Şimdi Ara

Samsung mu ? WD Black mi? Saegate 7200.12 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni hdd almayı düşünüyorum ve her zaman ki gibi almışken iyisini almış mantıgını güdüyorum. Forumu biraz inceledim her kafadan ayrı ses çıkmış karar veremedim.

Kararsız Kaldıgım Üç ürün:

Samsung 753LJ 7200 32mb modeli mi ?

WD 7200 32mb Black Modeli mi?

Seagate 7200.12 16mb modeli mi?

Kendim Samsung kullandım yıllarca ve hiç bir şikayetim yok sıcaklık ve ses bakımından hiç üzmedi beni.seagate hdd lerde biraz sıkıntı yaşadım ama pek değil. wd modellerini hiç kullanmadım.

Öncelikle benim istediğim bu üç model arasında en iyi performans,sağlamlık,sessizlik(çok önemli),ısınma problemi bu 4 özelliği bu ürünler içinde hangisinde alabilirim.şuanlık tek almayı ve sistem olarak kullanmayı düşünüyorum bir 2 hafta sonra raid kurmayı planlıyorum. seagete 7200.12 vs wd black testlerine baktım açıkcası seagete daha iyi performans olarak lakin sağlamlık ve sıcaklık konusunda şikayetciler. Wd black de ise ses konusunda şikayetciler.Samsung da ise benim gönlümün kayması 4 5 senedir hiç başımı agrıtmadıgı için.

Sizin öneriniz nedir kullanan arkadaşlar olarak.

• En önemli ısınma ve sessizlikse 7200.12,
    Dosya okumada ortalama en yüksek hız yine 7200.12
    Rasgele erişimi ise en kötü olan 7200.12 15.5ms gecikmesiyle. Yazma ve kopyalama hızı da bu sebeple kötü.
    Sorunun kaynağı sessizlik için kafa hızının daha yavaş olması.
    Üstüne üstlük HD Tach ful disk testini 2 örnekten 1 tanesi geçememiş.
    Çok iyi gözükmüyor bu incelemeye göre:http://techreport.com/articles.x/16472
    Eğer raid yapılacaksa bu harddisk en kötü tercihlerden biri olur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 13 Aralık 2009; 5:23:09 >
  • evet inceledim verdiginiz linki teşekkür ederim.

işte kafamı karıştıran kısım forumdada bir çok kişinin seagete önermesi ve diger kesimin wd black önermesi samsungu pek öneren yok açıkcası sanırım wd ile seagete ile yarışmaz hız konusunda ama saglamlık,ses,ısı konusunda tek geçebileceğim hdd dir. birde wd black mi alsam denesem diyorum ama dedigim gibi her testte farklı sonuşlar çıkıyor kimiside ihtirasla seagete diyor. tamamen sistem olarak düşündügüm için hızda benim için çok önemli kısımda yer alıyor ve okuma işin içine giriyor böylelikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3arbaR -- 13 Aralık 2009; 5:37:19 >
  • hertürlü seagate öneririm.ben kullanıyorum diye değil.problem yaşadığım halde seagate performans olarka iyi.ses fazla yok.ısınma problemide yok.benim ilk 640gb hdd problemliydi gönderdim tamamen bozup gönderdiler.tekrar gönderdim bu sefer 750gb gönderdiler ve problemsiz çalışmakta.şans konusu.benm aldığım hdd'den alan çok kişi vardı.belki %20si problem yaşamıştır.seagate iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarBo333

hertürlü seagate öneririm.ben kullanıyorum diye değil.problem yaşadığım halde seagate performans olarka iyi.ses fazla yok.ısınma problemide yok.benim ilk 640gb hdd problemliydi gönderdim tamamen bozup gönderdiler.tekrar gönderdim bu sefer 750gb gönderdiler ve problemsiz çalışmakta.şans konusu.benm aldığım hdd'den alan çok kişi vardı.belki %20si problem yaşamıştır.seagate iyidir

