Şimdi Ara

Samsung i8910 Omnia HD - 8 MP / HD video / 3.7 inç ekran / WI-FI / GPS (1791. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
35.979
Cevap
16
Favori
1.919.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    DEĞİŞİKLİK OLDU TELEFON ÖNCEDEN ŞARJ EDİLEBİLİR DİYORDU
    ŞİMDİ PC STUDYO DEPOLAMA ...SEÇENEKLERİ ÇIKTI
    GALİBA PC SUİT KURDUĞUMUZDA OLACAK

BEN bunları geçtim. Şu anda EN ÖNEMLİ SORUN: dendiğim hiçbir GPS programının, açık alanda ve açık havada GPS sinyali algılayamaması
  • quote:

Orijinalden alıntı: glos7777

quote:

Orijinalden alıntı: emrecan1

ARKADAŞLAR ACİL YARDIM! lazım .. Telefonum yurtdışı geldiği haliyle pcye bağlayabiliyordum tanıyodu içine girebilip dosya alışverişi yapabiliodum, fakat bugün imei numarası çaktırdım şebekeyi kullanmaya başladım fakat akşam pcye taktığımda görmüyor şarj oluyor fakat tanımıyor delirecem imei numarasıyla ne alakası var anlamadım yada varmı..

Tam HX v.11 kuracaktım negüzel buseferde bu oldu sorunum devam ediyor yardım lütfen..

şans eseri bi göz gezdirim dedim eski foruma baktım zamanında benımde dert ettiğim sey simdi sende olmuş :)

neysem telefondan *#7284# yap orda 1 den 4 e kadar menu görceksin.. tam hatırlamıyorum ama tahmınım 1 ile 3 seçili durumda olcaktır yanı yanında yıldız olcaktır.. eğer öyle ise sen ekranın ağagısındakı tuşlar yardımıyla 2 ile 4 ü seç yani 2 ile 4 e bas onlar seçilecek.. yok eğer 2 ile 4 zaten seçili ise bu seferde 1 ile 3 ü seç.. sora çıkış tuşuna basarak cık telefonu kapat aç artık usb ile baglanabılırsın..

Kolay gelsin..

:D:D:D:D YA HOCAAAAA hayatımda hiç görmediğim tanımadığım bir insana ilk defa şunu söylicem :D Seni seviyorum. vallaha billaha hocam allah razı olsun nası mutlu oldum valla anlatamam :d 2 gündür kanser olmuştum bumuydu yani :D o verdiğin kodu koluma dövme yaptırıcam :D:D Saygılar.

• Ben sırf bu Nokia Suit programının i8910'u (HX Patcher'da, phone id: -nokia modelleri olan- X6, N97 veya N8 seçilli olmasına rağmen) tanımaması nedeniyle, en az 3-4 kez soft + hard reset ve formatlamak zorunda kaldım.

Samsung New PC Suit ise hala tanımıyor i8910'u...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 21 Kasım 2011; 17:58:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Ben sırf bu Nokia Suit programının i8910'u (HX Patcher'da, phone id: -nokia modelleri olan- X6, N97 veya N8 seçilli olmasına rağmen) tanımaması nedeniyle, en az 3-4 kez soft + hard reset ve formatlamak zorunda kaldım.

Samsung New PC Suit ise hala tanımıyor i8910'u...

Kardeşim bişey dikkatimi çekti Suit demişsin bu Suit ile Studio aynımı benim programım studio, bende suit programı kurulu olmasa bile telefona bağlanabiliyorum yani bilgisayarıma girdiğimde telefon hafızasına usb bellekmiş gibi ulaşabiliyorum, yada pc studio üzerinden tüm senkronizeleri yapabiliyorum *#7284# sen bu kodu girip bi üstteki mesajda arkadaşın dediklerini kontrol ettinmi.

ACABA siz Windows XP'de kullanabiliyormusunuz gerek Samsung New PC Studio'yu ve Nokia Suit'i?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 21 Kasım 2011; 19:03:29 >
  • kutudan çıkan cd deki programı kurduğumda herşey tıkır tıkır çalıştı bende .

