Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY A56 [ANA KONU] (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mufat Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
1.989
Cevap
64
Favori
120.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş
  • şarja ne zaman takıyorsunuz? %20 %30 vs olmasının önemi var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam siz bizi ilk sayfada uyarmışsınız çekim gücü konusunda. Biz dikkat edememişiz. Ben hepsiburada yorumlarını ve youtube incelemelerini okuyarak aldım bu telefonu. Yorumların çoğu, neredeyse hepsi olumluydu. Yorum yapanlar telefonu nereleriyle inceledilerse. Aldığımın ilk günü geldim burada yazdım, wifi çekim gücü düşük dedim. Sağolsun Metin hocam destek oldu. Yoksa telefonu bozuk zannediyordum, servise götürecektim az kalsın. Ben de bir daha Exynos'a bulaşmam. Bu telefonu alana kadar Exynos nedir, SD nedir bilmiyordum bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

***XİAOMİ Redmi Note 8 PRO
  • Şimdi yüklüyorum bakalım. Biraz kullanıp deneyimlerimi yazarım.

Orijinalden alıntı: Metin Bilgin

Evet hocam. Ben ilk defa üst seviye kulaklık kullanıyorum buds fe den geçtim ve baş takibi ile harika oluyor sadece biraz başım dönüyor ama alışmadım diye sanırım.

Uhq sound da olsa güzel olurdu. Bende tab s9 var onda uhq sound aktif destekliyor 96 khz ye kadar çıkıyor ses inanılmaz bir şey.

Direkt quick panel den tüm ayarları yönetebilmek harika. Çok şık duruyor. Resim ekliyorum bakarsınız

Hocam tekrar merhaba, uhq sound dediğiniz olay uhq ölçekleyici mi oluyor?

• _Phoenixx_ kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhabalar

Hayır değil uqh sound ayrı Samsung a özel bir yüksek kaliteli codec.

Anladım o da A56 da yok öyleyse. Bu ayar S serisine özel sanırım.Peki geliştirici seçeneklerinde mi mevcut yoksa başka bir yerden mi aktif oluyor hocam? Ona göre telefonları bi kontrol edeyim MediaMarkt ta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Phoenixx_ -- 25 Eylül 2025; 14:40:3 >
  • _Phoenixx_ kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhabalar

Normal bluetooth menüsünde ve buds 3 pro wearable uygulamasından açılabiliyor. Tab s9 tabletim var onda aktif oluyor ve kullanıyorum. Ses kalitesi olarak da fark ediyor açıkçası :)

Cihaz destekliyorsa aşağıda ki menü de gözükmesi gerekiyor bu özellik. Gördüğün gibi a56 da yok SAMSUNG GALAXY A56 [ANA KONU]

HB yorumlarında neden cekiyür? Güvenilir yabancı inceleme sitelerinde, neden "cekmiyür" problemi söylenmiyür?

Herifler ABD dısında her yere exynos islemci satıyorlar milyonlarca unit satılıyor madem cekmiyürse milyonlarca insan neden ve nasıl kullaniyür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Eylül 2025; 15:49:0 >

Yıllardır Samsung kullanmıyorum ama yorumunuzu okuyunca yazma ihtiyacı hissettim.

İnsanlar cihazları boklarken her bir şeyi bildiklerini tüm teknik bilgilere hakim olduklarını sanıyorlar.

Bilgisayarım bağlanıyor başka marka telefon bağlanıyor bir teknik yorum değildir. modem kanalı fark eder 2.4hz veya 5hz fark eder. bir sürü teknik konular var.

Koca samsung milyonlarca telefon üretiyor, ama adamın biri geliyor -ilkokul terk- internete bağlanmıyor almayın cihazı diyor. kardeşim milyonlarca cihazda sorun olsa Samsung malını toplamaktan çekinmez. Note 7 de yaptığı operaasyonu yaşı tutanlar bilir. tüm dünyada milyonlarca cihazi milyarlarca dolar zarar ederek topladı umrunda olmadı. Samsung böyle büyük firmadır.

Her yere "Exynos cekmiyür, exynos ısıniyür" yazıyorlar, bunları okumaktan baygınlık geldi gercekten.

