Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.568
Cevap
14
Favori
518.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: satyraction

nihayet rom du derken makina en sonunda çöktü...

açılmıyor.yeni kurulum yapmaya çalıştım odin makinayı görmüyor.

Doğruuu servise götürdüm..Pazartesi durum belli olacak:))

dostum geçmiş olsun servisten gelen haberleri heyecanla bekliyorum.garanti dışı kalıyormu gerçekten,samsung marka telefonlarda garanti önemli,sorun vermeye elverişli telefonları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furlaka -- 5 Mart 2011; 22:48:16 >
  • Kulutu faturalı ve garantili Samsung i5700 galaxy spica telefonumu,android e alışamadığımdan dolayı satıyorum.

Düşünen arkadaşlar özel mesaj ile iletişime geçebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

quote:

Orijinalden alıntı: vlkntnc

arkadaşım bunun içinde live wallpaper yok sanırım nasıl yükleyebiliriz oda olsa süper olcak

sonradan yuklenmiyor ama live wallpaper'li olan versiyonu da yukledim.

@satyraction gecmis olsun. aslinda spica'yi bricked etmek cok zordur. erom'u pc'deki bios gibi dusunursek bootloader erom'da firmware yukledigimiz rom ise pc'deki hard disk gibi. yani pc'de nasil windows veya linux sorun cikarinca yenisini kurabiliyorsak bu da oyle olmaliydi. ama bu isler belli olmaz iste

eline sağlık süper

• quote:

Orijinalden alıntı: ck1991

2.1 ROMları mı tartışılıyor hala ilginç bakın şurada 2.3.3 incelenmiş spica için ayrıca optimizasyonlar var göz atmanızı öneririm:
    http://www.akillirobot.com/samsung-galaxy-spica-gt-i5700-icin-android-2-3-3-kurulumu-incelemesi-ve-optimizasyonu-735

Güzel bilgiler de varmış burada. Teşekkürler
  • servisten gelen cevabı anında oradayken verdiler zaten:))

önce makinanın nesi var dediler açılmıyor dedim tamam deyip aldılar faturasını istediler verdim.servis kısmına alıp 1 dk sonra tekrar geri geldiler sordukları şu makinaya yazılımmı yüklediniz.evet deyince faturaya gerek yok garanti dışı olduğunu söylediler:))

tek derdim makinanın kurtulması umarım çözülür.

ama kesin olan tekşey bana ne kadara patlayacağı ve kurtarılıp kurtarılamayacağı dediğim gibi download modda bile açamıyordum makinayı...
  • quote:

servisten gelen cevabı anında oradayken verdiler zaten:))

önce makinanın nesi var dediler açılmıyor dedim tamam deyip aldılar faturasını istediler verdim.servis kısmına alıp 1 dk sonra tekrar geri geldiler sordukları şu makinaya yazılımmı yüklediniz.evet deyince faturaya gerek yok garanti dışı olduğunu söylediler:))

ama kesin olan tekşey bana ne kadara patlayacağı ve kurtarılıp kurtarılamayacağı dediğim gibi download modda bile açamıyordum makinayı...

Hangi servis sordu bunu çünkü bazı arkadaşlarda yollamışlar garantiye onlarda ücret istenmemiş ve tekrar 1.5 yollayıp göndermişler.Baya önceki sayfalarda vardı.
  • samsung denizli servisi.

telefon açılmıyo derken açmaya çalıştığımda sadece samdroid spica logosu çıktığı için uyandılar duruma.onun dışında bi hareket olmuyodu telde.
  • @positroN

Bu romun aynısını şu değişiklikler ile yükleyebilir misin?

