Şimdi Ara

Samsung Galaxy Wonder I8150 Cyanogenmod 10.1 Yüklemesi [Videolu Anlatım] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
9
Favori
33.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az once tecrube ettigim kadariyla sunu farkettim. Game killer acip bir oyunda data degisikligi yapmak isterseniz telefon asiri isinmadan patlayabilir ki hic boyle isinmamisti daha once :) ki daha once gkyi cok defa kullandim aslinda.
    CM10 da tecrube edildi bu bilgi aman dikkat edin patlamayin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01.08.2013 Konu Güncellemesi

Şarj konusunda gelen şikayetler nedeniyle Alpha 6 linki yerine Alpha 7 linki eklendi.
  • Arkadaşlar selamlar. Bende s3 mini kullanıcısıyım. En son cm 10.1 i yükledim. Fakat trebuchet arayüzünü sevemedim. Neden derseniz, uygulamalar kısmında herhangi bir düzenleme klasörleme yapamıyoruz. Anasayfada sadece bunlara izin var. Normalde ben tek anasayfa kullanıp, uygulamalar çekmecesinde düzenleme yapardım. Fakat bu özellik trebuchette mümkün değil. Ayrıca geri tuşuna basılı tutunca uygulamayı sonlandırmaması da sorun. Bunun gibi telefonun kullanımını zorlaştırıcı arayüz sorunları mevcut Sizce touchwiz launcher yükleyebilir miyiz? Yada ben bu ayarları cm10.1 'de yapamaz mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercandemirci

01.08.2013 Konu Güncellemesi

Şarj konusunda gelen şikayetler nedeniyle Alpha 6 linki yerine Alpha 7 linki eklendi.

Ercan hocam kernel güncellemelrini de burda yayınlar msın xda'dan pek bişe anlamıyoruz.
  • abicim bendede final romu yüklü şöyle bişi var gelen aramalarda ses cıkmıyor zil sesi yok onu nasıl halletcez ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: intiveydemila

quote:

Orijinalden alıntı: ercandemirci

01.08.2013 Konu Güncellemesi

Ercan hocam kernel güncellemelrini de burda yayınlar msın xda'dan pek bişe anlamıyoruz.

Ben de inan senin kadar takip ediyorum :)
    Final sürümler ile çok farklı sürümleri kurmayı ve kullanmayı seviyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: QanmaQ

abicim bendede final romu yüklü şöyle bişi var gelen aramalarda ses cıkmıyor zil sesi yok onu nasıl halletcez ?

Bu sorunla bende karşılaştım ama zamanla alıştım :)
    Eğer diğer sürümlerde çözülürse paylaşırım.
  • ercandemirci kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bir galaxy wonder kullanıcısı olarak cynogenmod bu işin ustası telefon da cynogenmod ile tanıştığım gün android sistemli bir wondera sahip olmaktan keyif almaya başladım eski bir iphone kullanıcısı olarak, başlarda ilk cm9 sürümü olan 4.0.4 ics sürümünü yüklemiştim cynogenmod a ait customrom gayet stabil olarak çalışt,ı daha sonra 4.1.2 olan cm 10 biraz aksak fakat hepsi orjinal samsung yazılımından daha iyi en azından hız konusu söz konusu ise yaklaşık 20gün oldu cm 10.1 jelly bean yükledim yanlız bu yüklemden sonra telefonda devamlı gün içinde 2 3 reset atmalar başladı telefon çalıyor zil sesi çalışmıyor 2g 3g geçişlerin de sıkıntı yaşamaya başladım biliyorum cm10.1 için stabil bir rom değil sonuç olarak alpha kararlı sürüm değil fakat bir şey dikkatimi çekti genel de herkez customrom olayın da sadece rom dan yola çıkıyor rom kadar kernel yani çekirdek sürümü de önemli ben telefonun kernel sürümünü 3.4.56-cynogenmod-g1d1e195 sürümüne çıkardım bu test aşamasın da bir hayli yol kat ettim telefon da ik rom yüklediğim sorunları 1 haftadır yaşamıyorum romu yükleyecek arkadaşlar dediğim sorunları yaşar ise kernel (çekirdek) sürümüde güncellesinle aynı rom yükler gibi telefonu recovermod'a sokup install deyip yüklenebilir kernel (çekirdek) zip li şekilde sd card'a atıldıktan sonra.

Başarılar....

