Şimdi Ara

Samsung Galaxy S20 Ultra vs Note 20 Ultra, hangisini almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10693&idPhone2=10084&idPhone3=10355


    Alternatif olarak S21 'i de düşünüyorum ama o son tercih, bana göre tek artısı 5G 'sinin olması.


    S20 Ultra; 128GB dahili hafızayla geliyor, bataryası hatırı sayılır miktarda daha büyük(500 mAh), bataryası daha hızlı doluyor, 1k daha ucuz, 12GB RAM Var.

    Note 20 Ultra; 256GB dahili hafızayla geliyor, kamerası daha iyi, ekranı uzun olmak yerine geniş olduğu için benim açımdan daha avantajlı, gorilla glass victus var(çok önemli değil), şekli daha hoş geliyor.


    100X Zoom 'dan dolayı tercih ediyorum, Apple ekosistemi bana uygun olmadığı için istemiyorum, alternatif model önerilerine açığım. Xiaomi Mi 11 Ultra dedik ama oda ülkeye gelmedi, gelmeyecek gibi.


    Yorumlar için şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 26 Haziran 2021; 22:20:11 >







  • Biliyorum saçma bir cevap olacak ama ben olsam ikisini de almam. Bu iki modeldeki exynos işlemci beklentilerin çok altında kaldı. Isınma ve pilin yeterli gelmemesi gibi sorunlar var. Ama illa ki seçim yapılacaksa note 20 ultra.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Flaperon F kullanıcısına yanıt

    Yorumunu sonradan gördüğüm için şimdi cevap yazıyorum kardeşim, kusura bakma.


    S20 Ultra aldım, 1 saat önce kutudan çıkarttım.


    Her şeyi artısı ve eksisiyle enine boyuna düşününce bana en mantıklı cihaz S20 Ultra geldi.


    Note 20 Ultra 'yı sadece daha iyi kamera ve dahili 256 GB hafızası olduğu için tercih etmeyi düşündüm ama fiyat farkına bakınca (8700 'e aldım) note 20 ultra son 6 aylık periyotta en ucuz 9000 lira olmuş ve şu anda 10,500 liranın üzerinde. Hadi bekledik 9000 'e aldık diyelim. Cihazların donanımı aynı ama rami 8GB, ben kaç tane telefon eskittiysem değişimlerin ana sebebi ramdi. Rami geçtim bataryası 500 mAh daha küçük, neye akla hizmet yapmış bunu samsung bilmiyorum, bunu da geçtim 45W hızlı şarjı yok(bunun için adaptör alacağız ayrı konu, ikinci şarj aleti alırsam sonradan 45W alırım) ve günün sonunda bu telefonlar anakart olarak neredeyse bire bir aynı, niye fazla ödeyeyim ki? diye bir düşünce aklıma girdi. Tasarım olarak Note20 Ultra daha güzel o apayrı konu. Note20 Ultra, Qualcomm işlemcili olup da bu fiyatlara satılsaydı balıklama girerdim. Huawei P40 Pro düşündüm, onun da birkaç eksisini görünce S20 Ultra kraldır dedim. Benim asıl gönlüm tasarımdan ötürü S21 Ultra 'da kaldı ama kimse kusura bakmasın Türkiye 'de yaşıyor ve çalışıyoruz, aldığımız maaş belli, 15-16 bin lira bir telefona vermem. Birde ömürlük cihazlar değiler, günün sonunda 3. yıldan sonra idare etmeye başlıyor max. 5. yıldan sonra film kopuyor ve telefon değiştiriyoruz. S8 'i ilk aldığım günden beri kollarım, askerdeyken havanın çok soğuk olmasından, yanlış şarj aletleri kullanımından dolayı orijinal bataryasını şişirdim ve açarken arka kapağı patlattım. Neyse deji batarya aldık taktık batarya az buçuk toparladı, böyle idare ediyordum ama geçen rampadan inerken bir çukura girip çıktım(abartılı değil) ve kılıf telefonda olmadığı için metal, metale tutunamadı. bisikletteki telefon tutucudan kayıp düştü baya 7-8 takla attı ve rampa çok dikti baya sürüklendi. Ekranı sağlam ama gorilla glass 'ı çatlaklarla dolu, aynı şekilde arka kapak da çakma olduğu için o direkt kırıldı. Anlaşıldı, bu telefonu değiştirme zamanı geldi dedim. 4 yıldan biraz fazla kullanımım olamadı. Hatta 15-20 gün sonra falan 4 yıllık olacak. Bir şekilde başına bir şeyler geliyor yani.


    Benim telefona işlem yaptırmak gibi psikopat bir durumum yok, telefonla oyun oynamak çok ters geliyor ve resmen oyunculuğa hakaret gibi, 17.3 ekranlı laptopla oyun oynuyorum bu bile hakaret gibi... Eski telefonum s8 'in işlemcisi bile benim için yeterliydi. Bu yüzden sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum, ram desen 12 GB, güncellemeyle Note20 Ultra 'yı belki ram yönünden kilitlerler ama 12GB ram ile bunu kilitleyebileceklerini pek sanmıyorum, telefon şu anda jet gibi. Tabi birkaç yıla samsung planlı eskitmeyle batırır telefonu.


    Pil konusuna da kafa yordum biraz, bu fiyat bandında birde S21 alınabiliyordu. S21 benim beklentilerimi karşılamamakla birlikte batarya süreleri çok farklı değil. S20+ 'ın üzerine koyulmuş 500 mAh günü kurtarmaya yardımcı olmuş gibi. Şimdilik memnunum yani telefondan, 2021 yılındayız ve Türkiye 'de yaşıyoruz. Daha fazla ne olabilir ki? 5G gelse bile sanki gerçek 5G hızını alabileceğiz, şu anda mobil şebekeden gerçek 4,5 G hızını almak bile hayal. O yüzden fazla takılmıyorum yani. İleride 512GB falan bir hafıza kartı düşünüyorum, şimdilik 128GB bana fazlasıyla yetecek muhtemelen.





  • Hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Flaperon F kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.