Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 5 - Root Yapma ve Xposed Framework Kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Samsung Galaxy Note 5 cihazınıza Root atmak ve Xposed Framework kurmak isteyenler burada anlatılan işlemleri uygulayabilirler.

ROOT NASIL YAPILIR ?

N920C için sadece 5.1.1 versiyonda denenmiştir.

BU İŞLEM CİHAZINIZDA Kİ KNOX SAYACINI ARTTIRACAKTIR ŞU AN İÇİN BUNU SIFIRLAMANIN BİR YOLU YOKTUR VE CİHAZINIZ GARANTİ DIŞI KALACAKTIR.

Arkadaşlar ben bu root yöntemini Türkiye firmware'i olan N920CXXU1AOH4'de denedim.
    Oluşacak sorunlardan ben sorumlu değilim.

İlk olarak telefonumuzda geliştirici seçeneklerini açıyoruz. Bunun için ayarlar-cihaz hakkında-yazılım bilgisi kısmında bulunan yapım numarasına 4-5 kere ardarda basıyoruz. Ardından ayarlar menüsüne geliştirici seçeneklerinin geldiğini göreceksiniz. Burdan OEM kilidini aktif hale getiriyoruz.

Ardından bilgisayarımıza kurulu değil ise Samsung Usb Driverlarını burdan kuruyoruz: Usb Drivers: http://download.androiddrivers.net/file/Samsung/SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones.exe

Sonrasında işlemler için gerekli olacak Odin isimli programı bu linkten kuralım, Odin:http://downloadandroidrom.com/file/tools/ODIN/Odin3_v3.10.6.zip

Bu linkteki supersu dosyasını indirin, SuperSU:http://download.chainfire.eu/740/SuperSU/BETA-SuperSU-v2.49.zip

Tüm bunları verecegim linkte bulunan arter97-kernel-n920cig-8.0.zip ve arter97-recovery-n920cig-8.0-philz_touch_6.59.0.tar.md5 isimli dosyayı indiriyoruz. Link:http://arter97.com/browse/exynos7420/kernel/8.1/n920cig/

Şimdi telefonuma atmamız gereken dosyalar var. Bunlar supersu dosyası ve indirdiğimiz arter97-kernel-n920cig-8.0.zip dosyası. Bunları telefonumuzun içine atıyoruz.

Telefona attıktan sonra telefonumuzu kapalı konuma getiriyoruz ve Odin programını açıyoruz.

Sonra telefonumuzu SES KISMA+HOME+GÜÇ TUŞU kombinasyonuyla açıyoruz.

Gelen uyarıya ses açma tuşuyla evet diyoruz.

Odinin ap kısmına indirdiğimiz .md5 li dosyayı tanıtıyoruz.

Odinde settings kısmına gelip auto reboot tikini kaldırıyoruz.

Telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz.

Odinde mavi bir yazı belirirse doğru yoldayız, eğer mavi bir yazı çıkmazsa usb driverları baştan kurmanız gerekebilir.

Mavi yazımız çıktıktan sonra start diyoruz. Bilgisayar hızına bağlı olarak 5-10 sn sonra PASS yazısını göreceksiniz.

Bu yazıyı görünce telefonumuzun kablosunu çıkarıyoruz.

Ses kısma+Güç tuşuna basılı tutuyoruz. Yaklaşık 5 saniye sonra ekran kararız kararmaz Ses açma+Home+Güç tuşuna basılı tutuyoruz. Recovery açılınca install zip from sd card kısmından önce kernel dosyasını ardından supersu dosyasını yüklüyoruz.

İşlemler bitince reboot diyoruz. Uygulama menümüze superSU geldiyse hayırlı olsun, artık cihazınız rootlu.

NOT: HER RECOVERY AÇIŞINIZDA SOL ÜSTTE RECOVERY IS NOT SEANDROID ENFORCING GİBİ BİR UYARI VERECEK. CUSTOM KERNEL KURDUĞUMUZ İÇİN NORMALDİR BU DURUM, HERHANGİ BİR SIKINTI YOK.

BU YAZI KNOCK CODE TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.

Xposed Framework Kurulumu:

1- Aşağıdaki linkten Xposed Installer App uygulamasını indirip telefona kuruyoruz ve uygulamayı açmadan 2. adıma geçiyoruz.

Xposed Installer App Linki :http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3383776&d=1435601440

2- Aşağıdaki linkten Xposed SDK'sını indirip telefonunuzun kök dizinine atın.

Xposed SDK:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3524397&d=1446204696

3- Telefonunuzu tamamen kapatın. Ses açma tuşu, ana ekran tuşu ve güç tuşuna aynı anda basılı tutarak Recovery menünün açılmasını bekleyin. Açılan menüden sırasıyla

- Instal Zip
    - Chose zip from /sdcard
    - xposed-v75.8-sdk22-arm64-custom-build-by-wanam-20151030.zip
    - Yes - Instal xposed-v75.8-sdk22-arm64-custom-build-by-wanam-20151030.zip

Adımlarını uygulayarak Xposed SDK'sının kurulmasını bekleyin. Tamamlandığında Receveriy menünün en başına gelerek Reboot seçeneğiyle telefonunuzu yeniden başlatın.

Xposed Framework'unuz hayırlı olsun.

