Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (240. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.568
Cevap
14
Favori
518.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tevetoglu53

quote:

Orijinalden alıntı: positroN

askine bu cihazin en iyi ozelligi gps herhalde. yalniz ontanimli a-gps servisleri kuzey amerikaya gore ayarli. onlari turkiye, avurpa ve asya olarak degistirmek gerekiyor. daha sonra gps status programi yardimiyla uydu verilerini indiriyoruz. bu sayede acik alanda 10 saniyede buluyor uydulari.

inan bana değil.o dediklerin a gps için.fakat benim istediğim a gps olmadan gps anteniyle gps uydularına anında baglanması ve gerçek zamanlı yol tarifi yapması.önceki telefonum htc tattooydu gpsi mükemmeldi kapalı alan açık alan saniyesi saniyesine gösteriyordu yerini.şaşma payı yok gibi birşeydi.bu ise kaapalı alanda kafayı yiyor.geçen 200 metre uzakta gösterdi beni tek katlı bina içinde:)

200 metre mi? sizce İstanbuldan Ankaraya 5 dakikada gidilebilir mi?. Karsta bulundunuz mu? :))) Bir ara arkadaşla Latitude'ye bakıyorduk (kendi konumunu belirleyebiliyorsunuz ama biz bunu kullanmadık). Latittude'ye göre Arkadaşım yaklaşık bir hafta gölcükte tatil yaptı. Bir ara çarşıda akraba ziyaretinde göründü. Bi yarım saat sonra yüzyüze görüşebildik. Şu an fena değil ama arada sapıtıyor. Aman yolda dikkat arkadaşlar.

• quote:

askine bu cihazin en iyi ozelligi gps herhalde. yalniz ontanimli a-gps servisleri kuzey amerikaya gore ayarli. onlari turkiye, avurpa ve asya olarak degistirmek gerekiyor. daha sonra gps status programi yardimiyla uydu verilerini indiriyoruz. bu sayede acik alanda 10 saniyede buluyor uydulari.

kardes uydulari tc olarak nasil ayarlicaz
  • bu barkodu okutarak fasterfix programini indir.

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı

programi acip custom server'i sec. sonra elle tr.pool.ntp.org adresini gir. telefonu yeniden baslat.

gps status programini kur ve aps verilerini sifirlayip tekrar indir.

turkiyede yeterli ntp server olmadigi icin ben su sekilde kullaniyorum:

NTP_SERVER=0.tr.pool.ntp.org 
    NTP_SERVER=1.asia.pool.ntp.org
    NTP_SERVER=2.asia.pool.ntp.org
    NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
    XTRA_SERVER_1=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
    XTRA_SERVER_2=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
    XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin

# DEBUG LEVELS: 0 - none, 1 - Error, 2 - Warning, 3 - Info
    # 4 - Debug, 5 - Verbose
    DEBUG_LEVEL =0

# Intermediate position report, 1=enable, 0=disable
    INTERMEDIATE_POS=0

# Accuracy threshold for intermediate positions
    # less accurate positions are ignored, 0 for passing all positions
    ACCURACY_THRES=0

# Report supl ref location as position, 1=enable, 0=disable
    REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1

# Wiper (wifi positioning), 1=enable, 0=disable
    ENABLE_WIPER=1

################################
    ##### AGPS server settings #####

# FOR SUPL SUPPORT, set the following
    SUPL_HOST=supl.google.com
    SUPL_PORT=7276
    SUPL_NO_SECURE_PORT=7276
    SUPL_SECURE_PORT=7276

# FOR C2K PDE SUPPORT, set the following
    # C2K_HOST=c2k.pde.com or IP
    # C2K_PORT=1234

#################################
    ##### AGPS Carrier settings #####
    CURRENT_CARRIER=common
    DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
    DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE

# TRUE for "User Plane", FALSE for "Control Plane"
    DEFAULT_USER_PLANE=TRUE

icindekileri bir text dosyasina yapistir. ismini ve uzantisini gps.conf olarak degistir ve sd karta at.

sonar terminal emulatoru veya adb shell ile dosyayi telefona at

su
    remount rw
    rm /etc/gps.conf
    cp sdcard/gps.conf /etc

ve restart.