• QanmaQ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kernel sürümünü 3.4.56-cynogenmod-g1d1e195 sürümüne çıkardım, ilk zamanlar yaşadığım sorunları 1 haftadır yaşamıyorum.
  • Merhaba, cyanogenmod 10.1 alpha 7 sürümü kurmayı başardım. Fakat dahili sd kartımı göremiyorum.

Mesela telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağladığımda sadece harici sd karta ulaşabiliyorum (http://n1308.hizliresim.com/1d/m/rpmy1.jpg). İçinde değişiklik yapabiliyorum. Fakat Dahili sdkarta giremiyorum. Öte yandan kameraya tıkladığımda "kullanılabilir harici depolama yok" uyarısı alıyorum. Ayrıca şöyle bir uyarı daha var. "this operation requires elevated permission. Try changing to root access mode." İnternette yaptığım araştırmalarda bu sorunu yaşayan başkalarının da olduğunu gördüm fakat çözüm konusunda bir bilgi bulamadım. Çözüme yönelik harici takdığım sd kartı bilgisayardan ntsf olarak formatladım. Lakin bu bir şey değiştirmedi. Ayrıca telefonun ayarlar kısmından depolomaya girdiğimde dahili bellek ve harici bellek durumlarını görebiliyorum. Hatta buradan hangi program çalışıyor, ne kadar bellek tüketiyor. Bunları da görebiliyorum ama file managere girdiğimde telefonun içinde yer alan dosyaları göremiyorum. Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere telefonu bilgisayara bağladığımda da dahili belleğe müdahale etme durumum mümkün olmuyor. Belleği görüyorum ama bloke şekilde.

Edit: Telefonun uygulamalar kısmında file managere girip bir takım ayarlarla oynadıktan sonra file manager çalışır hale geldi. Benzer ayarlamaları kamera için de yaptım. Şimdi kameraya tıkladığımda telefon ekranının orta kısmında "kameraya bağlanılamıyor" uyarısı alırken altta yine harici depolama birimi yok uyarısı geliyor. sd kartla ilgili bir sorun mevcut ama bir türlü çözemedim. Artık kameraya da bağlanılıyor ama sd kart takın uyarısı devam ediyor. Aslında file manager vs. manager progrmaları sd kartı görüyor. İçindekilere bakabiliyor, program kurabiliyorum. Fakat dahili sd karta bir şey kopyalamıyorum. Sadece kabloyla bilgisayardan atabiliyorum. İnternetten dosya indirmek istediğimde harici sd kart takın diyor. Yani telefon üzerindeki kartı tanıyor, içindeki dosyaları gösteriyor ama inatla işlem yaparken tanımamaya devam ediyor.

Yine internetten telefonuma bir dosya indirmek istediğimde sdkart yok bir sd kart edinin uyarısı alıyorum. Mesela harici sdkartımı dahili göstermek için vold.fstab dosyasını indirmek istedim fakat bu uyarı ile karşılaştım. Dahili belleğe ulaşamama sorunu root sonrasında back up'u dahili belleğe almakla alakalı olabilir mi? Ben öyle yapmışım zira.

Bu nedenle ben şimdi yeni bir sürüm yüklemek veya orijinal stock roma dönmek istersem bunu dahili sd karta atamadığım için bunu nasıl yapacağım?

Apollo kendini durduruyor. Müzik dinleyemiyorum. Müzik dinleme işini TTPod kurarak çözdüm. Harici sd karttaki parçaları da bununla dinleyebiliyor ve zil sesi olarak atayabiliyorum.

Rehberi içe/dışa aktarma ile simkarttan aldım. Fakat bu arada gmail hesabımla senkronize ettiğimden olsa gerek (gerçi simkartta ki yedekde de aynı) mail vs. bir sürü hesap eklendi. Rehberimde aynı kişinin 10 tane hesabı çıkıyor ve bunlardan birkaç telefon, kalanı e-mail hesapları. Bunu tek tek silmek dışında nasıl düzenlerim? Aslında bilgisayarımda rehberin bir yedeği var. Fakat mevcut telefondaki rehberi silemediğim gibi (rehberi tamamıyla temizlemenin bir yolu varsa bilmek isterim) bilgisayar ile telefonu eşleştiremediğimden rehberi telefona atamıyorum. Rehberimi düzenlemeyi wondershare mobilego programı ile düzenleyebildim. Fakat bu program ile dahili belleğe bir şey atmak istediğim de izin yok uyarısı alıyorum. Şu izin nereden veriliyor anlamadım.

Rehberimdeki bazı kişilere media dosyalarımdan müzik atamak istiyorum. Fakat ses dosyaları arasında bu seçenek yok.

