Şimdi Ara

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] (458. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.235
Cevap
159
Favori
632.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
50 oy
Giriş
    Aynen dediğiniz gibi oldu. Teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • One UI 8.5'a geçerken Odin3 kullanarak temiz rom atmıştım ama bir şey farkettim bana Haziran 2026 Google Play Sistem Güncellemesi gelmemiş. Sıfırdan ROM atmadan bunu düzeltmemizin bi yöntemi var mıdır?

Haziran gelmiş miydi hatırlamıyorum da düzelir bir kaç güne. 8.5'tan sonra wipe cache kısmını buraya taşımışlar gibi, her google play güncellemesinden sonra yeniden başlatırken optimize ediliyor ekranı geliyor artık.

• Muzik calarken kilit ekraninda ortadaki bildirimin (now bar) üstune basıp genisletirken ya da tekrar kuculturken asiri lag yapiyor. FPS 5 10 a dusuyor gibi oluyor. Asiri rahatsiz edici bir durum. Ekran kilitliyken kayit alamadigim icin gosteremiyorum.
    Duzgun seyi de bozmuslar.

• AtesGunes kullanıcısına yanıt
    Cidden öyleymiş siz diyene kadar fark etmemiştim 😅 nowbar player tam ekranda saydamlaşmış ve şarkı değiştirirken kapak resimlerine de renkli geçiş animasyonu eklemişler ama.

• Mustafa Erpek kullanıcısına yanıt

sağı solu düzeltmekten firma yetkili servis çalışanına döndük gerçekten hayır android sürümü de güncellenmedi ne kadar saçmalık varsa bizi buluyor Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] ulan yapacağınız bi güncelleme hayır beta yapmışsınız aylardır neden oturup gözden geçirelim baştan bi düzeltelim eksikleri demiyorsunuz şimdi güncelleme bekle dur belki düzelir diye kıç-baş ayrı oynuyor

iOS 26 da çok kusurluydu ama sağlam toparladı iOS 27 konusunda millet öve öve bitiremiyor 8.5'un da böyle olması gerekirdi maalesef Samsung bütçe kesintisine gidiyorsa biz de bütçe değişikliğine gideceğiz :D

• aydogan kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumları gördünüz mü? adamlar güncelleme yapmayın siz de, 120 hz olduğuna şükredin falan demişler Samsung kullanıcısı Apple kullanıcısı gibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çinli üreticilerin safına geçeriz gibi bir sonraki cihaz değişikliğinde.

Bu güncellemeden genel olarak ben de şikayetçiyim. Önce beğendiğim kısımları söyleyeyim. Özelleştirilebilir hızlı ayarlar paneli, Depolama Paylaşımı, Gizli Albüm, yeni 3D ikonlar vs.

Şikayetçi olduğum kısımlar ise: Hızlı ayarlar panelinde kasma/takılmalar var (Tab S9 Plus tabletimde yok). Ben hızlı ayarlar ve bildirim panellerini ayrı kullanıyorum. İkisi arasında sağ sol kaydırma yaparken yine kasma/takılmalar oluyor. Bulanıklık efekti veya blur, ne deniyorsa, onun azaltılması benim de hoşuma gitmedi. Aynı şekilde uygulamalardaki renk ve renk tonu hataları, Samsung bazı sistem uygulamalarındaki ekran üst ve alt kenarlara eklenen gölgelendirme/sis efektini zaten hiç beğenmedim. Pek önemli bir şey değil ama Ayarlar'ın yeni sade görünümünü sevmedim, eskisi bence daha iyiydi. Bunlar aklıma gelen ilk sorunlar. Cihazımda genel olarak kasma/takılmaların arttığını hissediyorum.

3 senemi doldurdum A54 ile. Genel olarak memnun kaldım. İlk Samsung telefonumdu ve ekosistemimi de Samsung ile kurdum ve iyice alıştım bu sisteme. Başka marka telefon almak istemiyorum. Samsung ile devam edeceğim. Ama yazılıma biraz daha özen göstermelerini isterim.

A54 ile en az 4 senemi doldurmak istiyordum ama aklıma artık S27 serisinin çıkışı ile birlikte yeni telefon alma fikri geliyor. Muhtemelen S27 serisi bir telefona geçeceğim ve A54'ü de yedek telefon olarak elimde tutarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamaraMorgan -- 17 Haziran 2026; 13:33:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• SamaraMorgan kullanıcısına yanıt
    Bende aynı dusuncedeyim. Temmuz 2026 da watch 9 , Mart 2027 de S27 lansmanı olur.
    S27 fiyatı iPhone 18 serisi ile kafa kafaya olursa iPhone düşünürüm ama iPhone'a ütopik fiyatlar çekerlerse S27 ile devam ederim.
    Minimum 12GB/512GB koşulu ile. 💯

Aynı şekilde ben de minimum 12 GB RAM / 512 GB depolama bir telefon alacağım S27 serisinden. Elimdeki A54 128 GB. 512 GB hafıza kartım da var takılı ama telefonun kendi depolama kapasitesinin yüksek olması her zaman iyidir. Mart 2027'ye kadar A54 ile devam. O zamana kadar zaten One UI 9 alacağız ve bazı şeyler belki düzelmiş olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A50 telefonumda OneUI 3.1 son sürüm. Bulanıklık efekti ortada. Sistemin her yerinde mevcut. Bazılarına küçük bir mevzu gibi gelebilir takılmak önemsiz sonuçta kullanımı etkilemiyor vs. denilebilir anlıyorum ancak ortada bi sebep yok bahaneler dışında. Kusura bakmayın ama bulanıklık efektini kaldırmak yok seviyesine getirmek A serileri için halının ortasına sıçmaktan farksız benim için. Samsung gelmiş A serisine kocaman bir BOK bırakmış.

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]
    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]

Streamable linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogan -- 17 Haziran 2026; 15:3:24 >

Bizim cihazlar çok rahat kaldırır aslında canlı bulanıklığı falan o kadar işlemciler gpu'lar gelişiyor ağır grafik oyunlar oynuyoruz ama işte sırf segment farkı olsun diye vermiyorlar. Hayır elimizde olanı alma bari onu geliştireceklerine saçma sapan işlere giriyorlar. Panelde ki animasyonları niye kaldırırsın orada ki bluru neden kısarsın sistem de optimizasyon yapacak yer mi kalmadı yani orayı halledince daha az mı ram kullanacak yada pil daha fazla mı dayanacak tamamen boş beleş işler. Ben yazılımı severim göze hitap etmeli gerek animasyonlar gerek simgeler, renkler, bulanıklık falan kullanırken keyif veren şeyler. Bir de şu uygulamalar, ayarlar ekranında ki alt kısımda emanet duran arama çubuğunu da bir kaldıramıyoruz telefonu aldığımdan beridir uygulamalar ekranında ki arama kısmını neredeyse hiç kullanmıyorum kabak gibi duruyor orda.

Sanirım en iyisi hala güncellememek o zaman

Hayır kötü olan kısım kaldırmaları bile değil bence.

Kötü olan kısım blur efektini kaldırmalarına rağmen performans düşüşü olması, bazen hissedilir derecede kare kare atlaması efektlerin.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.