dostum öyle bir yazdık ki aldın yine beni benden

http://forum.donanimhaber.com/m_28305247/tm.htm bu başlıktaki gibi karman çorman oldu aklım kimisi de segateye orkestra diyor burda :) ki bende sorunlar yaşadım seagatede ondan kararsız kalıyorum. sanırım wd black alacagım şansımı deneyecegim ses verirsede artık bahtımıza gördügüm testlere göre segate sadece okumada aslında bana da önemli olan kısım amam biliyorum yine sorun yaşatacak bana sana ve diger % 20 ye yaşattıgı gibi halbu ki işinde uzman olan ve hdd konusunda profesionel olan bir kuruluş lakin hala en sağlamı dedirtemiyor bize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3arbaR -- 13 Aralık 2009; 5:55:28 >

• Sessizlik istiyorsan, hızlı okuma yapan Seagate; hızlı kopyalayıp, yazan gürültücü hard disk için Western Digital. Garanti süresi uzun olan WD, ortalama çalışma ömrü daha uzun olan WD. Server tipi denen cinsten harddiskler üretiyor sanırım WD, yüksek performanslı ve güvenilir ama düşük konforlu ve pahalı.
  • bilgisayar parçaları konuda şansım yok diyorsan başka marka dene sen o zaman belki wd problem çıkarmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA 3 MÜ YOKSA SATA 2 Mİ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Western digital tavsiye edebilirim. Bende 2 seagate vardı (biri 7200.9 80gb diğeri 7200.10 dikey kayıtlı 320gb) Cidden orkestraydı. Ama erişim hızı şimdiki western ile yarışamazdı. Gerçi şimdiki takılı olan westernde okuma yazma hızlarıyla katlıyo ve sessiz çalışıyor. Aslında her markanın sesli ve sessiz modelleri mevcuttur. Hangisi sesli hangisi sessiz markaya bakarak anlaşılmaz diski alıp test etmeniz gerekir en azından o modeli. Seagate'i değiştirmemin sebebi geldiğinin 3-4. ayı kafa atmaya başlamasıydı durup dururken. Hepsiburada sağolsun gönderdim yerine wd istedim geldi Bu arada bozulan 7200.10 serisinden olan. 80GB olan hala duruyor taş gibi g.gif]

• WD Black tavsiye ederim. Sesli çalışır ama performansı iyidir.
  • değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

evet segate sessiz ve performasnlı okumada ama sağlamlık açısından en azından herkez wd black de şikayetçi değil. oemde pek de şanssız degilim.

fakat 7200.9 7200.10 7200.11 bir degil ve7200.11 en çok sorunlu olan segate modeliydi ben kıyaslamayı eskiye degilde 7200.12 ve wd ile öğrenmek istemiştim. Şuan wd black almamak için zor tutuorum kendimi açıkcası uygun fiyata ıfır 80 tl den de buldum 7200.12 yi wd black ile arasında 40 tl fark ediyor onda göz önünde buundurunca 40 tl az degil :) raid için ii bir yatırım diger hdd nin yarı fiyatı bu yüzden de seagete de şansımı deneyebilirim.

işin ilginç yanı benim çok sevdigim güvendigim samsungu kimsenin önermyor olması bir ben mi kullanıyorum bunu yav :))

• sana bi disk tavsiye edicektim, bi baktım sanalmarketimde de varmış şimdi yeni wd aldığım için ağlayasım geldi samsung HD103SJ

abi o ne performans, ortalama 115-120'yle okuyo:S
  • quote:

Orijinalden alıntı: _999_

sana bi disk tavsiye edicektim, bi baktım sanalmarketimde de varmış şimdi yeni wd aldığım için ağlayasım geldi samsung HD103SJ

abi o ne performans, ortalama 115-120'yle okuyo:S

hocam 1 tb bana çok gelir ya çok gereksiz olur benim için baktım ama 500 gb 32 şekilde bulamadım 750 var o bile çok bakalım bir arkadaşa pm attım şayet hesabımada seagate gelirse onu degerlendirecegim.

