediğiniz yer, metin, ifade ?! İspatınız yok mu ? Ne oldunuz şimdi, buyrun söyleyin ?''

    Sizden alıntıdır. Şimdi linke tekrar tıklayın ve dslr performansı ile ne anlatılmaya çalışıldığını anlamaya çalışın. DSLR den üstün demiyor demi dediğim gibi. DSLR performansı diyor. Genede anlamadıysak yapacak bişey yok. Site aynen benim dediğim gibi DSLR performansı vaad ediyor üzerini siz vaad ediyosunuz. Hatta verdiğiniz örneklerle 5dmark3 ayarında hatta üzeri detay verdiğini ben söylüyorum. Amacım kimseye yalancı vs. demek değil. Fikrimi söylüyorum site ile ilgili. Kabul edersin yada etmezsin ancak edep dışı hakaret kişiliğinizi zaten ele veriyor.

    ''Olympus'un resmi sitesini mi istedik ? Bulamıyorduk, çok sağ olun sayenizde öğrendik.'' alıntı sizden; yerini öğrenmeniz için verilmedi o link. Altında birkaç cümle yazıyor. örneğin slr performası... Aynen dediğim gibi yazıyor üstelik. DSLR den üstün demiyor.

    Yazdığınız yazılardaki fikirler size ait değilse bu siitelere ait düşüncelerle pm2 yada canon eos önerisi tavsiyesi sonucunuda aynı sitelermi yaptı? Bir arkadaş mail adresini verirse sizin verdiğiniz linkten ekran görüntüsü aldım zaten tavrınız belli ve lafı buraya kadar getireceğiniz belli.Ekleyelim resmi ve beraber inceleyelim. pm 2mi dahaçok detay vermiş 5dmark3 mü?

    4 Mayıs 2014; 12:51:13 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
    quote:

    Orijinalden alıntı: Stones

    Jiddi hocam bana Samsung NX1000 mi önerirsiniz, birden esti fotoğraf makinası alayımda, kedilerimin resmini daha net çekeyim dedim.

    NX2000 de alabilirim. Hangisini derseniz..

    Tabiki diğer hocalarımızda fikir verebilir.

    Kaç paralara bulunuyor ? NX2000'in fiyatına sanırım aynı foto kalitesini veren Olympus PM2 + 3 lensli set var 1.399 TL.
    http://www.fotozeynep.c...wproduct&productid=9529
    -
    Yine çift lensli (ama otofokus hızı biraz yavaş olan) Canon EOS M - 999 TL'ye bulunabiliyor !..
    http://www.escmarket.co...urkiye-garantili-pmu856

    Yukarıdaki 4 mayıs ile başkalayan yazı sizden alıntıdır.
    AŞAĞIDAKİDE BAŞKA TARİHLİ GENE SİZDEN BİR ALINTIDIR.
    Efendim, pardon ? Gösterin kesin ve kati olarak bu cihazı al bu cihazı alma dediğimi buyrun...

    yORUMSUZ...

    Arkadaşlar hangi makinayı almalıyım sorusunu soran arkadaş kimdi, nerede şimdi bilen var mı? Bi çıksın meydana bişi deneycez!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    @soghan
    Beni doğrulayan bir kanıtı arayıp, bulup, paylaştığınız için elleriniz dert görmesin. Buyrun nerede ben iftira ettiğiniz şekilde ("Senin gibi Kesin ve kati olarak bu cihazı al yada alma demez yada bu bundan daha iyi demez.") kesin ve kati olarak al yada alma demişim ? Pardon ?..

    İstediğiniz kadar tekrar söyleyin "Giriş seviyesi d-slr'lar gibi ve bazılarından da iyi çeker" demişimdir her zaman. Bunu da ispat edemediğinize göre halen iftira etmeye devam ettiğinizi kendiniz de kendi elleriniz ile kaçıncıdır ispatlıyorsunuz. Çabalarınız için teşekkür ediyorum. Nereden nereye gelebildiniz. ""Tekrar soyluyorum olympus resmi sitesi dahi dslr ye yakin fotogrsf cekerder ustun demez" ifadenizden resmi sitesinde "DSLR performansı" yazdığı gerçeğine ulaşmanız için ortalığı bu kadar kirletmenize gerek var mıydı ? Yaaa... İşte böyle...