Yararlı Modüller ve Kullanım Amaçları:

Xposed Framework ile neler yapılabilir:
    ● Durum çubuğunun görünümünü değiştirebilirsiniz.
    ● Saat,tarih,batarya ikonlarını ve konumlarını değiştirebilirsiniz
    ● Her uygulamaya ayrı çözünürlük verebilirsiniz
    ● Uygulamaların izinlerini ayarlayabilirsiniz
    ● Uzun metinler ekrandayken ekranın açık kalmasını sağlayabilirsiniz.
    ● Her uygulama için ayrı dil ayarlayabilirsiniz
    ● 180 derece ekran döndürmeyi etkinleştirebilirsiniz.
    ● Launcher düzenini değiştirebilirsiniz
    ● Arama sırasında görüşmeleri kayıt yapabilirsiniz
    ● Can sıkıcı bildirimleri (pil doldu vs) kapatabilirsiniz
    ● Uygulamalara özel DPI (inç başına piksel) ayarı yapabilirsiniz.
    ● Ve yüzlerce özellik ekleyebilirsiniz.

Wnam Xposed Lollipop: Bu modül ile telefonunuzda Status Bar'dan bildirimlere, ekran kaydı almadan ses denetimlerine, arama kaydından tema düzenlemelerine kadar birçok işlemi yapabilirsiniz. Ben genelde gelen ve giden aramaları kayıt altına alma, ses tuşlarını kullanarak birsonraki müziğe atlama ve ekran kaydı alma işlemleri için kullanıyorum. Ama kullanım alanı çok geniş olduğu için hepsini yazmak istemedim. Kurcalamak isteyenler için modül zaten Türkçe.

GravityBox Lollipop: Bu modülde tıpkı Wnam Xposed gibi çeşitli düzenlemelere izin verir. Hemen hemen aynı işlemleri yapıyor olsa da kendine has birkaç özelliği ile farkını gösteriyor. Ben bu modülü en çok uygulamalara istediğimiz bildirim tonunu atayabildiğimiz için kullanıyorum.

xInsta: Instagram uygulamasına download seçeneneği ekler. Bu sayede istediğiniz kişinin resim ve video paylaşımlarını telefonunuza indirebilirsiniz.

Spen Pointer Color Changer: Adından da anlaşılacağı üzere Note 5 kalem ucunun ekranda görünen noktasının rengini herhangi bir renk ile değiştirmenize olanak veriyor. Aşağıda örnek görüntü vardır.

Konu düzenlenmeye devam edecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin ÇAKI -- 31 Ekim 2015; 0:06:50 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• öncelikle teşekkürler. eklemenizi rica edeceğim bir husus var. o da EFS/IMEI backup olayidir. onu da eklerseniz kullanıcılar için iyi birşey olduğunu düşünüyorum. ana bant sürümlerimiz birbirini tutmuyor bu durumda nasıl olmalı ?
    N920CXXU2A0J3
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul4p

öncelikle teşekkürler. eklemenizi rica edeceğim bir husus var. o da EFS/IMEI backup olayidir. onu da eklerseniz kullanıcılar için iyi birşey olduğunu düşünüyorum. ana bant sürümlerimiz birbirini tutmuyor bu durumda nasıl olmalı ?
    N920CXXU2A0J3

N920C den sonraki numaraların önemi yok. Kurabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bordo38

kernel 8.1'e güncellenmiş
    http://arter97.com/browse/exynos7420/kernel/8.1/n920cig/

Karneli 8.1 olarak kurabilirsiniz. Konuyu ona göre güncelliyorum.

• peki.. o halde her ihtimale karşı brick(install error) olursa tekrar odin den stock rom u yükleyebilecek miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul4p

peki.. o halde her ihtimale karşı brick(install error) olursa tekrar odin den stock rom u yükleyebilecek miyim ?

Brick olma ihtimaline karşı şu videoda nasıl düzeltileceği anlatılmış. Gerçi aşağıdaki video S6 Edge ama versiyon 5.1 olduğu için Note 5'de de geçerlidir diye düşünüyorum. Tabi ben hiç brick ile karşılaşmadığım için kesin düzelir diyemiyorum.

https://youtu.be/qCh0QuEwAgY

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doğrudur. bende hiç karşılaşmadım.. yeni yeni ve gördüğünüz üzere geliştiricinin de devamlı update lar yapması insanı sorularla karşı karşıya bırakıyor. görüşmek üzere iyi forumlar
  • Eline sağlık hocam eve döndüğümde yapacağım

saygılar
  • Acılış ekranında kalıyorum yanlış yaptım sanırım. Nasıl orjınal rom kurup kurtarabilirim.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reci

Acılış ekranında kalıyorum yanlış yaptım sanırım. Nasıl orjınal rom kurup kurtarabilirim.?

merhaba recovery menüden wipe data factory reset ve wipe cache seçeneklerini sırasıyla uygulayın ardından reboot komutunu verin düzelmez ise sammobile.com'da firmware bölümünden telefonuna uygun olan rom'u indirip odin ile flashlayın.
  • ok hallettim teşekkürler..
  • arkadaslar odınden orj. root attıktan sonra sim kartı görmüyor ne yapmam lazım?
  • reci kullanıcısına yanıt
    imei silinmiş olabilir. efs backup yapmamışsınız sanırım. bunu ancak servis yapar artık.
    ayrica bu sayfayi da inceleyin.http://www.cokbasit.org/galaxy-s2-rom-yukledikten-sonra-sim-karti-gormuyor-cozumu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul4p -- 2 Kasım 2015; 19:04:07 >
  • saolun. Odin ile son firmwire root attım düzeldi....
  • UP UP
  • Güncel sürüm olan N920CXXU2AOJ3 te kullanılabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

Güncel sürüm olan N920CXXU2AOJ3 te kullanılabiliyor mu?

N920C sonrasındaki numaraların önemi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersin ÇAKI

quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

Güncel sürüm olan N920CXXU2AOJ3 te kullanılabiliyor mu?

N920C sonrasındaki numaraların önemi yok.

Teşekkürler. Başlayalım o zaman:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 5 için uyumlu başka modüller var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.