Şimdi Ara

Samsung Galaxy S26 Ultra [ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.509
Cevap
318
Favori
485.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
21 oy
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #6
Giriş

S26 Ultra ya geçmemeyi düşünüyorum sıradışı bir gerekçe olmadıkça.

Kamera sensörü aynı ama lenslerinde değişiklikler yaparak bizleri oyalıyorlar...

Bahsedilen diğer rezaletlikler batarya kapasitesi aynı olması vs esas kamerasına sil baştan kodlanması gerekiyor mevcut kamera firmware bileşeni yazılımsal olarak ta aynı rezalet! Köklü değişiklikleri yok!

Hatta ironik olan eski kameralarını 50 MP vs kullanan Pixel de daha başarılılar çünkü olması gereken yazılımsal iyileştirmelerde Google Pixel lerde uygulanıyor ama Samsung her zamanki gibi donanımsal vurgu yapar ama yazılıma özen yoktur veya sil baştan da yapmazlar ...

Evet son karar bizde ama Samsung tarafı da gerekenleri yapabilir ...

Biraz daha geç gelsin ama sil baştan geliştirilsin derim ... Hatta seneye yaza Android 17 ONE UI 9 ile S26 Ultra ve diğerleri de S serileri Fold Flip hepsi aynı anda çıksın. Bu durum diğer modeller için de geçerli ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Post u silmiş ice universe ama çok güzel sıralamıştı samsungun sadece bir sis perdesi oluşturup arkada ne kadar ucuza kaçtığı yönünde. Bu samsung kendi kendine düzelmez artık.

Samsung almayın ne alıyorsanız alın kimse samsung kadar yoldan çıkmış değil diyecektim aklıma yalancı Honor geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 26 Kasım 2025; 17:43:50 >

Samsung'un belli ki sildirecek kadar bir etkisi veya menfaati var diyebiliriz. Yoksa küfür yok saldırganlık yok ...

Samsung kaderi Nokia gibi olacak :/ ...

Honor yani Huawei in yan kuruluşu da güvenilmez gereksiz pahalı ve esas emekleri kendi iç piyasalarına Çin odaklı ürünlerine veriyor. Kendi kullandıkları işlemci de saçma .. İşletim sistemleri de Android ten ayrı denilse de sanırım baya benziyor ..

Çok erken ve hayalci olsa da burada tek umut kesinlik olmasa da Microsoft devreye girebilir ... Windows 12 veya ne adla olursa mobil versiyonu da çıkartılabilir veya öncesindeki gibi Android li cihazları da çıkartabilir .

Sızıntıları da imkansız o yüzden gerçekten de birşeyler ar-ge si MS den yana yapılıyorsa birden ansızın ürünlerini tanıtırlar ... Sızdırmaya karşı aşırı tedbirliler herşey beklenir her an üstelik :) .

Aynı şekilde ben de S27 bakacağım ve eğer küçük ultra model olmazsa tercih etmeyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S24 Ultra dan geçmemin tek nedeni S24 Ultra ONE UI betasında rezaletlikleriydi elemanları boykot etmişti haklılardı da ama olan bizlere oldu özensiz sorunlu yazılımlarla gelindi sonra S25 Ultra için de bekledim temkinli idim iade ettim yine bekledim ama sonunda aldım. Esasında S24 Ultra ile kayda değer bir farkı da yok S25 Ultra nın. Elbette bazı değişiklikler var ama beklenen şeylerdi hatta ekranı beklenen değildi !

Bu süreçte Pixel 9 Pro XL almıştım yedekte duruyor.

Ama kendi arayüzü ve özellikleri Pixel lerde bile yok genelinde tartınca Samsung tan vazgeçme değil de kalma mevcuttakiyle olacak gibi .

Yine de S26 Ultra yı takip edeceğim kayda değer birşeyler olacak mı bakmak lazım ama şuanki sızanlara göre hayal kırıklığı benim için.

Çok eski cihazı olan veya ilk defa geçecek için S26 Ultra mantıklı olacaktır.

dediğiniz gibi benim takıldığım 3 nokta var, 1- düz modelin özellik olarak düşük olması. ultra da bulunan özellikler düz modele verilmiyor 2- donanım olarak eski ve yetersiz kalması 3- yazılımın tamamen saçmalık olması

açıkçası ben bu üç durum düzelene kadar samsung telefon (elimdeki bozulup ölmediğince) güncellemeyi düşünmüyorum iphone için de aynı durum malzeme ve üretim kalitesi - yazılım kalitesi düşünce bir daha almadım. bu durumları çözerlerse işime gelirse alırım kullanıyrm a

Para derdin az var az yoksa s26 ultrayı bekle, daha fazla para verip çok da farklı olmayan bir telefon alırsın ama güncelden girersin kötü de olmaz..

Para derdin yoksa, fiyat ile performansın birbirine uzak olmasını dert etmiyorsan iphone 17 pro veya max al.. artısı eksisi derken kabaca totalde s26 ultra ile eşdeğer bir telefon almış olursun..

IOS ve Android arasındaki kullanım alışkanlıkları ve farklılılar meselesi de senin tercihine göre zaten şekillenir..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Yapay zekaya ağır işlemler yaptırmıyorsanız 12 hala çok çok yetiyor.. şu ana kadar ah daha fazla ram olsaydı daha fazla işlem yapardım demedim dümdüz kullanıcı olarak.. aynı anda render alıp, yapay zekaya araştırma yaptırıp, arkada oyunlar açıp, yandan farklı ekranlar göstergeler takip eden sayısı çok az.. adamlar kalemdeki Bluetoothu çıkardılar güya kullanılmıyor diye.. alçaklar bomboş kalemi 1.650 liraya sattılar bi de :) o sebeple 16 yapsalar keşke ama ilk başta bahsettiğim pro ve yoğun kullanıcı sayısı çok çok az olduğundan muhtemelen 12 rami ucuz ucuz basıyorlar telefona..