    Yazımızın amacıda zaten senin söylediğin ""İstediğiniz kadar tekrar söyleyin "Giriş seviyesi d-slr'lar gibi ve bazılarından da iyi çeker" demişimdir her zaman."" Alıntı. Ve bunun üzerine siz o kadar abartılı bir test koyuyosunuz ki testte 5dmark3 çaresiz kalıyor pm2 nin karşısında. Buraya kadar anladıysak devam ediyorum. Bende diyorumki bu test sonucunu olmpus resmi sitesi dahi demez. DSLR performansı vaat eder. üzerini bu test ile site veyahut siz vaat etmiş olursunuz. Cümlelerden anlaşılması gereken budur algısı normal bir insan bu sonucu çıkarır.Yani dslr performası ile kasıt dslrden fazla performans bekleme cümlesinin sonucunu doğurur. olmpus resmi sitesi dahi demez dediğimde olmpus resmi sitesini link verecem nereyi vereyimki başka? dslr performası vaad eder aynen deiğim gibi..Sizin link fazlasını vaad ediyor sonucunu çıkaramıyosunuz diye yardımcı olmaya çalışıyorum. Ancak hem nx2000 i kötüler tavrınız direk bana dönüyor. Olay böyle...

    "Senin gibi Kesin ve kati olarak bu cihazı al yada alma demez yada bu bundan daha iyi demez." bir önceki mesajımda 24 mayısla başlayan sizden bir alıntı var. Nx1000mi nx2000 mi diye soran arkadaşımıza pm2 ve canon linkini vererek ve kati olarak bu cihazları alma demek sonucunu doğurmuyor öylemi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttt01

    Arkadaşlar hangisini almalıyım?

    Nx1100 mü yoksa 1000 mi aralarında ne fark var? o kadar okudum araştırdım sony 3n ile arasında kalmıştım ama smart özellikleri ve ekranın tam olarak açılması sebebiyle samsung oldu seçimim şimdide samsung içinde kararsız kaldım.

    1399 nx1100http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-nx1100-18-55-objektif-harici-flas-203-mp-30-lcd-wi-fi-aynasiz-profesyonel-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftkomsamnx1100&categoryId=60002029
    1099 nx1000http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-nx1000-20-50mm-lens-flash-203-mp-30-lcd-wi-fi-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftkomsamnx1000&categoryId=60002029

    hangisi daha avantajlıdır acaba?

    Edit: nx2000 buldum bununda fiyatı iyi 1299 lirahttp://www.n11.com/samsung-nx2000-20-50mm-lensli-smart-fotograf-makinesi-P16053575

    Dostum ortalık karışmış sizin soru güme gitmesin, bahsettiğiniz iki makine arasında gövde olarak bir fark yok. Özellikleri de tamamıyla aynı. Yalnız bir uyarı yapayım NX1000 ve NX1100de ekran sabit, yani zannettiğiniz şekilde hareketli ekran yok yanlış olmasın.

    Aralarındaki farka gelince NX1100 yanında değeri 100$ civarında olan Adobe Lightrooom 5 fotoğraf düzenleme yazılımı ile beraber geliyor, bu yazılım NX1000de yok, gerçi internetten temin edebilirsiniz illa resmi lisanslı olmasını istemezseniz. Bir de NX1100 ile beraber gelen 18-55 lenste titreşim önleyici mevcut iken diğer sette gelen 20-50mm objektifte titreşim önleyici yok (ama lens daha ufak)

    Bunları göz önüne alarak karar vermenizde fayda var




  • @AMADEUS36
    Video olayı biraz daha farklı fotoğraf kalitesine göre aynı olmayabilir firmalar birazda pazar stratejisi için yapıyorlar bence çünkü ayrıca kamerada satıyorlar, video kameralarda da genelde büyük sensörler yok. Mesela yurtdışı fiyatı 2000 doları geçen kamerada bit kadar sensör olabiliyor. Tahminim yazılım ve işlemci ile alakalı Video çok az çektim ama memnuniyetsizliğim olmadı nx1000 de şahsen belki renk tonundan dolayıda beğenmemiş olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 7 Mayıs 2014; 14:49:32 >
  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    nx2000 kadar taş düşecek kafamıza.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttt01

    Arkadaşlar hangisini almalıyım?

