< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
Hocam siz bizi ilk sayfada uyarmışsınız çekim gücü konusunda. Biz dikkat edememişiz. Ben hepsiburada yorumlarını ve youtube incelemelerini okuyarak aldım bu telefonu. Yorumların çoğu, neredeyse hepsi olumluydu. Yorum yapanlar telefonu nereleriyle inceledilerse. Aldığımın ilk günü geldim burada yazdım, wifi çekim gücü düşük dedim. Sağolsun Metin hocam destek oldu. Yoksa telefonu bozuk zannediyordum, servise götürecektim az kalsın. Ben de bir daha Exynos'a bulaşmam. Bu telefonu alana kadar Exynos nedir, SD nedir bilmiyordum bile. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Phoenixx_ -- 25 Eylül 2025; 14:40:3 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Wifi cekim gücüyle, sebeke cekim gücü ne alaka? Ikincisi Exynos cihazda "cekmiyür" diyenlere inanmamak lazım bu "AMD ısıniyür" ile aynı sehir efsanesi, bizde neden cekiyür o zaman? HB yorumlarında neden cekiyür? Güvenilir yabancı inceleme sitelerinde, neden "cekmiyür" problemi söylenmiyür? Herifler ABD dısında her yere exynos islemci satıyorlar milyonlarca unit satılıyor madem cekmiyürse milyonlarca insan neden ve nasıl kullaniyür? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Eylül 2025; 15:49:0 > |
|
Yıllardır Samsung kullanmıyorum ama yorumunuzu okuyunca yazma ihtiyacı hissettim. İnsanlar cihazları boklarken her bir şeyi bildiklerini tüm teknik bilgilere hakim olduklarını sanıyorlar. Bilgisayarım bağlanıyor başka marka telefon bağlanıyor bir teknik yorum değildir. modem kanalı fark eder 2.4hz veya 5hz fark eder. bir sürü teknik konular var. Koca samsung milyonlarca telefon üretiyor, ama adamın biri geliyor -ilkokul terk- internete bağlanmıyor almayın cihazı diyor. kardeşim milyonlarca cihazda sorun olsa Samsung malını toplamaktan çekinmez. Note 7 de yaptığı operaasyonu yaşı tutanlar bilir. tüm dünyada milyonlarca cihazi milyarlarca dolar zarar ederek topladı umrunda olmadı. Samsung böyle büyük firmadır. |
|
Her yere "Exynos cekmiyür, exynos ısıniyür" yazıyorlar, bunları okumaktan baygınlık geldi gercekten. Cekmediği falan yok. Cihazlarda olan sorunları, direkt söylüyorum zaten. S24 FE başlığında da o telefonla ilgili sorunları söyledim, ancak bu sorunların icinde ısınma ve cekmeme sorunu yok. Simdi neden "cekmiyür" diyorlar o muhtemelen, "cekmiyür" diyenlerin kullandığı operator ve bölgedeki sinyal gücüyle ilgili. Adamların bölgesinde, operatorunde sorun var ve cihaz cekim perfomansı muhtemelen iyi değil, adam mevzuyu exynos islemciye yoruyor. Sonra başka bir telefon alıyor, bir bakıyor, onda cekim gücü belki 1 tık daha iyi, bu sefer diyor ki, "exynos dandik bak iste o cekmedi, bu cekiyür" iyi tamam ama bu senin bölgende sorun olmadıgı anlamına gelmiyor ki. Diğer islemcinin modeminin cekim gücü, belki 1 tık daha iyidir ama bu 1 tık farkı geneli ilgilendiren bir konu olmadıgı gibi, cihazlarda cekim problemi oldugu anlamına da gelmez. Sadece bazı cihazlar, bazı sorunlu durumlarda belki 1 tık fazla cekiyor anlamına gelir. Isıniyür sorunu da buna benzer bir durumdan kaynaklanıyor. Örneğin Qualcomm islemcinin yükte ulaştığı maksimum ısı birkaç derece düsüktür. Yani diyelim ki, Qualcomm genellikle maksimum 39 oluyorsa belki Samsung 45 oluyordur. Buradaki 4 - 5 derecelik ısınma o islemcinin normalidir ve ısınma sorunu oldugu anlamına gelmez. Isıyı hissedebilirsin, elini sıcak hissettirebilir ama telefon ısı yüzünden termal kısıtlamaya girmiyorsa, reset atmıyorsa, yavaslamıyorsa sorun yok demektir. Dolayısıyla biri diğerinden biraz daha kötü olabilir ama bu biraz daha kötü geneli ilgilendirmiyor ve "exynos cekmiyür, exynos ısıniyür" anlamına da gelmiyor Yanlıs yönlendirme yapılmasına karsıyım |
|
Exynos işlemciden yüzlerce milyon üretildi. bunlar ufak firmalar değiller. Bu arada cihazın çekmemesi işlemci ile alakalı değil genelde antenle alakalıdır.cihazınızın metal ya da plastik olması bile çekim gücünü etkiler. adamlar bir sürü test yapıyorlar ürünler hazır olmadan üretime geçmeden. |
|