Şimdi Ara

SAMSUNG D5000-D5500 LED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
21
Favori
346.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılım güncellemesini geçen hafta önce kontrol etmiştim. güncelleme bulamamıştı. Bugün tekrar deneyeyim, tabii ki, yeni yazılım iyi olacaktır. güncelleme işlemi sırasında yanlış bilmiyorsam, calibrasyon ayarları resetleniyor değil mi?

Evet Hardiski, alttaki usb'ye yani usb (HDD) ye taktım. usb deki diğer videoları/filmleri sorunsuz görüyor zaten ama o klasörü boş gösteriyor. sanıyorum m2ts codeci ile alakalı bir durum. Nedeni güncelleme olabilir.
  • güncellemeyi kontrol ettim 1015 yükseldi sürüm ve m2ts videolar açıldı.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 12 Mayıs 2011; 23:39:15 >
  • Bugün Vatan Bilgisayardan 32D5500 aldım uzun bir karar aşamasından sonra.Eve getirdim TV'yi gelebilecek servis uzakta olduğundan kendim kurarım diye düşünüyorum ama kutu içerisinden güç kablosu çıkmadı şimdi bu her kutu içeriğinde böylemi yani servis kurmak için gelirkenmi getiriyor güç kablosunu yoksa benim kutudan eksikmi çıkmış?

Birde yarın servisi arayacağım gelip kurması için her ne kadar bekletecek olsada bunların özellikle yaptığı birşeymi varki illa "servis kursun" diyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tinúviel

Bugün Vatan Bilgisayardan 32D5500 aldım uzun bir karar aşamasından sonra.Eve getirdim TV'yi gelebilecek servis uzakta olduğundan kendim kurarım diye düşünüyorum ama kutu içerisinden güç kablosu çıkmadı şimdi bu her kutu içeriğinde böylemi yani servis kurmak için gelirkenmi getiriyor güç kablosunu yoksa benim kutudan eksikmi çıkmış?

Birde yarın servisi arayacağım gelip kurması için her ne kadar bekletecek olsada bunların özellikle yaptığı birşeymi varki illa "servis kursun" diyorlar?

TV'lerin güç kablosu üzerindedir sizininin çıkmaması ilginç. TV'ti servis kurmalı çünkü herhangi bir soru var mı yok mu vs. diye not da alıyorlar. Siz kurarsanız sorumluluk almazlar.

• İyi günler arkadaşlar,

40 ve 46 inç olmak üzere iki tane D5000 aldım

Her ikisinde de kanal değiştirirken sol üst köşede çıkan "kanal bilgisi" ile ilgili..

Kanal değiştirirken sol üst köşede çıkan kanal bilgisinde standart olarak "atv" yazılı bende her kanalda. Yalnız bu "atv" yazısı, televizyonun kanal yönetimi ayarlarından kullanıcı tarafından oluşturulan kanal ismi değil..yani yeşil renkle yazılı olan kanal ismi değil.

Bu "atv" nin başka bir anlamı var ve standart olarak her kanal bilgisinde çıkıyor mu?
    Yoksa, ben bunu nasıl değiştirebilirim bilgisi olan var mı?

Çok sinir bozucu bir görüntü oluyor kanalları değiştirirken

Üstte yeşil renkle "Star" yazmışım örneğin, hemen altında "ATV" yazıyor hepsinde..
  • samsung 32D5500 almayı düşünüyorum ama bir arkadaş bu modellerin mkv filmlerdeki dts ses kodeğini çözmediğini söyledi.

kendi iş yerimdeki samsung c650 serisi evet aynen öyleydi.dts ses kodeğini çözemiyor(halbuki c750 ler çözüyor) ama ac ses kodeklerini affetmiyordu hepsinde sesle alakalı bir şey olmadı.

ama tamda tv yi almaya niyetlenirken yeni bir model olan D serisinde gerçekten mkv lerde varmı DTS ses kodeğiyle alakalı bir sorun yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • vatan bilgisayardan 1650 tl ye aldım 40d5000 ancak 16 gün oldu hala getirmediler :S Tv yi izmir bornova vatandan aldım. Kalmadığı için avans satış yapalım dediler bende fiyattan dolayı kabul ettim. Hiç beklemezdim bunu vatanbilgisayardan tv gelmediki bizde yorumumuzu yapalım :( inş gelincede bi sorunu çıkmaz bu gidişte 1 hafta daha beklerim heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NOREMORSE