Telefonda file manager kısmına tıkladığımda hiçbir dosyayı göremiyorum. Üstte yer alan küçücük üçgen şeklindeki uyarıya tıkladığımda ise There is no information available for the file system uyarısını yani dosya sistemi kullanılabilir bilgi yok uyarısını alıyorum. Kısacası external sd kart kullanım bilgisi yok.

Kablo yoluyla telefon bilgisayar arasında eşleştirme yapamıyorum.

Telefon oldukça hızlanmasına rağmen pilin çok hızlı tükendiğini de belirtmem lazım ki gps, internet kapalı olduğu halde birkaç saatte pil % 5 düzeyinde azalıyor. Hatta saat 24.00'te tam dolu şekilde şarj ettiğim telefonu alarmı kurup uçak moduna aldım. Sabah 7.30'da iki-üç saniye çalmasıyla kapattım. Bu aradan geçen zamanda telefon uçak modunda olmasına rağmen şarj % 70'e düşmüştü. Aradan geçen bir buçuk saatte hiçbir görüşme yapmamama rağmen şimdi ise % 62'de. İlginçtir ayarlardan pil kısmına girdiğimde tam şarj olduktan sonra telefonun şarjının mevcut durumda 12 saat gideceği yazıyor.

Son olarak alpha 7 yerine final release sürümü kursaydım bu sorunları yaşamaya devam eder miydim? Yani final release sürümü kursam daha mı iyi olur? Böyle ise dahili sd karta erişemediğime göre nasıl final release sürümü telefona atacağım ve kurulumu nasıl yapacağım? Harici kartı bilgisayar görüyor ama sd kart olarak kabul etmiyor.

Edit: sd kart sorunun çözümü için vermiş olduğunu vold.fstap dosyasını system/etc klasörüne kopyaladım. Ardından telefonu kapattım ve ama şimdi açılışta cyanogenmod yazısı dönüp duruyor. Telefon açılmıyor.

Edit 2: En başta back up'ımı telefonun sd kartına almam nedeniyle clockworkmodu açıp wipe işlemlerini tekrarlayıp back up'tan cyanogenmod'u tekrar kurdum ve telefon açıldı. Ancak yine kamera sd kart istiyor. Sorun telefonun dahili sd kartında. Telefonun sd kartına ulaşamıyorum. Usb ile bilgisayarıma bağladığımda bilgisayar görüyor fakat içine giremiyorum. Çeşitli dosya yöneticilerle (file manager, root explorer gibi) ulaşıp çeşitli izinler vermeme rağmen dahili sd karta giremiyor, dosya yükleyemiyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zernuvis -- 22 Ağustos 2013; 19:28:09 >

• Herkese Merhaba arkadaşlar bugün gündüzden beri CM 10.1 kurmaya çalışıyorum ve bu benim androidde ilk rom tecrübem oldu.Yaşadıklarımı paylaşmakta fayda olduğunu söyledi @ercandemirci ve burdan yardımları için çok teşekkür ediyorum kendisine.Telefon stock Galaxy W Android 2.3.6.Sorunsuzca rootladım ancak clockworkmode yükleyene kadar canım çıktı.@ercandemirci 'nin diğer konusundaki dosyalarla yükledim odin düzgünce yükledi fakat pass yazısı mavi çıktı ve telefonu bi türlü recovery modda açamadım hep samsung yazısında takılı kaldı defalarca denedim aynı.Nette clockwork'ün başka versiyonunu deneyim dedim oda odin ve telefonu kilitledi 40 dakika kadar telefon download modda kaldı bundan iste kabloyu çekmeden telefonu kapatma tuşuna basılı tutarak kurtuldum ve tekrar download moda alıp forumdaki dosyalarla tekrar yükledim yine mavi pass çıktı telefon açıldı.Telefonu ayarlardan fabrika ayarlarına döndürdüm ve telefon kapandı kendini clockworkmode 'da açtı.Telefonu yine kapadım ve tekrar denedigimde recovery mode yani clockworkmode recovery menüsü açıldı oradanda işlemleri sırasıyla yapınca CyanogenMode'a kavuşmuş oldum :) Yani eğer mavi pass çıktıysa ve recovery mode'a alınca samsung yazısında kalıyorsa telefonu fabrika ayarlarına alın kapanıp açılınca düzeliyor. 10.1 Sürümü yükledim ikisinide denedim daha doğrusu ikiside stabil geldi ancak 10.1 'de cpu hızı menüsü yok ayarlarda ve geliştirici seçenekleri yok ben kullanıyordum üzüldüm ama olsun . Şuan tek sorunum hafıza kartını görmüyor ntfs yaptım yinede görmüyor onu nasıl çözücez henüz bilmiyorum. Herkese iyi forumlar

