Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA (NOTE) [ANA KONU] (398. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.779
Cevap
179
Favori
845.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
70 oy
Giriş

Android 13 ilk tam şarj %100-%0 sonrası batarya kullanımındaki durum şöyle:

SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA (NOTE) [ANA KONU]

Bu listede en çok batarya kullanan ve pil tüketen uygulamaların başında olması gereken internet tarayıcım Vivaldi, silip yerine Samsung Internet yüklediğim için liste dışı kaldı. Önceki mesajımda belirttiğim üzere telefon sürekli pil tasarrufu modunda, GalaxyMaxHz ile 24-96 Hz arası dinamik ekran yenileme hızında.

Açıkçası 48 saatlik uzun diyebileceğimiz kullanım ile 8 buçuk saat ekran süresi almış olmam eskiden aldığım sürelerle kıyaslayınca çok daha iyi bir sonuç. Benden önce farklı kullanıcılar Android 13 sonrası daha az ekran süresi aldıklarını belirtmiş ancak bende durum tam tersi, gerçekten gözle görülür şekilde daha fazla ekran süresi alıyorum Android 13 ile ve bu durumdan son derece memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eabeloved -- 3 Kasım 2022; 14:29:5 >

• eabeloved kullanıcısına yanıt

Cihaz tasarruf modunda mı acaba? devamlı o sekilde mikullanıyorsunuz?

Mesajımı iyi okursanız vermişim zaten sorunuzun cevabını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eabeloved

Android 13 ilk tam şarj %100-%0 sonrası batarya kullanımındaki durum şöyle:

Bu listede en çok batarya kullanan ve pil tüketen uygulamaların başında olması gereken internet tarayıcım Vivaldi, silip yerine Samsung Internet yüklediğim için liste dışı kaldı. Önceki mesajımda belirttiğim üzere telefon sürekli pil tasarrufu modunda, GalaxyMaxHz ile 24-96 Hz arası dinamik ekran yenileme hızında.

Açıkçası 48 saatlik uzun diyebileceğimiz kullanım ile 8 buçuk saat ekran süresi almış olmam eskiden aldığım sürelerle kıyaslayınca çok daha iyi bir sonuç. Benden önce farklı kullanıcılar Android 13 sonrası daha az ekran süresi aldıklarını belirtmiş ancak bende durum tam tersi, gerçekten gözle görülür şekilde daha fazla ekran süresi alıyorum Android 13 ile ve bu durumdan son derece memnunum.

Senin ekran sürelerin iyi oluyor genelde.

GalaxyMaxHz ile 24-96 Hz arası dinamik ekran yenileme hızında. Bumu etkiliyor aceba!?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gozumden kacmis. Kusura bakmayin. Peki guc tasarrufu modunun dezavantajlari olmuyor mu. Yani bu cihazi sirf pili iyi gitsin diye tam performansi ile kullanmamak cok mantikli gelmiyor bana. 5 saat alsam yeter bana mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataybas -- 3 Kasım 2022; 12:6:37 >

En ufak bir sıkıntı yaşamıyorum. Bir kere bile telefonun performansını boğduğum hissi oluşmadı aylardır. Pubg, Genshin Impact gibi oyunlar veya yüksek işlemci hızı gerektiren uygulamalar kullanmadığım için pil tasarruf modunu kapatmak tamamen israf benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eabeloved -- 3 Kasım 2022; 14:10:53 >

Anladim. Cihazim gelsin bende deneyecegim hocam. Bende oyun oynamiyorum sadece net ve is amacli kullaniyorum. Bir deneyeyim bakalim umarim ayni sonuclari alirim

• Normal kullanıma devam ediyorum hatta widget kullanmıyordum ekrana 3 tane de widget ekledim. 5 saat ekran süresi alıyordum 24 saatte. Bu güncellemeden sonra 6 buçuk saatleri bulmaya başladı %100'den %15'e.

• GRİNG0 kullanıcısına yanıt

Aslında Android 13 gelene kadar yine tamamen aynı ayarlarla (ve performansı boğmadan pil tüketimini azaltmak için yapılabilecek hemen her şeyi yaptığım halde) kötü ekran süreleri alıyordum, burada paylaşmadım zaten onları. O nedenle bu iyileşmeyi MaxHz uygulamasına bağlamam doğru olmaz, önceden de aynı şekilde kullanıyordum uygulamayı.

Android 13 sonrası en az %15 - %20 civarı iyileşme gözlemliyorum kendi kullanımım üzerinden. Bu benim için inanılmaz bir iyileşme. S22 Ultra'ya 2 yıl batarya şampiyonu M51 kullandıktan sonra geçtim ve amiral gemisi diyerek düşürdüğüm beklentilere rağmen S22U alıştığım ve istediğim kullanım ömrünü aylardır sunamadı bana ne yazık ki.

Telefonla ilgili en çok rahatsız olduğum ve beni üzen durumun nihayet büyük Android güncellemesi ile çözülmüş olması karşısında (en azından şimdilik, nazar falan değmezse ilerleyen güncellemelerle :D) çok şaşkınım. Açıkçası 8 Gen 1 işlemcinin üretim sıkıntısı nedeniyle verimsiz oluşu bana bu batarya ömrü sittin sene düzelmez dedirtmişti, çok güzel bir sürpriz yapmış oldu Samsung yazılım geliştirme ekibi One UI 5 ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eabeloved -- 3 Kasım 2022; 14:12:26 >

• _____________________________
    Onkyo TX-SR705 THX™ Select2™ Certified HDMI v1.3a 7.1-Channel A/V Receiver
    Definitive Technology Pro Cinema 600
    TeleDünya
    LG 49UF8507 UHD
    SONY 65XF9005
    Samsung S22 Ultra
    Vay be

resimden metin çıkar dediğimde kopyalama yaparken aldığım hata. ekran birden karardı

açıkcası aldığım ilk hatada değil bu. bir kaç defa kamera çöktü ve uygulamadan attı beni. (resim bile çekemeden) ekran donması, başka uygulamalardan atma vb. şeyleri yaşadım.

s9 plus ta bunları yine yaşıyordum doğru ama onu telefonun artık eski olmasına bağlıyordum bunda niye oluyor anlamış değilim.

Benim de güncelleme sonrası pil daha iyi gitmeye başladı. Yalnız güç tasarrufu modunda galaxy max hz ile ekran yenileme hızı 60 hz i geçmiyor. Uygulamadan yenileme hızını göster seçeneğini açarak kontrol edebilir misiniz hocam?

Max Hz uygulamasına ADB ile yetki verin. Güç tasarrufunda da 120hz kullanabilirsiniz.

SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA (NOTE) [ANA KONU]

Exynos veya snapdragon olması fark eder mi güncellemeler konusunda?

Ülkede telefon fiyatları abartı. Gürcistan'a uçakla git, 2 gün tatil, pasaport kayıt parası dahil burdan daha ucuza geliyor.

Alınır mı sizce?

Çekim gücü ve güncelleme konusunda sıkıntı yaşamaktan korkuyorum ama bilmiyorum böyle sıkıntılar oluyor mu yurtdışından alınan telefonlarda.

Çekim, güncelleme vs sıkıntı olmaz. Ama Gürcistan bu aralar sıkıntılı. Ruslar ve Ukraynalılar akın ettiği için her yer tıklım tıklım. Otel fiyatları abartı halde.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.