Son 2 haftadır o kadar çok uğraştım ki, PC, Ovi, Suit, Studio hepsi birbirine karıştı.
    Haklısınız, Samsung'un programı New PC STUDiO, Nokia'nınki SUiT.

ACABA siz Windows XP'de kullanabiliyormusunuz gerek Samsung New PC Studio'yu ve Nokia Suit'i?

Dostum şimdi baktım WİN7 dede XP dede depolama seçeneği(Yığın bellek) ile bilgisayarıma telefon hafıza kısmı ve mass stroge bölümü geliyor, PC studio kuruncada iki sistemdede aynı şekilde bağlanıyor ve her işlem yapılıyor.

Senin data kablonda bi sorun olmasın..

http://rap---idshare.com/files/344565946/Samsung-I8910_Omnia_HD-firmware-JVII1_TURII2-Generic_Turkey.rar

Fakat içini açtığımda resimdeki dosyalar var ne yapacağımı tahmin edebileceğim bişey göremedim, HX v.11 tamam driverleri kuruyoruz kendisi zaten tek simge çalıştırıoz başlıyor fakat bunu çözemedim tek ihtiyacım bu kaldı teşekkürler..

Ha birde HX v.11 kendi alngilli duvar kağıdının dışında başka duvar kağıdını uygulayınca geri orjinal haline nasıl dsöndürüyorsunuz?

Samsung i8910 Omnia HD - 8 MP / HD video / 3.7 inç ekran / WI-FI / GPS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecan1 -- 21 Kasım 2011; 22:36:10 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: glos7777

quote:

ARKADAŞLAR ACİL YARDIM! lazım .. Telefonum yurtdışı geldiği haliyle pcye bağlayabiliyordum tanıyodu içine girebilip dosya alışverişi yapabiliodum, fakat bugün imei numarası çaktırdım şebekeyi kullanmaya başladım fakat akşam pcye taktığımda görmüyor şarj oluyor fakat tanımıyor delirecem imei numarasıyla ne alakası var anlamadım yada varmı..

Tam HX v.11 kuracaktım negüzel buseferde bu oldu sorunum devam ediyor yardım lütfen..

şans eseri bi göz gezdirim dedim eski foruma baktım zamanında benımde dert ettiğim sey simdi sende olmuş :)

neysem telefondan *#7284# yap orda 1 den 4 e kadar menu görceksin.. tam hatırlamıyorum ama tahmınım 1 ile 3 seçili durumda olcaktır yanı yanında yıldız olcaktır.. eğer öyle ise sen ekranın ağagısındakı tuşlar yardımıyla 2 ile 4 ü seç yani 2 ile 4 e bas onlar seçilecek.. yok eğer 2 ile 4 zaten seçili ise bu seferde 1 ile 3 ü seç.. sora çıkış tuşuna basarak cık telefonu kapat aç artık usb ile baglanabılırsın..

Kolay gelsin..

:D:D:D:D YA HOCAAAAA hayatımda hiç görmediğim tanımadığım bir insana ilk defa şunu söylicem :D Seni seviyorum. vallaha billaha hocam allah razı olsun nası mutlu oldum valla anlatamam :d 2 gündür kanser olmuştum bumuydu yani :D o verdiğin kodu koluma dövme yaptırıcam :D:D Saygılar.

Zamanında Bende Az Stres Yapmamıştım :) Güle Güle Kullan kodu da telefonu da :)

• quote:

quote:

Dostum şimdi baktım WİN7 dede XP'de de depolama seçeneği(Yığın bellek) ile bilgisayarıma telefon hafıza kısmı ve mass stroge bölümü geliyor,
    PC studio kuruncada iki sistemde de aynı şekilde bağlanıyor ve her işlem yapılıyor.
    Senin data kablonda bi sorun olmasın...

