Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.568
Cevap
14
Favori
518.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende de geçen SD kartla ilgili sorun oldu. SD kartı bilgisayara takmak için telefondan sökmem lazımdı. Ayarlara girip SD kartı çıkar dedim güvenli olması açısından. Bilgisayarda işim bittikten sonra telefona geri taktım ve problem başladı. SD kartta kurulu olan bütün uygulamalar çalışmaz hale geldi. Telefonu birkaç kez açıp kapattım, kartsız çalıştırdım, ardından kapatıp yine kartı takıp açtım ama hiçbiri işe yaramadı. Baktım çare yok ben de telefonu sıfırdan kurdum. Ama böyle bir problem çok rahatsız ediciydi. Daha önce başına gelen ya da bir daha olursa diye bu sorunu gidermeyi bilen var mı acaba?
  • Merhaba arkadaşlar..Ben de uzun zamandır i5700 kullanıyorum çoğu kez de farklı sitelerden yararlanarak telefonumu 2.1 e yükseltmeye çalıştım..fakat olmadı..sorunum şu bütün usb tanıtma işlemleri ve odin falan yüklü bilgisayara telefon açıkken bağlandığımda hiç bi sorun yok..ama telefonu download modda açamıyorum..daha doğrusu bilgisayara bağlıyken açılmıyo..usb kablosu takılı değilken ve telefon kapalıyken kamera+açma kapama+ses kısma tuşlarına basıyorum download ekranı çıkıyor..sonra usb den bağlıyorum bu sefer bilgisayar telefonu görmüyor..usb den çıkartıp download moddan çıkmaya çalıştım o da olmadı..bataryayı çıkarttım öyle normal açabildim..telefonu kapatıp usbye öyle bağlayıp 3 tuşa birden basınca telefon normal şekilde açılıyo..acaba ben hala bişeyleri yanlış mı yapıyorum yoksa telefonumda bir problem mi var servise mi götüreyim..cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

• arka planda çalışan uygulamaları nasıl kapatıyoruz.
  • Birinci sorum benimde bu;
    quote:

Orijinalden alıntı: mbbilici

arka planda çalışan uygulamaları nasıl kapatıyoruz.

Birde telefon inanılmaz yavaşladı. Anlayamadım :S Üstelik bende sistemle alakalı yüklü uygulamada yok.

Düzenleme;

Ayrıca mesajlar bölümünden kişi seçeceğim zaman her kişinin 3er 4er ane numarası görünüyor. Mesela liste şu şekilde;

AAA (Diğer +901234567)
    AAA (Diğer +901234567)
    AAA (Diğer +901234567)
    AAA (Diğer +901234567)
    BBB (Diğer +909999999)
    BBB (Diğer +909999999)
    BBB (Diğer +909999999)
    BBB (Diğer +909999999)

gibi. Her kayıttan iki üç tane var. Bunu nasıl düzelteceğiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KFMSKYM -- 3 Eylül 2010; 0:48:49 >
  • merhaba arkadasım baska bi pc de dene xp işletimli bir pc bulursan daha iyi onda buyuk ıhtımal olur bnce sorun telefonda degıldır senın pc dn veya yukledıgın drıver dan sorun cıkarıyordur..

quote:

Orijinalden alıntı: alicagdas

Merhaba arkadaşlar..Ben de uzun zamandır i5700 kullanıyorum çoğu kez de farklı sitelerden yararlanarak telefonumu 2.1 e yükseltmeye çalıştım..fakat olmadı..sorunum şu bütün usb tanıtma işlemleri ve odin falan yüklü bilgisayara telefon açıkken bağlandığımda hiç bi sorun yok..ama telefonu download modda açamıyorum..daha doğrusu bilgisayara bağlıyken açılmıyo..usb kablosu takılı değilken ve telefon kapalıyken kamera+açma kapama+ses kısma tuşlarına basıyorum download ekranı çıkıyor..sonra usb den bağlıyorum bu sefer bilgisayar telefonu görmüyor..usb den çıkartıp download moddan çıkmaya çalıştım o da olmadı..bataryayı çıkarttım öyle normal açabildim..telefonu kapatıp usbye öyle bağlayıp 3 tuşa birden basınca telefon normal şekilde açılıyo..acaba ben hala bişeyleri yanlış mı yapıyorum yoksa telefonumda bir problem mi var servise mi götüreyim..cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

• merhaba dostum benım bıldıgım programla kolay bır sekılde arka plan uygulamaları kapatılıyor ama tam emın degılm... taskkiller programları bu işi halledıyor dye biliorum....

quote:

