Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] (1030. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
35 Misafir (29 Mobil) - 6 Masaüstü29 Mobil
5 sn
46.868
Cevap
296
Favori
1.782.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10281029103010311032
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biliyorum hocam da aldık bir kere elimize kendi küçük derdi büyük oldu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam başka router ile falan denediniz mi hiç. Bütün wifi ağlarında mı oluyor yoksa sadece sizin evde mi ? Ben telefonu aldığımdan beri böyle bir kopma yaşamadım.

Fakat benim turksat kablo tv'nin netmaster kutusu çok kötüydü. Onda bağlı olsa bile çok fazla cihaz bağlanınca internet vermeyi kesiyordu, modem arayüzüne bile ulaşamıyordum WLAN kopmle gidiyordu.

Bu LG de de böyle oluyordu S10'da da devam etti. Hatta whatsapp mesajları bile gelmiyordu bazen. Telefonu açınca mesaj düşüyordu yüzlerce.

Şimdi xiaomi router aldım 5GHZ destekli. Modemi bridge moda aldım, güvenlik duvarını falan da kapattım sadece ISS'den interneti alıp router'a veriyor. bütün sorunlarım düzeldi.:) Evdeki bütün cihazlar kopmadan internete bağlanıyor.

Yani eğer kullandığınız router eskimeye başlamışsa ondan da olabilir. Uzun kullanılmama durumunda modem sinyal vermeyi kesiyor bazen ya da çok yoğun kullanımda sapıtıyor falan. Ya da ayarları kurcaladıysanız bir reset atın öyle deneyin bir de.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• jocabonita J kullanıcısına yanıt
    Vallahi sadece samsung değil android ekosistemi IOS 'un gerisinde. Çünkü android 'de standart yok bir çok üretici var bir çok model var. Samsung yüzlerce model çıkartıyor, google'ın 2 senelik dayatması olmasa inanın uğraşmaz böyle yazılım vermeye. yok betaymış yok alfaymış.

S10 çıkarıyor donanım farklı, note çıkarıyor donanım farklı, A serisi hepsi birbirinden farklı. Hepsine farklı yazılım entegrasyonu gerekiyor. Güncellemeler bu yüzden aksıyor ya da 2 sene sonra kesiliyor androidde. En az 2 sene yani iki güncelleme alsın diyor google. Ama istersen ömür boyu ver beni ilgiendirmez diyor. Fakat o zaman samsung para kazanabilir mi ya da diğer üreticiler.

Adamların amacı telefon satarak para kazanmak, Apple'ın amacı ise cihazımı yapayım fahiş fiyata satayım, yanında da servislerimi satayım diyor işte. Kocaman bir eko sistem var aslında apple tarafında. Android tarafı ise kafa karışıklığı.

Yıllardır diyorum hep, düzelmedi düzelmeyecek de. Bir windows gibi asla olamayacak android. Bir sürü telif var, bir sürü kişiselleştirme var, arayüz var. Telefonlarına direkt android kurup kullanalım diyoruz bunu da yapamıyoruz. Sürücüler lisanslı, o sürücülerin sadece üreticiler tarafından adapte edilmesi lazım yazılıma. Bunca geçen sene zarfında sadece güvenlik güncellemelerini parça parça verebilmeyi çözdü google. Hala global bir çözüm bulamadı tüm telefonları ilgilendiren. Güzel şekilde güncelleme ekosistemi kurabileceği.

Ne mutlu Türküm Diyene

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Bazı dualband çoğu arızalı WiFi ac modemler yapıyor bunu. Biraz yük binince WiFi ac kopuyor. Sonra gel de anlat satınaldığın yere anlamıyorlar saçma sapan öneriler. Özetle mesleği söylemem yeterli oluyor tamam abi dedikten sonra iade işlemleri başlıyor.

TP Link AC1200 almıştım sorunlu çıktı. En güzel yöntem modem yerine sizin yaptığınız gibi kaliteli AP almak. Zyxek Armour Z2 de güzel diyorlar ama denemedim.

• alidarkstone kullanıcısına yanıt
    Yani modem ve router bir arada olunca nedense ilk baş yapmasa bile sonradan mutlaka sapıtıyor ben onu gördüm. Routerlar biraz daha ağ donanımı olarak tasarlandıkları için sanırım hem cihaz kapasiteleri fazla hem de uzun süre kapanmadan çalışabiliyorlar.

Ben bu modelden aldım,
    urun.n11.com
    Xiaomi Wifi Router 4a Giga Version 4 Antenli Kablosuz 2.4 - 5 Ghz - n11.com
    https://urun.n11.com/usb-urunleri/xiaomi-wifi-router-4a-giga-version-4-antenli-kablosuz-24-5-ghz-P377186194

N11 de kuponla falan 150 liraya geldi Modemle aramda 3 metre mesafe varken 5GHZ de 300mbit alıyorum. Modemin dibine gidince stabil 650 bazen 768 mbit bağlandı oluyor. 2,4N 'de de stabil 130 ara ara 150 yi gördüm. Ama tabi 2,4'ün menzili 5'den daha iyi. Fakat bana şu an 5Ghz menzili evde yettiği için hız daha önemli. Bütün cihazlar da 5ghz desteklediği için 5 açık şu anda.

