Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] (1029. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
24 Misafir (11 Mobil) - 13 Masaüstü11 Mobil
5 sn
46.865
Cevap
296
Favori
1.775.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10271028102910301031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Android 10 betası yüklü olan arkadaşlardan ufak bir bilgi rica ediyorum.

Bu cihazların pil, kamera gibi bir takım sorunlarının haricinde belkide en sorunlu kısımlarından biride yakınlık ile ışık sensörü.!

Işık sensörü düzgün çalışmıyor, yakınlık ise hepten sorunlu. Kaç güncelleme oldu bakıyorum, dikkat ediyorum ama çok geç devreye giriyor yada bazen girmiyor bile. Özellikle tel görüşmesi esnasında yanak ekrana komut veriyor, whatsapp sesli mesajları anında kesilmiyor kulağa gidince vs.

Android 10 ile bu durumda bir düzelme gelişme varmı yoksa aynı tas aynı hamam mı merak ediyorum. Çünkü kimisi kameradan, büyük çoğunluk pilden şikayet ederken, benimde en çok canımı sıkan bu yakınlık ve ışık sensörü.

Samsung'un çok satan üst düzey ve oldukça güzel olan bu S10 ailesi belkide en sorunlu serisinden biri olarak akıllarda kalacak. Açıkçası s11 serisini sabırsızlıkla beklemeye başladım. Şartlar uygun olursa kesinlikle değiştirmeyi düşünüyorum ki, ben asla sürekli cihaz değişen biri olmadım. En azından minimum 3 sene kullanırım her cihazı. Gerçekten oldukça sorunlu ve problemler ile dolu bir seri üretmiş samsung. Hele SD ve EX işlemci arasındaki farkları katmıyorum bile.!
    Hocam s10 un öyle kronik sorunları yok kişinin beklentisine göre sorunları var. Pil süresinden ben çok memnunum forumdaki birkaç kişi memnun değil. Kamerası son çıkan telefonlar içinde en iyisi. Ben sanmıyorum çok sorunlu bir telefon olarak hatırlancağını ki bu stabilitede giderse rahat 5 sene kullanırım. S6 yı 4.5 sene kullanmış adamım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Şimdi telefon görüşmeleri yaptım Android 9 da bende şikayetçiydim bu durumdan fakat Android 10 da bu işi çözmüşler hiç bir sıkıntı yok..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xraited X kullanıcısına yanıt
    Telefonla suça nasıl karışacak?
    Hat ile suça karışılır.
    Hırsız olmamak için ise ilk sahibinden alırken şu kişiden şu tarihte şu kadar ücrete karşı satın aldım imza şeklinde faturasına yazarsın. Diğer türlü ilk sahibi size telefonu satsa bile. Telefonum çalındı diye başvurabilir. Siz bir hak talep edemezsiniz.
    Telefonculardan ikinci el alırsan zaten onlar da kimlik bilgilerini VS. Falan alıyorlar. Onlarda sıkıntı yok.

Orijinalden alıntı: SERKAN BEY

Şimdi telefon görüşmeleri yaptım Android 9 da bende şikayetçiydim bu durumdan fakat Android 10 da bu işi çözmüşler hiç bir sıkıntı yok..
    Android 10 nasıl? Stabilite ve genel performans açısından? Birde ram kullanımı nasıl

Gayet iyi ben ilk beta yı yukledikten sonra kısa sürede Android 9 a geri dönmüştüm Bug baya fazla idi sonra Beta 3 çıkınca tekrar yükledim ardındanda beta 4 geldi herşey gayet iyi gidiyor şu an Android 9 a dönmem artık ben gayet memnunum 10 dan..

• Android 10 için 5.Beta güncellemesi geldi..XDA da bunun son olabileceği önümüzdeki hafta kararlı sürümün yayınlanabileceği konuşuluyor hadi hayırlısı..

https://www.sammobile.com/news/galaxy-s10-another-android-10-beta-update/

XDA Developers
    [ZSKF] Galaxy S10 (SM-G97xF) OFFICIAL OneUI2/10 beta (NO ROOT/CUSTOM ROM TALK!!!)
    https://forum.xda-developers.com/s10-plus/how-to/galaxy-s10-sm-g975f-official-oneui2-10-t3980879/page221