Orijinalden alıntı: mbbilici

arka planda çalışan uygulamaları nasıl kapatıyoruz.
  • arkadaşlar bilgisayara bağladım ama emin olamadığım bişey var. şimdi konunun ilk mesajında basamak 2de direkt basamak 2.5 u yapabilirsiniz diyor. ben hiç bir şey yapmadım daha. basamk 2.5 tekileri yapsam bi sakıncası olur mu.. bi Allahın kulu cevap versin lütfen
  • neyse o sorunu hallettim.. ama şimdi hafıza kartına program atamıyorum. daha doğrusu bilgisayara tanıtamıyorum. root da oldum ama olmadı nasıl yapacağım bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brothers of Metal

neyse o sorunu hallettim.. ama şimdi hafıza kartına program atamıyorum. daha doğrusu bilgisayara tanıtamıyorum. root da oldum ama olmadı nasıl yapacağım bunu

Hafıza kartına apk dosyası atacaksanız kartı kart okuyucuyla bilgisayara bağlayabilirsiniz. Eğer kart okuyucunuz yoksa telefonu kabloyla bağladıktan sonra ekrana usb bağlantısının yapıldığına dair uyarı gelir. Siz de işlemler listesini açarak (ekranın üst tarafındaki paneli aşağı sürükleyerek) o uyarıya dokunup depolama modunu seçmelisiniz.

Bahsettiğiniz olay eğer hafıza kartına programların kurulması ise apps2sd uygulamasını kurmalı ya da samdroid kitchenda rom pişirip yüklemelisiniz. Bu işlemlerin ardından kartta yapmanız gereken değişiklik ilk mesajda yazılı.
  • basamak 2.5 u direk yapabilirsiniz. Hiçbir sorun olmaz.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için advanced task killer ya da task manager kullanabilirsiniz.
  • aliçağdas

usb driver da problem vardır büyük ihtimalle. Yada pc studio, usb driveri v.s çalışıyordur. Ilk sayfada bir usb driveri var ama link uçmuş. Internette i5700 usb driver diye arattırsan bir kaç sitede linkler var. Oralardan indirebilirsin. Eğer yapamazsan bendeki driveri upload edebilirim..
  • Telefonla gelen CD içerisinde var USB driver. Oradan kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbeskarakterli -- 3 Eylül 2010; 8:32:44 >
  • Tabib ve neondark20 teşekkür ederim cevaplarınız için hallettim sorunumu.. peki şimdi en yüksek versiyon hangisi ? hangisini yüklemeliyim ?
  • merhaba arkadaşlar bende artık Spica kervanına katıldım,dün akşam telefon elime geçti ve malum herkes gibi bende telefonu güncellemek istiyorum, açtığınız tüm başlık ları inceledim ancak ''samdroid'' te hazırladığımız rom'u telefona nasıl yükleyebirim? konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirlerse sevinirim.
  • quote:

Tabib ve neondark20 teşekkür ederim cevaplarınız için hallettim sorunumu.. peki şimdi en yüksek versiyon hangisi ? hangisini yüklemeliyim ?

En yüksek versiyon şuan için Agustos sürümü 2.versiyon olan i570XXJH6 bunu yüklemelisiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: yigitefe09

merhaba arkadaşlar bende artık Spica kervanına katıldım,dün akşam telefon elime geçti ve malum herkes gibi bende telefonu güncellemek istiyorum, açtığınız tüm başlık ları inceledim ancak ''samdroid'' te hazırladığımız rom'u telefona nasıl yükleyebirim? konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirlerse sevinirim.

Hayırlı olsun kardeş. Samdroid deki romu yüklemek için, indirdiğin zip uzantılı dosyayı olduğu gibi SD karta kopyalıyorsun. Ama öncesinde telefonu 2.1 e güncellemeli ve root işlemini yapmış olman gerekli. Bu iki işlemi yaptıktan sonra telefonu recovery modda (ses kısma+cevaplama+açma kapama) açarsın. Wipe adlı bir seçenek var o seçenekten chace yi formatlıyorsun, son olarak Apply any seçeneğinden karta kopyaladığın zip uzantılı dosyayı seçerek işlemi gerçekleştirebilirsin. Burada enter yerine Home tuşunu kullanıyoruz.

• yükleme yapmaya çalışıyorum fakat tam 17 dk dır setup connection yazsından ileri gitmedi..beklemeli miyim ?
  • quote:

yükleme yapmaya çalışıyorum fakat tam 17 dk dır setup connection yazsından ileri gitmedi..beklemeli miyim ?

bekleme,
    ya pc telefonu tanımamıştır ya da açık bir program yüzünden bağlantı olmuyordur.
  • ne yapmalıyım ?
  • quote:

yükleme yapmaya çalışıyorum fakat tam 17 dk dır setup connection yazsından ileri gitmedi..beklemeli miyim ?

Boşuna bekleme kardeş, akşama kadar da beklesen boş , bu konu çok soruldu, NPS (new pc suit) veyahut kies hangisi kurulu ise taskbarda (sağda saatin orada ikonu var) onu tamamen kapatmalısın. Pc suitlerin arka planda çalışmaması gerekli.
  • quote:

ne yapmalıyım ?

telefonun pc bağlantısını kes,pili çıkar tak,
    pcden de pc suite gibi programları tamamen kapat.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.