Data kablosunda sorun olsa, Windows 7 de tanımaz AMA Windows 7'de gerek "depolama" gerekse "PC studio" modunu seçtiğimde (SADECE Nokia Suit ile) işlem yapabiliyorum, Samsung'un New PC Studio Programı telefonu tanısa bile işlem yapamıyor.
    Windows XP'de ise Ne PC Studio ne de Nokia Suit telefonu algılamıyor. NEYSE artık Windows 7 ve Nokia Suit ile idare ederim.

Şu anda EN ÖNEMLİ SORUN: GPS programlarının (nDrive, OviMaps, Gramin Mobile XT) hiçbirinin de GPS sinyali alamaması ve dolayısıyla çalışmaması.

• SORUNUM VAR YARDIM??

1_ Arkadaşlar telefonun orjinal FW'sini nasıl yüklüyoruz elimde I8910TURJC1 ve JVII1_TURII2-Generic_Turkey ORJİNAL FW isimli iki FW var bunlardan ilkinin içinde Ram Dump EXtractor var nasıl kullanıyoruz düz mantık düşündüm HX V.11 yükler gibi denedim fakat telefonu boot modunda görmedi, ikinci FW de ise bu Ramdump hiç yok öle 3 tane klasör var..

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecan1 -- 22 Kasım 2011; 6:10:27 >

• Arkadaşlar bu telefon beni deli edecek Symbiana lanet ettim, bukadarmı kullanışsız olur, resimleri seçerken bile kutucuk çıkarda bari dokunarak seçeriz eliyeceğimizi eleriz bunu bile yapmaktan aciz bi sistem...

Orjinal FW yükleme içinde bi cevap alamadım galiba sadece servis hallediyor, belki orjinalde kamera düzgün foto çeker diye yüklicem bakıcam onuda yüklemeyi bilmiom

Kamerasıda ne yapsam bulanık çekiyor, menteşeyle sabitlicezmi en ufak titremede bozuyor anlamadım gitti menüde ayarlarda sarsıntı önleyici var ne açık ne kapalı olarak seçemiyoruz aktif değil telefonun herşeyi benim inadıma sanki satıcam verin 250 lira sizin olsun..

Orjinal FW yükleme içinde bi cevap alamadım galiba sadece servis hallediyor, belki orjinalde kamera düzgün foto çeker diye yüklicem bakıcam onuda yüklemeyi bilmiom

Mesaj yazarken karakterler bi cümle yazdıktan sonra niye yavaşlar yaa böle deli olacam vermı bunun bi çözümü arkadaşlar HX V. 11 e alternatif varmı daha eski sürümüde olabilir, kamera resimleri hep bulanık çekiyor bide mesaj yazarkenki berbat sorun düzelsin yeter.???????????????????????????????????????????????????????????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecan1 -- 22 Kasım 2011; 22:06:03 >

• quote:

Arkadaşlar bu telefon beni deli edecek Symbiana lanet ettim, bukadarmı kullanışsız olur, resimleri seçerken bile kutucuk çıkarda bari dokunarak seçeriz eliyeceğimizi eleriz bunu bile yapmaktan aciz bi sistem...

Kamerasıda ne yapsam bulanık çekiyor, menteşeyle sabitlicezmi en ufak titremede bozuyor anlamadım gitti menüde ayarlarda sarsıntı önleyici var ne açık ne kapalı olarak seçemiyoruz aktif değil telefonun herşeyi benim inadıma sanki satıcam verin 250 lira sizin olsun..

Mesaj yazarken karakterler bi cümle yazdıktan sonra niye yavaşlar yaa böle deli olacam vermı bunun bi çözümü arkadaşlar HX V. 11 e alternatif varmı daha eski sürümüde olabilir, kamera resimleri hep bulanık çekiyor bide mesaj yazarkenki berbat sorun düzelsin yeter.???????????????????????????????????????????????????????????????

