Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU] (953. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
19.468
Cevap
156
Favori
388.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 951952953954955
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu değilde SUPCASE unicorn bettle pro kullanıyorum ve hiç sıkıntı yok. Sadece camı yapışmadıpı için arada terleme yapıyor. (Ürün yurtdışından geldi)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cngzsnl57 kullanıcısına yanıt

Hocam bu resimdeki kılıf çok güzel ama ben sadece s pen i takıp sökmede problem çıkıyor mu onu merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dh99 kullanıcısına yanıt
    Kılıfsız telefona göre zorluyor tabii, bendekinde sadece tek pozisyonda çıkabiliyor mesela o biraz sıkıntı

• Arkadaşlar Note9 umu satıp başka telefon almak istiyorum.

1)İphone 11 128gb

2)Samsung a52s 5g

3)Xiaomi 11 Lite 5G NE

Sizce hangisi mantıklı olur ?

• avb A kullanıcısına yanıt

Kalem istersen note 20 ultra şuan uygun fiyatta hatta bende düşünüyorum istanbuldasınız birlikte alırız 9900 à gelir

• turkay23 kullanıcısına yanıt

Samsung exynos işlemci istemiyorum artık,pil konusunda diğer işlemciler daha iyi güç tüketimi yapıyor.Note20 ultra kullananlar pil performasının iyi olmadığı amiral gemisi bir telefon için yetersiz olduğunu söylüyorlar.

• Arkadaşlar eşimin kullandığı orijinal Samsung Clear View stand kılıf ihtiyaç fazlası nedeniyle satılıktır.. Galaxy Note 9.. sadece Ankara içi
    çok az kullanıldı. ve kaldırıldı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar yurt dışı iphone xr telefonumu satıp tabi 1000tl cepte kaldı 2.el galaxy note 9 aldım.
    Note serisi en son note 4 kullanmıştım, doğrusu note 9 un saçma sapan şeylere ısınma sorunu dışında neredeyse herşeyinden memnunum. Isınma çok rahatsız etmiyor ama zaten ufak tefek mevcut olan amoled yanıkları artmasında endişeliyim.
    Evet iphone xr daha yağ gibiydi ama note 9 da gayet stabil sorunsuz genel anlamda bugsız, renk skalasına kadar iphone bağımlısı biri olarak gayet kullanılabilir durumda şu anda. Belki iphone xs max den geçseydim ekranı bu kadar beğenmezdim ama iphone xr dan sonra note 9 un abartı kırmızı ve yeşili dışında ekranına bayıldım doğrusu.
    2.el alıcak arkadaşlara tavsiye ederim, yaz aylarına kadar amoled yanığı, ekran kırılması vs telefon elimde patlamazsa satıp 2.el galaxy note 10 almam konusunda beni teşvik etti doğrusu. Isınma sorunu olmasa galaxy note 10 a geçmeyi de düşünmezdim.

• MrOguzhan M kullanıcısına yanıt
    Telefonun arkasında hissedilen sıcaklık sizi endişelendirmesin. Telefonun soğutma sistemi ısı çıkışını arka kapakla gönderdiği için arkada ısınma hissediliyor. S7'den beri Samsung karbon sıvı soğutma sistemi kullanıyor, detaylar alttaki haberlerde mevcut.

webtekno
    Note9’un ‘Karbon Su Soğutma’ Sistemi Nasıl Çalışıyor?
    https://www.webtekno.com/samsung-galaxy-note9-un-karbon-su-sogutma-sistemi-nasil-calisiyor-h52406.html

cnn türk
    Galaxy Note 9 soğutma sistemi nasıl çalışıyor?
    https://www.cnnturk.com/teknoloji/galaxy-note-9-sogutma-sistemi-nasil-calisiyor