• A gpsi kullanmadan uyduya baglanamazmı bu alet.baglanıyor ama 5-6 dakikada ve açık alanda.oysa begenmedigimiz tattoo a gpse veya o yazdıgın kodlara gerrk duymadan saniyede baglanıyordu.bide vodafone internet sorunu var 3gden h'ye zor geviyor bazen gecmiyor..islemci yuksek ama oyunlarda yine sıkıntı.satmasamıydım tattoomu.ekrani disinda daha ustun geldi bana.garanti icin orjinal romuda vardi heryerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19numara
    1)Yardım.(Full Screen Caller ID v4.0.3) merhaba arkadaşlar samsung i5700 telefonum var 2.1 root yaptım.Bu uygulamayı yükledim ama birini ararken veya biri beni aradıgında 1 sn liğine bu uygulama çalışıyor sonra yine telefonun kendi orjinal uygulamasına dönüyor.Bu uygulamayı hep nasıl çalışmasını saglarız

2) yukarıda arkadaşımın dedigi gibi orinal 1.5 sürümünün linki kırık
    Herkese iyi günler

Hic bosuna rom aramayin tr haric her surum nette var ama tr yok.sadece pda dosyasini buldum onuda buyuk ihtimalle site yoneticisi parali ssatiyor.tek cozum teknik servisten tanidik ayarlayip romu sizdirmak yada daha oncede soyledigim gibi samsunga mail atip 2.1i actirmak.bosuna ugrasmayin bunlar disinda cozumu yok.anasayfadaki asya 1.5 surumu ve tr degil.ben 6 saat aradim sonuc...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furlaka -- 4 Mart 2011; 14:46:36 >

• quote:

A gpsi kullanmadan uyduya baglanamazmı bu alet.baglanıyor ama 5-6 dakikada ve açık alanda.oysa begenmedigimiz tattoo a gpse veya o yazdıgın kodlara gerrk duymadan saniyede baglanıyordu.bide vodafone internet sorunu var 3gden h'ye zor geviyor bazen gecmiyor..islemci yuksek ama oyunlarda yine sıkıntı.satmasamıydım tattoomu.ekrani disinda daha ustun geldi bana.garanti icin orjinal romuda vardi heryerde.

oncelikle htc'yi begenmedigini kim soylemis? htc turkiye icin resmi rom cikardigindan yukaridaki server listesi turkiyeye gore ayarlanmis olmasin? iki satir yazi yazmak yerine telefonu satmak daha pratik olmadigina gore boyle ugrasacagiz.
    profesyonel gps cihazlarinda bile a-gps ve turevi sistemler vardir. bu sekilde uydudan sinyal alip konumumuzu buluyorsa sorun yok. ben piyasadaki en iyi gps ozelligi olan telefon demedim, bu telefonun en duzgun calisan fonksiyonu gps dedim. video izlerken senkronizasyon problemi olur, oyun oynatmaz, muzik calarken ses takilir, kamera yan ceker derken gps sasirtici derecede iyi calisiyor. ilk rom kurdugumda ayni sekilde baglantida sorun yasiyordum fakat bu sekilde hallettikten sonra cok memnun kaldim. sirf telefonu kullanarak yuzlerce km sorunsuz yol buldum. amacim da sorun yasayanlara yardim etmek. amacin muhalefet etmek mi yoksa yardim almak mi??

• Beyler kulutu faturalı ve garantili Samsung i5700 galaxy spica telefonumu,android e alışamadığımdan dolayı satıyorum.

Düşünen arkadaşlar özel mesaj ile iletişime geçebilirler.
  • quote:

quote:

A gpsi kullanmadan uyduya baglanamazmı bu alet.baglanıyor ama 5-6 dakikada ve açık alanda.oysa begenmedigimiz tattoo a gpse veya o yazdıgın kodlara gerrk duymadan saniyede baglanıyordu.bide vodafone internet sorunu var 3gden h'ye zor geviyor bazen gecmiyor..islemci yuksek ama oyunlarda yine sıkıntı.satmasamıydım tattoomu.ekrani disinda daha ustun geldi bana.garanti icin orjinal romuda vardi heryerde.

oncelikle htc'yi begenmedigini kim soylemis? htc turkiye icin resmi rom cikardigindan yukaridaki server listesi turkiyeye gore ayarlanmis olmasin? iki satir yazi yazmak yerine telefonu satmak daha pratik olmadigina gore boyle ugrasacagiz.
    profesyonel gps cihazlarinda bile a-gps ve turevi sistemler vardir. bu sekilde uydudan sinyal alip konumumuzu buluyorsa sorun yok. ben piyasadaki en iyi gps ozelligi olan telefon demedim, bu telefonun en duzgun calisan fonksiyonu gps dedim. video izlerken senkronizasyon problemi olur, oyun oynatmaz, muzik calarken ses takilir, kamera yan ceker derken gps sasirtici derecede iyi calisiyor. ilk rom kurdugumda ayni sekilde baglantida sorun yasiyordum fakat bu sekilde hallettikten sonra cok memnun kaldim. sirf telefonu kullanarak yuzlerce km sorunsuz yol buldum. amacim da sorun yasayanlara yardim etmek. amacin muhalefet etmek mi yoksa yardim almak mi??

olurmu hiç öyle şey amaç yok sadece forum sitesinde tartışmaya açık bir konuyu tartışıyoruz kendi aramızda farklı olsaydı gece 5e kadar orjinal rom aramazdım avrupa asya ve amerika sitelerinde.telefonumu seviyorum.ama bu 3 sorun moralimi bozuyor.3gden h'ye geçerken yaşadığı karışıklık,gps ve rom sorunu çözülünce elimden uzun süre çıkarmayacagım bir telefondur.oyun performansıda iyi olsa tadından yenmez bunların üstüne.

