Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab S10+ / S10 Ultra (Ana Konu) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
62
Favori
51.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba gündelik kullanım için bir tablet arayışındayım. Xiaomi pad 7 ye baktım ama s9 u gördüm o hoşuma gitti sonradan s10+ gördüm o daha çok hoşuma gitti. Şimdi diyeceksiniz gündelik kullanım için gereksiz para ama 7 sene güncelleme garantisi ve güçlü işlemcisi olması beni cezbediyor. 15 bin civarı alacağım tablet 3 4 sene sonra donma kasma yaşatacak ama s10+ 7 8 sene götürür diye düşünüyorum. O yüzden önerir misiniz ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    +CPU: AMD Ryzen 5 2600 4.0 GHz and Sycthe Mugen 5 +GPU: MSI RTX 2060 Ventus 6GB +Motherboard: MSI B450M PRO-M2 V2 +RAM: XPG Spectrix D41 RGB 16GB DDR4 3000 MHz +SSD: XPG SX6000 Pro 512GB M.2 SSD I James Donkey 480GB SATA SSD
    +Case: Sharkoon REV200 A-RGB +PSU: Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80+ +Monitor: AOC CQ32G1 QHD 31.5" 144Hz 1ms +Keyboard: GamePower Ogre RGB +Mause: GamePower Sendo +Gamepad: MSI Force GC30 +Headset: GamePower Magnus V2
  • MissMacHoOo kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Maddi kısıtınız yok ise s10+ tavsiye ederim kullanıyorum şuan için harika. Eşzamanli ipad air m2 işlemcili tablette var evde şuan performansta geri kalır yanı yok. Pil samsung tarafında daha iyi gidiyor. Ama teknoloji insan gördükçe yenisini istiyor uzun zamanlı düşünürseniz bence s10 plus üzmez. Evde telefonu elime almaz oldum jet gibi kullanıyorum.

Şuan Huawei T10s kullanıyorum 4gb ram var ve işlemcisi de zayıf. Üstelik Google servisleri çalışmıyor 3. Parti uygulamaları ile giriyorsun ama onlarda yavaş çalışıyor ve tablet artık donma kasma yapıyor. Bu tableti de alalı 2.5 sene oldu yani çokta olmadı. Bu Samsung'u alsam herhalde 6 7 sene kullanırım diye düşünüyorum. Fiyat olarakta bence çok iyi. Eş değer telefonlar 40 bin tlden satılıyor. Pil performansı nasıl acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MissMacHoOo -- 10 Mayıs 2025; 15:24:29 >
    Pil performansı iyi dinilebilir. Ben oyun oynamıyorum. Gezme gündelik işler alışveriş vs 2 gun süre rahat gidiyor. Ama bazen cocuklardan biri air i biri s10 u alıp oyun oynuyor air kinki daha bitiyor. 10 saat ekran ve 2 gun kapalı ekran süresi alıyorum. Tv , telefon ve buds ve tag lar ile senkron belki bluetooth kullanımı azalırsa süre artar

+CPU: AMD Ryzen 5 2600 4.0 GHz and Sycthe Mugen 5 +GPU: MSI RTX 2060 Ventus 6GB +Motherboard: MSI B450M PRO-M2 V2 +RAM: XPG Spectrix D41 RGB 16GB DDR4 3000 MHz +SSD: XPG SX6000 Pro 512GB M.2 SSD I James Donkey 480GB SATA SSD
    +Case: Sharkoon REV200 A-RGB +PSU: Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80+ +Monitor: AOC CQ32G1 QHD 31.5" 144Hz 1ms +Keyboard: GamePower Ogre RGB +Mause: GamePower Sendo +Gamepad: MSI Force GC30 +Headset: GamePower Magnus V2
    Rahat gider size. Tablet iyi tek problem aksesuarları. Ekran koruyucu henuz iyi bir tane bulamadım. Kılıfı spigen ile çözdüm.

Bugün orta karar bir laptop 30-40 bin liralarda iken böyle bir tablet s10+ da benzer fiyatlarda.

Pil ömrü, yazılımları, kalemi, dokunmatik ekranı, çok dah yüksekçözünürlükte ve kalitede ekran özellikleri ile laptoptan çok daha kullanılışlı ve taşınabilir göründü bana.

