Şimdi Ara

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] (457. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.235
Cevap
159
Favori
632.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
50 oy
Giriş
  • Bu Google pixellerin içindeki yazılım saf android herhalde. Her seyi Google a birakicaklar madem, saf android kullanalım , her değişiklik sonrası optimizasyon bozuluyor madem.
    İşlemci konusunda da inatla exynos geliştiriyorlar snapdragon a devretsinler bu kadar ugrasmazlar. Varsın fiyatları biraz artsın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Samsung paragöz bi firma. S27 serisi için kendi ekran üretmek yerine başka bir Çinli firmadan ekran alacağı söylentileri var telefon başına 10-15 dolar fazladan kar etmek için. Hem yıllardır geliştirdiği teknolojiyi çöpe atmaz hem de Snapdragon'a para yedirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp3ctre01 -- 9 Haziran 2026; 15:4:44 >
  • Adamlar iPhone 11 dahil performans vaad ederken biz her sürümde hem o kadar bekliyoruz hemde elde tutulur bir yenilik göremiyoruz. Samsung bada'yı geliştirmeyi bırakmasaydı hadi onu da geçtim Tizen ile devam etseydi her şey bambaşka olabilirdi. Apple'da kısarak veriyor ama en azından süründürmüyor ve eğer bu yukarıda ki tablolarda ki veriler tutarsa iPhone'lar için çok iyi olacak demektir ama ben Android için çok umutlu değilim hem dağınık ekosistem hemde Google'ın müdahaleleri bu işi imkansız kılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cihaz bakımından kontrol edin otomatik yeniden başlatma ayarlarını bakalım, performans düştüğünde yeniden başlat vs. gibi seçenekler açık mı değil mi bir bakın hocam.

Uygulamalar listesinde garip uygulamalar var mı onları kontrol edin, ve son olarak bildirimler kısmını sessiz bildirimler varsa göz atın bazı uygulamaların kilit ekranında gösterme seçeneği aktif olunca bildirim gelir ama hiçbi şekilde göstermez ama ekranı uyandırır gibi.

WakeUpScreen tarzı uygulamalar varsa onları da kaldırın.

Bu ara şöyle bi çift bildirim sorunu da varmış OneUI'da.

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]
    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]reddit
    From the oneui community on Reddit: Double notification bubble
    https://www.reddit.com/r/oneui/s/bpnACgGtqp

• aydogan kullanıcısına yanıt

güncellemeden sonra hiç bir ayar değiştirmedim uygulama da yüklemedim. Gün boyunca hiç yapmıyor, akşam eve gidiyorum kanepede uzanırken ara sıra telefona açıp bakıyorum yanıma koyduktan bakıyorum arada bir kendi kendine ekran açılıyor hiç bir bildiri v.s göstermeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 11 Haziran 2026; 14:15:56 >

-

Bilmeyenler olabilir daire içine alarak arama özelliği Gemini'ye de eklendi. Doğrudan ekranla etkileşime girip işlem yaptırabilirsiniz.

Çeviri, görsel ve şarkı arama gibi daha basit işlemler CtS(circle to search / daire içine alarak arama) üzerinden devam. Yani burası Google arama diğeri yapay zeka hizmeti.

Gemini uyandığında konuşalım derseniz doğrudan Gemini canlı moduna geçiyor ekran paylaşımını da açarsanız sesli kullanabilirsiniz. Chrome tarayıcıyı aç forum nokta donanımhaber nokta kom sitesine git giriş yap gibi basit komutlar çalışıyor.

Örnek göstereyim.
    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]

Dünya kupası için google aramaya minik bi oyun eklenmiş :)

İnternet hızını görüntüleme ve canlı bildirimleri durum çubuğundan kapatma kontrolü OneUI 9 ile eklenecekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogan -- 11 Haziran 2026; 21:35:58 >

• Kaldırdığım uygulama sayısı 65 oldu. Telefonda işime yarayıp da kullanamadığım bir özellik yok.
    (YT yerine Vanced YT kullanıyorum o nedenle onu da kaldırdım.)
    Bir ara hepsini yeniden açayım dedim. Açar açmaz saçma sapan uygulama önerileri vs yaptı, kendi kendine oyunlar yüklemeye başladı. Sonra geri döndüm.

Genel olarak %80-20 arası kullanıyorum. Adaptif parlaklık açık.
    60hz ayarlıyken ekran kullanımı saat başı batarya yüzde 9-10 arası düşüyor.
    120hz adaptif ekranda saat başı 10-12 arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 12 Haziran 2026; 17:48:40 >
  • Kamera hala yeterli gibi ama daha iyisini görene kadar :)

• Beyler merhaba, son güncelleme ile (3.7.71.16) Smart Switch'in ana ekranında yer alan "gönder" ve "al" özellikleri tamamen yer değiştirdi ve seçtiğiniz butonun zıttını/tersini yapmaya kalkıyor. Yani tamamen sapıttı. Şurada yazdım:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163634851

Fark eden arkadaş oldu mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Haziran 2026; 0:46:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Yapmışlardır hocam 8.5 sürümünde çok fazla hata var, google renk paleti ile sistem renklerinin çakışması gibi. Bazı yerler Türkçe bile değil bende çevirilmemiş. :)) Zaten sallamasyon oldukları belli ki oyalamak için beta koyup duruyorlar süre kazanalım diye. Odak yeni çıkacak cihazlarda her zaman, o da çıkınca diğerine geçiyorlar önceden yine geri bildirim sonrası düzeltme güncellemesi falan olurdu. Şimdi sıradaki OneUI sürümüne kalıyor hepsi. Onda da başka bi şey bozuluyor, sonsuz döngü hazır.

Hocam ben Android 13 ve OneUI 5.1 ortamında denedim, 8.5'u yüklemeden baktım bile. Direkt uygulama hatası ROM sürümünden bağımsız şekilde. Koskoca Samsung bu kadar somut bir hatayı yapıp nasıl test etmeden mağazalara yükleyebiliyor, akıl alır gibi değil. İmkan bulduğunuzda evdeki ikinci bir başka cihazla gözlemlemenizi tavsiye ederim.

Söylediğiniz diğer 8.5 ile alakalı hatalar da trajikomikmiş valla. Yazık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İşte Türkiye'de ilgilenen bile yoktur, varsayalım bi değişiklik oldu uygulamada muhtemelen kopyala yapıştır yapıp geçtiler aynı şekilde.

Ben de app drawer da gözükmüyor.

Çalıştır diyince de açılmadan kapanıyor.

Veya Good Guardians uygulamasını indirebilirsiniz.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.