Şimdi Ara

Samsung F8000 ile ilgili WikiLeaks belgeleri..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TV konusunda alakasız gelecek ama nesne tabanlı güvenliğin ne aşamalara geldiği bilinci oluşmasında fayda var..
    haberde WikiLeaks ın açıkladığı belgelere göre ingiliz MI5 ve amerikan CIA ortak çalışmasıyla televizyonlar ve akıllı telefonları, sızdırılan istihbarat belgelerine göre konuşmaları kaydedebilen ve hatta fotoğraf çektirebilecek olan araçlara çevirmek için çalışıyorlardı.
    CIA, ajanlara cep telefonları, TV'ler ve iPad'ler de dahil olmak üzere gündelik öğelere erişmesini sağlayan gizli bir bilgisayar korsanlığı programı yürütmekle suçlanıyor.
    Casusların internete bağlı televizyonlardan Samsung F8000 serisini kontrol etmesini sağladığı. Dokümanlara göre Haziran 2014'te MI5 ve CIA'yı içeren ve ajanların TV denetimini ele geçirmesini sağlayan "ortak bir atölyede" geliştirmiş.
    MI5'in televizyon kullanıcılarının setlerin kapalı olduğunu düşündükleri bir "sahte" mod oluşturduğu iddia ediliyor. Aslında kullanıcılar kendileri tarafından gizlice kaydedilebilirler ve konuşmalar CIA'li bir operatöre aktarılır. Akıllı televizyonlar, normalde sesle aktive edilmiş kontroller için kullanılan bir mikrofon ile birlikte gelirler.
    Ayrıca Android yazılımını kullanan akıllı telefon sahipleri kapalı olduklarını düşündüklerinde bile fotoğraf çekebilir, dinleme ve ses kaydı yapabilir. Ayrıca DVR araç kameraları ile aracın kayıtları, konumu hatta kontrolü ile suikast girişimleri iddialar arasında..
    Kaynak:https://a.msn.com/r/2/AAnZQnm?m=en-gb

    Yahu banane beni mi izleyecek koskoca CIA diyenlere de..
    https://youtu.be/BHyqhWkbnfo?t=2m34s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 8 Mart 2017; 23:24:3 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.