Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] (1321. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46.514
Cevap
327
Favori
1.701.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13191320132113221323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozkan388 O kullanıcısına yanıt
    Kamerada Video da iken Süper dengeli modu açınca(üstte el işareti olan) arka kamera çözünürlüğü Full HD ye düşüyor ve değiştirilemiyor..
    Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ozkan388 O kullanıcısına yanıt
    Dışarıda mobil veri ile su gibi gidiyor şarj.. ozellikle yandex kullanımı ve whatsapp görüşmesi yapılırsa..evde wifi ile 6 saati buluyor ama disarda berbat..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S10e için Adam akıllı bir cam koruyucu önerebilecek var mı Turkiyede satilan 2 3 tane var onlarda güvenilir gözükmüyor vallahi usandım bakmaktan yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SERKAN BEY

    Kamerada Video da iken Süper dengeli modu açınca(üstte el işareti olan) arka kamera çözünürlüğü Full HD ye düşüyor ve değiştirilemiyor..
    Ben de merak ettim bakayım dedim ve kamera video moduna alınca kilitlenip kaldı ve sürekli tık tık tık benzeri kamera açılıp kapanma sesi gelmeye başladı. Kapattım hemen kamera uygulamasını. Tekrar girdim yine aynısı oldu.

    Sonra tekrar kapatıp girdim bu defa video kısmına gelmeden fotoğraf kısmı açık haldeyken ayarlara girip en alta indim. Kamera uygulaması için güncelleme gelmiş. Galaxy markete. Onu kurdum ve sorun düzeldi.

    Arkadaşa dediğiniz gibi süper dengeli modu açınca 4K dan Full HD düşüyor.




  • Gcam uygulamasını deneyen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E.TAH E kullanıcısına yanıt
    Ben de denemek istiyorum ama hangi programı yükleyeceğim, hangisi güvenilir bilemediğimden cesaret edemedim bir türlü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E.TAH E kullanıcısına yanıt
    Ben exynosla sıkıntısız çalışan bi gcam versiyonu bulamadım illallah geldi uğraşmadım bi daha vallahi kendi kamera uygulaması candır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cocorii kullanıcısına yanıt
    Kendi kamerasının selfie kısmı berbat bence. Çok kötü selfie'ler çekiyor. Netlik hiç yok. Özellikle saç sakalda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • s10e ile ilgili kamera konusunda yapacağım bir eleştiri olacak. Gerçi belki diğer modellerde de öyledir bilmiyorum. Tamamen karanlık ortamda 100 iso ve fazla açık enstantene ile flaş kapalı fotoğraf çekilen fotoğraflarda cihaz neden bilmiyorum ama fotoğrafa çok aşırı şekilde noise düzeltme işlemi yapıyor gördüğüm kadarıyla.

    Sanki noise içeren fotoğraf çekmişsiniz onu bilgisayarda photoshop atıp photoshople fotoğrafa çok fazla noise düzeltme işlemi yapınca ortaya çıkan kötü bir görüntü olur ya işte aynen öyle bir görüntü çıktı.

    100 iso ile çekilen bir fotoğrafa neden kamera yazılımı noise düzeltme gereksinimi duymakta cidden merak ettim.
  • Şu pro modunu kullanmayı hiç bilmiyorum ya enstantene ney iso ney neye göre oynanıyor hiçbi fikrim yok ton ayar var benim gibi fotoğrafçılıktan anlamayanlar mecbur otomatik modtan devam.. :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cocorii

    Şu pro modunu kullanmayı hiç bilmiyorum ya enstantene ney iso ney neye göre oynanıyor hiçbi fikrim yok ton ayar var benim gibi fotoğrafçılıktan anlamayanlar mecbur otomatik modtan devam.. :(
    Kısaca özet olarak geçeyim. Diyafram diye bir şey vardır. Sensör'ün üzerine düşen ışığın miktarını ayarlar. Enstantene ise o ışığın ne kadar süre ile sansürün üzerine geleceğini ayarlayan ayardır.

    Mesela açık alanda ve genişli bir havada fotoğraf çekerken 11 ile 16 arasında F (diyafram ayarı yapılır) 1/125 de enstantene ayarı yapılır. Gölge de ise 5,6 veya 8 diyafram ve 1/60 veya 1/30 enstantene. Gölgenin durumuna göre. Yalnız bunlar standar ayarlardır yani kitaplarda öğretilen.

    Fotoğrafçılar her zaman bu ayarlara uymaz ve uyamaz. Güneşin ve gölgenin durumuna göre değişir. Bu arada fotoğrafı çekilecek şeyin konumundaki ışığa göre bu ayarlar yapılır. Hava güneşlidir ama fotoğrafı çekilecek şey gölgede duruyorsa ona göre ayar yapacaksın.

    Baya ayrıntılı bir konu bu. ISO ise bu iki değerin yeterli kalmadığı durumlarda genelde yükseltilir. Bu iki yeterli ise ISO değeri 100 de tutulur. Telefonlarda 50 ISO var ona sonra geleceğim.