Bir de dual band sistemi varmış. Onu kullanmadım, 5'i otomatiğe alıp seni 2,4'den bağlıyor, gerek duyduğunda ikisini birden devreye sokuyormuş falan. Çok ıvır zıvıra gerek yok, kopmalar olmasın yeter bana. 128 cihaz desteği var, çift çekirdekli işlemciye sahip.

Aynı zamanda extender olarak da kullanılabiliyor. O özellikleri yazmamış ama arayüze girince o özellikler çıkmıştı. Mevcut ağı genişletebiliyoruz kablo ile bağlamadan. Fakat benim modemin kendisi sorunlu olduğu için en güzeli bridge mod benim için

Ne mutlu Türküm Diyene

• Modemde sorun olsa diğer cihazlarda da kopma olmaz mıydı ?

Modem huawei hg 658v2,
    bundan ayrı olarak eski bir tplink modemle de denedim, telefon doze moduna geçince kopuyor wifi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginç hocam, bende de gps de kopma oluyordu güç tasarrufu modunda. Gerçi son güncellemeden sonra olmadı gibi tam denemedim. Telefonu ilk aldığımda eylül 'de marmarise gittim, yol tarifi alırken telefonun ekranını kapatıyordum uzun süre düz giderken, ekranı kapattıktan 1 dk sonra gps sinyali kayboldu diyordu :)

Yani dediğiniz doğru, diğer cihazlarda da sorun olması lazım. Bir de modemi ne kadardır kullanıyorsuz ve kaç cihaz bağlanıyor. Nette biraz arattım da, huawei ile wifi kopması yaşayan çok varmış. Acaba telefon mu uyum sağlayamıyor. Ben yine de farklı bir router ile deneme imkanınız varsa deneyin derim, uyku modunda kopacak mı yine.

Ne mutlu Türküm Diyene

• Yakınlık sensörü bende şu aralar biraz gecikmeli de olsa sıkıntısız çalışıyor. Bazen kulağımdan uzaklaştırdığım gibi ekran açılıyor bazen 1-2sn sonra açılıyor ama açılıyor en azından. Bir ara hiç açılmıyordu illa güç tuşuna basmak zorunda kalıyordum.
    Birde yeni bir şey farkettim, konuşma sırasında ekrana elinizi koyunca da ekran kapanıyor. Sanırım samsung, windows phone'da olduğu gibi ekranı yakınlık sensörü olarak kullanmaya başlamış. Bazı lumialarda yakınlık sensörü yoktu, ekranın üst veya orta kısmına yüzünüz veya kulağınız temas edince kapanıyordu.
    Işık sensörü için bir şey diyemeyeceğim otomatik parlaklığı hiçbir telefonumda kullanmadım şimdiye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 18 Kasım 2019; 21:4:52 >

Nihayet 2. Hattı alıp s10+ kullanmaya başlayacağım.

Sorum şu.

Sanıyorum cihazımda eylül güncellemesi var. Diğer samsunglarda eski güncellemede kalmayı öneren çok kişi var

S10+ da durum nasıl?

S10+ için tüm güncellemeleri yapmak mı iyi yoksa eskide kalmak mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Vallahi sadece samsung değil android ekosistemi IOS 'un gerisinde. Çünkü android 'de standart yok bir çok üretici var bir çok model var. Samsung yüzlerce model çıkartıyor, google'ın 2 senelik dayatması olmasa inanın uğraşmaz böyle yazılım vermeye. yok betaymış yok alfaymış.

S10 çıkarıyor donanım farklı, note çıkarıyor donanım farklı, A serisi hepsi birbirinden farklı. Hepsine farklı yazılım entegrasyonu gerekiyor. Güncellemeler bu yüzden aksıyor ya da 2 sene sonra kesiliyor androidde. En az 2 sene yani iki güncelleme alsın diyor google. Ama istersen ömür boyu ver beni ilgiendirmez diyor. Fakat o zaman samsung para kazanabilir mi ya da diğer üreticiler.

Adamların amacı telefon satarak para kazanmak, Apple'ın amacı ise cihazımı yapayım fahiş fiyata satayım, yanında da servislerimi satayım diyor işte. Kocaman bir eko sistem var aslında apple tarafında. Android tarafı ise kafa karışıklığı.