Emrecan1;
    Sarsıntı önleyici açık olduğu zaman kameranın bazı özellikleri devre dışı kalıyor.
    Hassa kullanılınca gayet güzel resimler çekilebiliyor.
    Offical firmware hiç geçmedim, geçmeyi düşünmedim. Bizim telefonda cfw ler daha kullanışlı.
    Ama Symbian Rom Flashing diye programlar var. Umarım işine yarar.
    Nerden not aldığımı hatırlamıyorum ama şöyle bir akış tarifi var.

Symbian Flash tool 1.50 acilinca, üsteki resimdeki gibi indirdiginiz Firmware dosayalarini secin.

1- Ilk önce CODE_I8910XXIE6 klasörünü secin ve CODE_I8910XXIE6.xml dosyasini secin. Bu numaralar farkli olabilir, dedigim gibi FW'ye göre numaralar degiseceginden üsteki sadece bir örnek.
    Ellinizdeki dosya neyse onu secin

2- Simdi CSC Xml secin, acitiginiz FW klasöründe CSC_I8910XXIE6 isminde bir dosyayi secin. Yine bu sadece bir örnekä sizdeki neyse onu secin

3- Burada ise modem BIN dosyasini seciyorsunuz, bu dosya ya klasörün ilk acilisinda olur ya da Modem_XXIE7 gibi bir klasörün icinde bulunur

4- Simdi boot moduna girmemiz gerekiyor. Telefon kapali iken, ses yükseltme tusunu, telefonun sag tarafindaki en üst tusunu ve kapatma/amca tusunu ayni anda basin.
    Bunlari basili tutun ve mavi bir ekran karsiniza cikacak. Cikinca ellerinizi kaldirabilirsiniz telefondan. Simdi telefonu USB ile bilgisayariniza baglayin.

5- Tüm bunlari yaptiktan sonra, 5 numarali Start Download tusuna basip FW'yi yüklemeye baslayabilirsiniz. Yaklasik 5 dakkika sürebiliyor,

• quote:

Arkadaşlar bu telefon beni deli edecek Symbiana lanet ettim, bukadarmı kullanışsız olur, resimleri seçerken bile kutucuk çıkarda bari dokunarak seçeriz eliyeceğimizi eleriz bunu bile yapmaktan aciz bi sistem...

Mesajlarda symbian dan kaynaklı türkçe dil kullanılındığında bariz yavaşlama oluyor. faenil,scx ve hx cfw leri mevcut bildiğim kadarıyla.

• Emrecan istanbul daysan Gel yardımcı olayım.
    HXpatcher'a girip, işlemci hızlarını 400, 600 ve 750MHz olarak ayarla.
    Üzerine bir de "SPB mobile shell" görünüm-arayüz uygulamasını yükle, bu kez tlfunu zevkten elinden düşüremeyeceksin.
  • saygıdeğer cesur yürek(brevheart) kardeşim
    soft reset, sonra hard reset yap... bunlar nasıl yapılıyo
    sonra alttaki 3 tuşa birden basarak telefonu formatla,
    HX v11-7 Türkçeyi yeniden yükle. ; nerden nasıl yükleyelim(windows 7 ile telofon arasında bağlantı sağlayamadım. pc sut 7 indirdim.. yine bağlantı olmadı..bu durumda nasıl yükleme yapabilirim)
    HXpatcher'a girip.. demişin(nasıl gireceğiz)
    yardımcı olursan sevinirim
    bu arda emrecan a sabırlar diliyorum
    Files :
    1. Flashing Drivers + MS XML:http://www.mediafire.com/?00j2gnttzyy
    ***Önce MS MXL'i sonra diğer 3 driver'ı (ama en son Samsung USB driver'ı) kurun. Bilgisayarı yeniden başlatın.***
    2. HX-V11-7 TURKISH Firmware:http://hyperx.garrettcullum.com/Main_Turk_HX-V11.rar