    Nx1100 mü yoksa 1000 mi aralarında ne fark var? o kadar okudum araştırdım sony 3n ile arasında kalmıştım ama smart özellikleri ve ekranın tam olarak açılması sebebiyle samsung oldu seçimim şimdide samsung içinde kararsız kaldım.

    1399 nx1100http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-nx1100-18-55-objektif-harici-flas-203-mp-30-lcd-wi-fi-aynasiz-profesyonel-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftkomsamnx1100&categoryId=60002029
    1099 nx1000http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-nx1000-20-50mm-lens-flash-203-mp-30-lcd-wi-fi-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftkomsamnx1000&categoryId=60002029

    hangisi daha avantajlıdır acaba?

    Edit: nx2000 buldum bununda fiyatı iyi 1299 lirahttp://www.n11.com/samsung-nx2000-20-50mm-lensli-smart-fotograf-makinesi-P16053575

    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=8346




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stones

    Jiddi hocam bana Samsung NX1000 mi önerirsiniz, birden esti fotoğraf makinası alayımda, kedilerimin resmini daha net çekeyim dedim.

    NX2000 de alabilirim. Hangisini derseniz..

    Tabiki diğer hocalarımızda fikir verebilir.

    Allah bilir soruyu ilk soran arkadaşımız almıştır bir Sony şimdi ilgili konu altında şöyle özellikleri böyle iyi vs vs yazıyordur. NX'çilere de kıs kıs gülüyordur.


    İtiraf et sssstttooonnneeessss!!! Neredesin çık ortaya!!!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMADEUS36

    Arkadaşlar buradaki genel konumuz fotoğraf bunu biliyorum ama ben dahil birçoğumuz makinemizle ağırlıklı olmasa bile video da çekiyoruz.Sensör büyüdükçe resim kalitesi arka plan öldürme vs vs gibi durumlarda kalite artıyor fakat video da bu durum her zaman geçerli mi.Mesela 1000 TL fiyat civarında satılan Sony ve Panasonic kompakt makinalar var ki zaten bir tanesini ben 2 yıl kullandım.Ondaki video kalitesini ne kendi makinemde ne de arkadaşımın Canon 600d sinde göremedim.Bana bunun teknik açıklamasını yapabilirmisiniz.Hem bana hemde bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum.

    Genel konumuz NX serisi fotoğraf makinaları.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remoraa

     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK


    nx300+12-24mm.

    hocam gerçekten nx300 / 12-24mm fotoğraflarını çok beğeniyorum.

    biraz fiyatı düşse hemen alacağım 12-24mm. tebrikler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fss1403

    @AMADEUS36
    Video olayı biraz daha farklı fotoğraf kalitesine göre aynı olmayabilir firmalar birazda pazar stratejisi için yapıyorlar bence çünkü ayrıca kamerada satıyorlar, video kameralarda da genelde büyük sensörler yok. Mesela yurtdışı fiyatı 2000 doları geçen kamerada bit kadar sensör olabiliyor. Tahminim yazılım ve işlemci ile alakalı Video çok az çektim ama memnuniyetsizliğim olmadı nx1000 de şahsen belki renk tonundan dolayıda beğenmemiş olabilirsiniz.