Edit: An itibariyle sd kart sorunumuda çözdüm, ayarlar depolamada sd kartı sil diyin silsin biçimlendirsen birde file explorer'a root access verin artık dosyalarımı görüp apollada müzigi dinleyebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O KC -- 7 Eylül 2013; 21:11:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: O KC

Herkese Merhaba arkadaşlar bugün gündüzden beri CM 10.1 kurmaya çalışıyorum ve bu benim androidde ilk rom tecrübem oldu.Yaşadıklarımı paylaşmakta fayda olduğunu söyledi @ercandemirci ve burdan yardımları için çok teşekkür ediyorum kendisine.Telefon stock Galaxy W Android 2.3.6.Sorunsuzca rootladım ancak clockworkmode yükleyene kadar canım çıktı.@ercandemirci 'nin diğer konusundaki dosyalarla yükledim odin düzgünce yükledi fakat pass yazısı mavi çıktı ve telefonu bi türlü recovery modda açamadım hep samsung yazısında takılı kaldı defalarca denedim aynı.Nette clockwork'ün başka versiyonunu deneyim dedim oda odin ve telefonu kilitledi 40 dakika kadar telefon download modda kaldı bundan iste kabloyu çekmeden telefonu kapatma tuşuna basılı tutarak kurtuldum ve tekrar download moda alıp forumdaki dosyalarla tekrar yükledim yine mavi pass çıktı telefon açıldı.Telefonu ayarlardan fabrika ayarlarına döndürdüm ve telefon kapandı kendini clockworkmode 'da açtı.Telefonu yine kapadım ve tekrar denedigimde recovery mode yani clockworkmode recovery menüsü açıldı oradanda işlemleri sırasıyla yapınca CyanogenMode'a kavuşmuş oldum :) Yani eğer mavi pass çıktıysa ve recovery mode'a alınca samsung yazısında kalıyorsa telefonu fabrika ayarlarına alın kapanıp açılınca düzeliyor. 10.1 Sürümü yükledim ikisinide denedim daha doğrusu ikiside stabil geldi ancak 10.1 'de cpu hızı menüsü yok ayarlarda ve geliştirici seçenekleri yok ben kullanıyordum üzüldüm ama olsun . Şuan tek sorunum hafıza kartını görmüyor ntfs yaptım yinede görmüyor onu nasıl çözücez henüz bilmiyorum. Herkese iyi forumlar

Edit: An itibariyle sd kart sorunumuda çözdüm, ayarlar depolamada sd kartı sil diyin silsin biçimlendirsen birde file explorer'a root access verin artık dosyalarımı görüp apollada müzigi dinleyebiliyorum

CM serilerinin tümünde geliştirici seçenekleri mevcut ancak açık menüde değil.

Biraz kurcala telefonu bulacaksın.

• Facebook sayfasını hizmete soktum.
    Forum ana konusunu takibe devam edebilir ya da facebook aracılığı ile de irtibatta olabiliriz.

Buradan linke ulaşabilirsiniz.
  • ilk defa ben de bugun yukledim CM10
    rehber ve kilit ekranında kaydırma özeliği çok kullanışsız nasıl kullanacağım bilmiyorum
    Diğer yonlerini keşfetmeye calşıyorum

Ne yaptımsa igo navigasyonu yukleyemedim hep hata verdi.
    Tema renkleri de iyi değil..

Ayarları orj roma göre bayağı farklı
    Ercan bana tema ve rehber için tevsiye verir misin?
    Kilit ekranına çare var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 8 Eylül 2013; 19:54:35 >
  • ECHNDROİX mi ne vardı onlarınki iyi oluyor denemiştim bir ara tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

ilk defa ben de bugun yukledim CM10
    rehber ve kilit ekranında kaydırma özeliği çok kullanışsız nasıl kullanacağım bilmiyorum
    Diğer yonlerini keşfetmeye calşıyorum

Ne yaptımsa igo navigasyonu yukleyemedim hep hata verdi.
    Tema renkleri de iyi değil..

Ayarları orj roma göre bayağı farklı
    Ercan bana tema ve rehber için tevsiye verir misin?
    Kilit ekranına çare var mı?

