Şimdi Ara

Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
794
Cevap
68
Favori
58.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Dostlar ekranı bozuk s8 var dex station alsam tvde kullanabilirmiyim. Ekrandan onay vs vermeme gerek varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpera_18 A kullanıcısına yanıt
    Hatırladığım kadarı ile PC'de DeX modunda onay istiyor; HDMI kablosu ile ya ekran yansıtma ya da TV'de DeX modunda açılır. DeX Station'a bağlayacağınız bir klavye/fare seti ile varsa ekran kilidini de açarsınız. İlla orijinal aksesuar almanıza da gerek DeX modu destekleyen daha uyguna markasız pekçok adaptör mevcut...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 19 Aralık 2021; 22:3:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lg webos tv var, web tarayıcısı berbat ötesi belki bu şekilde tvyi hareketlendiririm diye düşünüyorum. Dex stationa klavye falan bağlarsam ekrana ihtiyacım olmaz diye düşünüyorum çünki telin ekran hiç yok onay falan veremem hiçbir şekilde. Teşekkürler genede hala gündelik kullanan arkadaşlar varsa desteğinizi rica ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpera_18 A kullanıcısına yanıt
    Bende de WebOS LG OLED TV var. LG'nin kablosuz ekran aktarımı kolay, kablosuz Dex olarak da kullanabilirsiniz (tabi önce ayarlara ulaşabilmelisiniz). Kablosuz TV'de Dex'te akıllı kumandayı bağlı donanımı yönetmek için kullanabiliyorsunuz, fareye ihtiyaç hissettirmiyor. Android TV oluyor bir nevi. Bununla ilgili video çekip burda paylaşmayı düşünüyordum ama zaman bulamadım.
    Ayarlara girebilmek için de önce HDMI kablo ile TV'de Dex moduna girer sonra kablosuz TV'de Dex için bir tuş ataması yaparsınız. O tuş ile direkt kablosuz TV'de Dex'e geçersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 19 Aralık 2021; 22:5:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostlar tekrar merhaba dex station aldım fakat telefon cihaza bağlayınca bir tepki vermiyor bir türlü başka telefonu demedim sorunsuz çalışıyor yazılım farkı var sadece diger telefonla bunun arasında. Android 9 yüklü telefonda bir türlü aktif olmadı maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpera_18 -- 9 Ocak 2022; 1:17:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpera_18 A kullanıcısına yanıt
    Sorunlarımız aşırı benzer, 55eg960 oled görüntü 6 sene geçti hala premium kalite de ama webos 2 leş youtube video oynatırken donuyor, iptv uygulaması aynı şekilde olunca ben de çareyi dex te buldum. Uzun zamandır, Fb tat vermediği için pek kullanmadım. İlk aldığım da oyun kolu ile asphalt 8 oynamıştım şimdi köşede atıl duruyor. Misafir gelirse netflix, youtube ve iptv için elverişli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alpera_18 A kullanıcısına yanıt
    Ben de s10 ve s8 var. Yarın unutmazsam, dex station' u ikisiyle de test ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim sizden ricam ben işin içinden çıkamadım bir türlü Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpera_18 A kullanıcısına yanıt

    Telefonu dex stationa kılıfsız takın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    kullandığım program ile ilgiliymiş. ben moonlight ile kullanıyordum. oyun oynamak için. bu programda hala sorun devam ediyor.


    ama windows rdp ile bağlantı kurduğumda herhangi bir sıkıntı yok. hoş onda da oyun oynamak pek mümkün değil.


    şuanda ikisinide ihtiyacıma göre kullanıyorum. oyun için moonlight, iş için rdp




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s7e7v7e7n7 -- 20 Ocak 2022; 21:14:40 >
  • 12 ile harici klavye için f kkavye desteği gelmiş nihayet. Israrla yazıp önermiştim. Dikkate almaları olumlu bir adım olmuş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agimnat A kullanıcısına yanıt
    F klavye kullanmıyorum ama Türkçe adına ülkemiz adına bu ısrarınızdan dolayı teşekkür ederim. Android 12 ile Dex moduna dikkatinizi çeken başka ne gibi yenilikler gelmiş? Yoğun kullanmadığım için farkedemediğim yenilikler var mıdır merak ettim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Goodlock içinde multistar var. Onda high resulation özelliğini aktif etme seçeneği getirmişler dex için. Ama ben 16:9 formatında 4k tvye bağladığımda 1080 aktif ötesi yok. Uygulama pencerelerinin yanında sabitleme ve transparan ayarları getirilmiş. Bazı pencereleri transparan kullanmak iyi oluyor. Mesela telefon uygulamasını transparan yapıyorum. Böylelikle örneğin altta browser açıksa daha keyifli oluyor kullanması. Sanırım büyük yenilikler yeni cihazlar tanıtılınca olacak. Ben yeni bir dex aksesuarı bekliyorum. Daha fonksiyonel bir cihaz ev kullanımında pcyİ gereksizleştirebilir. Mobil kullanımlarda fare ve klavye gerektiği için acil durumlarda ancak onun da hayatta pek karşılığı yok. Ancak ev kullanımında işi telefonla bağlantılı kişiler için müthiş bir kolaylık. Pcde windows ile kullanımda browserda yazılı bir telefon numarasını tıkladığınızda direkt telefon uygulamasına gecmiyordu. Kopyalayıp yapıştırmak gerekiyordu.(Monitör bağlantısında buna gerek olmuyor direkt telefon uygulamasına geçiyor tıklamayla) Bu da iyi olmuş. Tüm bunlar Dex biriminin aktif çalıştığını ve geliştirmelerin devam edeceğini gösteriyor. Selamlar kolay gelsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Note 10 plus ile uzun bir aradan sonra bugün PC'de Dex'i test edeyim dedim güncelleme varmış PC'ye yükledim. Bu güncellemeden midir yoksa Android 12 güncellemesinden midir kablosuz özelliği gelmiş PC'deki Dex'e. PC ve telefonu aynı kablosuz ağa bağlayıp 5Ghz kablosuz bağlanmayı öneriyor. Şarj yaptığı için PC'de Dex'i kablolu kullanmayı sevmiyordum, kısa aralıklarla şarj yapmayı batarya sağlığı için tercih etmiyorum. Bu özellik güzel ve kullanışlı oldu 👍.
    Daha önceden Windows'un ekran yansıtma özelliğini açarak (ki onu da açmak mesele, güncellemeler ile aktif özelliklerden kaldırılmıştı) TV'de Dex olarak kullanılabiliyor ama klavye çalışıp touchpad çalışmıyordu, bu haliyle de çok kullanışlı değildi. Şimdi buna ihtiyaç kalmamış oldu. Tek uygulama iki bağlantı seçeneğini de destekliyor artık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung s20 Fe ile dex station kullanan var mı? Ya da destekliyor mu?

