Şimdi Ara

Samsung Galaxy Wonder I8150 Rootlama ve Cyanogenmod 9 Rom Kurulumu [Videolu Anlatım] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
400
Cevap
18
Favori
102.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ercandemirci

quote:

Orijinalden alıntı: Fearles58

öncelikle herkese merhaba.. ben galaxy pro gtb7510 kullanıyorum telefonumu 2.2 den 2.3.6 işletim sistemine güncelledim ardından rootlama işlemini gerçekleştirdim şuan titianium backup la yedek aliyorum benim sorun şu bu Cyanogenmod 10 u yüklemek istiyorum ama telefonumun markasini uyumlu mu die arattigimda herhangi bi sonuca ulaşamiyorum bu uyumluluk neye göre deişiyor onuda anlayabilmiş degilim bilgisi olanlardan acil cvp beklliyorum :) eger uyumlu ise ilk sayfadaki şekildemi yükleyecegim hangi işlemleri yapmam gerekiyor ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Sizin telefonunuza uygun CM10 sürümü ne yazık ki bulamadım.
    Yabancı arkadaşlara da sordum ama maalesef.

Hocam öncelikle teşekkür ederim böyle bi konu açtığın için. Bi kaç sorum olacak. Android sürümünü sayende yükselttim ama ön kamera falan açılmıyor panaroma modu da sıkıntı yapıyor falan. hoparlör inşallah patlamamıştır ses bi garip geldi ilk videoda :) bunların dışında memnundum ama şimdi orijinal rom u yüklemek için yine nlattığın şeyi yapıyorum ama tam 22 dk dır telefonda bi değişiklik yok. Odin multi downloader şu an altta açık ama dediğim gibi hala işlem yapıyo. kapatsam mı beklesem mi bilemedim. Ayrıca bu işlem tamamlanır da telefon senini de dediğin gibi ilk günkü haline gelirse garanti kapsamına tekrar girer mi? Bu iki sorunun cevabını cidden merak ediyorum. Garanti kapsamına girse de girmese de şu işlemi kapatayım mı bekleyeyim mi önce onu öğrenmem lazım :) her şey için çok sağolasın kardeşim. cevabını bekliyorum.

• Çok t.ederim çok güzel anlatım yanlız önemli bir soru soracagım. her anlatımda işte belirli telefonlar için root yapma rom yukleme gıbı anlatımlar yapılmıs ama benm telefonum yurt dısından gelme hoşuma gıtmıstı diye aldım ve ne yapcagımı bılmıyorum ! cunku mesela adamlar galaxy ıcınse ona gore dosya werıyor yada htc ise ama bunda nasıl olcak? şöyleki sistemimde jelly bean 4.1.1 yuklu ama sorunu war yazılımında !düzenledigim sayfalar bır uygulama calıstırdıgımda telefonu hıc elememısım gıbı ılk halıne donuyor bnde buna rom atmak ıstıyorum root etmek ama nerden başlıcagımı bır turlu bulamadım 1 haftadır forum sıtelerını gezıyorum ama gel gelelimki istedigim açıklamayı bulabilmiş degilim yardımcı olursanız sewınırım telefonun özeliklerini yazayım!

adroid versiyon 4.1.1
    kernel 3.0.31-178067
    Costum build versiyon l968.7700.02.02 G.C v1.0.2b01Q17
    BB chip mt6577
    ms board t03g
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• HOCAM SES KAYDI YAPAMIYORUM... AYRICA AYARLARDAN DEPOLAMA BÖLÜMÜNE GELİNCE AYARLARDAN ÇIKIYO VE "AYARLAR DURDURULDU" DİYE HATA VERİYOR.SD KARTIMI TELEFON GÖRMÜYOR. VE TEKRAR AYARLARDAN UYGULAMA BÖLÜMÜNE GİRİNCE HATA VERİYOR. USB DEN BİLGİSAYARA TAKTIĞIMDA GÖRMÜYOR. TÜM DEDİKLERİNİZİ DENEDİM AMA OLMADI. HOCAM NE YAPICAM? GİRDİK Bİ YOLA ŞUNU TAMAMEN BİTİRELİM !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FesBoyatan -- 10 Mart 2013; 2:27:32 >
  • Meraba benim telefon samsung galaxy ace s5830i root işlemini yaptım superuser geldi. Root işlemi telefonun tüm yetkilerini kullanıcıya veriyor demiştiniz, fakat telefondaki uygulamaları hafıza kartına taşıyamıyorum yine ? Root işlemini mi yanlış yaptım acaba? Yardırmcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşım herşey için sağolasın benim tel vodafonun verdiği smart 2 buna uygunmu bu işletim sistemi başlaya bilirmiyim
  • ercan bey bir sorum olacaktı galaxys2 I9100 telefona sahibim bu Clockworkmod Recovery vermiş olduğunuz bu model için de geçerlimi yoksa s2 için farklı versiyonunumu indirmem lazım arattırdım ama bişey bulamadım
  • arklar yalıslıkla system/etc klasörundekı vold.fstab dosyasını sıldım sımdı hıcbır sekılde tel.ne kendı hafızasını nde hafıza kartını goruyor sureklı 2-3 dk bır kapanıp acılıyor acaba nasıl cozebılırım sorunu ?
  • Öncelikle konu cok güzel ayrıntılı bir sekilde anlatım yapmıssınız tesekkürler
    CLOCKWORKMOD ta takıldım ben bütün programlar hazır dediklerinizi yaptım fakat ses kısma home power tuslarına basılı tuttugumda warning uyarısı gelmiyo uzun süre sonra telefon açılıyor bu arada galaxy ace s5830i kullanıyorum cevaplarsanız sevinirim.
  • Merhaba

