merhaba beyler öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Yaklasık 12 saat önce siparisimin gec te olsa sonunda gelmesiyle samsung galaxy w a sahip olmus bulunmaktayım.Telefonu baya inceleme vakti buldum ama bi kac konu hakkında aklımda soru isaretleri kaldı. Öncelikle ram konusuna deginmek istiyorum beyler simdi telefonu aldıktan sonra yaptıklarımı anlatıyım bi sorun var mı siz karar verin. Öncelikle yarım olan sarzı bitirdim bi kac gereksiz ayar yaparak daha sonra fullenen sarzı 30 dk daha beklettikten sonra telefonu incelemeye basladım andoid marketten bi kac uygulama indirdim ( mxplayer, 3 adet oyun , adope reader , go launcher , opera , instagram , youtube uygulaması , facebook android icin , piranha adlı navigasyon uygulaması ve 1 2 kücük gereksiz sey daha 3 oyundan 2 sini tekrar sildim bu arada ama sadece soldaki tusa basıp sil dedim yani baska bsy yapmam gerekiyor mu bilmiyorum ) daha sonra uygulamaları yükledim biraz opera ve face i denedim biraz oyun oynadım tekrar ayarları kurcaladım derken görev yöneticisine girdim ve RAM 351 de 290 daydı yani benim anladıgım kadarıyla 290 mb si kullanılıyor aynen su sekilde 294 MB / 351 MB yani acıkcası bana cok fazla geldi henüz yeni almıs oldugum bi telefonda 290 mb lik kullanılan ram bu telefona sahip olan arkadaslar varsa sizde de böylemi veya konu hakkında bilgisi olan arkadaslar normal mi bu yoksa cidden benim telefonda mı bi sorun var 2. OLARAK sarz konusuna deginicegim basta anlattıgım gibi yaptım sarzı ve fulledikten sonra 2.10 dk aralıksız kullandım sarz %55 e düstü sarzın cabuk biticegini biliyordum ama bana sanki bende daha fazla gidiyomus gibi geldi ekran parlaklıgını da %30 un üstün de tutmadım suan %10 hatta SON OLARAK telefon kendiliginden yatay ekrana geciyor gecincede dik tuttugum halde dikey ekrana gecmiyor simdiden cevaplayan okuyan herkese tesekkürler
Sanırım biraz uzun bi yazı oldu emek verip okuyan , yardımcı olan herkese tesekkür ediyorum Bu arada telefon hakkında bazı izlenimlerim oldu bunuda ekleyerek daha da uzatmak istemedim yazıyı onlarıda telefonla ilgilenen almak isteyen arkadaslar varsa onlara telefon hakkındaki izlenimlerimi ayrıntılı sekilde anlatabilirim
Beyler aslında cok kasma olayı olmuyo ama ben bazı seyleri kafama takan birisiyim bu ram konusu da kafama takıldı iste bi kac kasma yasadım oyundan cıkarken takılma oldu ve 1 veya 2 kez de ekran gecisi yaparken kasma oldu onun dısında telefonun hızı güzel ama yine de bana yeni bi telefon icin cok gibi geldi kullanılan ram
ÖZET : telefonumun rami yeni almama ragmen 294 MB / 351 MB yeni alınan bi telefon icin ram cok kullanılıyomus gibi geldi sizce normal mi yoksa bi sorun mu var ?? ( sizde de bu sekildemiydi ) kullanılan ram i azaltmak icin napabilirim
2 - sarzı fulledikten sonra aralıksız 2saat 10 dk kullandım sarz %55 e indi sizce normal mi yoksa cok mu gitmis ( parlaklık %30 da kullandım hep )
Umarım yardımcı olursunuz
Saygılar..
Merhaba arkadaş bende alalı 4 gün oldu ve benim ram de 250/351 gösteriyor. ayrıca senin kadar yüklemede yapmadım sadece facebook paketi indirdim. Benim ekran parlaklığıda %10 da iki gün gidiyor sarjı ama oyun falan oynamadım normal kullanım yani Bende ayrıca şöyle bir sorun var : Telefon rehberine tıklayınca yaklaşık 7 saniye sonra açılıyor ayrıca bazen sayfa geçişlerinde gecikmeler oluyor. Bu neden kaynaklanıyor acaba bilgin varmı.
Bir fotoğraf çektim ve onu duvar kağıdı yaptım bunun etkisi olabilirmi?
Programı kaldırdıkdan sonra telefonu açıp kapa ram dahada azalır.