Arkadaşlar,

40D5000 var elimde yeni değişen ve de televizyon gecenin bir yarısı kendi kendine açıldı. Kapattık sabah baktığımızda yine açıldığını gördük..Sürekli yapmaya başladı bunu..Benzer birşeyi yaşayan var mı? Televizyonda otomatik açma ve kapatma ile ilgli hiçbir ayar yapılmamıştı. Televizyonların bir tarafında sürekli birşeyler çıkıyor. Ya ölü pikseli ya fazla bulutlanma ya bu tip dengesiz durumlar...Arızalı veya düşük kaliteli ürünleri kasten mi yolluyorlar buralara acaba?

tv ni besleyen prizi değiştir bir dene. bazen prizden gelen voltaj tetikleme yaptırabilir. ya da tv de otomatik zamanlamayla ilgili bir yer olmalı.ben kullanmadım hiç ama orasının ayarları ile oynandıysa öreneğin 2 saat sonra açıl gibi. o yüzden de yepabilir.bu tip tv lerde otomatik kapanma ve açılma ile ilgili bir bölüm olmalı.akşam eve gidince ben bir menüleri kurcalayım.sizde bakın.

• dts ses kodeğini çözüyor diye biliyorum.emin olabilmek için bi kaç dts li film atıp denemek gerekiyor.ben denicem. buradan sonucu yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suspicious1907

İyi günler arkadaşlar,

40 ve 46 inç olmak üzere iki tane D5000 aldım

Her ikisinde de kanal değiştirirken sol üst köşede çıkan "kanal bilgisi" ile ilgili..

Kanal değiştirirken sol üst köşede çıkan kanal bilgisinde standart olarak "atv" yazılı bende her kanalda. Yalnız bu "atv" yazısı, televizyonun kanal yönetimi ayarlarından kullanıcı tarafından oluşturulan kanal ismi değil..yani yeşil renkle yazılı olan kanal ismi değil.

Bu "atv" nin başka bir anlamı var ve standart olarak her kanal bilgisinde çıkıyor mu?
    Yoksa, ben bunu nasıl değiştirebilirim bilgisi olan var mı?

Çok sinir bozucu bir görüntü oluyor kanalları değiştirirken

Üstte yeşil renkle "Star" yazmışım örneğin, hemen altında "ATV" yazıyor hepsinde..

uydu cihazını kullanıyorsanız bundan olabilir.ben de böyle bir problem yok. uydu alıcısında isim verme gibi bir özellik olabilir. bence uydu alıcısının ayarlarına bir bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: figment

güncellemeyi kontrol ettim 1015 yükseldi sürüm ve m2ts videolar açıldı.

ben en son güncellemeyi yaptığımda 1004 den 1007 ye çıkmıştı.demekki yeni bir sürümü daha çıktı. tv yi alalı 15 gün oldu ama güncellemeler çok hızlı çıkıyor. sorununuz ortadan kalkmış oldu. sevindim.
  • Yalnız güncel sürüm bildiğim kadarıyla hala 1007 nolu sürüm.
    Hem internete bağlı 40D5500 ile az önce internetten kontrol ettim hem de Samsung'un sitesinden kontrol ettiğimde güncel sürüm no 1007 olarak görünüyor.
    Bu 1015 sürüm no da bir yanlışlık olmasın?

@K_Storm Usta bu test videolarını indirebileceğimiz başka alternatif siteler var mı acaba? dosya.tc sitesinden çok yavaş indiriyor malesef!
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaf

Yalnız güncel sürüm bildiğim kadarıyla hala 1007 nolu sürüm.
    Hem internete bağlı 40D5500 ile az önce internetten kontrol ettim hem de Samsung'un sitesinden kontrol ettiğimde güncel sürüm no 1007 olarak görünüyor.
    Bu 1015 sürüm no da bir yanlışlık olmasın?

