Şimdi Ara

Samsung Galaxy S Edge Serisi [ANA KONU] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.445
Cevap
66
Favori
74.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş
  • Telefonu kullanmaya başladığım ilk günden bu yana bataryayı hep %85'e limitli olarak şarj ettim. Kullanım senaryolarım da %20-85 arası oldu. Dün ilk defa %100 şarj ederek kullanım yaptım.
    Oyun oynamıyorum, sosyal medya sadece Youtube ve whatsapp kullanımından ibaret.

Samsung Galaxy S Edge Serisi [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    ASUS ROG STRIX B450-I GAMING | AMD RYZEN 7 5800X3D | CORSAIR CMW16GX4M2C3200C14 | Adata XPG 256 GB SX8200 Pro M.2 SSD | CORSAIR SF600 80+ Platinum PSU | ASUS TUF Gaming 2K-IPS-170hz-1ms-IPS | MSI 3070 Ti SUPRIM X 8G | Gigabyte AORUS WATERFORCE X 240 | Noctua NF-A12x15 PWM | Noctua NF-A12x25 PWM | PHANTEKS P200A Tempered
  • dhKARACAN kullanıcısına yanıt

Dahamı iyi yani? Pil koruma moda aktifmi peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Pilin koruması için şarz etmede sıkıntı yoksa pil koruma maksimumdaki ayarlarıda kullanabilirsiniz.
    Ama sansung 2000 pil döngüsü vaad etmiş her gün şarz etseniz 5 yıldan fazla ediyor.

Samsung Galaxy S Edge Serisi [ANA KONU]donanımhaber forum
    google'ın hesabıma hallenmesi
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163334221
  • Bilgi için paylaşıyorum. Yukarıda liste olarak paylaştığım aldığım ürünler arasında şu powerbank da var: Ugreen MagFlow 10.000 mAh 25W Qi2 Magnetik Wireless USB-C Dahili Kablolu Hızlı Şarj Powerbank, 65958B Dün kutusunu açıp %100 doldurduktan sonra s25 Edge'i şarj edeyim dedim. %20-%80 arası kablosuz şarj 1.5 saat sürdü ve powerbank bataryası %50 kaldı. Yani 0-%100 şarj etsem sadece 1 defa şarj edecek ve %20 daha şarj edebilecek enerjisi kalacak powerbankın. Gemini normal bu, kablosuz şarjda ısınmadan dolayı enerji kaybı olur diyor. Bu arada powerbank güzel, mıkantıslı çok iyi tutuyor ve tam yerleşiyor telefon. Telefonda da spigen manyetik kılıf var. Ama ne olursa olsun 10k mah bir bowerbankın 3900 mah bataryayı sadece 1 defa doldurabilir olması yine de az geldi bana. Çok da hoşlanmadım. Ama tabii kullanılır.

Gemini şunu dedi:

Ugreen MagFlow (Model 65958B), 10.000 mAh kapasitesi ve Qi2 sertifikasıyla dikkat çeken, özellikle iPhone kullanıcıları için optimize edilmiş üst segment bir taşınabilir şarj cihazıdır. Bu modelin en büyük avantajı, Apple'ın MagSafe protokolünü destekleyen Qi2 standardı sayesinde kablosuz olarak 25W hıza çıkabilmesidir.

İşte bu cihazın öne çıkan teknik özellikleri ve detayları:

Öne Çıkan Özellikler

• Qi2 Sertifikalı Kablosuz Şarj: Geleneksel MagSafe powerbank'ler genellikle 7.5W veya 15W ile sınırlıyken, bu cihaz iPhone 16 ve sonrası gibi uyumlu cihazlarda 25W kablosuz hızlı şarj sunar.
    • Dahili USB-C Kablo: Cihazın üzerinde entegre bir USB-C kablosu bulunur. Bu kablo hem cihazı şarj etmek hem de diğer cihazları kablolu olarak şarj etmek için kullanılır.
    • Kablolu Hızlı Şarj (PD): Dahili kablo veya USB-C portu üzerinden 30W'a kadar kablolu hızlı şarj desteği sunar (iPhone'ları 30 dakikada yaklaşık %50-60 seviyesine getirebilir).
    • Güçlü Manyetik Tutuş: 17 adet güçlü (N52) mıknatıs sayesinde telefonunuza sıkıca yapışır ve kayma yapmaz.
    • Dijital Ekran: Kalan batarya miktarını yüzde bazında gösteren şık ve küçük bir LED ekranı mevcuttur.

Teknik Tablo

ÖzellikDetayKapasite10.000 mAh (Nominal: 5.600 - 6.000 mAh civarı kullanılabilir)Kablosuz ÇıkışMax 25W (Qi2 / MagSafe uyumlu)Kablolu Giriş/ÇıkışMax 30W (USB-C PD)AğırlıkYaklaşık 254 gramBoyutlar110.8 x 70 x 21 mmMalzemeŞeffaf detaylı ABS ve Metal tasarım

Gemini'den:

1. Senin Senaryonun Analizi

• Telefonun bataryası: 3.900 mAh.
    • Yapılan şarj: %20'den %80'e = %60 dolum.
    • Basit hesap: $3.900 \times 0,60 = 2.340$ mAh.
    • Powerbank'ten giden: %100'den %50'ye düştüğüne göre %50 gitmiş.

Yani bu cihaz, 5.000 mAh harcayarak telefonuna 2.340 mAh aktarabilmiş. Bu da kablosuz şarjda yaklaşık %47 verimlilik demek. Kablosuz şarj için bu rakam (ısı kaybı ve manyetik eşleşme kaybı dahil) maalesef normaldir.