    Dogrudur.Zaten bu forumdaydi galiba bir arkadas Samsungumu sadece fotograf cekmek icin kullaniyorum video icin kompakt makinami kullaniyorum diye yazi yazmisti.Yalniz Finansmen arkadasimiz kullandigi icin daha iyi bilir nx300 de 60fps video kayit ozelligi var onun makinasi nx1000 ve 2000 den daha kaliteli ve akici video ceker sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: finansmen1


    quote:

    Orijinalden alıntı: AMADEUS36

    Arkadaşlar buradaki genel konumuz fotoğraf bunu biliyorum ama ben dahil birçoğumuz makinemizle ağırlıklı olmasa bile video da çekiyoruz.Sensör büyüdükçe resim kalitesi arka plan öldürme vs vs gibi durumlarda kalite artıyor fakat video da bu durum her zaman geçerli mi.Mesela 1000 TL fiyat civarında satılan Sony ve Panasonic kompakt makinalar var ki zaten bir tanesini ben 2 yıl kullandım.Ondaki video kalitesini ne kendi makinemde ne de arkadaşımın Canon 600d sinde göremedim.Bana bunun teknik açıklamasını yapabilirmisiniz.Hem bana hemde bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum.

    Genel konumuz NX serisi fotoğraf makinaları.

    Genel demek "çogunlukla" manasina gelir.% 100 manasina gelmez.Soruya yorumun varsa yaz yoksa es gec.Guzel bir soz var."Paran varsa otur ic alem aga gorsun paran yoksa kalk git evine cocuklarin baba gorsun" diye.Seninkide ayni hesap..Biliyorsan cevapla bilmiyorsan igneli laf sokma...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMADEUS36

    Arkadaşlar buradaki genel konumuz fotoğraf bunu biliyorum ama ben dahil birçoğumuz makinemizle ağırlıklı olmasa bile video da çekiyoruz.Sensör büyüdükçe resim kalitesi arka plan öldürme vs vs gibi durumlarda kalite artıyor fakat video da bu durum her zaman geçerli mi.Mesela 1000 TL fiyat civarında satılan Sony ve Panasonic kompakt makinalar var ki zaten bir tanesini ben 2 yıl kullandım.Ondaki video kalitesini ne kendi makinemde ne de arkadaşımın Canon 600d sinde göremedim.Bana bunun teknik açıklamasını yapabilirmisiniz.Hem bana hemde bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum.

    Konu hakkında fazla bilgim yok.

    http://dergipark.ulakbim.gov.tr/maruoneri/article/viewFile/1012000185/pdf_36

    Belki faydası olur...




  • soghan kullanıcısına yanıt
    Tamam tesekkurler bakacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soghan
    Yazımızın amacıda zaten senin söylediğin ""İstediğiniz kadar tekrar söyleyin "Giriş seviyesi d-slr'lar gibi ve bazılarından da iyi çeker" demişimdir her zaman."" Alıntı. Ve bunun üzerine siz o kadar abartılı bir test koyuyosunuz ki testte 5dmark3 çaresiz kalıyor pm2 nin karşısında. Buraya kadar anladıysak devam ediyorum. Bende diyorumki bu test sonucunu olmpus resmi sitesi dahi demez. DSLR performansı vaat eder. üzerini bu test ile site veyahut siz vaat etmiş olursunuz. Cümlelerden anlaşılması gereken budur algısı normal bir insan bu sonucu çıkarır.Yani dslr performası ile kasıt dslrden fazla performans bekleme cümlesinin sonucunu doğurur. olmpus resmi sitesi dahi demez dediğimde olmpus resmi sitesini link verecem nereyi vereyimki başka? dslr performası vaad eder aynen deiğim gibi..Sizin link fazlasını vaad ediyor sonucunu çıkaramıyosunuz diye yardımcı olmaya çalışıyorum. Ancak hem nx2000 i kötüler tavrınız direk bana dönüyor. Olay böyle...

    "Senin gibi Kesin ve kati olarak bu cihazı al yada alma demez yada bu bundan daha iyi demez." bir önceki mesajımda 24 mayısla başlayan sizden bir alıntı var. Nx1000mi nx2000 mi diye soran arkadaşımıza pm2 ve canon linkini vererek ve kati olarak bu cihazları alma demek sonucunu doğurmuyor öylemi.