  • iselcenli İ kullanıcısına yanıt
    Küçük bir araştırma ile S20 FE'nin hem kablosuz hem de kablolu Dex desteği olduğu görülüyor. Kablolu bağlantı için Samsung'un resmi Dex ekipmanlarının haricinde Type-c to HDMI ürünleri ile de Dex modu kullanıldığını alttaki videoda arkadaş göstermiş:
    https://www.youtube.com/watch?v=I9NtVcm6MKk&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 25 Ocak 2022; 14:20:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S20 note 20 serisinde ilk nesil dex station çalışıyor mu acaba ? Basit type-c to hdmi gibi çevirici değil de dex station daha iyi duruyor, hem fanlı vs derken ancak uyumsuzluk sorunu olur mu ? Bizim s20fe hem kablolu hem de kablosuz dex zaten var ama ilk nesil dex station daha düzgün duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 7 Şubat 2022; 18:26:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal çalışacaktır. Fan Dex Pad'de de mevcut. Dex Pad, Station'a göre daha yeni nesil; daha güncel çözünürlük desteklediği var. Station'da 100Mbps ethernet var, Pad'de yok. Bunun yanında telefonu dik konumlandırdığı için dokunmatik yüzey olarak kullanmak zor. Pad'i bir tablet standına yerleştirince Station gibi oluyor zaten. Ben şöyle kullanıyordum mesela:

    Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar)

    Pad'in kutu içeriğinde HDMI kablosu ve hızlı şarj adaptörü çıkıyor. Station'da yok sanırım. Her ikisinin USB girişlerinin 2.0 olması, kullanmak için şarja takılı olması şartından dolayı bana kullanışlı gelmedi. Kasım indiriminde Aliexpres'ten Ugreen 7 portlu type-c adaptörü aldım. Yeni çıkan bir model 4K 60hz desteği var ve Ugreen Türkiye'de yoktu. Mobilite adına pratik ve tüm portları Note 10 plus'ta çalışıyor.
    Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar)

    Resmi Samsung olmayan Dex ürünlerinin Dex modunda aynı anda 5 pencereden daha fazla açamayacağı söyleniyor. Ben çok yoğun kullanmamakla birlikte 5'den fazla pencereye ihtiyaç da duymadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar dex station uzun süre kullanmamıştım şimdi denediğimde hiç tepki vermiyor şarj cihazı ile alakalı olabilir mi bir çok marka cihaz denedim hiçbiri çalıştırmadı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Detaylı cevap için teşekkürler. Evet dex pad daha yeni birşey ama benim derdim telefonu böyle bir stand gibi koyayım dursun istiyorum. Hani bütün kabloları bağlı kenarda dursun lazım olunca açayım koyayım telefonu hazır paket olsun kafasındayım. Lazım olmayınca da kolayca çekip çıkartayım uğraştırmasın. Ugreen yada muadili macbooklar için üretilen çeviriciler var işe de yarıyorlar ama işte benim istediğim türde değiller. Yani öyle kenarı koyayım işte lazım olunca telefonu takayım sonra heryer kablo yumağı gibi dursun gibi birşey oluyor ya o beni sinir ediyor. Hani düzenli tertipli dursun telefon stand gibi dursun + o arada şarjını vs yemesin yeter. Birde maddiyat tarafı da var dex station 200 liralara falan bulunuyorken dex padler olmuş 400 500 lira, hani birazda tabi maliyeti düşünüyorum. Dex pad yerine de mesela ugreen gibi çeviriciler bana daha mantıklı geliyor çünkü pad olunca da gene kablo yığını olacak telefonu takıp çıkartmak dert olacak.





  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.