@K_Storm Usta bu test videolarını indirebileceğimiz başka alternatif siteler var mı acaba? dosya.tc sitesinden çok yavaş indiriyor malesef!

ben de bu videoları yabancı bir forumda bulmuştum.link vermişlerlerdi.bayağı bi video da vardı.linki bulabilirsem yazayım....internette tv hakkında araştırıken denk gelmişti... yalnız evde ben 8096 k lık kullanmama rağmen vşeolar yavaş inmşti.onuda söyleyeyim

bu arada hakikaten bende az önce eve geldim denedim.1007 olarak gözüküyor. figment hocam sizin tv d5000 mi. d5500 mü idi?

• Benim teknik bir sorum olacak;
    Televizyon ile laptop arasında AllShare bağlantısı kurarak bilgisayardaki dosyaları ağdan oynatabiliyorum. Bunu Laptop'a Samsung'un sitesinden indirdiğim Samsung AllShare programını kurup bazı klasörleri paylaşıma aaçarak yaptım. Bu anlamda hiçbir sıkıntım yok. Takıldığım nokta şu; paylaşıma açtığım klasörlerde buradaki her dosyanın ismiyle aynı olan .mta uzantılı dosyalar türüyor. Bunlarda dosya kalabalığı yapıyor, biraz can sıkıcı.

Bu AllShare özelliğini kullanıyorsanız sizde de benzer dosyalar var mı? Bunları yok etmenin bir yolu var mıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaf

Benim teknik bir sorum olacak;
    Televizyon ile laptop arasında AllShare bağlantısı kurarak bilgisayardaki dosyaları ağdan oynatabiliyorum. Bunu Laptop'a Samsung'un sitesinden indirdiğim Samsung AllShare programını kurup bazı klasörleri paylaşıma aaçarak yaptım. Bu anlamda hiçbir sıkıntım yok. Takıldığım nokta şu; paylaşıma açtığım klasörlerde buradaki her dosyanın ismiyle aynı olan .mta uzantılı dosyalar türüyor. Bunlarda dosya kalabalığı yapıyor, biraz can sıkıcı.

Bu AllShare özelliğini kullanıyorsanız sizde de benzer dosyalar var mı? Bunları yok etmenin bir yolu var mıdır acaba?

ben samsungun programını kullamıyorum.tv bilgisayarı otomatik gördü.videoları klasörler içerisinde gösteriyor.ben pc de kitaplıklar içerisindeki video klasörüne atıyorum video ve resimleri .oradan açıyorum. .mta uzantılı dosyaların türemesi bende yok. programı kaldırıp programsız bağlan. sorun büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır.

• NOREMORSE hocam.

tv de menüden sisteme gelin oradan zaman olan seçenekten ayarları kontrol edin.büyük ihtimalle zamanlama açılmaya programlanmıştır.ben şuan da baktım.tv açma ve kapama zamanlaması var.hatta haftalık olarak farklı günler için farklı zamanlama yapabiliyosun.bi kontrol et bakalım hocam....belki evden birileri farkında olmadan ayarlamış olabilir.
  • karaf hocam trials videoların linki.bi de burdan dene......

http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php
  • ben de bugün itibariyle 40d5000 sahibiyim kurdular tv çok güzel yanlız sd yayınlarda yaklaşık 5-6 yıllık bir next marka uydu alıcısı ile görüntü çok da tatminkar değil ama bluray filmler muazzam.
    benim 3 sorum var
    1. en iyi görüntü ayarları nasıl elde edilir
    2. PS3 bağladığımda HDMI ile sesi aktaramadım ses gelmiyor açılışta ps sesi var ama oyuuna geçince yok bunu nasıl çözebilirim.
    3. bir de kanallarda reklam ve ya dizide siyah tabanlı ekran gelince parlaklığı makina azaltıyor ve de yazı veya resim sönükleşiyor. bu durum nedir nasıl halledebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
  • bu gün korax full hd cihaz aldım 40d5000 ile kullanmak için hd yayınlar çok mükemmel sd yayın kaliteside çok iyi görüntü kalitesi biyere kadar tv bağlı, bir noktadan sonra kullandığınız uydu alıcınızın kalitesine bağlı.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.