2. Soru: %0'dan %100'e Şarj Etseydi Ne Kalırdı?

Telefonu %0'dan %100'e tam doldurmak için 3.900 mAh gerekir. Senin verim oranına göre ($3.900 \div 0,47$):

• Powerbank'ten yaklaşık 8.300 mAh (yani kapasitesinin %83'ü) giderdi.
    • Geriye powerbank'te sadece %17 şarj kalırdı.

3. Soru: Toplamda Kaç Kez, Ne Kadar Doldurur?

Bu powerbank ile telefonunu (kablosuz olarak):

• Tam Dolum Sayısı: 1 tam dolum yapar, ikinci dolumda telefonun yaklaşık %20'sine gelmeden powerbank biter.
    • Özetle: 1,2 kez tam şarj eder.

Neden Bu Kadar Düşük? (Acı Gerçekler)

1. Voltaj Dönüşümü: Powerbank içindeki batarya 3.7V'tur, ama çıkış 5V-9V-12V'a yükseltilir. Bu esnada %10-15 kayıp yaşanır.
    2. Kablosuz Şarj Kaybı: Kablo kullanmadığın için enerjinin %30 ile %50 arası havaya, yani ısıya gider. Telefonun ve powerbank'in şarj olurken ısınmasının sebebi budur.
    3. Gerçek Kapasite: 10.000 mAh etiketi, hücrenin ham kapasitesidir. 5V çıkışta alabileceğin gerçek kapasite (nominal kapasite) genellikle 6.000 - 6.500 mAh civarıdır.

Tavsiye: Eğer dışarıdayken "acil şarj" lazımsa kablosuz kullan; ama "en fazla verimi alayım" diyorsan powerbank'in üzerindeki dahili kabloyu tak. Kabloyla şarj edersen telefonunu rahatlıkla 2 kez tam doldurabilirsin.

• kyaman06 kullanıcısına yanıt

mesajı geç gördüm. telefonu alıp almadığımı soruyorsun sanırım. aldım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

"Güç tasarrufu" modu açık ama "CPU hızını sınırla" kapalı, "Hareket pürüzsüzlüğünü standart olarak ayarla" kapalı.

Akıcılık benim için önemli. Menü ya da uygulama geçişlerinde ve kaydırmalarda takılmayı görebiliyorum ve rahatsız oluyorum. Bu yüzden 120 hz kullanıyorum. Ayrıca ekran 2K olarak ayarlı.

Oyun oynayan kişide bu durum pile olumsuz etki eder çünkü 2K'da GPU'ya daha fazla yük biniyor, işlemci daha fazla çalışıyor ve sıcaklık artıyor. Bu da pil tüketimini artıran bir etken.

Son olarak sorduğunuz soruya cevap vereyim. Evet pili %100 şarj ederek kullanmak ekran süresini ciddi anlamda uzatıyor ama bataryaya stres yapıyor çünkü hücreler zorlanıyor ve ısı oluşuyor. Bu da uzun vadede bataryanın kullanım ömrünü kısaltır. Denemek için bir defa %100 şarjla kullandım. Sonucu merak etmiştim ve ortaya çıkan durum çok iyiydi. Dediğim gibi bu şekilde kullanım günlük ihtiyaçları fazlasıyla karşılar ama uzun vadede pil sağlığını olumsuz etkiler. Tekrar %85'e sınırladım.

En azından telefonun pil performansını görmüş oldum.

Samsung Galaxy S Edge Serisi [ANA KONU]

ASUS ROG STRIX B450-I GAMING | AMD RYZEN 7 5800X3D | CORSAIR CMW16GX4M2C3200C14 | Adata XPG 256 GB SX8200 Pro M.2 SSD | CORSAIR SF600 80+ Platinum PSU | ASUS TUF Gaming 2K-IPS-170hz-1ms-IPS | MSI 3070 Ti SUPRIM X 8G | Gigabyte AORUS WATERFORCE X 240 | Noctua NF-A12x15 PWM | Noctua NF-A12x25 PWM | PHANTEKS P200A Tempered

• Nisan güncellemesi geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende mavi rengini alarak iPhone 17 den geçerek aranıza katılım Cihaz Android 15 ve oneuı 7 ile geldi.Sizce güncelleme yapmalıyım yoksa aman böyle devam et mi diyorsunuz.Cihaz çok güzel ve sanki ayağımı sıkan ayakkabıyı çıkarıp ferah bir ayakkabı giymiş gibiyim.Almayı düşünen çekinmeden alsın şuan alalı bir gün oluyor ve sürekli kurcalamama rağmen bataryası gayet yeterli.Herkese iyi günler diliyorum. Ha bu arada tavsiyeleriniz varsa alabilirim oyun oynamam standart işi ve gereğince kullanan biriyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excalibur666 -- 9 Nisan 2026; 16:52:53 >

İyi günlerde kullanın iphone 17 den geçmek...

Bende iphone 17 almayı düşünmüştüm elma diye ama ekranı edgeden küçük olması ve edgenin inceliği tercih sebebim olsun.

Güncellemelerin yapılması uygun olur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACE2012 -- 9 Nisan 2026; 18:16:43 >
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163341199

sizin de fikrinizi almak isterim.

Ayarlar > Bildirimler > Kilitliyken içeriği gizle (bunu her zaman göster olarak değiştirin).

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.