Bende HTC EVO 3D var rom indirdim ve yükledim ama açılırken çıkan Cyanogen resmi takılı kaldı pin kodu sormuyor açılmıyor öylece o resim kalıyor
  • Cuma günü tüm sorunların çözümü için gerekenlerin neler olduğunu anlatan ayrıntılı bir video hazırlamayı düşünüyorum.
    Youtube kanalımdan videoya erişebilir, sorularınızın cevaplarını alabilirsiniz.
    Talep gelirse Cyanogenmod 10 yüklemesini anlatmayı düşünüyorum, önerilerinizi buradan bekliyorum.
  • orjinal rom un Odin ve Ancora.ops dosyaları linki bozulmuş galiba abi ,
  • Konu güncellendi, yaşanan sorunlar ve çözümleri hakkında video eklendi.
  • ercan kardeş videonu izledim hani şu sd karta program oyun vs gibi şeyleri yüklemek için fakat şu şekilde bir hata alıyorum nerede yanlış yaptım acaba.

http://www.youtube.com/watch?v=hr75u28dUJU

adb shell pm set installlocation 2adb shell pm set installlocation 2
    C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools>adb devices
    List of devices attached
    47907241ca0510b2 device

C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools>adb shell pm set Insta
    llLocation 2
    Error: unknown command 'set'
    usage: pm list packages [-f] [-d] [-e] [-s] [-3] [-i] [-u] [FILTER]
    pm list permission-groups
    pm list permissions [-g] [-f] [-d] [-u] [GROUP]
    pm list instrumentation [-f] [TARGET-PACKAGE]
    pm list features
    pm list libraries
    pm path PACKAGE
    pm install [-l] [-r] [-t] [-i INSTALLER_PACKAGE_NAME] [-s] [-f]
    [--algo <algorithm name> --key <key-in-hex> --iv <IV-in-hex>]
    PATH
    pm uninstall [-k] PACKAGE
    pm clear PACKAGE
    pm enable PACKAGE_OR_COMPONENT
    pm disable PACKAGE_OR_COMPONENT
    pm disable-user PACKAGE_OR_COMPONENT
    pm grant PACKAGE PERMISSION
    pm revoke PACKAGE PERMISSION
    pm set-install-location [0/auto] [1/internal] [2/external]
    pm get-install-location
    pm set-permission-enforced PERMISSION [true|false]

pm list packages: prints all packages, optionally only
    those whose package name contains the text in FILTER. Options:
    -f: see their associated file.
    -d: filter to only show disbled packages.
    -e: filter to only show enabled packages.
    -s: filter to only show system packages.
    -3: filter to only show third party packages.
    -i: see the installer for the packages.
    -u: also include uninstalled packages.

pm list permission-groups: prints all known permission groups.

pm list permissions: prints all known permissions, optionally only
    those in GROUP. Options:
    -g: organize by group.
    -f: print all information.
    -s: short summary.
    -d: only list dangerous permissions.
    -u: list only the permissions users will see.

pm list instrumentation: use to list all test packages; optionally
    supply <TARGET-PACKAGE> to list the test packages for a particular
    application. Options:
    -f: list the .apk file for the test package.

pm list features: prints all features of the system.

pm path: print the path to the .apk of the given PACKAGE.

