Şimdi Ara

Samsung Galaxy S GT-i9000 Turkcell rom kaldırmak ve en stabil rom ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

galaxy s gt- i9000 telefonum var. İçinde turkcell rom yüklü 2.3.3. Telefon açılırken kapanırken türkcell müzikleri çalıyor. Türkcell in kullanmadığım uygulamaları var. Orjinal rom ve en stabil güncel rom hangi versiyon acaba ? odin ve rom root kernel flash gibi konuları araştırdım okudum ancak ilk yapacağım yani yeniyim bu konuda. Rom dosyası aradım 2.3.6 buldum ama genellikle hepsinin linkleri ölmüş oluyor yada stoch rom bulamadım.hangi versiyonu yükleyeceğimide tam bilmiyorum jeally beam 4.3 filan gördüm ama oda custom rom sanırsam . Bu konu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz ? Turkcell lanetinden kurtulmak istiyorum.

Odin 1.85 indir.
    Telefonu download moda al. ( Telefon kapalı iken ses düşürme tuşu home tuşu açma kapama tuşu )
    Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağla Odin 1.85 i aç.
    COM bağlantısı verdiğinde PDA'yı seçerek indirdiğin ROM'u belirt ve Start'a bas. Odin'de seçenekler ile oynama.
    İyi forumlar.

Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade.

samsung-update.com ya da sammobile.com'dan telefon modelini bularak ve uygun ülkeyi seçerek ROM'u indir.
    Odin 1.85 indir.
    Telefonu download moda al. ( Telefon kapalı iken ses düşürme tuşu home tuşu açma kapama tuşu )
    Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağla Odin 1.85 i aç.
    COM bağlantısı verdiğinde PDA'yı seçerek indirdiğin ROM'u belirt ve Start'a bas. Odin'de seçenekler ile oynama.
    İyi forumlar.

samsung update sitesine ulaşamadım. Sammobile sitesinde dehttp://www.sammobile.com/firmwares/ bu linkten gt-i9000 olarak arattığımda da ülke olarak türkiye gelmiyor.Telefonun türkçe dilini kaybetmeyelim sonra ?

• mob411 kullanıcısına yanıt
    http://dl.dropbox.com/u/12357100/Samsung%20GB-2.3.4.rar indir.
    Takıldığın yerde mesaj at.

http://download.cyanogenmod.org/?device=galaxysmtd
    Marquis de Sade`
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • <ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
    <ID:0/004> File analysis..
    <ID:0/004> SetupConnection..
    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

hata alıyorum odin de. Konu eski ama cihaz uzun zamandır köşede duruyordu. Lazım oldu ama başka hat taktık görmedi. turkcell hattı görüyor sadece sanırım bende müdahale edince şimdi böyle bir hata alıyorum

işin kötüsü telefon açılmıyor ünlem ve bilgisayar işareti çıkuıyr. Onun dışında download moda girebiliyorum. Wipe filan yapılmıyor.

başka usb denedim. Win7 de odin i çalıştırıp denedim. başka .tar dosyaları denedim. 3 dosyalı olan verdiğiniz dosyaları denedim. Setup con. kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 16 Nisan 2017; 13:55:20 >

Orijinalden alıntı: mob411

<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..

hata alıyorum odin de. Konu eski ama cihaz uzun zamandır köşede duruyordu. Lazım oldu ama başka hat taktık görmedi. turkcell hattı görüyor sadece sanırım bende müdahale edince şimdi böyle bir hata alıyorum

işin kötüsü telefon açılmıyor ünlem ve bilgisayar işareti çıkuıyr. Onun dışında download moda girebiliyorum. Wipe filan yapılmıyor.

başka usb denedim. Win7 de odin i çalıştırıp denedim. başka .tar dosyaları denedim. 3 dosyalı olan verdiğiniz dosyaları denedim. Setup con. kalıyor.

.pit dosyası denedin mi?

Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

quote:

Orijinalden alıntı: mob411

<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..

.pit dosyası denedin mi?

3 dosyalı denediğimde

<ID:0/005> Added!!
    <ID:0/005> Odin v.3 engine (ID:5)..
    <ID:0/005> File analysis..
    <ID:0/005> Enter CS for MD5..
    <ID:0/005> Check MD5.. Do not unplug the cable..
    <ID:0/005> Please wait..
    <ID:0/005> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <ID:0/005> Leave CS..
    <ID:0/005> SetupConnection..

aldım. pds csc ve phone olan.

Pıt dosyası indirdim.

I9000_s1_odin_20100512.pit
    I9000_s1_odin_20100803.pit Onlarıda denedim olmadı. Pit seçtim aşağıda 3 dosya yada tek dosya şeklinde seçtim olmadı. re-partion işaret kaldır denedim olmadı

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Teamviewer ile yardımcı olmaya çalışırım yarım saat içinde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şimdi çıkıyorum akşam müsaitseniz yada başka zaman haberleşelim valla teamwiver ile bakarsanız çok sevinirim. Telefon çöp oldu çünkü açılmıyor.

Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

Teamviewer ile yardımcı olmaya çalışırım yarım saat içinde.

<OSM> Enter CS for MD5..
    <OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
    <OSM> Please wait..
    <OSM> PDA_XXJVP.tar.md5 is valid.
    <OSM> PHONE_XXJVP.tar.md5 is valid.
    <OSM> CSC_OXAJVP.tar.md5 is valid.
    <OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <OSM> Leave CS..
    <ID:0/005> Odin v.3 engine (ID:5)..
    <ID:0/005> File analysis..
    <ID:0/005> SetupConnection..
    <ID:0/005> Initialzation..
    <ID:0/005> Get PIT for mapping..
    <ID:0/005> Firmware update start..
    <ID:0/005> param.lfs
    <ID:0/005> NAND Write Start!!
    <ID:0/005> zImage
    <ID:0/005> boot.bin
    <ID:0/005> Sbl.bin
    <ID:0/005> factoryfs.rfs
    <ID:0/005> dbdata.rfs
    <ID:0/005> modem.bin
    <ID:0/005> Transmission Complete..
    <ID:0/005> Now Writing.. Please wait about 2 minutes
    <ID:0/005> Receive Response form LOKE
    <ID:0/005> cache.rfs
    <ID:0/005> RQT_CLOSE !!
    <ID:0/005> RES OK !!
    <ID:0/005> Completed..
    <OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)
    <ID:0/005> Removed!!
    <ID:0/006> Added!!

hele şükür halledebildim. Odin in bir sürü sürümünü denedim 1.85 te işe yaradı dediğiniz gibi.

İnternetten tekrar samsung i9000 driver kurdum.Bilgisayarı yeniden başlattım. Setup connect te kalıyordu. SOnra write vs dedi. Pil çıkartıp taktım sonrasında tekrar telefonu download moda alıp kablosu ile arka usb ye bağladım.

samsung 2.3.4 adlı dosyadan pda phone ve csc olanları seçtim ve nasıl olduysa bu sefer düzgün gitti. Telefona yüklemeye başladı ve telefon açıldı. Yalnız inglizce şuan onuda dil bölümünden halletmeye çalışacağım.

şimdi telefonum orjinal samsung rom u yüklenmiş mi oldu ? yani turkcell olan uygulamalar gitmiş orjinali oldu değil mi ?

edit: locate ten türkçeyi seçtim dil işinide halletim inşallah diğer simlerde çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 17 Nisan 2017; 13:27:17 >

• o kadar orjinale çevirdik bimcell hattı görmedi . Sİm kartta büyük olanlardan ama görmedi. Turkcel çalışıyordu en son ama onlarında hep sim ler ufaldığı için takamadım. hayırlısı
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.