Acaba kıyaslama yapabilecek olan hem laptop hem de dengi tablet sahibi olan arkadaşlar var ise bu düşüncem hakkında ne derler? Hangisini almalı? Çoook nadiren oyun oynarım 3d shooter vb. de oynamam zaten, en sevdiğim oyun Hill Climb Racin ve bazı strateji oyunları.

Tablet ile laptop aynı klasmanda değerlendirmemek gerekir diye düşünüyorum. Taşınabilirlik ve pratik kullanım açısından tablet öne çıkarken, yazılım çeşitliliği, pc oyunları ve işlem gücü konusunda laptop öne çıkar.

Tercih sizin kullanım tarzınıza ve beklentinize göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnnybegoode -- 11 Mayıs 2025; 15:3:8 >
  • johnnybegoode J kullanıcısına yanıt

Tabi ama işte ben ağırlık, pil ömrü, yüksek çözünürlüklü ve daha kaliteli ekran, dahili kamerasının da daha iyi olması, kalem ile çizim yapabilme yeteneği ve dokunmatik yeteneği gibi bir sürü ekstralarına karşın laptopun işlemci gücünü oyun oynamayan, video işlemeyen, render yapmayan birisi için çok daha günlük kullanımda faydası olabilen şeyler olarak kıyaslıyorum.

Şöyle bir senaryo hayal ediyorum. Attım sırt çantama düştüm yollara

1. Hafif
    2. Oyun ise ihtiyacım olan oyunlar olacak
    3. Canım çizim yapmak istediğinde mümkün olacak
    4. Ekran kalitesi ve çözünürlüğü çok daha yüksek
    5. Dokunmatik olması ve kalem ile çoğu durumda bir fare kullanmaktan daha işlevsel
    6. Dahili kamerası çok daha iyi 4K video ve foto kalitesi daha iyi olacak laptoplardan
    7. Pil ömrünün de daha iyi olacağını düşünüyorum
    8. Oyun laptoplarındaki ısınma sorunlu fan-tozlanma ve soğutucuların 2-3 sene sonrasında bakım istemesi gibi bir olayı da olmayacaktır diye düşünüyorum. IP68 koruması var sanırım.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi kamera, çözünürlük ve bakım gerektirmemesi konusunda daha iyi olsa da bir laptop ın işlem gücü yine de daha yüksek oluyor. Ama 3 boyutlu oyunlar, 3D tasarım veya render ile uğraşmıyorsanız sizin için tablet daha iyi bir çözüm olacaktır.

Aynı fikirdeyim 1 hafta önce bende s10+ aldım. Bir tık daha ufak bile olsa daha iyi olurdu diyorum. Bilinçli olarak ultra almayanların vay haline diyorum yatak ta vs kullanılmaz...

INTEL i7 4790K--- MSI Z97 GAMING 7 --- Asus GTX670 DirectCU II 4 GB --- GSKILL (2X4) 8GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 ---SAMSUNG 850 PRO 256 GB SSD --- 1 TB SAMSUNG SPINPOINT F1 3 TB SEAGATE 7200.11 ---THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 875W --- LOGITECH G900 --- RAZER MANTIS SPEED---LOGITECH F710---LG 27GL850 --- LG 32LH7000 LCD
  • merhaba arkadaşlar bende bugün tab S10 plus aldım fakat orjinal kılıf nerden bulabilirim hiç bir yerde yok gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ya da yansıma önleyici özelliği bozmayan baska bir ekran koruyucu var mı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Prfssr kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    S10 ultra Samsung orjinal yansıma önleyici ekran koruyucu Türkiye'de olmadığı için ,ben Rusya'da bulunan @yılmaz058 kardeşten aldım. Ordan alıp bir arkadaşı vasıtasıyla gönderdi. Sağolsun.
    Ekran koruyucudan çok memnunum.
    Kendisi ile görüşün istersiniz. Müsait olurmu bilmiyorum.
    Üç hafta önce
    S10 ultra için Samsung orjinal
    Akıllı Kapaklı Kılıf - siyah 8000 ruble
    Yansıma önleyici ekran koruyucu 3500 ruble idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖKHANK -- 18 Mayıs 2025; 14:1:48 >
  • GÖKHANK kullanıcısına yanıt
    Kendisi buraya yazmıştı sagolsun gördüm ama o ara tablet için kupon beklediğimden isteyemedim. Bu hafta almayı planlıyorum tableti o yüzden onu kaçırdım heralde.

• S10 plus aldim , not tutma icin kilif onerebilir misiniz birde ekran ciziliyormu ekran icin bisey almaya gerek varmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.