Now follow these instructions (ALL OF THESE STEPS ARE TO BE CARRIED OUT IN XP MODE, NOT IN WIN 7)
    Step 1: Install Microsoft’s MS XML
    Step 2: install the i8910 HD Flashing drivers (Install all of these and restart your PC after installation)
    Step 3: soft reset your phone...to do this dial *#7780# and enter the password (default: 00000000)
    Step 4: hard reset your phone...to do this dial *#7370# and enter the password (default: 00000000) VERY IMPORTANT
    Step 5: Switch your phone off
    Step 6: Open the firmware file you downloaded on your PC (in this case its "HX-V11-7_MainTurk.exe" ibi birşey olması lazım.)
    Step 7: Hold the volume up key + the keylock key + on/off button....you will enter a blue bootloader screen
    Step 8: Plug your phone in to your computer via USB cable
    Step 9: Let computer recognize phone
    Step 10: There is a bar at the top of your screen in the center, click on USB (drop down) and your phone should be listed there, sometimes there can be multiple devices and your phone might show up as "UnIdentified device" (This happens for me). Click on the "Attach" button corresponding to your phone.
    Step 11: The download button on the firmware flashing software should be activated once you have attached your device. (If it is not activated then just try the different options under the USB drop down)
    Step 12: Let download finish and voila! Your phone shall restart at which point you can disconnect the USB cable and enjoy Hypers new HX-V8.

Notes:
    1: Dont format E: drive after flashing as it will erase all the apps that come with the firmware, this can cause issues and you will have to flash again....only hard reset when you want to flash to a new firmware as mentioned above.
    2: If you use Samsung PC studio to backup stuff from your phone to your PC... DO NOT RESTORE SETTINGS! ONLY CONTACTS, MESSAGES AND CALENDER ENTRIES CAN BE RESTORED (Again, this is done normally in Win 7 via PC Studio)
    3: Youll have around 75-80MB free on C: after a fresh flash
    4: Try and install most apps on E:, this will keep C: free and keep the phone running smoothly.
    5: If you ever want to flash again to another firmware then follow Step 3 and onwards.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibircan

quote:

Emrecan1;
    Sarsıntı önleyici açık olduğu zaman kameranın bazı özellikleri devre dışı kalıyor.
    Hassa kullanılınca gayet güzel resimler çekilebiliyor.
    Offical firmware hiç geçmedim, geçmeyi düşünmedim. Bizim telefonda cfw ler daha kullanışlı.
    Ama Symbian Rom Flashing diye programlar var. Umarım işine yarar.
    Nerden not aldığımı hatırlamıyorum ama şöyle bir akış tarifi var.

Symbian Flash tool 1.50 acilinca, üsteki resimdeki gibi indirdiginiz Firmware dosayalarini secin.

1- Ilk önce CODE_I8910XXIE6 klasörünü secin ve CODE_I8910XXIE6.xml dosyasini secin. Bu numaralar farkli olabilir, dedigim gibi FW'ye göre numaralar degiseceginden üsteki sadece bir örnek.
    Ellinizdeki dosya neyse onu secin

2- Simdi CSC Xml secin, acitiginiz FW klasöründe CSC_I8910XXIE6 isminde bir dosyayi secin. Yine bu sadece bir örnekä sizdeki neyse onu secin

3- Burada ise modem BIN dosyasini seciyorsunuz, bu dosya ya klasörün ilk acilisinda olur ya da Modem_XXIE7 gibi bir klasörün icinde bulunur

4- Simdi boot moduna girmemiz gerekiyor. Telefon kapali iken, ses yükseltme tusunu, telefonun sag tarafindaki en üst tusunu ve kapatma/amca tusunu ayni anda basin.
    Bunlari basili tutun ve mavi bir ekran karsiniza cikacak. Cikinca ellerinizi kaldirabilirsiniz telefondan. Simdi telefonu USB ile bilgisayariniza baglayin.

5- Tüm bunlari yaptiktan sonra, 5 numarali Start Download tusuna basip FW'yi yüklemeye baslayabilirsiniz. Yaklasik 5 dakkika sürebiliyor,

Hocam hallettim teşekkürederim orjinal FW de video kaydında tıkanıklık oluyor :D

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.