kendim bile çelişkili konuşuyorum ne alacagıma karar vermediğimden

• quote:

raid için ii bir yatırım diger hdd nin yarı fiyatı bu yüzden de seagete de şansımı deneyebilirim.
    Dedim ya raid yapacaksan tam tersine western digital almalısın. Raidle aktarım hızın artacak gene erişim süren değişmeyecek seagate ile, takılıyormuş hissi yaşayacaksın.
  • Kusura bakma, yukardaki saçmalık benim bilgisizliğimmiş. Raid0 yapınca erişim zamanları hızlanıyormuş, dediğin gibi seagate alıp raid0 yapmak çok akıllıcaymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Kusura bakma, yukardaki saçmalık benim bilgisizliğimmiş. Raid0 yapınca erişim zamanları hızlanıyormuş, dediğin gibi seagate alıp raid0 yapmak çok akıllıcaymış

esf. hep beraber öğreniyoruz işte :) bende segatede karar kılmıştım ama alacagım arkadaş ürünü satmış vardır bir hayır dedim zaten gönülsüzdüm wd almaya karar verdim :) seagete evet raid0 da bu klasmanda üzerine yok ama sağlamlık açısından kendim şahsende tavsiye etmiyorum 100 seagte sahibinin 80 i hdd sini garantiye mutlaka yollamıştır kafası gözü oynamasından :) boşver az ses olsun varsın 1 dk geç olsun sağlam olsun bizim olsun WD BLACK son kararım abarttıkları kadarda ses çıkaracagını sanmkıyorum şahsen elimde 2002 model mi 2004 modelmi tam bilmiyorum 40 gb maxtor var ide onda bile yazmalarda çok sık ses çıkmıyor ki yeni teknolojidede bundan kat ve kat daha iyi olcagını biliyorum samsung sata 160 8 mb hdd de mesela tık yoktu 2 3 senelikti.

• WD depolama amaçlı kullanmıştım ve elektrik kesintilerine ve günde 16 saat mesaiye rağmen beni 2 yıl sorunsuz idare etmişti.İlk sorunu sonu oldu.

Bunun yanında eski bilgisayarımda 7 senelik bir Samsung var.WD ye göre çok daha şey atlattı ve halen daha sorunsuz çalışmakta.

Seagete hiç kullanmadım bilemiyorum.

Sonuç olarak Samsung ta WD de güvendiğim markalardır fakat WD lerin biraz daha fazla ısındığını WD hastası bir arkadaşım sık sık belirtirdi.
  • Raid yapınca acces time azalmaz daha da yavaş erişirsin. Raid için erişim hızı düşük yani hızlı sabit diskler gerekli.
  • Seagate de Samsung da kullandım ve hiç sorun yaşamadım.
    bence aralarında o kadar abartılacak kadar fark yok...
  • yardımcı olayım sizlere 500 gb 32mb segate aldım berbattı hemen geri gönderdim samsung aldım sonra samsung hd753lj kullandım kore malı idi ama berbattı sesli ve kolay bad sector olşuyordu sattım,sonra spinpoint f3 hd502hj aldım sıfır ses ama performans o kadar iyi değil gerçi hd tune değerleri fna değil ama belki ahci kullanmadığm içindir neyse son olarak çin malı f3 hd103sj aldım çin malı diye huylandım ama performans çok iyi iki plakalı olmasından heralde biraz seli onuda hddyi vidasız monte ederek yokettim şu an için hd103sj iyi gidiyor çin işçiliği ile kore arasında pek fark yok hatta iyi bile sayılır,benim kullandığım hd502hj ve hd103sj hdtune testi aşağıda
    buda incelemesi (NCQ olarak kullanmanızı tavsiye ederim)
    http://www.barebonecenter.de/index.php/Festplatten/Samsung-Spinpoint-F3-500GB/Page-2.html
    http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2009/10/06/samsung-spinpoint-f3-1tb-review/3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawkeye5429 -- 19 Aralık 2009; 23:15:12 >

• @hawkeye5429
    hocam o 500GB hdd testinde o ani düşüşler antivirus'dan olabilir.
    testi bir de antivirus dahil tüm programları kapatarak yaparmısın?

aynı hdd yi almayı düşünüyorum da, sana zahmet...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.