    Bu arada diyafram ve enstantene değerin yeterli olduğu her zaman ISO 100 de tutulmaz. Mesela Güzel bir havada Bursa Cumalı Kızık köyünde çekim yapacaksan ISO değeri 100 değil 200 de tutulur. Çöl gibi ortamlarda da 200 ISO önerilir.

    Telefonlara dönersek. Telefonlarda F yani diyafram değerine biz ayar çekemiyoruz o sebeple ISO ve Enstantene değerleriyle oynamak durumdayız.

    Otomatik mod ile açık alanda ve gündüz güzel fotoğraf çekebilirsin.Her zaman değil bazen çok güneş varsa fotoğrafta bazı yerler patlayabilir. Ancak kapalı ve ışığın az olduğu ortamlarda otomatik mod ile prof mod arasında çok net fark ortaya çıkar.

    Mesela otomatik mod ile 400 ISO çektiği bir fotoğrafı Prod modda Enstantene değerini doğru ayarlarsan 100 ISO ile çekebilirsin.

    İki Iso değeri arasında çok mu fark ediyor dersen telefonlarda fark eder. Noise artar 400 ıso da. 100 ıso da böyle bir sorun görmezsin.

    SLR fotoğraf makinelerin mesela 1200 ISO dan sonra kalite fark etmeye başlar. Renkler değişim gösterir. Noise fazla olmaya başlar. Gerçi Nikon ve Canon'un son dönemde çıkan bazı modelleri 3200 ISO da bile çok kaliteli fotoğraflar çekmeye başladılar.

    Zaten bu sebeple telefonların SLR asla kalitesini yakalamasının mümkün olamayacağı söylenir.

    Bir de hareketli obje ve konu çekimlerinde mutlaka enstanteye kullanımın bilinmesi şart. Bu tür çekimlerde otomatik mod çok başarılı sayılmaz. Bir de sen hareketli konuyu net yani duruyor gibi çekmek istiyorsan mecbursun prof modu kullanmaya. Bir de geceleri bazı hoş araba fotoğraflar çekmek istiyorsan enstanteneyi kullanmasını bilmek lazım.

    Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU]

    Mesela bu tür fotoğraf çekmek için diyafram ve enstantene kullanımını bilmek şart. Otomatik mod ile asla çekilemez. Telefonların enstantene değeri yetiyor mu bilmiyorum çünkü telefonla bu tarz fotoğraf ben denemedim ama SLR makineler çekiyor. Zamanında çekmiştim böyle. Ama elimde yok şuan. O sebeple örnek amaçlı netten bulup attım bu görseli

    Kısaca çok geniş kapsamlı bu diyafram ve enstantene işi. Ama öğrendikten sonra çok güzel görseller elde edersiniz.




  • 2.1 güncellemesi ile gelen bir özellikle fotoğraf modun iken çekim tuşuna basılı tutarsak elimizi çekene kadar video çekiyor.
  • Never97 N kullanıcısına yanıt
    Zore ,nano

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takıldığınız bir TELEGRAM grubu var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S10e Full wifi ile güncelleme ile bir fark yok ekran süresinde

    Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muttaki_34 -- 4 Nisan 2020; 18:45:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GSM hat üzerinden görüntülü konuşma ayari nasıl yapılıyor. Annem beni görüntülü arayabiliyor ama ben onu arayınca hemen hattan düşüyorum. Hattım Turkcell. 3g mesaji da attım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Dostum WiFi araması ula alakalı tecrübem paylaşayım. Sizlerğn de aklınızda olsun.


    Bende bir dönem ses kesilmeleri, kopmalar, birini aradığımda bir türlü bağlanamamak gibi sıkıntılar oldu. Çok uğraştım bulmak için. Hep full çeken yerlerde kesilmeleri bile yaşıyordum

    Telefonla konuşurken ses birden kesiliyordu. 30sn 1 dk gelmiyordu. Kapatıp bir daha aramak zorunda kalıyordum.

    Sonra Bi gün spor salonundan çıktığımda telefonla konuşurken gene kesildiğinde fark ettim. Kesildiği yer tam salondaki WiFi nin kesildiği yerdi. Oradayken bağlantısı kopuyordu wifinin

    O zaman aklıma geldi. Evde de en uçtaki oda veya banyo gibi WiFi çekmeyen yerlerde kesinti oluyordu

    Bu özelliği iptal ettim kesintiler bitti.

    Hatta ben bazı arkadaşların bu kopma sorununu buna bağlıyorum

    Yurtdışı için iyi özellik. Veya evde çekmeyen bölgelerde WiFi varsa falan

    Onun haricinde tavsiye etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 4 Nisan 2020; 20:31:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • striders kullanıcısına yanıt
    wifi aramasında şarj daha çok gidiyor bir de onu test ettim bugün. Tüm gün açıktı volte yerine onu aktif ettim. Bekleme modunda daha çok şarj yemiş.
  • Bir şey dikkatimi çekti uzun zamandır. Mobil veri ağında oyun oynarken. Arama gelip aramayı açmadığım zamanlarda. Mobil veri ağı 4.5 g den 3 e düşüyor ve ping düşmüyor uzun bir süre. Telefonu açıp kapatmadan İnternet kendisine gelmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar cihazım bugün sürekli kamera durduruldu uyarısı veriyor ne yapmam lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13191320132113221323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.