Diğer yandan ekran yanığı olayı ısıdan ziyade ekranı aşırı parlak ayarda kullanmak ile ilgili... Telefonu açık alanda çok kullananların dikkat etmesi gereken husus; çoğunlukla kapalı alanda kullananların bir sorun yaşayacağını sanmıyorum. Ayrıca telefon ilk kurulumdan sonra kullanma alışkanlıklarını öğrenme adına iki haftaya yakın yoğun çalışıyor; bu batarya ömrü ve ısınma olarak sonuç veriyor sonraları düzene giriyor. Bir de Google ürünü olan Android'in tabanında reklam desteği var; arka planda uygulamaların bol reklam ve analizleri çalışıyor. Bunlar engellenebiliyor; Android'in son sürümlerinde bunların topluca engellenmesi ile ilgili politika değişikliğine gidildi ve bunu yapan uygulamalar Store'dan kaldırıldı. Kendi sitelerinden bu uygulamalar alınabilir. Örneğin ben Galaxy Store'da olan Disconnect Pro'yu kullanıyorum. Uygulamanın iphone sürümü de varmış; Android sürümünün güncellemesini durdurmuş ama şu hali ile de oldukça işe yarıyor diyebilirim.

galaxystore.samsung.com
    Disconnect Pro Privacy and Performance - Galaxy Store Uygulamaları
    https://galaxystore.samsung.com/detail/com.disconnectandroidfirewall?session_id=W_66ebd2e471a1f4de2b060cddfcd1f64e

Note9'dan sonra Note 10 düşündüğünüzü yazmışsınız. Düz Note 10 tavsiye etmem. Note9'dan sonra biliyorsunuz Lite/Ultra/Plus gibi varyantları ile çıkıyor amiral gemilerinin. Bundan Plus/Ultra gibi en üst varyantları tavsiye ederim. Şu an Note 10 plus kullanıyorum. Daha önceleri geriye doğru Note9, Note FE ve Note 4 kullanıyordum. Note 10 plus'a cihaz değişim kampanyası ile geçtim. Note9'a çok iyi fiyat biçmişlerdi normalde çok memnundum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 21 Şubat 2022; 13:58:24 >

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Hocam detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi maddiyat durumuna ben de note 10 plus a zorlarım olmazsa düz note 10 a geçerim artık.

Ekran ışığı oranını nasıl ayarlayacağım biraz endişeliyim ama otomatik ekran ışığını kaldırmak gibi geçici önlemleri denesem de muhtemelen bi süre sonra sıkılıp önlemsiz kullanırım gibi geliyor, çünkü günlük yaşam telaşı içinde zırt pırt ekran ışığıyla uğraşmak telefondan soğutur insanı. Hayırlısı inşaallah yaza kadar cihazı çok yıpratmam da 2.el değeri çok fazla düşmeden note 10 plus veya 10 a geçerim.

Dediğiniz samsung uygulamalarını deneyeceğim tekrar teşekürler.

Ekran ışığı ayarlamasını sizin tercihinize öğreniyor sonra kendisi size göre ayarlıyor; sorun olmuyor yani...

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Anladım tekrar teşekkürler, bu arada yıllardır iphone kullanan biri olarak söylüyorum apple daha uzun süre güncelleme verse de gerçekten cihazları sağlam yavaşlatıyor, iphone xr o güzelim işlemciyle pubg de galaxy note 9 dan kötü perfofmans sergiliyor ve uygulama açılış hızları, serilik vs galaxy note 9 bi çok konuda daha hızlı, sadece apple ın bi tık daha fazla yağ gibi akma artısı var ama şimdilik bu artı beni apple a geri döndürmek için yeterli bi sebep gibi görünmüyor.

• Arkadaşlar merhaba, elimde ihtiyaç fazlası hiç açılmamış, orjinal spigen ekran koruyucu var isteyen olursa özelden ulaşsın burasını meşgul etmeyelim.
    Fiyat: 100 Tl. Kargo alıcıya aittir.
    Teslimat: Önce ücret sonra kargo şeklindedir.

Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]
    Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]

Merhaba hocam note 9 kullanıyorum bende önceden hep iphone kullanırdım. s8 ile samsunga geçtim note 9 ile devam ediyorum 512gb.

note 9 amiral gemi ike s10 ve s10 e ile kıyaslanamaz mesela. s20 fe ile değişim yaptım s20 fe çöp çıktığı için iptal ettim zamanında. note 9 dan sonra çıkan lite plus ultra modelleri olunca bu düz note 20 bile kalite ve ekran olarak note 9 la kıyaslanamıyor. sadece kamera ve işlemcisi daha iyi kalıyor malzeme kalitesi dokunmatik hassasiyeti düşük o cihazlarda.

yani samsungun artık note 10 ultra veya s20 ultra hatta note 20 ultra ile bu cihazı kıyaslayabiliriz. diğer serilerde kalite sorunu var yani ucuz malzeme kullanılmış ürünler. note 9 ultra kalitede bir telefon.

iphone ile kıyaslarsak en basit örneği benim. 2019 başında Kardeşim abd den iphone xs max 5 bin tl ye aldı ve kayıt ile 5800 tl ye son çıkan iphoneu aldı. ben işse samsung almak istedim aynı anda note 9 512 aldım.

şimdi yıllar geçti ne oldu? iphone xs max iilk günkü gibi zegin telefonu gibi duruyor. bizim note 9 un yüzü eskidi. iphone işlemcisi bi tık iyiydi pubg de 1 oluyordu ben 2.

geçen hafta kardeşim 24 bine iphone 13 pro max aldı.

Note 9 u 6.150tl ye aldım

İphone xs max ı 5800 tl ye aldı.

iphone u 1 ay önce 9 bin tl ye sattı.

note 9 u satayım dedim. 4 bin tl etmiyor.

buyur işte

bu saatten sonra amiral gemisi alırmıyım sence. iphone alırsan değeri düşmeden tl bazında kar ederek satıyorsun.

note 9 u ilk günkü gibi çiziksiz korudum kullandım değeri düştü. 3500 e versen alırlar 3500 e de note 9 hızında telefon bulamazsın.

yani android tarafında yapılan yatırım çöp oluyor. birdaha android alırsam kullan at tarzı ucuz bir cihaz kullanıp atarım. çok param varsa iphone alır kullanırım. çok ta tın sadece apk yüklemek için androide gerek yok bence.. yani kısacası ben note 9 gittiği yere kadar kullanacağım. 3 sene daha götürür bu şartlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 24 Şubat 2022; 14:27:25 >

• Hocam o değer kaybında 0 cihaz alırsanız tabiki haklısınız iphone her zaman daha az değer kaybına uğruyor ama bi samsung amiralleri özellikle note serisi de eskisi kadar hızlı değer kaybına uğramıyor tabiki 3 yıl geçtikten sonra iphone xs max yine daha az değer kaybetmiş.

Doğrusu ben son 8 sene içinde sıfır telefon sadece galaxy note 4 almıştım sonra satıp 2. El iphone 6 plus almıştım. Benim için şimdilik ekonomi zaten sıfır telefon almaya izin vermiyor telefondan biraz anladığım için temiz 2. El alıyorum. Bu saatten sonra da iphone da note serisi de alıcak olsam 2.el alırım. Bugün arkadaşın iphone 11 ini kurcaladıktan sonra iphone xr dan note 9 a geçtiğime yine memnun kaldım. Ön kamerası dışında bütün olarak memnunum bende note 9 dan, dediğiniz gibi 3 sene rahat gider bu cihaz, ben maddi duruma göre ilk fırsatta 2.el note 10 plus düşünüyorum, bi önceki mesajlarda bi arkadaşın dediği gibi note 9 dan düz note 10 a bile geçmek saçma plus anca kurtarır ve kalite de dediğiniz gibi note 9 da kalite kendini bi kaç sonraki abilerine göre bile bi hoş hissettriyor.

iphone 11 in plastik versiyonudur hocam o onlar fakirler için olan modeller ile kıyaslamayın derim. 11 pro max ile bakarsan note 9 la kıyaslanamaz

• Yaklaşık 4 seneden beri note9 kullanmaktaydım.Geçen hafta devlet garantili 2.el telefon alan bir firmaya telefonumu 3200tl ye sattım.Note 9 ilk günkü gibi çiziksiz ve diğer özellikleri iyi olduğundan dolayı bu fiyatı verdiler..Android telefonların çoğunda sistem belli bir zamandan sonra stabil çalışmamakta.Pil performansı ilk günkü gibi olmamakta.Birde satarken değer kaybetmekte.