Yıllardır diyorum hep, düzelmedi düzelmeyecek de. Bir windows gibi asla olamayacak android. Bir sürü telif var, bir sürü kişiselleştirme var, arayüz var. Telefonlarına direkt android kurup kullanalım diyoruz bunu da yapamıyoruz. Sürücüler lisanslı, o sürücülerin sadece üreticiler tarafından adapte edilmesi lazım yazılıma. Bunca geçen sene zarfında sadece güvenlik güncellemelerini parça parça verebilmeyi çözdü google. Hala global bir çözüm bulamadı tüm telefonları ilgilendiren. Güzel şekilde güncelleme ekosistemi kurabileceği.
    android'deki standartların oluşmaması, windows phone için bir fırsattı. özellikle windows 10 mobile'a kadar çok güzel gidiyordu.

ama ne vardı? Google denen çok şerefli firma youtube uygulaması bile çıkartmadı. google servislerini kullanan programların hiçbiri çıkmadı windows phone'a. ne gmail, ne google haritalar, ne navigasyon hiçbiri, ne translate, ne google drive ,ne chrome tabi ki.

eğer google kendi uygulamalarını windows phone için çıkartsaydı, şimdi 3. ekosistemimiz olmuştu.

microsoft'un hataları yok mu? sürüsüne bereket.

meego daha doğrusu maemo 6 devam etseydi, belki de şimdi android 3. tarafa düşecekti.

elop operasyonu ile nokia ele geçirilip, microsoft'a çıtır çerez parasına satıldı.

meego sevdası ki olsaydı eğer, burada en büyük iki destekçi intel ve nokia'ydı, herşey çok bambaşka olacaktı.

microsoft ise meego'yu bitirmek için yaptığı bu hamleyle, tüm meego os / nokia severleri karşısına.

samsung'un da işine geldi meego'nun bitmesi tizen için, aynı şey lg için webos için de aynı şey söylenebilir. (gerçi web os hp tarafından 2013'de satılmış lg'ye ya neyse)

neticede başkasına yar olmayan ona da yar olmadı.

şu anki geliştirici araçları,-ilerlediği alanlar- ortak windows için, kernel, apiler vs teknik olarak yeterlilikleri var.

ancak, bunun için pazar araştırmaları, hedef kitle, android'in ( en azından uygulama mağazası, hız ve stabilite olarak ve ios'un artık son derece olgunlaşmış işletim sistemi olması sonucu kaynakların (ekonomi de bu kaynaklar kıt olarak tanımlanır, sonsuz değildirler)

ios şu an için en sorunsuz işletim sistemi.

android ise ios'un %70'i kadar olabilir en fazla.

windows phone ise ios'un %85i kadar stabildi ama uygulama mağazası bir türlü gelişemedi.

sevsek de nefret etsek de elimizdeki bu işte, android ve ios.

koskoca microsoft bile surface duo cihazında android kullanacak.

bütün ms uygulamaları gün geçtikçe gelişiyor ve mükemmelleşiyor android için.

ms de diyor ki, ne yoracağım kendimi ağa, kendimi ispatlamak için bir ton para harcamam lazım ve karşılığı bunun çok az.

azure'a, office 365'e yoğunlaşıp, şirket müşterileri için daha iş dünyasına yönelik faaliyette bulunmak. çünkü zaten tüketici ürünlerinin kralı da müşteri kitlesi olarak Apple'da.

kısacası değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows 11 -- 18 Kasım 2019; 22:49:53 >

Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Yeşil

• eğer böyle birşey yapacaksan iphone'Un yarı fiyatına olmalısın her zaman için.

aynı fyatı koyarsan, insanlar tabi ki, 5 yıl güncelleme desteği olan, cihaz bozulduğunda tak diye değiştiren, bi de toplum içinde prestij sahibi olan bir telefonu alırlar insanlar da. demek ki, samsung apple'ın yerinde olsa 2 yıl güncelleme verirmiş en fazla.

Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Yeşil
  • Arkadaşlar aod ekranında parmak izini sürekli göster gibi bir seçenek yok mudur? Ya da öyle yapabileceğim uygulama ayar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adela -- 19 Kasım 2019; 0:30:39 >

Ya Telefonum Bozulursa Diye: Cep Telefonu Sigortası | AXA Sigorta
    https://www.axasigorta.com.tr/cep-telefonu-sigortasi

• hocam 6s kullanırken iki defa değişim yaptılar ama geçen sene iphone se home tuşu bozulduğunda ekranı değiştirdiler, artık değişim yerine onarım yolunu tercih ediyorlar. hizmet kalitesi düştü apple'da. hatta açılmamış cihazları, yetkisiz müdahale gördü diyerek, garanti dışı bırakıyorlar, iftira atıyorlar.
  • jocabonita J kullanıcısına yanıt
    Konu sadece stabilite değil, güvenlik de önemli. Apple açıkları kapatmak için çok çaba sarf ediyor. Kendisine rapor edilen hata ve açıkları hemen bir sonraki güncellemede vakit kaybetmeden önlemini alıyor.
    Son güncelleme olan 1 Kasım güncellemesinde bir sıkıntı yok. Şarjı iyi gidiyor, çok büyük bir hata yok, bir önceki güncellemeye göre kamerada gelişme var, hızlı, takılma, donma yok. Ancak bir sonraki güncellemede ne olacağını bilemeyiz.
    diğer cihazlarda kopma yok yine de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.