• jocabonita J kullanıcısına yanıt
    s10+ için konuşuyorum , kendi tecrübelerimdir .Işık kaybında kalite düşüyor, gece çekimleri gerçekten kötü, pro çekerseniz daha güzel sonuçlar elde edersiniz ama gün ışığında en güzel kameralardan. Yapay renk olayı Huwai'de aşırı derecede var. Her ay güncelleme geliyor ve her güncelleme ile telefon daha iyiye gitti. Ben herhangi bir yanliş güncelleme ile kilitlenme yaşamadım. PubG rahat oynanıyor bahsettiğin atlamalar artık yok. Isınma sorunu normalde yok denecek kadar az ama gps ve mobil birlikte kullanıldığında evet ısınıyor. Genelde FHD kullandığım için ekran konusunda yorum yapmayacağım.

@djblow Yakınlık sensörü işi 2 3 güncelleme önce çözüldü senin sensörde bir sıkıntı olabilir.

Telefonu aldığımızda çok güzel bir buyback olanağı ve onunla birlikte samsung galaxy buds verdiler - ki son güncelleme ile gerçekten çok kaliteli bir wifi kulaklığa dönüştü.

Şu anda aynı fiyat olsa Ipone11 pro alırım ama buyback ve galaxy buds varsa yine s10+ tercih ederim.

En büyük sıkıntı Snapdragon tercih edememiz.

• İlk sahibi faturasıyla telefoncuya satmış 4 gün sonra da ben telefoncudan aldım hiçbir imza kimlik fotokopisi vs istemedi hocam. Şikayetimi samsunga karşı ayıplı ürün kategorisinde yaptırdılar ondan da pek umudum yok haklı olacağım konusunda. Adamlar başvuru yapmamam için elinden geleni yaptı resmen. Samsunga mail attım canlı destekle de uzlaşma talep ettim değişim olursa şikayetimi geri çekeceğim dedim canlı destekteki kişi üst mercilere iletti 3 iş günü içinde beni arayacaklarını söyledi umarım değişimi onaylarlar

• koftehor1 K kullanıcısına yanıt
    Ben kronik sorunları var demedim ki zaten. Bilinen ve en çok şikayet edilen 2 sorunu kamera ve pil. Bunu herkes dile getiriyor ise sizin, benim memnun olmam sorun olmadığı anlamına gelmiyor.

Bende pil süresinden memnunum. 8 ile 9 saat arası kendi kullanım alışkanlıklarım ile ekran süresi alıyorum ki, bunun en az 2-3 saati oyunla geçiyor. Bu tabi wi-fi ile alınan süre.

Mobil veride kullanınca günü çıkarıyor ama beklemede bir sıkıntı olduğu kesin. Benim geceden sabaha %3-4 gidiyor ama bir çok kişide bu şekilde değil. 3 sene S7 Edge kullandım. Bu cihaz çok daha hızlı, premium ve kaliteli olsada, şikâyetlerim S7 den fazla. Belkide verilen paralar ve beklentiler yüzünden bilemem.

Kamerası ilk başlarda evet kötüydü baya. Son güncellemeler ile toparladı ama hala olması gerektiği gibi değil. Daha iyi olabilecek bir kapasite var. Kamera yazılımı geliştirmeleri gerekiyor ki, Android 10 ile daha iyi olduğu konuşuluyor. Madem öyle, neden 6-7 aydır insanlar sürekli kameradan şikayet ederken bu düzeltmeler yapılmadı.?

Kısaca söylenecek şey çok fakat savunmayı gerektirecek birşey göremiyorum. Eşim S10, ben S10+ kullanıyorum. 12-13K para vermişiz 2 cihaza ama dediğim gibi, s11 eğer makul şekilde gelirse direk geçiş yaparım. Android 10 ile sorunlar giderilmezse tabi. Merakla bekliyoruz bakalım.

MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1

• quote:

Orijinalden alıntı: SERKAN BEY

Cvp için teşekkürler. Bu güzel haber. Umarım resmi sürümde sıkıntı çıkmaz.

MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1
  • gurman67 G kullanıcısına yanıt
    Evet eylül güncellemesi ile yakınlık sensörü daha iyi hale geldi fakat ne yazıkki iyi seviyede değil. Benim cihazda sorun var madem, Hanımda S10 var. Onunda aynı. Ekranda fabrika çıkışı koruyucusu var. Sebep omu bilemiyorum ama ne yazıkki yakınlık sensörü sorunlu bu aletlerde. Aynı şekilde ışık sensörü de aynı.