+ inc vol+%5 kernel
    + ADW 1.3.6 Standalone Launcher (ADW daha fonksiyonel bence üstelik özgür yazılım ve açık kaynak)
    + Standart Phone
    - E-mail (Çoğu kişi kullanmıyor, gmail uygulaması kullanılıyor daha çok)
    - Midplayer (Çoğu kişi için yine gereksiz)
    + Cools 1.0.4 (Marketteki yeni versiyonu reklam destekli olduğu için, bu uygulama spica için çok gerekli, şarjın uzun gitmesini sağlıyor)
    + Super Circle Battery (Yuvarlak şeklinde ortada yüzde kaç batarya kaldığını göstermesi gayet kullanışlı)
    - DVM ARM11 Optimized (Experimental olduğu için, stabilite için)

şimdiden çok teşekkürler.
  • quote:

samsung denizli servisi.

telefon açılmıyo derken açmaya çalıştığımda sadece samdroid spica logosu çıktığı için uyandılar duruma.onun dışında bi hareket olmuyodu telde.

yine belkilere kaldık desene:)
    peki 1.5i yükledikten sonra garanti devam edermi yoksa garantiden düşermi cihaz.çaktırmadan bi sormak lazım samsung müşteri temsilcilerine.almanyaya geziye gitmiştim pc studyo üzerinden yükledim yada orjinal yazılım vardı nette bende yükledim zaten samsungun kendi yazılımı ne olacakki gibi bahaneleri yerlermi acaba:)
  • arkadaşlar benim telefonda JH6 yüklü fakat orjinal yazılım olmasına rağmen kernel versiyonunda 2.6.29 root@se-s601 #2 yazıyor fakat superuser yok telefonda root gerektiren uygulamalarıda çalıştıramıyorum..bu cihaz şimdi rootlumu oluyor.eğer rootlu ise bunu nasıl normale çevirebilirim bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

@positroN

Bu romun aynısını şu değişiklikler ile yükleyebilir misin?

+ inc vol+%5 kernel
    + ADW 1.3.6 Standalone Launcher (ADW daha fonksiyonel bence üstelik özgür yazılım ve açık kaynak)
    + Standart Phone
    - E-mail (Çoğu kişi kullanmıyor, gmail uygulaması kullanılıyor daha çok)
    - Midplayer (Çoğu kişi için yine gereksiz)
    + Cools 1.0.4 (Marketteki yeni versiyonu reklam destekli olduğu için, bu uygulama spica için çok gerekli, şarjın uzun gitmesini sağlıyor)
    + Super Circle Battery (Yuvarlak şeklinde ortada yüzde kaç batarya kaldığını göstermesi gayet kullanışlı)
    - DVM ARM11 Optimized (Experimental olduğu için, stabilite için)

şimdiden çok teşekkürler.

http://hotfile.com/dl/108907426/b6009c3/SMkItchen_(168853)_update.zip.html

adw'yi bulmak biraz zor oldu. %95 calisir ama %100 emin degilim.

• quote:

servisten gelen cevabı anında oradayken verdiler zaten:))

ben olsam ben anlamam bozuk işte bakıverin şuna derdim :))
  • Sonunda samsung türkiye sitesine telefonumuzu koymayı başarmış burdan onlara büyük teşekkürlerimi gönderiyorum sonunda böyle bir telefon olduğunu hatırladılar
    http://www.samsung.com/tr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_mdl_cd=GT-I5700UWATUR&srchword=GT-I5700
    ve o sayfada 2.0 güncellemesinide gördüm şu anda indiriyorum ama kurmak için 1. sayfadaki aşama 2.0 ı yeniden yapmam gerekirmi

bu arada aşama 2.5 deki frimware güncelmi zonemaster güncellemeyi planladığını yazmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busteray -- 6 Mart 2011; 16:01:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: busteray

Sonunda samsung türkiye sitesine telefonumuzu koymayı başarmış burdan onlara büyük teşekkürlerimi gönderiyorum sonunda böyle bir telefon olduğunu hatırladılar
    http://www.samsung.com/tr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_mdl_cd=GT-I5700UWATUR&srchword=GT-I5700
    ve o sayfada 2.0 güncellemesinide gördüm şu anda indiriyorum ama kurmak için 1. sayfadaki aşama 2.0 ı yeniden yapmam gerekirmi

bu arada aşama 2.5 deki frimware güncelmi zonemaster güncellemeyi planladığını yazmış

ehü ehü
    ee bu şey kies miş frimware die boşuna sevinmişiz sizide heveslendirdiysem özür dilerim