    Rica etsem daha zorlamalar ile bir şeyler çıkartmaya çalışmasanız ? Ben 4 yada 5 farklı kaynak paylaştım. Siz bir tanesini tutup onun üzerinden konuşuyorsunuz. Üstelik bu kaynaklardan RAW ve Jpeg kanıtlara da ulaşılabiliyor. Lütfen, neden bir tek kaynağı inkar ederek bütün gerçekleri inkar etme yoluna gidiyorsunuz ?

    D-slr dediğimiz sınıfın bile giriş seviyesi modelleri arasında birbirlerine karşın çok farklı kalitede sonuçları var iken siz hangi akıl ile "D-slr performansı" (vaat eder sizin eklemeniz, gerçeği kendi gözleriniz ile görüp de kabul etmek bu kadar mı zor?) diye sanki her zaman her durumda 0 merkezmişcesine tek olabileceğini zannettiğiniz bir şeye "yakın" performans verir, üzerinde veremez diyebiliyorsunuz ?! Gerçek, doğru, akıl ve mantık sizin yanlışınızı açıkca ortaya koyar işte her zaman. Bir diğer müthiş güzel kanıtı da siz yine kendi elleriniz ile sunmuşsunuz da haberiniz yok sanırım. Olympus resmi sitesinde şundan iyidir bundan iyidir gibi bir kanıt sunma çabasında olmaz der iken ne güzel kabul ediyorsunuz. Bunu işinize geldiğini zannederek de paylaşıyorsunuz. Evet, etmemeliler de... hiçbir siteye güvenmeseniz dahi (hani hepsi satılmış deyip ispat edilemeyen bir lafı yuvarlamaktır ya bu da) kişiler Dünya çapında sitelerde, forumlarda, bloglarında üreticisinin iddia etmediği, kanıtlamadığı gerçekleri deneyimleyip paylaşıyorlar. Yani vaka sizin ısrar ile tutunduğunuz bir tek sitedeki kanıt ile kısıtlı olmadığı gibi benim zaman bulup paylaştığım 3-5 kaynak ile de sınırlı değil ki ! Olympus resmi sitesinde bunu yapmayınca oluyor. Samsung resmi sitesinde yukarıda paylaştığım görselinde sağ kısımda 16mp. diyerek alıntıladığı saatin fotoğrafının hangi makina ve hangi ayarlar ile çekildiğini kanıtlama ihtiyacı duymaksızın bütüüün 16mp. fotoğraf makinelerinin o kadar kötü fotoğar çektiğini söylüyor ! O zaman o oluyor ama Bana 1 tane 16pm. foto makinası ile çekilmiş, o şekilde mozaiklenme yapmış fotoğraf bulabilir misiniz ? Bu mümkün müdür ? İşte önemli detay, fark budur.

    Evet, oradaki yorumumda "kesin ve kati" olarak algılanabilecek hiçbir ifade yok, yoktan var edemezsiniz demediğim bir şeyi. Buna hakkınız yok. Bu çıkarım sizin yanlı bakış açınız, zorlamanız ile mümkün olabiliyor. Çünki orada kişisel yorumum olarak dahi "Bence şunlardan birini tercih et" gibi bir yorumum yok. Böyle bir yorum yapsam dahi bu yoruma yine de "Kesin ve kati" olarak şunu öneriyor diyemezsiniz. Çünki dilimizde bir ifadeye kesinlik, katiyet kazandıran kelimelerin, eklerin hiçbirisini kullanmamışım. Öyle ise niye bunu yapmakta ısrar ediyorsunuz ? Oradaki paylaşım bunlar da var, biliyor musunuz, bütçenizi zorlamak istemez iseniz bunları da araştırın amaçlı bir bilgi paylaşımıdır. Ötesi, sizin çıkarımınız yoktan var etmektir ki birisinin demediği bir şeyi dedi diye ısrar etmenizin hoş karşılanabilecek hiçbir yanı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Mayıs 2014; 15:18:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_rion80

    quote:

    Orijinalden alıntı: ttt01

    Arkadaşlar hangisini almalıyım?

    Nx1100 mü yoksa 1000 mi aralarında ne fark var? o kadar okudum araştırdım sony 3n ile arasında kalmıştım ama smart özellikleri ve ekranın tam olarak açılması sebebiyle samsung oldu seçimim şimdide samsung içinde kararsız kaldım.