Şu anda iphone 11 kullanmaktayım.10 üzerinden 10 telefon,satarken de değer kaybetmeyecek.Kısaca android kullanıyorsanız maksimum 3 sene ömrü var.Yazılım güncellemesi bittikten sonra kullanmakta saçma geliyor.Android telefon alırken bu kadar paralar vermeye gerek yok.Kullan at tarzı bir telefon almakta fayda var.Elinizde note9 varsa telefon yenilemeyi düşünüyorsanız satmak mantıklı olur.Önümüzdeki sene güncelleme almayan eski bir telefonu almak isteyen olmayacaktır.

• Yaklaşık 2 yıldır kullandığım vatan bilgisayardan alınma telefonumu satıyorum hiç bir sorunu yoktur düşünen arkadaşlarla uygun bir fiyatta anlaşırız..
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-modeller-samsung-note-9-tr-cihazi-temiz-1004049272/detay

• avb A kullanıcısına yanıt

Satsam ne alırım diye bakınıyorum 3500 civarına note 9 la kıyaslanacak telefon yok malesef. performans olarak ta yavaş ve düşük donanım gücünde yeni çıkan telefonlar var hep. note 9 512 gb olduğundan vazgeçmekte istemiyorum. güncelleme almasada bu haliyle kalsa da 3 sene iş görür gibi 8gb ram ve 512 hafıza ile yaşanır diyorum ve priemium ekran dokunmatik vs.

satıp 5 bine bir telefon alsam yine aynı hesaba gelecek o yüzden telefona bütçe ayıracağım zaman takas edebilirim samsungta. elimde kalırsada 5 sene kullandım derim yapacak birşey yok.

pişmanlık dediğim gibi amiral gemi alıp 1 sene olmadan hermen yeni amiral gemi çıkıp bunun unutulması.

mesela şuan forumda s22 konusu var iphone 13 ile kıyaslanıyor falan ama seneye s23 çıkar unutulurr gider o telefon. Samsung alıpğ resmen samsungla yarışır hale geldik. Hep son çıkanı yüceltip bir öncekileri silip atıyor piyasadan. Apple tarafında değer kaybı olmaması. milletin gösteriş için iphone alması vs ve son çıkanların fiyatlarıda çok yüksek olduğundan önceki modellere rağbet fazla oluyor. iphone 7 8 in bile bir piyasası var ama bizim note 9 lar lcd ekranı bile telefonla aynı fiyata nerdeyse.

şimdi gidip s22 alsan 1 sene sonra aynı duruma düşersin. bu sebepten samsung kullanmak isteyen birisi her yıl yeni çıkanını alıp eskisini zararına vermek zorunda yoksa bu piyasa ile yarışamaz. her yıl üzerine koyup yenisini almak lazım mesela note serisi çıktıkça yenilemek gibi. yoksa 2 sene kullanayım dersen bizim note 9 gibi silinir telefon piyasadan.

Birde düz model plus model ultra model olarak 3 e bölündü telefonlar. aslında ultra dışındakiler o telefon sayılmaz. S serisi diye a serisi telefon hissiyatında s22 düz mesela adam gidiyor s22 düz alıyor amiral gemisi sanıyor. insanlarda bir cahillik var bu konuda.

örneğin iphone 10 xs max iphone 11 düz plastik modelinden kat kat değerli ama bizim bazı cahil insanlar o 10 bu 11 sanıp onu daha pahalıya ilana koyuyor.

• İphone 11 al keyfine bak,bu kadar düşünmeye gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 951952953954955
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.