Kamera da evet, ışık azaldığı anda kamera çuvallıyor fena halde. Aydınlık ve yeterli ışık olan ortamlarda gerek kamera gerek video hakikaten çok güzel.

• işe yaramadı, kopma halen devam ediyor.
    android 10 kuran arkadaşlardan bir ricam olacak.

gece wifiyi açık bıraktığınız zaman sabah telefonu açtığınızda wifi bağlı değil oluyor mu ? hızlı bakmanız gerek çünkü 1-2 sn içinde tekrar wifiye bağlanıyor.

sorunu samsung' a bildirmiştim, bu sorunu yabancılar da dile getirmiş, acaba düzelttiler mi merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben de katılıyorum ama ön kamera hariç. Oneplus 7 pro çok daha iyiydi ön kamera ne görüyorsam onu çekiyordu. Bunda ne yaptıysam efekt eklenmesinin önüne geçemedim. Arkada beyaz ışık varsa yüzümü karartiyor. Akşamları ve loş ortamda bildiğin leş. Geniş açı hariç S9 plusla aynı kameralar. Snapdragon farkına hiç girmeyeyim. Keşke hepsini Snapdragonlu üretse artık Sony lensle

- Parmak izi ile cihaz açılırken siyah ekran oluyordu.
    - "Diğer cihazlarda mesaj at / ara" güncellemeden sonra, bildirimler sabit olarak senkronize oluyordu.
    - AOD Fotoğraf Modunda tarih gözükmüyordu.
    - AOD animasyon frame azalma yaşanıyordu.
    - Kamera Yakınlaştırma ve kamera modu simgeleri üst üste geliyordu.
    - Kamera ile çekilmiş fotoğraflar, Galeri'de gözükmüyordu.
    - İnternet uygulamasını kullanırken görev çubuğu kayboluyordu.
    - Cihaz Widget'ı görntüleneme hatası veriyordu.
    - Müzik kalitesi güncelleme sonrası önemli derecede düşmüştü.

Tamam mı, durmak yok çalışmaya devam edelim. gördüğümüz aksiklikleri lütfen bildirelim ki samsung'a düzeltilsin!

Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Yeşil
  • gurman67 G kullanıcısına yanıt
    Ve bütün bunlar s11’in çıkmasına 3 ay kala stabil hale geldi. Hala sorun devam etmekte. Ben çok yadırgadım, 2 aylık telefonun oyun oynatmaması, kasması ve kamera performansının gece çok kötü olması, büyük umutlarla almıştım.
    İos ekosistem olarak samsung’un çok ilerisinde
    Donanım olarak yeni diye sunduklarını kararlı süremedikten sonra 100 mp kamera olsada tatmin etmez. Yeni özellik demek stabilite olmuyor. Bunu çok iyi deneyimledim.
    O dönem bunları anlatmaya çalışınca burda linç edildim. Ama ben doğruyu söyleyip, kitlesel tepki verilmesi niyetindeydim. Buna musade edilmedi. S11’de aynı lenslerle gelirse çok üzülürüm alan ve alacak olanlara.

• jocabonita J kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum, yazılım çok önemli ve samsung bu konuda gereken önemi vermiyor.

apple gibi yazılımdan para kazanmadıkları için sürekli yeni cihaz satıp buradan gelir elde etmeye çalışıyorlar.

1-2 sene eski cihaza güncelleme vermiyor,verirse yeni telefon satamayacak çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca bu mesajı da şu 2 3 sayfa geride inatla beni aptal yerine koyan, arkadaş da görüyordur umarım bu mesajı.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• xraited X kullanıcısına yanıt
    Hocam o kaskolar sonradan değil de telefon alınırken faturaya işleniyor diye biliyorum. Yani araç kaskosu gibi istediğim zaman yaptırayım olayı yok. Ben 2 senelik kasko yaptırdım. Bir de 1 sene kasko 5 sene garanti vardı. Onu istemedim 1100 tl mi ne fiyat verdi ona media markt. Dedim ekstra 1100 versem zaten s10e değil s10 alırdım

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• 
Sayfa: önceki 10271028102910301031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.