    1399 nx1100http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-nx1100-18-55-objektif-harici-flas-203-mp-30-lcd-wi-fi-aynasiz-profesyonel-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftkomsamnx1100&categoryId=60002029
    1099 nx1000http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-nx1000-20-50mm-lens-flash-203-mp-30-lcd-wi-fi-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftkomsamnx1000&categoryId=60002029

    hangisi daha avantajlıdır acaba?

    Edit: nx2000 buldum bununda fiyatı iyi 1299 lirahttp://www.n11.com/samsung-nx2000-20-50mm-lensli-smart-fotograf-makinesi-P16053575

    Dostum ortalık karışmış sizin soru güme gitmesin, bahsettiğiniz iki makine arasında gövde olarak bir fark yok. Özellikleri de tamamıyla aynı. Yalnız bir uyarı yapayım NX1000 ve NX1100de ekran sabit, yani zannettiğiniz şekilde hareketli ekran yok yanlış olmasın.

    Aralarındaki farka gelince NX1100 yanında değeri 100$ civarında olan Adobe Lightrooom 5 fotoğraf düzenleme yazılımı ile beraber geliyor, bu yazılım NX1000de yok, gerçi internetten temin edebilirsiniz illa resmi lisanslı olmasını istemezseniz. Bir de NX1100 ile beraber gelen 18-55 lenste titreşim önleyici mevcut iken diğer sette gelen 20-50mm objektifte titreşim önleyici yok (ama lens daha ufak)

    Bunları göz önüne alarak karar vermenizde fayda var

    Çok teşekkür ederim hocam peki simdi nx1000,1100, 1200 3ü arasında hangisini tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    quote:

    Orijinalden alıntı: soghan
    Yazımızın amacıda zaten senin söylediğin ""İstediğiniz kadar tekrar söyleyin "Giriş seviyesi d-slr'lar gibi ve bazılarından da iyi çeker" demişimdir her zaman."" Alıntı. Ve bunun üzerine siz o kadar abartılı bir test koyuyosunuz ki testte 5dmark3 çaresiz kalıyor pm2 nin karşısında. Buraya kadar anladıysak devam ediyorum. Bende diyorumki bu test sonucunu olmpus resmi sitesi dahi demez. DSLR performansı vaat eder. üzerini bu test ile site veyahut siz vaat etmiş olursunuz. Cümlelerden anlaşılması gereken budur algısı normal bir insan bu sonucu çıkarır.Yani dslr performası ile kasıt dslrden fazla performans bekleme cümlesinin sonucunu doğurur. olmpus resmi sitesi dahi demez dediğimde olmpus resmi sitesini link verecem nereyi vereyimki başka? dslr performası vaad eder aynen deiğim gibi..Sizin link fazlasını vaad ediyor sonucunu çıkaramıyosunuz diye yardımcı olmaya çalışıyorum. Ancak hem nx2000 i kötüler tavrınız direk bana dönüyor. Olay böyle...

    "Senin gibi Kesin ve kati olarak bu cihazı al yada alma demez yada bu bundan daha iyi demez." bir önceki mesajımda 24 mayısla başlayan sizden bir alıntı var. Nx1000mi nx2000 mi diye soran arkadaşımıza pm2 ve canon linkini vererek ve kati olarak bu cihazları alma demek sonucunu doğurmuyor öylemi.


    Rica etsem daha zorlamalar ile bir şeyler çıkartmaya çalışmasanız ? Ben 4 yada 5 farklı kaynak paylaştım. Siz bir tanesini tutup onun üzerinden konuşuyorsunuz. Üstelik bu kaynaklardan RAW ve Jpeg kanıtlara da ulaşılabiliyor. Lütfen, neden bir tek kaynağı inkar ederek bütün gerçekleri inkar etme yoluna gidiyorsunuz ?