• PositroN dediklerini yaptim ama bi degisiklik olmadi bazen konumu hic bulmuyor bulsada bi 40 metre oynama yapiyo konumu google haritalardan tarattim
  • quote:

bu barkodu okutarak fasterfix programini indir.

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı

programi acip custom server'i sec. sonra elle tr.pool.ntp.org adresini gir. telefonu yeniden baslat.

# 4 - Debug, 5 - Verbose
    DEBUG_LEVEL =0

INTERMEDIATE_POS=0

ACCURACY_THRES=0

ENABLE_WIPER=1

SUPL_PORT=7276
    SUPL_NO_SECURE_PORT=7276
    SUPL_SECURE_PORT=7276

# C2K_PORT=1234

CURRENT_CARRIER=common
    DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
    DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE

DEFAULT_USER_PLANE=TRUE

icindekileri bir text dosyasina yapistir. ismini ve uzantisini gps.conf olarak degistir ve sd karta at.

su
    remount rw
    rm /etc/gps.conf
    cp sdcard/gps.conf /etc

ve restart.

tesekkurler denicem

• quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

PositroN dediklerini yaptim ama bi degisiklik olmadi bazen konumu hic bulmuyor bulsada bi 40 metre oynama yapiyo konumu google haritalardan tarattim

acik havada yani disarida deniyorsun degil mi?
  • Yok dışarda deneme fırsatım olmadı balkondan tarattım dışardan deniyim yarın
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

Ben kamerasından memnun değilim:( yani çok fotoğraf çeken biri değilim ama n79umla yan yana koyunca arada uçurum var

kamera gerçekten kötü...
  • terminal emulator ile kodları yazıyorum hiç bir şey çıkmıyor cihazda belki yapamamışımdır diye tüm işlemleri tekrar yapmak istediğimde:(
  • bi sey cikmaz ki zaten. oncelikle cihazin root'lu olmasi lazim. eger emin olmak isiyorsan su komutu yaz

cat /etc/gps.conf

eger en tepede yukaridaki gibi tr.asia ve europe girdilerini goruyorsan olmustur.

sarjli pillerim dolsun yarin video ile disar dahi cikmadan gps'i gosterecegim. pencereden bile 20 saniyede bazen 5 saniyede sak diye buluyor.
  • quote:

bi sey cikmaz ki zaten. oncelikle cihazin root'lu olmasi lazim. eger emin olmak isiyorsan su komutu yaz

cat /etc/gps.conf

eger en tepede yukaridaki gibi tr.asia ve europe girdilerini goruyorsan olmustur.

sarjli pillerim dolsun yarin video ile disar dahi cikmadan gps'i gosterecegim. pencereden bile 20 saniyede bazen 5 saniyede sak diye buluyor.

Ben hiç bir işlem yapmadım... 2.1 + root oldum sadece.. GPS çok çok iyi olmasa da güzel çalışıyor. Bazen pencere kenarında buluyor.
  • bende olmamış ama igoyla bi 30 saniyede buldu pencere kenarından google haritalarda hiç bulmuyor pencere kenarından yarın dışarıdada denerim
  • arkadaslar evet cihazimuxin bircok eksigi var ancak belkide cogu kisinin onemsemedigi ancak saglik acisindan onemli olan sar degeri 0.6 bu deger cok iyi hemcinslerine nazaran
  • arkadaşlar en stabil çalışan ve kullandığınız rom hangisi???

ben ana sayfadaki g2 yi kurup üzerine h6 update yaptım ilk zamanlar iyiydi yaklaşık 1 ay oldu acayip kasmaya başladı?

ayrıca önce wifi ile nete girersem gprs bağlantım çalışmıyor e veya 3g çıkıyor ama sayfa dahi açamıyorum.

yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

bu barkodu okutarak fasterfix programini indir.

# 4 - Debug, 5 - Verbose
    DEBUG_LEVEL =0

INTERMEDIATE_POS=0

ACCURACY_THRES=0

ENABLE_WIPER=1

SUPL_PORT=7276
    SUPL_NO_SECURE_PORT=7276
    SUPL_SECURE_PORT=7276

# C2K_PORT=1234

CURRENT_CARRIER=common
    DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
    DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE

DEFAULT_USER_PLANE=TRUE

su
    remount rw
    rm /etc/gps.conf
    cp sdcard/gps.conf /etc

ve restart.

Terminal emulatarü nasıl kullanıcaz yardımcı olabilrmisniz

• 
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.