Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S23/S23+ [ANA KONU] (1141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
45.632
Cevap
622
Favori
2.959.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
157 oy
Giriş
  • ios ta tam bir sürüm çıktığında stabil sürüm çıktığında yüklüyordum diyelim 16.0 çıktı 16.6 yı yüklüyorum ve güncellemeler toplanıyor en son tek bir hamlede 16.0 dan 16,6 ya geçiyorum. one ui da böyle bir şey var mıdır? one ui 6.0 dan 6.5 e tekte geçmek gibi. yoksa tek tek mi güncelleyeceğiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoldaTr -- 2 Eylül 2023; 23:29:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SoldaTr kullanıcısına yanıt
    sağ ol hocam

• Doğal selfieler için camera assistant ayarlarınız neler? iPhone'dan geçtim gözüm hala ona alışkın selfielerim doğal olsun istiyorum. Özellikle otomatik hdr ve fotoğraf yumuşatma ayarlarını ne yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?

Net şekilde belli oluyor ki sorun donanımsal hocam,muhtemelen ekran değişecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir süredir yakındığım ekran süresi sorunumu çözdüm sanırım, normalde bu ekran süresini son bir 2-3 haftadır %100'den %15'e alıyordum bugün %100'den %30'a aldım ve kullanımımda bir değişiklik olmadı

SAMSUNG GALAXY S23/S23+ [ANA KONU]

Değiştirdiğim şey ise konunun yukarılarında bir mesajda arkaplan kısıtlamalarını cihaza bırakmanın daha iyi olduğu söylendiğini gördüm

• Bende denemek amacıyla pil ayarlarında Arka Plan kullanım sınırlaması kısmında Derin Uyku ve Uyku Modu kısımlarına hem kendim el ile eklediğim hem cihazın daha önce eklediği tüm uygulamaları sildim

2-3 gün normal kullanımıma devam ettim bugün pilin biraz daha uzun gittiğini farkedince yaptığım ayar geldi aklıma, kullanımıma bağlı cihazın otomatik olarak birçok uygulamayı Uyku ve Derin Uyku moduna aldığını gördüm

Bunlara ek bir süredir de aşağıdaki rutinleri kullanıyordum;

• 23:00 ile 07:00 arasında Hızlı Şarjı otomatik kapatmak & %85 Pil Koruma modunu açmak

• Sadece spesifik uygulamalara girildiğinde konumun otomatik açılması
    ( haritalar, kamera, chrome gibi vs )

• 21:00 ile 07:00 arası Ekstra Karartma %50, Parlaklık %30, Adaptif Parlaklık kapalı
    ( Işıklı ışıksız iki ortamda da ne çok parlak ne çok kısık bir görüntü sunuyor oldukça yeterli, pile de katkısı olduğunu düşünüyorum )

Diğer birkaç rutin ayarım;

• Spesifik uygulamalara girince otomatik olarak Ekstra Karartmanın kapatılması & %70 Parlaklık
    ( galeri, kamera vs )

• Yine spesifik uygulamalarda aynı şekilde parlaklık ayarı ve Dolby Atmos'un açılması
    ( youtube, netflix vs )

• Wifi bağlantım kesildiğinde veya Wifi'ı kapattığımda otomatik Mobil Veri'nin açılması gibi ayarlar yaptım

Yukarıdakilere ek olarak;

• Performans ayarım Standart, AOD sadece dokununca göster şekilde açık, Wifi Arama kapalı, Bluetooth 2 cihaz bağlı, Senkronizasyon açık, ekran 120hz

• Ayrıca birkaç gün önce de Smart Tutor'dan desteğe bağlanıp pilimin döngüsünün 72 ve sağlığının 100 olduğu bilgisini aldım

Ve bunlara rağmen oldukça kötü ekran süreleri alıyordum önceki Mayıs sürümündeki ekran sürelerime kıyasla, şuan oldukça memnunum

Uzun bir yazı oldu ama bir süredir yaşadığım ve özlem duyduğum ekran süresi sorunumu çözmüş görünüyorum, umarım böyle devam eder

Ayrıca konuda pilden beklediği performansı alamayanları da gördüğüm için birilerine faydası olacağını düşünerek bir yazı hazırlamak istedim, sorunu böyle basit bir şekilde çözmek sevindirdi

Güncelleme: yaklaşık herhalde 1 ay sonra sonunda tekrardan 7 saati gördüm, benim gibi pil sorunu yaşayanlarında durumu çözülür umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfu -- 3 Eylül 2023; 3:35:18 >

• erenfu kullanıcısına yanıt
    Yazı güzel teşekkürler. Ancak otomatik açılması kapanması gibi bazı özelliklerden bahsetmişsiniz. Onu tam olarak nereden yapıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfu -- 3 Eylül 2023; 3:6:15 >
  • firefoxx F kullanıcısına yanıt

Maalesef yaşadım hocam. Belki de yeni kullanıcı olduğumdandır

6-7 saat ekran süresi maksimum verimi miydi hocam bu telefonun?

İlk sayfadakileri deneyeyim o zaman hocam. Konum hep kapalıydı ve WiFi li kullandım. Dışarıda olma durumu da olmayınca şaşırdım. Teşekkür ederim

Benim 2 ay olacak nerdeyse 5.30 saati geçemedim her telefon aynı değil s23 serisinde maalesef bazı telefonlarla ne yaparsanız yapın ortalama 5 saat alırken bazısı da hiçbir şeyden kısmadan 7 saat alabiliyor

Böyle de ekran çok soluk oldu 😂

telefonu aktif kullandığım dönemde 3 saat 20 dakika kadar ekran alıyordum ama ben %85'e şarj edip %20'ye düşünce tekrar şarja takıyorum. birkeresinde %100'de %5'e kullanmayı da denedim, yani tatmin edici süre alamadım gene. sanırım 5 saat kadar almıştım hatta tam söylemek gerekirse 4 saat 55 dakika gibi.

önceki telefonlarımda telefonu ilk satın aldığımda şarj 1 buçuk gün giderdi. az kullanırsam iki gün gittiği olurdu, hatta General Mobile Discovery'e az kullanımda bir keresinde şarj tam 3 gün gitmişti. S23'te ise genel olarak hergün bi kez şarja takmam icap ediyor.

bununla birlikte, son 1 aydır falan telefonu aktif kullanmıyorum çünkü evden pek çıktığım yok. günlük ortalama ekran kullanım sürem 1 saat. ama eğer dışarı çıkacak olursam sabah %100 şarj ettiğimde aktif kullanımda dahi günü çoook rahat çıkartıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.