pm install: installs a package to the system. Options:
    -l: install the package with FORWARD_LOCK.
    -r: reinstall an exisiting app, keeping its data.
    -t: allow test .apks to be installed.
    -i: specify the installer package name.
    -s: install package on sdcard.
    -f: install package on internal flash.

pm uninstall: removes a package from the system. Options:
    -k: keep the data and cache directories around after package removal.

pm clear: deletes all data associated with a package.

pm enable, disable, disable-user: these commands change the enabled state
    of a given package or component (written as "package/class").

pm grant, revoke: these commands either grant or revoke permissions
    to applications. Only optional permissions the application has
    declared can be granted or revoked.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukuku111 -- 10 Nisan 2013; 11:52:45 >

• Hocam elineze sağlık yükledim çok güzelçalışıyor.Şimdi biraz kurcalamaya başladım bakalım güzel şeyler yapabilecekmiyiö.
  • Üstad ercandemirci, eline sağlık her şey net bir şekilde anlatılmış ve tüm aksiliklere sayenizde çözüm de bulunmuş.

Akşam vaktim olursa ben de Wonder'ımı rootlayacağım. Umuyorum sıkıntı olmaz ama olursa da sayende çözebiliriz sanırım. Teşekkür ederiz

bu arada wallpaper çok hoşmuş, var mı ki arkadaşlardan birinde :)

• Herşey tamam Ceyenogenmod 9 yükledim. tek sorun sd kartı yerdeğiştiremedim. hata veriyordu. Orginal image tekrar geri döndüm (CLOCKWORKMOD programı ile aldığım backup ile bir türlü yapamadım.)orginal image ile yaptım. Ceyenogenmod 10 yükledimve şuan kullanıyorum. Şimdilik bi sorun yok.
  • konuyu ilk açtığınızda hiç rom yüklememiştim ilk olduğu için tereddütte kalmıştım hep. daha sonra anlatıma göre ics rom yüklemeyi yapmıştım bilmediğim birsürü ayar vardı cyanogen mod'a ait. hafıza kartını telefon hafızası yapayım overclock yapsam o program şu program derken işin içinden çıkamayıp çok fazla sürmeden telefonu eski haline getirdim. 3x4 tuş takımı olarak T9 da daha rahat yazabiliyorum mesela ama bunu romlarda programlarda bulamadım. Jelly Bean'i merak ediyorum bu söylediğim durumlarıda öğrensem çözüm olarak. daha çok takıldığım konu var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar her şeyi anlatıldığı gibi yaptım, acele etmeden, adım adım, ve hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan kurulumu gerçekleştirdim. Ercan Bey'in de dediği gibi gayet hızlı ve çağ atlamış bir telefonum oldu.
    Sistemi henüz kurduğum için şimdilik başka bir şey diyemeyeceğim ama kullandıkça deneyimlerimi paylaşmak isterim:)

Ercan Bey teşekkürler
  • Çalışmayan linkler kaldırıldı, sağlam linkler eklendi.
    Herkese kolay gelsin.
  • Telefonun ekranını kırmışlardı arkadaşlar, bizde telefoncuda yaptırdık, baktık garanti gidiyor bahaneyle root rom ne varsa yükledim :D .Ercan abi sayende ilk root rom cwm attım :) . (youtube kanalından) tek videolu samsung galaxy wonder root rom ve cwm videosu senin. Şuan Cyanogenmod10 yüklü (Normal) . Gayet iyi bir rom arayüz geçişleri harika ve kasıntı masıntı yok. Stock rom dan düşünmeden geçebileceğiniz rom. Şuan kullandığım Cm10 beta ve nerdeyse bütün bug lar giderilmiş ve birkaç bug kalmış (resim çekince ekranın yeşermesi gibi , sonra geçiyor ama).
    Ercan abinin videolarındaki dediklerini harfiyen yaparsanız asla brickti mrickti ugrasmazsınız. Cwm da download modda iken bilgisayara bağladığınızda biraz geç algılıyor ama dert etmeyin sonra buluyor. bende bu işlere korkarak başladım ancak rom u yüklediğimde gerçekten çok sevindim.

abi: Oyun performansında CM10 'un fazla bi gelişme göremedim.Hızlandırmaları overclocklar gibi şeyleri nasıl yapacağım. Benchmarklarda üsttdüzeye çıkarmak için. çünkü miilet bu romla ve bu telefonla most wanted ı kasmadan oynuyormuş hayret ettim. Bende subway surf bile kasıyor :/ . Çözümlerini bekliyorum abi sağol tekrar.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.