• quote:

mutfaktan pisirdigim rom dosyasina bazi eklemeler yapmaya calistim. denedim ve gayet guzel calisiyor. isteklerinizle uyusuyorsa yukleyin.

samdroid mutfaginda pisirilmis hali:

amac: gereksiz programlardan arindirilmis, hafif, stabil ve yuklendikten sonra guncelleme ve duzeltme isteyemen bir rom'a sahip olmak.

neler degisik ?

a-gps icin ulkemize uygun ayarlar yapildi.
    yeni

kurdum çok güzel olmuş beğendim ama gps te bi gariplik var yani:
    Boston beachon hill deki charles sokağında olduğumu hiç sanmıyorum
    gps için ek bişey yapmıcaz dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: busteray

quote:

mutfaktan pisirdigim rom dosyasina bazi eklemeler yapmaya calistim. denedim ve gayet guzel calisiyor. isteklerinizle uyusuyorsa yukleyin.

samdroid mutfaginda pisirilmis hali:

amac: gereksiz programlardan arindirilmis, hafif, stabil ve yuklendikten sonra guncelleme ve duzeltme isteyemen bir rom'a sahip olmak.

neler degisik ?

a-gps icin ulkemize uygun ayarlar yapildi.
    yeni

kurdum çok güzel olmuş beğendim ama gps te bi gariplik var yani:
    Boston beachon hill deki charles sokağında olduğumu hiç sanmıyorum
    gps için ek bişey yapmıcaz dimi?

az önce gpstest i indirdim ve cam kenarına geçip bekledim 10 dk oldu ama birtek uydu bile görmei
    tamam eskiden bağlanması uzun sürüyodu ama en azında uyduları görüyodu

• gps konusuna aciklik getirelim.
    gps sinyalleri radyo veya tv sinyalleri gibi haraket etmez. telefonun illa ki gok yuzunu acik sekilde gormesi gerekir. ayni uydu anteninde oldugu gibi. uydu anteninin onundeki lnb'nin ufak bir kismini elinizle kapatin saniyede yayin kesilecektir. dolayisiyla evin icinde ya da kapali bir mekanda gps denemesi yapip calismadigini idda etmeyin.
    a-gps ve ip lokasyon ayni sey degildir. evde internete baglanip google haritalrda konumunuza baktiginizda google ip adresinize gore tahmini yer belirler. internete bagli oldugunuz santralden ve ip numarsindan tahmini olarak ulke, sehir ve sokak bilgisi gosterilebilir. cogu zaman da yanlis cikar ama dogru ciktigi da olur. mesela gps ozelligi olmayan ipod touch'imda google haritlari actigimda sasirtici sekilde 10 metre ile oturdugum yeri bulabilmisti. bazen baska bir sehirde bile gosterdigi oluyordu.
    a-gps ise yine ip lokasyon sayesinde kabaca konumunuzu ogrenir. mesela istanbul'da herhangi bir yerde olabilirsiniz. internetten ntp ve google serverlarina baglanir ve o tarihte bulundugunuz bolgede hangi gps uydularinin oldugu bilgisini edinir. bu sayede telefonun uydulari bulmasi kolaylasir.

bu durumda bizim yazilimsal olarak mudahale edebilecegimiz tek sey ntp sunucularini duzenlemek. duzenledikten sonra da gps status programi ile a-gps verilerini indirmek. evdeyken wi-fi ile haftada 1 defa indirmek bile yeterli. hadi diyelim telefon baglanmadi bir turlu disarida da 3g veya edge ile indirilebilir. sonucta inen sey haritalar degil ufak tefek konum bilgileri, indirdigi veri cok ama cok kucuk boyutlarda.

viki'den de su alintiyi koyayim:

quote:

Daha rahat anlaşılması için, bildiğimiz radyo istasyonu sinyalleri ile L1 frekansını kıyaslamak istersek; FM radyo istasyonları 88 ile 108 Mhz arasında yayın yaparlar, L1 ise 1575,42 Mhz'i kullanır. Ayrıca GPS'in uydu sinyalleri çok düşük güçtedirler. FM radyo sinyalleri 100.000 watt gücünde iken L1 sinyali 20-50 watt arasındadır. Bu yüzden GPS uydularından temiz sinyal alabilmek için açık bir görüş alanı gereklidir

@busteray ayrica gps test degil gps status programi ile verileri indirmen gerekir. bunu yapmadan a-gps'in bir anlami yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 6 Mart 2011; 19:07:03 >

• spica icin hangi 3d driver'i nereden yukleyebiliriz?
  • quote:

gps konusuna aciklik getirelim.
    gps sinyalleri radyo veya tv sinyalleri gibi haraket etmez. telefonun illa ki gok yuzunu acik sekilde gormesi gerekir. ayni uydu anteninde oldugu gibi. uydu anteninin onundeki lnb'nin ufak bir kismini elinizle kapatin saniyede yayin kesilecektir. dolayisiyla evin icinde ya da kapali bir mekanda gps denemesi yapip calismadigini idda etmeyin.
    a-gps ve ip lokasyon ayni sey degildir. evde internete baglanip google haritalrda konumunuza baktiginizda google ip adresinize gore tahmini yer belirler. internete bagli oldugunuz santralden ve ip numarsindan tahmini olarak ulke, sehir ve sokak bilgisi gosterilebilir. cogu zaman da yanlis cikar ama dogru ciktigi da olur. mesela gps ozelligi olmayan ipod touch'imda google haritlari actigimda sasirtici sekilde 10 metre ile oturdugum yeri bulabilmisti. bazen baska bir sehirde bile gosterdigi oluyordu.
    a-gps ise yine ip lokasyon sayesinde kabaca konumunuzu ogrenir. mesela istanbul'da herhangi bir yerde olabilirsiniz. internetten ntp ve google serverlarina baglanir ve o tarihte bulundugunuz bolgede hangi gps uydularinin oldugu bilgisini edinir. bu sayede telefonun uydulari bulmasi kolaylasir.

bu durumda bizim yazilimsal olarak mudahale edebilecegimiz tek sey ntp sunucularini duzenlemek. duzenledikten sonra da gps status programi ile a-gps verilerini indirmek. evdeyken wi-fi ile haftada 1 defa indirmek bile yeterli. hadi diyelim telefon baglanmadi bir turlu disarida da 3g veya edge ile indirilebilir. sonucta inen sey haritalar degil ufak tefek konum bilgileri, indirdigi veri cok ama cok kucuk boyutlarda.

viki'den de su alintiyi koyayim:

quote:

Daha rahat anlaşılması için, bildiğimiz radyo istasyonu sinyalleri ile L1 frekansını kıyaslamak istersek; FM radyo istasyonları 88 ile 108 Mhz arasında yayın yaparlar, L1 ise 1575,42 Mhz'i kullanır. Ayrıca GPS'in uydu sinyalleri çok düşük güçtedirler. FM radyo sinyalleri 100.000 watt gücünde iken L1 sinyali 20-50 watt arasındadır. Bu yüzden GPS uydularından temiz sinyal alabilmek için açık bir görüş alanı gereklidir

@busteray ayrica gps test degil gps status programi ile verileri indirmen gerekir. bunu yapmadan a-gps'in bir anlami yok.

ben onu demek istememiştim bu yazdıklarının hepsini de biliyorum(wikipedideki şey hariç) sadece romun gps i olmamış demek istemiştim ön sayfadaki işlemleri yapıp düzelttim gps imi zaten gpstest programını adı üstünde test etmek içi kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busteray -- 6 Mart 2011; 19:24:52 >

• positroN emeklerinize tesekkurler bizimle paylastiginiz icin..
    acaba bu tel icin otomatik kapanip acilma programi varmidir?
  • 
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.