Bu arada kamu hesabında akrabamın maili doğrulanmış durumdaydı ama tekrar doğrulama istiyor şimdi.. acaba birşeyi yanlış mı yapıyorum...

Bence aynı donanım ve kamera özellikleri olmalı sadece ekran ve kasası farklı ebatta olacak. Kalem istisna Ultra da kalabilir .

Apple da bile ortanca ile en büyüğü kameraları aynı ... Samsung bunu niye kopyalamıyor ...

Anlamsız 10MP 12 MP kameralar da şaka gibi ... Apple vazgeçti ...

Ek olarak daha öncede dile getirdim ekranı 8 bit te kalması da saçmalık. Cihazda en az 10 bit FRC siz olarak sunmalı rakipleri Android te 12 bit ekranlı sunuyor yıllardır. 10 bit sunanlar da daha da eski ... Samsung bu inadı saçma ... Ekran üreten bir firma en güzel en güncel ekran teknolojilerini esirgememeli ...

Tercihim Samsung tan yana çünkü sunduğu mevcut arayüz ve katma değer yazılımları faydalı alıştım da . Yani mevcutta pekala kalabilirim garantisi de devam ediyor ...

Yazılım kalitesi bence S24 serisinde düştü sonrasında iyi değil de iyisiyle kötüsüyle eskisine döndü S25 serisinde ...

Kamerasında titreme jello efekti S24 Ultra da vardı S25 Ultra da çıktı sonrasında çözdüler ... Yani sorunları da yeni modellerinde nüksetmesi ironik ... Alınacaksa da lansmandan en az 3 ay sonra alınır derim oturur her türlü ...

• x (formerly twitter)
    PhoneArt (@UniverseIce) on X
    https://x.com/UniverseIce/status/1993928597380481458?s=20

Sony yeni kamera sensörü çıkarmış ama samsung S27 ultra için planladığı kamera geliştirmesini bile genel cihaz kârı üzerindeki etkisini düşünerek iptal ediyor. S28u hatta s29u dan bile bu yeni sensörü beklememek lazım. Bir ara hoparlör mevzusunu araştırdım S23 den beri aynı hoparlörü kullanıyorlar.

S29 Ultra dahil değişmeyecekse yani 20230 daki S30 Ultra için belki diyebiliriz!

Şahsen Samsung defterini eksositem olarak bırakmayı da düşünüyorum ciddi ciddi ... Garanti meseleleri ile 1 yıl daha devam edeceğim 19 ay filan garantisi kaldı.

Aslında eski Samsung veya hiç Samsung sahibi olmayan ama S26 Ultra filan geçmek isteyenlere de artık tavsiye etmeyeceğim...

Çünkü aynı sensör kullansa da ( lenslerde oynama yaparak bizleri kandırması yıllardır eskimiş 200MP kamera sensörü artık gına geldi k ) rakipleri daha gelişmişi sunuyorsa onlara geçilmesi daha akıllıca olacaktır.

Samsung Galaxy S26 Ultra [ANA KONU]
    Samsung Galaxy S26 Ultra [ANA KONU]sammobile
    Sony launches its first 200MP camera sensor to challenge Samsung
    https://www.sammobile.com/news/sony-launches-200mp-camera-sensor-challenge-samsung

• Çıksın fiyatı belli olsun değerlendiririm.

100K ları görürse kesinlikle almam.

PhoneArt (@UniverseIce) on X
    https://x.com/UniverseIce/status/1994752382421668114

• S25U aldım, gerçek anlamıyla kayda değer bir gelişme olmadıkça değiştirmem.

• en iyi kamera sensörlerini kendi cihazlarında kullanırsa müşterileri alternatif aramak zorunda kalır. sony’den alırlar mesela. dolayısıyla kullanmıyor. seneye apple’a sensör tedariğine de başlıyor.

en iyi kameraya sahip olma takıntısı olanlar da samsung almasın dert değil ki yine bir şekilde bir samsung bileşeni kullanan telefon alıyorlar zaten

ayrıca herkes telefonunu kameraya göre seçmiyor. herkesin illaki bir samsung kullanma sebebi var. her türlü win yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-615EB7D69 -- 30 Kasım 2025; 2:7:15 >

Kameraya gelirsek soldaki s25 ultra sağdaki uyduruk çin telefonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 30 Kasım 2025; 15:1:47 >

Göz sağlığına önem veren uyduruk olmayan Çin markası telefon hangisidir?

Orijinalden alıntı: Starborn

Samsung ekranlarına bakıp düşük pwm değeri ile gözlerinize yazık ediyorsunuz. Gözleri ağrıdığı için Samsung telefon kullanamayan bir insan topluluğu var aklınızda olsun.

Kameraya gelirsek soldaki s25 ultra sağdaki uyduruk çin telefonu.
    Kamera ses gözümüz görüyor acaba görünmeyen parçalarda da durum böylemi çağ dışı kalmış resmen nasılsa millet alıyor.

• m.sedaily.com
    [단독] 삼성 반도체, 갤럭시 D램도 장기계약 ‘No’
    https://m.sedaily.com/NewsView/2H1K8OF01L

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.