Cekmediği falan yok. Cihazlarda olan sorunları, direkt söylüyorum zaten. S24 FE başlığında da o telefonla ilgili sorunları söyledim, ancak bu sorunların icinde ısınma ve cekmeme sorunu yok.

Simdi neden "cekmiyür" diyorlar o muhtemelen, "cekmiyür" diyenlerin kullandığı operator ve bölgedeki sinyal gücüyle ilgili. Adamların bölgesinde, operatorunde sorun var ve cihaz cekim perfomansı muhtemelen iyi değil, adam mevzuyu exynos islemciye yoruyor. Sonra başka bir telefon alıyor, bir bakıyor, onda cekim gücü belki 1 tık daha iyi, bu sefer diyor ki, "exynos dandik bak iste o cekmedi, bu cekiyür" iyi tamam ama bu senin bölgende sorun olmadıgı anlamına gelmiyor ki. Diğer islemcinin modeminin cekim gücü, belki 1 tık daha iyidir ama bu 1 tık farkı geneli ilgilendiren bir konu olmadıgı gibi, cihazlarda cekim problemi oldugu anlamına da gelmez. Sadece bazı cihazlar, bazı sorunlu durumlarda belki 1 tık fazla cekiyor anlamına gelir.

Isıniyür sorunu da buna benzer bir durumdan kaynaklanıyor. Örneğin Qualcomm islemcinin yükte ulaştığı maksimum ısı birkaç derece düsüktür. Yani diyelim ki, Qualcomm genellikle maksimum 39 oluyorsa belki Samsung 45 oluyordur. Buradaki 4 - 5 derecelik ısınma o islemcinin normalidir ve ısınma sorunu oldugu anlamına gelmez.

Isıyı hissedebilirsin, elini sıcak hissettirebilir ama telefon ısı yüzünden termal kısıtlamaya girmiyorsa, reset atmıyorsa, yavaslamıyorsa sorun yok demektir.

Dolayısıyla biri diğerinden biraz daha kötü olabilir ama bu biraz daha kötü geneli ilgilendirmiyor ve "exynos cekmiyür, exynos ısıniyür" anlamına da gelmiyor

Yanlıs yönlendirme yapılmasına karsıyım

• Yıllardır Samsung kullanıyorum. Telefon nasıl çeker çekmez çok iyi biliyorum. Yanyana koyduğun cihazla fark değerleri nedir ne değildir onu da biliyorum.

Evet A56 çok güçlü bir çekim gücüne sahip değil. Bu tartışmaya kapalı bir durum. Çekmiyor da denecek bir durum yok tabi.

Ek olarak belirtmek isterim ki hem a54 hem a55 hem a56 elimde buna ek olarak s20fe de var.

Tüm bunlarla birlikte test etiğim de a56 bariz düşük çekim gücü ve wifi verimliliği daha düşük sonuçlar veriyor. Buraya daha önce çoğu kez test edip attım. Exynos çekiyor çekmiyor polemiğe girmem elimde olan verilere bakarak yorum yaparım ki bu verilere göre a55 mesela a56 ya göre çok daha iyi wifi çekim gücü konusunda. Yani a56 özelinde bir çekim gücü verimsizlik durumu kesinlikle var.

Kendi kurulumunuz çok iyidir modeminiz wifi 6 desteklidir sorun yaşamazsınız o ayrı konu.

En bariz test ettiğim yer bizim köyde ki evin önü var orada oturuyorum akşamları a56 a55 s20fe yanımda benim 16 mps dandik altyapı da hepsi 13 14 veriyor benim a56 2 diş çekiyor ve 8 mps veriyor.

• A55 de Exynos işlemcili bir telefon ve onda böyle bir sorun yaşamıyorum ilginç bir şekilde. Bu senenin işlemcisi veya herhangi bir başka donanımında bir farklılık olmalı diye düşünüyorum. Aksi takdirde daha iyi olması gerekirken bu fark normal değil.

• Exynos işlemciden yüzlerce milyon üretildi. bunlar ufak firmalar değiller. Bu arada cihazın çekmemesi işlemci ile alakalı değil genelde antenle alakalıdır.cihazınızın metal ya da plastik olması bile çekim gücünü etkiler.

adamlar bir sürü test yapıyorlar ürünler hazır olmadan üretime geçmeden.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.