    D-slr dediğimiz sınıfın bile giriş seviyesi modelleri arasında birbirlerine karşın çok farklı kalitede sonuçları var iken siz hangi akıl ile "D-slr performansı" (vaat eder sizin eklemeniz, gerçeği kendi gözleriniz ile görüp de kabul etmek bu kadar mı zor?) diye sanki her zaman her durumda 0 merkezmişcesine tek olabileceğini zannettiğiniz bir şeye "yakın" performans verir, üzerinde veremez diyebiliyorsunuz ?! Gerçek, doğru, akıl ve mantık sizin yanlışınızı açıkca ortaya koyar işte her zaman. Bir diğer müthiş güzel kanıtı da siz yine kendi elleriniz ile sunmuşsunuz da haberiniz yok sanırım. Olympus resmi sitesinde şundan iyidir bundan iyidir gibi bir kanıt sunma çabasında olmaz der iken ne güzel kabul ediyorsunuz. Bunu işinize geldiğini zannederek de paylaşıyorsunuz. Evet, etmemeliler de... hiçbir siteye güvenmeseniz dahi (hani hepsi satılmış deyip ispat edilemeyen bir lafı yuvarlamaktır ya bu da) kişiler Dünya çapında sitelerde, forumlarda, bloglarında üreticisinin iddia etmediği, kanıtlamadığı gerçekleri deneyimleyip paylaşıyorlar. Yani vaka sizin ısrar ile tutunduğunuz bir tek sitedeki kanıt ile kısıtlı olmadığı gibi benim zaman bulup paylaştığım 3-5 kaynak ile de sınırlı değil ki ! Olympus resmi sitesinde bunu yapmayınca oluyor. Samsung resmi sitesinde yukarıda paylaştığım görselinde sağ kısımda 16mp. diyerek alıntıladığı saatin fotoğrafının hangi makina ve hangi ayarlar ile çekildiğini kanıtlama ihtiyacı duymaksızın bütüüün 16mp. fotoğraf makinelerinin o kadar kötü fotoğar çektiğini söylüyor ! O zaman o oluyor ama Bana 1 tane 16pm. foto makinası ile çekilmiş, o şekilde mozaiklenme yapmış fotoğraf bulabilir misiniz ? Bu mümkün müdür ? İşte önemli detay, fark budur.

    Evet, oradaki yorumumda "kesin ve kati" olarak algılanabilecek hiçbir ifade yok, yoktan var edemezsiniz demediğim bir şeyi. Buna hakkınız yok. Bu çıkarım sizin yanlı bakış açınız, zorlamanız ile mümkün olabiliyor. Çünki orada kişisel yorumum olarak dahi "Bence şunlardan birini tercih et" gibi bir yorumum yok. Böyle bir yorum yapsam dahi bu yoruma yine de "Kesin ve kati" olarak şunu öneriyor diyemezsiniz. Çünki dilimizde bir ifadeye kesinlik, katiyet kazandıran kelimelerin, eklerin hiçbirisini kullanmamışım. Öyle ise niye bunu yapmakta ısrar ediyorsunuz ? Oradaki paylaşım bunlar da var, biliyor musunuz, bütçenizi zorlamak istemez iseniz bunları da araştırın amaçlı bir bilgi paylaşımıdır. Ötesi, sizin çıkarımınız yoktan var etmektir ki birisinin demediği bir şeyi dedi diye ısrar etmenizin hoş karşılanabilecek hiçbir yanı yok.

    Hocam haklısın kabalık ettim. Uzadı o yüzden. Çok özür diliyorum. Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. PM 2 nx2000 den çok iyi fotoğraf çeker. Lensleri ve kendisi bir o kadar ucuzdur. fotozeynepte kampanyalı satışı vardır. İlgili linki paylaştık zaten. Cihazın Smart özellikleri çarpar böler. Aklıma gelen gelmeyen herkonuda pm2 çok ama çok üstündür. Bencede herkez pm2 almalıdır. Olmadı eos. nx serisi hakkında bilgi almakisteyen olursa bu forumda özelliklede pm2 yi konuştuğumuz bu sayfa yerine nx sayfasında sorulmalıdır kanımca. Testler 5 -10 kaynaktan daha doğrulanabilir ayrıca. isteyen size ulaşabilir. İyi günler.




  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.