• Navigasyon programı konusunda ilk defa senden böyle bir sorun olduğunu duydum.
    Daha önce tecrübe ettiğim apk uzantılı dosya kurulumu sorunlarında terminal emülatörünü kullanarak aşmıştım.
    SU yetkisi vererek, programın olduğu dizin bulunuyor ve ardından kurulum için gerekli izinler sağlanıyor.

• Tema için Google Play Store'de olan şu programı kullanabilirsin, telefona ısınmanda ilk turu böylece atlatırsın.

• Rehber konusunda kullanışlı bir program var mı açıkçası merakım olmadı.
    Sadece arama tuşuna basıp ismi yazarak aramamı yapıyorum bana yetiyor.
    Artık sana düşüyor araştırması

• Kilit ekranı için ekstra bir program kullanabilirsin.

• Özel rom işine bulaşınca merak ve sorular peşpeşe aklıma geliyor
    Umarım okuyanları baymıyorumdur :)

XDA forumlarında gezmek için full ingilizce lazım olduğundan oraya sadece resimlere bakıyorum.

Rehber düzeni için Myphone explorer hem telefona hem de Pc ye kuracaksınız. tamamen ucretsiz Wifi + Bt + Kablo bunlardan biri ile hallediyorsun
    Az biraz ingilizcen varsa Teldeki Mphone explorer client ayarlarından yapabiliyorsun.
    Ama CM10 rehberi güzel değil.

İGO Naviyi çözdüm
    Bir yerde şoyle bilgi vardı
    İgo açılıp kapanıyorsa Kart içinde DCIM klasörün adını degistirin DCIM1 yapın...Ben bunu yaptım igo açıldı

Diğer meraklarım
    1 - Kernel güncellemesi için de bilgi verebilir misiniz?
    Nasıl olduyor nerden yukleniyor? Kernel güncellemesi yapınca tel sıfırlanıp ayarlar gidiyor mu?
    Hatta bence ilk mesaja bile eklense iyi olacaktır

2 - ECHNDROİX bu nedir? boyutu CM10 a göre neden cok kucuk?

3 - Bu özel romu yapanlar gerekli olan uygulamaları neden olduğu gibi bırakmamışlar, sistem açısından sıkıntı mı oluyor acaba?

4 - S3 mini vb orj cihaz romları GW ye yüklenemiyor mu?

5 - Rom yuklerken hafıza kartına format atıp da yuklemek stabilite için daha iyi olmaz mı?

6 - Tıpkı windowsta C nin image alır gibi, telefonun da çalışırken image alınıp farklı bir rom kurduktan sonra beğenmeyince her şeyi ile eskisine dönülüyor mu?

7 - Bu ekranda ne yapıldığını bilen var mı?
    Kilit ayarını Normal kaydırma seçersem her kilit açtığımda google arama açılıyor?
     Samsung Galaxy Wonder I8150 Cyanogenmod 10.1 Yüklemesi [Videolu Anlatım]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 9 Eylül 2013; 14:55:41 >

• CM 10 yükledim yükledikten sonra dahili sd kartı görmedi.Cwm den sd kartı formatladım düzeldi.Böyle bir sorun ile karşılaşan arkadaşların bilgisine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tenrouiji

Anlatım için teşekkürler. Mod güzel görünüyor. Yakın zamanda indireceğim. Bu arada TouchWiz 5 arayüzünün Google Play'de ücretsizi çıkmış. Hem o daha bir benziyor Samsung'un arayüzüne. Ha bu arada TouchWiz demişken TouchWiz istiyorsan sana RemICS diye bir ROM'u tavsiye ederim. TouchWiz arayüzü entegreli ROM.

Tekrar anlatım için teşekkürler.
    sevgili ercan bey merhaba,
    daha öncede sormuştum yabancı sitelerin birinde forum xda'da (amacım reklam yapmak değildir) CyanogenMod 10.1 ALPHA (Build 8)-gapps version 20130812 sürümü var sizin bu konudaki bilginize ve tecrübelerinize güvendiğim için soruyorum bir fikriniz varmı acaba. teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gingobil -- 23 Eylül 2013; 22:45:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gingobil

sevgili ercan bey merhaba,
    daha öncede sormuştum yabancı sitelerin birinde forum xda'da (amacım reklam yapmak değildir) CyanogenMod 10.1 ALPHA (Build 8)-gapps version 20130812 sürümü var sizin bu konudaki bilginize ve tecrübelerinize güvendiğim için soruyorum bir fikriniz varmı acaba. teşekkür ederim.

Evet var ancak daha alfa sürümü bunlar, stabilleşmeden kullanmam şahsen, indirdim denedim çok hataları var, daha 10.1 hazır değil.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.