Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU] (974. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.521
Cevap
148
Favori
442.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Giriş

ben android 12 custom rom yüklemiştim, onda "*#9900#" yazdım

ama hiç bir şey olmadı, sadece stock rom'da geçerlidir belki de

• tens kullanıcısına yanıt

bazı şeyler biliyorsunuz, onu da eksik biliyorsunuz

1. custom rom atmak için root şart değil
    2. hatta custom romda bile isterseniz rootsuz kullanabilirsiniz
    3. işlemlere başlamadan önce bootloader kilidini açmalısınız, onun için de geliştirici menüsünü açmalısınız
    4. ayarlar->telefon hakkında->derleme no'suna 7 kez tıklayınca geliştirici menüsünü açıp oradan "hata ayıklama" yı aktive etmelisiniz
    5. TWRP benzeri recovery yüklemeniz yeterli
    6. root olarak magisk yüklerseniz onlarda "zygisk" diye bir modül var, bununla istediğiniz proglarmların "telefonun rootlu" olmasının algılanması engelleniyor
    7. bootloader kilidini açma, custom rom yüklemesini anlatan bir çok youtube sayfası var 2-3 kaz izleyip not alıp yapabilirsiniz

iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avci26 -- 26 Temmuz 2025; 11:27:52 >
  • avci26 kullanıcısına yanıt

Note9 yıllardır yok bahsettiğiniz custom rom da " otomatik engelleyici " aktifse ondandır. Engelleyiciyi kapatın. Güvenlik için açık olmalıdır ama yani iş bittikten sonra otomatik engelleyici aktifleştirin.

cevap için sağolun, onu ilk kez duydum,

nasıl açılıp kapatılabilir, ayarlarda tam olarak nerede acaba?

Aramaya yazıyorsun çıkmalı.

Güvenlik ve gizlilik kısmında olmalı.

bende ArrowOS 12.1 (android 12) rom var ama ayarlardaki arama kısmında "engelleyici" olarak hiçbir şey çıkmıyor, "gelişmiş" olarak aratınca da bir çok seçenek çıkıyor ama "engelleyici" olarak yok,

menüde "gizlilik" ve "güvenlik" ayrı ayrı ve menülerin ve içinde yok...

cevaplarınız için çok teşekkürler. iyi günler.

Samsung a özel kodlar Samsung custom romlularında vardır yani ONE UI gibi arayüzlülerde bu kodlar çalışır. ArrowOS sanırım AOSP kodları anca çalışır.

Samsung arayüzlü port edilmiş custom romlarda istediğiniz kodları çalıştırabilirsiniz hatta Otomatik Engelleyici günce ONE UI larda geliyor eskilerde ise gerek kalmadan direk kodları çalıştırabilir.

Yazılımsal birşey ve yazılım ne yüklenmiş custom rom a bağlıdır.

Ben indirdim kurmadım daha. 14 ü denemiştim banka uygulamaları çalışmamaya başlayınca geri sildim.

Cihaz epey bir ısınıyor Tabii Havalar sıcak yaşı göz önünde bulundurulduğunda normal geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi receep 32 -- 11 Ağustos 2025; 18:16:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar elimde sarı renk orijinal kalem mevcut bluetooth özelliği aktif arayan varsa yazabilir yine Note 9'a ait birkaç parçada mevcut ekran kasa kapak hariç diğer parçalar mevcut

Banka uygulamaları yüzünden orijinale döndüm bende ısınma sorunu yok. Termal pedi değiştirdim. Ama ısı boruları oled ekranın arkasına yapışık yapmışlar amoledin arka paneline veriyor ısıyı. Şimdi ben kaliteli ped takınca işlemcinin ısısı daha hızlı iletiliyor oldu ve ekranın o kenarını ısındırıyor. Ama telefon çok rahatladı ısınma konusunda sıkıntı çekmiyorum. Ekrana zararı varsa da bilemem.

One ui 7 kullandım ama dediğim gibi banka uygulamaları olmayınca olmuyor. Şehir değiştiriyorum mesela lazım oluyor banka vs para işleri. Önceden noble romda çalışıyordular ama şuan öyle değil. Uygulamaları geliştirdi bankalar.

Bu arada bence cihazın performansı şu anda tam sınırda ne aşırı yavaş ne de aşırı hızlı

uzun süre 1 yıl 6.1 i kullandım birden banka uygulamaları çalışmamaya başladı sonra orijinale döndüm. hız olarak ta fark yok. hem daha stabil orijinal. one ui 7 ye 1 kez geçip denedişm bankacılık uygulamaları çalışmayınca orijinale geri döndüm.

HDMI video çıkışında ses yok noble romda. ses telefondan görütnü tvden geliyor. ekranı kırık s9+ telefonu tvbox olarak ullanıyorum. ondada orijinale döndüm mecburen.

3. telefonumda s9 küçük olan vr cihazımla kullanıyorum. noble romda VR uçuyor hdmi ses sçıkışı ve kalem uzaktan komut yani foto video çekerken uzaktan kalemle çekme özelliği tatilde lazım oluyor. bu 3 özellikten feragat etmiştim bankacılık uygulamalarıda çalışmayınca orijinale döndüm herşey çalışıyor ama o da android 10 işte. emojiler yetersiz bundada bazılarını tanımıyor. elle kalp emojisi yolluyolar kare içince X gibi bişey geliyor. 3 telefonumdada orijinal romu kullanıyorum.

ana telefonum note 9 hepsinde aynı işlemci var ama note 9 diğerlerinden çok daha akıcı ve hızlı.

• LineageOS  rom kurulumun Türkçe anlatımını bulamadım, Türkçe anlatımın olduğu bir link - video var mı? Paylaşır mısınız.

Samsung DEX özeliklerini kullanamayacaksınız, kamera çekim kaliteniz aşırı düşecek. Chat GPT uygulamasını yükleyemeyeceksiniz. HD SES olmayacak telefonla görüşme kaliteniz yarı yarıya düşecek. Bunları göz önünde bulundurarak yükleme yapınız.

Root yapmadım.

Şimdilik görebildiğim kadarıyla yüz tanıma çalışmıyor, Spen temassız işlemler için kalemi bağlayamadım, banka uygulamaları elbette çalışmıyordur, denemedim.

Başka ne soırunlar var bilmiyorum ama ikinci telefon olarak kullandığım için şimdilik bana sıkıntı yaratan bir durum yok.

• Arkadaşlar şöyle bir sorunum var. Geçen sene S24 Ultraya geçip Note 9'u anneme verdim. Dün de kullanması için Watch 7 saat aldım(Tansiyon, yürüyüş vs için). Fakat gördüm ki Watch 7 minimum Android 11 istiyor. Ya saati geri iade edeceğim yada Note 9'u güncelleyeceğim.

iki tane sorum olacak;

Daha önce hiç yapmadım fakat Android 11 'e güncellersem banka uygulamaları vs kullanılabilir mi?

Eğer sorunsuz kullanılırsa hazır güncellemişken sizce hangi android sürümüne güncellemeliyim?

Telefonda sadece whatsapp, facebook, instagram ve bankacılık uygulamaları kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opeth35 -- 28 Ağustos 2025; 10:3:44 >

• Dostum Android 11 de nasıl oluyordu hatırlamıyorum fakat şu an kendim 15 one ui 7 Noble rom kullanıyorum ve bankacılık uygulamalarının bazıları çalışmıyor. Mesela ziraat çalışıyor ama yapı kredi ve işbank çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicavush -- 28 Ağustos 2025; 14:11:56 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.